1. Home
  2. Recepten
  3. Spring Rolls

Spring rolls recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Spring rolls (Thaise loempia; poh piah)

Deze heerlijke spring rolls met zelfgemaakte chilisaus smaken zoals je ze in Thailand op de markt koopt . Ze mogen niet ontbreken bij een goede Thaise maaltijd.

INGREDIENTEN

Voor de rolls:, , 1 wortel julienne gesneden - 1/4 witte kool in dunne reepjes - 2 sjalotjes in dunne reepjes - handje tauge - een kopje geweekte glasnoedels (rijstvermicelli)- 100 gram drooggedepte tofu in reepjes - zout en peper - een pakje spring rollvellen (vriesvak, toko; evt. kun je ook filodeeg nemen) - verse koriander - suiker - zoute sojasaus - olie om in te roerbakken (bijv. soja-olie, arachide-olie of rijstolie) - losgeklopt ei., , Voor de chilisaus:, , 2 rode pepers - 3 tl. azijn - 3 el suiker - 1/2 tl. zout - 2 teentjes geperste knoflook - 2 tl. bloem - 2/3 kop water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2009
  • Thais
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spring rolls met groenten,gebakken eend en japanse dressing

INGREDIENTEN

10 grote spring roll velletjes [diepvries], 1 baby paksoi, 1 komkommer, 1 oranje paprika, 1 pakje erwtenspruiten, 1 bakje cress, 1 verse eendenborst of geconfijte eend of bout, zout,peper, Apollo japanse dressing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2010
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Nuoc tuong ngot (vietnamese dipsaus)

Lekker bij vietnamese spring rolls.

INGREDIENTEN

75 ml hoisin saus, 75 ml kokosmelk, 1 el pindakaas met noot, 1 el azijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2015
  • Vietnamees
  •  0-10 min.

Szechuan dipsaus

Pittig dipsausje voor spring rolls

INGREDIENTEN

1 flink bosuitje,3 EL donkere sojasaus,1EL sesampasta, 2 EL sesamolie, 2 EL hot pepperoil, 1 TL versgemalen Szechuan peperkorrels,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Chinees
  •  10-20 min.

Nuoc Cham (vietnamese dipsaus)

Heer lijk bij Vietnamese spring rolls. De saus is tot 2 maanden houdbaar in de koelkast, dus ik bewaar het restant altijd, ook lekker als dressing van een Vietnamese salade.

INGREDIENTEN

100 ml water, 100 ml suiker (ik gebruik bruine suiker), 50 ml vissaus, 25 ml citroensap, 1 a 2 knoflooktenen, gehakt, chilipepers, gehakt, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2015
  • Vietnamees
  •  10-20 min.

Vietnamese Bun Cha Gio

Gevonden op een blog en zelf uitgeprobeerd. Het was heerlijk!

INGREDIENTEN

For the Pork:, 1 pound boneless pork chops, 1 1/2 tablespoon fresh grated ginger, 1 garlic clove, minced, 1/4 cup fish sauce, 2 tablespoons soy sauce (gluten free), 2 tablespoons sugar, , For the Nuoc Cham Dressing:, 1/2 cup warm water, 3 tablespoons sugar, 1/2 cup rice vinegar, 1 tablespoon fish sauce, 1 garlic clove, minced, 1 teaspoon chili-garlic sauce, 1/4 teaspoon salt, 1/8 cup shredded carrots, , For the Salad:, 1 package cooked rice vermicelli noodles, 2 cups mung bean sprouts, 1 cup shredded carrots, 1 cup sliced cucumbers, 1/2 cup chopped cilantro or basil, 1/2 cup chopped peanuts, 1/2 cup chopped green onions, 1 package frozen spring rolls (gluten free)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2017
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sushi

INGREDIENTEN

400ml/14fl oz sushi rice, 450ml/16fl oz water, 6 tbsp rice wine vinegar, 2 tbsp sugar, 2 tsp salt, a pack of nori seaweed sheets, cut in half, pickled ginger, wasabi, soy sauce, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2001
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top