- Eigen recept
Romige hutspot van Petra
Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder!
1 kg kruimige aardappelen - 750 gram winterpeen - 500 gram uien - 1 vleesbouillontablet - 20 gram boter - 125 ml crème fraîche - dunne saucijzen of pittige worstjes - 20 gram boter - versgemalen peper
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Schil de winterpeen en snij deze in stukjes. Pel de uien en snij deze in stukjes.Doe de aardappelen, winterpeen en de helft van de uien in een pan. Voeg voor plm.de helft van de hoeveelheid in de pan water toe en een vleesbouillontablet. Breng aan de kook en laat plm. 15-20 minuten koken tot alles gaar is. Verhit ondertussen de boter en bak hierin de andere helft van de uien zacht en lichtbruin.Als de hutspot gaar is (plm. 20 minuten) deze afgieten. Laat de hutspot op laag vuur even nog stomen. Voeg het grootste deel van de gebakken uien erbij en stamp alles door elkaar of gebruik een gewone mixer (beslist geen staafmixer gebruiken want dan wordt de stamppot kleverig). Roer op het laatst de crème fraîche door de hutspot. Maak op smaak met versgemalen peper. Garneer met de rest van gebakken uien.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2007Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Stamppot met spruitjes, spek, ui, champignons, rookworst en
Heel bijzondere geroerbakte Stamppot
300 g aardappels, 200g spruitjes, 100 g spekreepjes, 1 ui gesnipperd, 2 t knoflook geperst, 1 doosje kastanje champignons, 1/2 rookworst, 1 gerookte kipfilet
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-03-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie
De allerlekkerste stamppot rauwe andijvie.
- 1,5 kg Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel), - 800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie., - 250 gram gerookte spekreepjes, - 2 dl warme melk (om de stamppot wat smeu?ger te maken), - 300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar is lekker), - mosterd, - nootmuskaat, - peper en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-09-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Mijn versie van boerenkool stamppot met rookworst, heerlijk!
Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus…. Hele najaar en winter lekker van genieten.
2 zakken gesneden boerenkool van 300 gr, 8 grote iets kruimige aardappels of 9 – 10 kleintjes, 3 grote uien (gesnipperd), 250 gr gerookte spekreepjes of blokjes, Flink wat olijfolie, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 bouillonblokje rund, Zeezout, 2 keurslager rookworsten of VERSE Veluwse rookworsten bij AH of 2 HEMA worsten
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-2012Nederlands20-30 min.
Stamppot spinazie met wilde zalm
800 g. aardappels geschild (binten), Boter, klontje, 100 g. Ontbijtspek in plakken, 2 eieren, 500 g. verse spinazie, 1 blik John West Rode Zalm uitgelekt, Nootmuskaat, Peper & Zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-2010Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Preistamppot met kerrie en oude kaas
1 kg kruimige aardappels, 300 g prei, 2 el vloeibare margarine, 1 bekertje crème fraîche light, 1 tl kerriepoeder, 75 g geraspte oude kaas, 1 Rookworst, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-12-2010Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Stamppot
Een stamppot zonder aardappelen.
1 spitskool, 4 stronken witlof, 1 doosje boursin, 2 el gehakte noten (geen cashewnoten), 2 el olijfolie
- Montignac Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-06-1999Montignac Hoofdgerecht20-30 min.
Stamppot van boerenkool met rookworst
1 kg aardappels (afkokers), zout, peper, 500 g gesneden boerenkool, 1 rookworst, 100 g magere spekblokjes, 20 g boter, 1,5 dl warme melk, 1 a 2 eetlepels azijn.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2005Hoofdgerecht30-60 min.
stamppot
1 pak puree voor stamppot ( 270 gram ), 600 ml melk, 1 eetlepel boter of margarine, 3 pakjes ham ( a 100 gram ), 1 zak panklare andijvie ( 400 gram ), 1 zakje worteljulienne ( 150 gram ), 2 eetlepels mosterd.,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-11-2003Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
stamppot
1 pak puree voor stamppot. 270 gr. (Maggi)600 ml.melk, 1 eetlepel boter of margarine, **3 pakjes A.H.Biologische ham a 100 gram. 1 zak panklare andijvie 400 gram, 1 zakje worteljulienne 150 gram, 2 eetlepels mosterd.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-2006Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Stamppot bietjes
Een stamppot die wij al jaren eten, maar bij sommigen nog erg onbekend. Vooral kinderen vinden het lekker.
- 1 pond (runder)gehakt, - gehaktkruiden, - 3 grote uien, gesnipperd, - 1 pond voorgekookte bietjes, - azijn, - zout en peper, - evt. creme fraiche of klont boter, - 1 1/2 kilo kruimige aardappelen,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-11-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Stamppot Van Chinese Kool
- 1? kg. kruimige aardappels, - zout, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 1 Chinese kool, - 1 zakje nasikruiden (Conimex), - 1 eetlepel olie, - 125 gr. magere spekreepjes,
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-2001Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Stamppot
Je kan beter zeggen stampot a la dirk want dit receptje heb ik uit het boekje van dirk en het is jammie jammie!!
900 gram kruimige aardappels, 400 gram Iglo bladspinazie, 40 gram pijnboompitten, 1 dl melk, 3 eetlepels Bertolli olijfolie extra vergine, 1 eetlepel Bertolli pesto Genovese, 250 gram zachte geitenkaas, 100 gram ontbijtspek in plakjes, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-05-2006Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Stamppot
Makkelijk en goed te varieeren gerecht,smakelijk in alle seizoenen
400 gr. aardappelen, 150 gr. prei,100 gr. oude kaas,wat mosterd,wat melk,1/2 pakje, monchou,wat boter,peper en zout uit de molen.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Stamppot
Natuurlijk is stamppot boerenkool niet alleen een Gronings streekgerecht. Maar omdat de Groningse benaming zo leuk is, moest dit recept gewoon op deze pagina.
Wat mout der in:, Drij a vaaier pond mous, n beetje zolt (as ie t geern zolt meugen n beetje meer), n onze rookspek, vaaier pond eerappels, drij onze rookworst, anderhaalf moatje kookde melk, zunegaan n onze botter.,
- Regionaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-04-2002Regionaal Hoofdgerecht30-60 min.
Stamppot
Spruiten
2 kilo aardappelen--1,1/2 kilo spruiten--1kilo lever (varkens of kip)--OLIE OF BOTER
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-05-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
stamppot
Een van de vele pureevarianten
Aardappelen (wat meer dan de hoeveelheid die je gewoonlijk eet); prei; wortelen; witte kool; peper; zout; room of melk; (de hoeveelheid groenten bepaal je zelf naargelang je "groentenpuree" of "puree met groenten" wil,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-02-2003Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
stamppot
Wortel
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-12-2004Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Stamppot
Mien lekkerste stampot
Wat mout der in:, , Drij a vaaier pond mous, n beetje zolt (as ie t geern zolt meugen n beetje meer), n onze rookspek, vaaier pond eerappels, drij onze rookworst, anderhaalf moatje kookde melk, zunegaan n onze botter,
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-11-200460-120 min.
- Eigen recept
Stamppot paksoi met satéballetjes
1 kg aardappels (kruimig), 1 schaal tartaar (350 g), 4 eetlepels pindakaas (25% minder vet, pot a 350 g), 1 ei, 4 eetlepels vloeibare margarine, 3 eetlepels ketjap, 2 struiken paksoi, 100 ml melk (mager)
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-09-200830-60 min.
- Eigen recept
Stamppot met rucola & paprika
• 1 kg Rooster aardappels, geschild, • 1 teen knoflook, gepeld, • 1 sjalot, • 1 rode paprika, • 200ml melk, • Rucola, • Parmezaanse kaas, • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-06-2012Hoofdgerecht20-30 min.
Stamppot rauwe andijvie
Stampot van rauwe andijvie met spekjes en mosterd
400 gram gewassen en gesneden andijvie - 1 kilo aardappelen - 250 gram magere spekreepjes - 1 eetlepel mosterd - (evt klont boter) - beetje melk - 1 teen knoflook - peper - zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Doperwtjes stamppot met kabeljauw
Eigenlijk kan elk type vis bij dit stamppotje geserveerd worden. Vis uit de diepvries, zoetwatervis, of zelfs gebakken grote garnalen passen hier goed bij. Breng het stamppotje eventueel wat extra "pittig" op smaak met versgemalen peper, wat chilipoeder of wat mosterdpoeder. Vis bestrooid met een dun laagje bloem krijgt een goudkleurig "korstje".
# 4 stukken kabeljauwfilet;, # zout;, # peper;, # olijfolie om te bakken., , Voor het stamppotje:, # 1 kg aardappels (kruimig), # zout, # 1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g), # 1 zakje verse munt (Ã 15 g), # 3 lente-uitjes;, # 1 dl melk;, # 60 gr. boter.
- Vis Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-02-2009Vis Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje
Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.' Tip: Lekker in combinatie met Mediterraanse-runderstoofschotel Â
1 ½ kg kruimige aardappelen, 1 kleine spitskool, 250 gram Pancetta (of ander spek in reepjes), 2 rode uien, 1 potje zongedroogde tomaatjes, 3 el rode pesto, 2 teentjes knoflook, 1 runderbouillontablet, peper en zout naar smaak
- Mediterraan Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-09-2014Mediterraan Bijgerecht20-30 min.
Stamppot raapstelen
1½ kg kruimige aardappelen, zout, 400 g raapsteeltjes, 1 gele paprika, 150 g oude kaas, 4 el pijnboompitten, 200 ml melk, 3 el boter, versgemalen peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2010Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
prei stamppot
Dit is een stamppot van prei, paprika en spekjes. Door de Italiaanse kruiden krijg je een heel aparte smaak aan deze stamppot.
100 gram magere spekreepjes, 1 grote rode paprika, 800 gram prei netto, 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden, 3 dl. melk, 50 gr. boter, 1 kg. aardappels, zout, peper, nootmuscaat, 1 eetlepel olie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Stamppot bieten met spek en appel
Fris zure/zoete stamppot.
1.5 kg kruimige aardappelen, 50 gr boter, 1 duopak magere spekreepjes (250gr), 1 ui gesneden (grof), 500 gram gekookte bietjes, 1 appel (fris zuur), beker creme fraiche.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-01-2012Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Zweedse Stamppot
Het is weer eens iets anders dan knackebrod
250 g Gerookte zalm 1/4 liter yoghurt 1 kg aardappels verse dille zakje gesneden andijvie (je kent ze wel) eieren (4 stuks) rode paprika,
- Scandinavisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2000Scandinavisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Restjes stamppot
Restje oerhollandse stamppot bakken in koekepan, garneren met seroendeng.
Stamppot (aardappelen en groenten)
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-04-2011Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Indonesische stamppot andijvie
Stamppot andijvie met een heerlijk Oosters smaakje. Lekker pittig!
1200 gram aardappelen -, zout, peper -, 500 gram andijvie -, 2 -2 1/2 dl warme melk -, 3 eetlepels boter -, 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat -, 1 theelepel gemalen komijn (djinten ) -, 1/2 theelepel gemalen koriander -, 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak) -, gefruite uitjes -, seroendeng
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-02-2010Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
stamppot bladspinazie met boursin
Een stamppot weer eens heel anders en makkelijk.
750 gram geschilde aardappels, bladspinazie vers (of heel makkelijk 1 pak 450 gr.Iglo Bladspinazie), 1 eetlepel olijfolie, 150 gr kleine ontbijtspekblokjes, 1 grote ui, 1 kleine rode paprika, 1 klein pakje (80gr) Boursin met peper.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-2000Hoofdgerecht20-30 min.
Stamppot van Raapstelen
Stamppot van rauwe Raapstelen met citroen en gebakken uien, echt heerlijk!!!
Plus/minus 1.5 kg geschilde bloemige aardappelen, 3a4 bosjes Raapstelen, 1 grote ui, melk, Blue Band, Een halve citroen, Zout, 1 uitgeperst teentje knoflook
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-05-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
spruitjesstamppot met rookworst
Iedereen kent wel de stamppot hutspot, andijvie of boerenkool, maar kennen jullie deze ook al? Een heerlijk niet allerdaags stamppotje met een zachte smaak!
1 kg aardappels, 2 zakken spruitjes panklaar (a 350 g), 1 rookworst (250 g), 3 kleine zoete appels, 2 theelepels kerriepoeder, 1 dl halfvolle melk, 50 g roomboter ongezouten (pakje a 250 g)
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-11-2008Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Stamppot bloemkool
Is in ontwikkeling,zie stamppot bloemkool met prei.,
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-11-20010-10 min.
stamppot bloemkool
Is in ontwikkeling,zie stamppot bloemkool met prei.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-11-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Andijvie Stamppot
Ingrediënten voor andijvie Stampot 400 g gesneden andijvie 1,5 kg aardappelen 250 gram gerookte spekjes 1 rookworst 1 ui scheutje azijn peper, zout melk klontje boter Bereiden: Aardappelen schillen en in ongeveer 20 minuten gaar koken. Spekjes bakken. Aardappelen afgieten en stampen. Puree eventueel smeuïger maken met melk en boter. De andijvie, spekjes en gesnipperde ui toevoegen. Tenslotte op smaak brengen met peper, zout en scheutje azijn. Serveren met rookworst. En klaar is je stamppot!
Ingrediënten voor andijvie Stampot, , 400 g gesneden andijvie, 1,5 kg aardappelen, 300 gram gerookte spekjes, 1 rookworst of meer, 1 ui, scheutje azijn, peper, zout, melk, klontje boter, , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-10-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Stamppot pastinaak met gevulde rookworst
Niet alleen pastinaak, maar ook wortelen, knolselderij, schorseneren en pompoen lenen zich voor deze stamppot.
Zout, peper, 4-5 lente-uitjes, in dunne ringen, 1 rookworst, in 8 stukken, 600-800 g aardappelen, geschild, in stukken, 800 g pastinaken, geschild, in stukken, 40 - 50 g boter, 100 g magere ontbijtspek, in reepjes, 50-75 g geraspte jonge kaas, 1/2-1 dl hete melk, 2-3 el fijngesneden bladselderij,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-11-2009Nederlands30-60 min.
Prei stamppot
100 gram magere spekreepjes, 1 grote rode paprika, 800 gram prei, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 3 dl. melk, 50 gr. boter, 1 kg. aardappels, zout, peper, nootmuscaat, 1 eetlepel olie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2010Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Stamppot spruitjes
Pittige stamppot met 'gyros' vlees.
2 kg aardappelen, zout, 1 kg spruitjes, 750 g malse hamlappen, 2 zakjes gyroskruiden, boter, olie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-09-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
pittitge mexicaanse stamppot met rookworst
Het overduidelijke bewijs dat de Mexicaanse en Nederlandse keuken prima samen gaan! (het heet een stampot maar ik vind het meer een ovenschotel)
1 rookworst (350 gr), 1,5 kg. aardappelen, 2 teentjes knoflook, 100 gr. margarine, 2 dl hete melk, 2 blikjes kidneybeans (totaal 800 gr), 1 blikje mais (300 gr), zout, peper, 1 potje milde salsasaus, 1 zakje tacochips, 100 gr. kaas (oude is lekker maar andere kan ook), 1 el. tacokruiden (meer mag ook)
- Mexicaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-07-2002Mexicaans30-60 min.
Hongaarse Stamppot
1 el olie 125 g magere spekreepjes 1 rode paprika 2 tl karwijzaadjes 750 g geschaafde witte kool runderrookworst 2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-1999Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
-
Stamppot
van diaantje64 , 159 recepten, 77398 volgers
-
Stamppot
van bramenria , 65 recepten, 2 volgers
-
stamppotjes
van A68 , 59 recepten, 0 volgers
-
Stamppot
van hyacintje , 42 recepten, 31076 volgers
-
Stamppot
van Ynsys , 34 recepten, 31077 volgers
-
Stamppotten kookboek
van karin11213 , 34 recepten, 5 volgers
-
stamppot
van jarakl , 31 recepten, 0 volgers
-
stamppot
van ankie43 , 28 recepten, 31085 volgers
-
Stamppot
van ChanDevries , 24 recepten, 0 volgers
-
Stamppot
van NcKleijwegt , 23 recepten, 0 volgers
-
alles over salades en maaltijdsalades de saladebar
van Fressnapf , 124 recepten, 0 volgers
-
gehakt
van planco , 172 recepten, 0 volgers
-
alles in 1 pan
van alles_in_1_pan , 703 recepten, 0 volgers
-
stamppotje
van monique49 , 16 recepten, 0 volgers
-
Stamppotten
van recepten_van_omalidy , 53 recepten, 0 volgers
-
Zuurkool
van reve51 , 29 recepten, 0 volgers
-
Lekker Makkelijk en Snel
van sonja13091976 , 66 recepten, 0 volgers