- Eigen recept
Spring rolls (Thaise loempia; poh piah)
Deze heerlijke spring rolls met zelfgemaakte chilisaus smaken zoals je ze in Thailand op de markt koopt . Ze mogen niet ontbreken bij een goede Thaise maaltijd.
Voor de rolls:, , 1 wortel julienne gesneden - 1/4 witte kool in dunne reepjes - 2 sjalotjes in dunne reepjes - handje tauge - een kopje geweekte glasnoedels (rijstvermicelli)- 100 gram drooggedepte tofu in reepjes - zout en peper - een pakje spring rollvellen (vriesvak, toko; evt. kun je ook filodeeg nemen) - verse koriander - suiker - zoute sojasaus - olie om in te roerbakken (bijv. soja-olie, arachide-olie of rijstolie) - losgeklopt ei., , Voor de chilisaus:, , 2 rode pepers - 3 tl. azijn - 3 el suiker - 1/2 tl. zout - 2 teentjes geperste knoflook - 2 tl. bloem - 2/3 kop water
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-05-2009Thais30-60 min.
- Eigen recept
Spring rolls met groenten,gebakken eend en japanse dressing
10 grote spring roll velletjes [diepvries], 1 baby paksoi, 1 komkommer, 1 oranje paprika, 1 pakje erwtenspruiten, 1 bakje cress, 1 verse eendenborst of geconfijte eend of bout, zout,peper, Apollo japanse dressing
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-07-2010Japans Voorgerecht10-20 min.
Vietnamese Bun Cha Gio
Gevonden op een blog en zelf uitgeprobeerd. Het was heerlijk!
For the Pork:, 1 pound boneless pork chops, 1 1/2 tablespoon fresh grated ginger, 1 garlic clove, minced, 1/4 cup fish sauce, 2 tablespoons soy sauce (gluten free), 2 tablespoons sugar, , For the Nuoc Cham Dressing:, 1/2 cup warm water, 3 tablespoons sugar, 1/2 cup rice vinegar, 1 tablespoon fish sauce, 1 garlic clove, minced, 1 teaspoon chili-garlic sauce, 1/4 teaspoon salt, 1/8 cup shredded carrots, , For the Salad:, 1 package cooked rice vermicelli noodles, 2 cups mung bean sprouts, 1 cup shredded carrots, 1 cup sliced cucumbers, 1/2 cup chopped cilantro or basil, 1/2 cup chopped peanuts, 1/2 cup chopped green onions, 1 package frozen spring rolls (gluten free)
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-05-2017Vietnamees Hoofdgerecht20-30 min.
Sushi
400ml/14fl oz sushi rice, 450ml/16fl oz water, 6 tbsp rice wine vinegar, 2 tbsp sugar, 2 tsp salt, a pack of nori seaweed sheets, cut in half, pickled ginger, wasabi, soy sauce, ,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-12-2001Japans Hoofdgerecht10-20 min.