Empanada
Heerlijk gerechtje als snack of bijgerecht. Empanadas zijn niet weg te denken als streetfood in Spanje of Portugal. Empanada zijn gebakken deegwaar met een vulling. Onderstaande vullingen zijn heerlijk, maar je kunt ze zeker aanpassen naar je eigen smaak.Voor het maken van de empanadas gebruik ik een pasteivorm. Maar de echte bakkers in Zuid-Europa doen het natuurlijk met de hand, en weten de mooi …
Ingrediënten 2 personen
DEEG (15 stuks), 300gr bloem, 3 el Crisco (of boter), 4 gram zout, ca. 100ml melk, 1 ei, , KIPVULING (15st), 250gr kipgehakt, 1/2 ui, 2 tenen knoflook, 1 lente-ui, 1/2 paprika, 1 tl paprikapoeder, 1/3 bouillonblokje, Zout*, Peper*, Cayennepeper*, 1/2 tl sriracha-saus*, , CHAMPIGNONVULLING (15st), 1 bakje champignon, Halve ui, 1 teen knoflook, Rozemarijn, tijm, zout en peper*, , *naar smaak