Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spreads

Spreads recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

italiaanse spreads

Drie verschillende sauzen. Lekker als dipsaus, of op geroosterde broodjes.

INGREDIENTEN

3 tenen knoflook, 1/8 liter zure room, 200 gram verse roomkaas (monchou of rederijkertje), zout en peper, 2 thl. italiaanse keukenkruiden, 2-3 thl. pesto, 1-2 el kappertjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Italiaanse spreads

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 1/8 liter zure room, 200 gram verse roomkaas (Mon Chou of Rederijkertje), zout en peper, 2 tl Italiaanse keukenkruiden, 2-3 tl pesto (basilicumsaus uit een potje), 1-2 el kappertjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

XL borrelplank met pluck spreads

Weet jij al wat je dit weekend op tafel zet als er vrienden komen eten? Deze XL borrelplank met Pluck spreads is een echte aanrader. Er zit voor iedereen wat bij en er is ook aan de kids gedacht. 

INGREDIENTEN

1 bakje (a 100 g) Pluck vegetable spread met geitenkaas, 1 bakje (a 100 g) Pluck groentebereiding van zoete aardappel, mango en cashew, 1 bakje (a 100 g) Pluck pittige pompoenspread met kokos, een handje cashew noten, 1 groene paprika, in reepjes gesneden, 1 gele paprika, in reepjes gesneden, 100 g geraspte worteltjes, 100 g blauwe bessen, trosje groene druiven, trosje rode druiven, 15 g platte peterselie, 100 g groene olijven, een halve watermeloen, gesneden in parten, 100 g kaasblokjes, 1 stuk brie, 1 stuk blauwe kaas, 1 stokbrood, gesneden in sneetjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2019
  • Wereld
  •  10-20 min.

gazpacho met speciale toast

Normaal wordt deze Portugese soep koud gegeten. Probeer het eens op mijn manier : warm en met 2 soorten toast.

INGREDIENTEN

Brood om te toasten (ik neem grof brood - een kwestie van smaak), Voor 2 liter soep : 2 uien(grote) - 2 rode paprikas - 2 wortelen - 2 grote vleestomaten - 1/2 komkommer(grote) - 1 courgette - kippebouillon (blokjes) - 3 looktenen(minimum) - klein blikje tomatenpuree - peper - zout - kruidenbosje : tijm en peterselie - beetje olijfolie - scheutje witte droge wijn - een beetje room., Smeersel voor de toastjes : een doosje ansjovis - een paar eetlepels boter - een paar eetlepels pestosaus en een paar eetlepels zure room

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Portugees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Quesadilla

Voor ons beider verjaardag kregen we van onze zoon en dochter en hun wederhelften een avondvullend Mexicaans dinertje als cadeau aangeboden. Dit is het tweede gerechtje van deze fantastische avond. Ik heb er een en ander aan gewijzigd en  omgeflanst naar mijn eigen recept. De 3 variaties vond ik ergens op het internet.

INGREDIENTEN

2 kleine bloemtortilla's mini formaat, 3 kleine bosuitjes fijngesneden, 1 groene Jalapeño peper zonder zaad en zaadlijst klein gesneden, olijfolie, eventueel salsa **, 100 gr geraspte cheddar

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top