Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spitskool

Spitskool recepten (1.460) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Lekker! Ovenschotel spitskool champignons spekreepjes en prei

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto)

INGREDIENTEN

Plm. 750 gram spitskool, 1 prei, 250 gram champignons, 150 gram mager gerookte spekreepjes of baconreepjes, 1 eetlepel neutrale olie, peper, zout, 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat, cayennepeper naar smaak, 1 + 1 eetlepel mosterd, 200 ml crème fraîche, 750 gram kruimige aardappelen, 50 geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, 1 spitskool, 1 grote rode of groene paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 lente-uitjes, 1 bouillontablet, peper, zout, ½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!), scheutje maggi aroma, 2 eetlepels olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2008
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spitskool met gehakt en witte rijst

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool.

INGREDIENTEN

500 gr. witte rijst, 500 gr. rundergehakt, 500 gr. in reepjes gesneden spitskool, 100 gr. kip- of runderbouillon (niet moeilijk, lees even verder), 2 grote uien in blokjes gesneden, 1 teentje uitgeperste knoflook, 1 theelepel djahé (gemberpoeder), 1 eetlepel kerriepoeder, (versgemalen) peper en zou naar smaak, olijfolie, sweet chilisaus (loempiasaus), gebakken uitjes (bv van conimex), , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2007
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere Spitskool

Lekkere spitskool, anders dan dat je gewend bent...

INGREDIENTEN

Kleine Spitskool, 1½ tl kerriepoeder, beetje peper en zout, 1 ui, scheutje ketjap (zoet), grote lepel pindakaas, groente bouillonblokje en een beetje water. Om te bereiden heb ik Blue Band vloeibaar gebruikt.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

spitskool

Vroeger vond ik gekookte spitskool maar nix,op deze manier lust volgens mij iedereen het,al jaren een favoriet recept bij ons thuis.

INGREDIENTEN

1 spitskool,2 grote uien,2 tenen knoflook,bakje champions,4 grote aardappels,peper,zout,kerrie poeder,200gram cheddar kaas,olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

spitskool

Als je weinig tijd hebt is dit wel een lekker recept met aardappelen of aardappelpuree.

INGREDIENTEN

Spitskool~1 grote ui~1 rode paprika~kerrie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

spitskool

Roergebakken spitskool met shoarmavlees

INGREDIENTEN

1 ui, ca. 750 gram spitskool, 1 rode paprika, 400 gram shoarmavlees, 1-2 eetlepels (arachide) olie, 1 teentje knoflook (geperst), 2 eetlepels oestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

spitskool

Spitskool met shoarmavlees

INGREDIENTEN

1 kilo spitskool, 2 uien, 500 gram shoarmavlees, 1 rode paprika, 25 gram boter of margarine, ca. 1 el bindmiddel, zout/peper/kerrie naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

spitskool

Lekkere groente schotel.

INGREDIENTEN

1 spitskool, 1 ui, 2 teentjes knoflook,wat zwarte peper, klontje margarine,zout 1 theel bruine suiker.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Surinaams
  •  0-10 min.

Spitskool

Spitskool anders dan anders

INGREDIENTEN

Olijolie, 3 teentjes knoflook, 2 groten uien, 1 grote spitskool, zout, peper, peterselie, selderijzout, kerrie, bindmiddel, wat kruiden provinciaal, sambal, ketjap manis - pond speklappen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

spitskool

Roergebakken spitskool met eieren

INGREDIENTEN

300-400 gram fijngesneden spitskool, 3 eieren, 1 ui, 1 teentje knoflook, beetje olie, peper, zout, snufje suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

spitskool

Gezonde spitskool, lekker met een balletje gehakt

INGREDIENTEN

500 gram spitskool, 3 tenen knoflook, 1 rode peper, 2 sjalotten, 1/2 theelepel karwijzaad, snufje komijn, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Spitskool

Spitskool met gehakt en veel kerrie, recept van kapster Corinne.

INGREDIENTEN

150 gram spekblokjes, 250 gram gehakt, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 400 gram spitskool, Kerrie, Olijfolie, Peper, Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

spitskool

Heerlijk eenvoudige spitskool

INGREDIENTEN

Eén spitskool, Eén zakje gemengde noten, 200 gr. spekreepjes, Eén ui

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2006
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Spitskool

INGREDIENTEN

Ui, 2 eieren, spitskool, bouillonblokje, peper, suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spitskool

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 2 uien, knoflook, rozijnen, 1 klein blikje ananas, 1 zakje kerriesaus, peper, zout, 2 eetlepels kerrie, 1 klein blikje mais, 1 kippebollionblokje, 300 ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spitskool

INGREDIENTEN

1 spitskooltje, 1 ui, spekjes, 250 g gehakt, bouillonblokje, 4 eieren, peper en zout naar smaak, evt. 1 teentje knoflook (geperst), olie om in te wokken

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spitskool

Spitskool met groentensaus.

INGREDIENTEN

350 gram spitskool, Nootmuskaat, Peper, Groentensaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rode kipcurry met (spits)kool en champignons

Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem.

INGREDIENTEN

- 600 gram kipfilet, - ½ spitskool, - 250 gram champignons, - 1 ui, - 1 rode peper, - handvol basilicum, - bosje koriander, - 3 lenteuitjes, - 4 tenen knoflook, - 1 blik kokosmelk, - 2 tot 4 el rode curry pasta, - 4 kaffir lime leaves, - 4 el vissaus, - 1 el suiker, - evt. 1 kopje water, - arachide olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

spitskool

Een snel en heerlijke manier om spitskool te verwerken.

INGREDIENTEN

Japanse soja, kerrie massala, zout uit de molen, peper uit de molen. wokolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2013
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

spitskool

INGREDIENTEN

Spitskool,uien,knoflook,katenspek,ketjap, 2 eieren en sambal.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Spitskool

Eenvoudig en gemakkelijk klaar te maken recept.

INGREDIENTEN

400 gr.spitskool,zout,1 dl.melk,1 eetl.bloem,1/2 lepel margarine,nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spitskool

INGREDIENTEN

Olie. Gesnipperde ui. 1 theelepel kerrie. Plakjes kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spitskool

Met tomaat en kaas

INGREDIENTEN

I kilo spitskool,1pond tomaten,2 ons in blokjes gesneden blokjes kaas,1 ons rookspek,uien poeder,basillicum,bonenkruid,dragon,peper, zout en 30g boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gegratineerde stampot spitskool

Een verrassend lekkere stampot,die je echt eens moet proberen,ook al lust je normaal geen spitskool!

INGREDIENTEN

2 kilo aardappels-750 gram gesneden spitskool-kerrie- ong. 200gr.geraspte belegen kaas-paneermeel-boter-zout-peper-nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker pittig stoofpotje met hamlappen, spitskool en lenteui

Een stoofpot om van te smullen. De combinatie van de hamlappen in rode wijn en chilisaus met ee spitskool is echt verrukkelijk! Ik heb dit deze keer gewoon in de pan gemaakt maar volgende keer gaat dit in de slowcooker.

INGREDIENTEN

750 gram hamlappen in grove stukken gesneden, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1/4 liter droge rode wijn, 1 blik tomatenblokjes (400 gram), stukje gemberwortel (plm. 2 cm), 3 eetlepels gezeefde bloem, peper, zout, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 1 pot runderfond (380 ml) of runderbouillon van een blokje), 4 eetlepels chilisaus (zoet-zure), 500 gram (grof) gesneden spitskool, 6 lente-uitjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Makkelijke spitskool rijstschotel

INGREDIENTEN

1 Spitskool, 1 pak rijst zilvervlies, 400 gr kipfilet, 125 gram spekreepjes, 2 tenen knoflook, 1 zakje Bami goreng mix, Beetje boter, Zout, Cayenne peper, Zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht.

INGREDIENTEN

1 kleine witte kool of spitskool, 3 middelgrote wortelen, 1 kleine ui, 1 klein blik ananasstukjes, 200 ml sour cream (zure room), 2-3 el mayonaise, zout, peper, Worcestershire sauce, ½ bosje bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Surinaamse spitskool en andere groenten

Recept van Hindoestaanse vriend, heerlijk bij de Surinaamse kip. Succes verzekerd.

INGREDIENTEN

Op 1 (kleine) spitskool, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 verse peper (madame jeanette), 1 tomaat, 1 kippenbouillonblokje, (zonnebloem)olie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

romige spitskool

Heerlijk romig en gekruid spitskoolmengsel

INGREDIENTEN

1 spitskool, 1/4 creme fraiche, 1 pakje spekreepjes,2 maggieblokjes, 1 grote ui, 1 knoflookje, veel masala(surinaamse kerriepoeder) of gewone kerriepoeder,peper, Basmatierijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mijn moeders lekkere spitskool

Dit is een heerlijk recept dat ik van mijn moeder gepikt heb.

INGREDIENTEN

500 gr. spitskool, 1 grote ui, 2 eieren, 3 theelepeltjes knoflook, klein blikje mais, 1 bouillonblokje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  •  
  •  0-10 min.

Spitskool Anders

Heerlijk spitskoolgerecht

INGREDIENTEN

1 grote spitskool, 3-4 uien, 4 eieren, 1 el kerriepoeder, 1 el olie, peper en zout (of Aromat)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.'  

INGREDIENTEN

1 ½ kg kruimige aardappelen, 1 kleine spitskool, 250 gram Pancetta (of ander spek in reepjes), 2 rode uien, 1 potje zongedroogde tomaatjes, 3 el rode pesto, 2 teentjes knoflook, 1 runderbouillontablet, peper en zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2014
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Spitskool met Gehakt

Spitskool met gehakt en nassikruiden.

INGREDIENTEN

1 spitskool, 4 ons rundergehakt, 1ui, 1 zakje nassikruiden, croma.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

spitskool met pindakaas

Dit blijft toch mijn lekkerste spitskool, al zo'n 30 jaar

INGREDIENTEN

1 spitskool - 1 ui - 1 of 2 tl. kerriepoeder - 2 el. pindakaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Surinaamse Spitskool

Een makkelijk recept wat lekker smaakt met rijst.

INGREDIENTEN

1 spitskool, , 1 flinke ui, , 2 teentjes knoflook, , 1 rode peper, , 1 tomaat, , olie, , 1 theelepel kerrie, , 1 bouillonblokje (kip), , (wok)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker pittige spitskool met kipfilet uit de wok

Heerlijke knapperige spitskool met in ketjap gemarineerde kipfiletblokjes. Snel klaar en erg lekker.

INGREDIENTEN

1 flinke spitskool, 1 middelgrote prei, 1/2 groene paprika in blokjes, 2 teentjes knoflook, 1 kleine ui, 2 eetlepels olie, 400 gram kipfilet, 2 eetlepels ketjap manis, zout, peper, mespunt gemberpoeder, 2 theelepels sambal oelek of meer naar smaak, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 1 dl kippenbouillon (eventueel van tablet), (eventueel wat maïzena voor het binden van het vocht), 3 lente-uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

spitskool ovenschotel

Een pittige ovenschotel.

INGREDIENTEN

300 gr. gehakt, 400 gr. gesneden spitskool, pakje aardappelpuree voor de oven, pittige jerriepoeder, gekruide paneermeel, boter.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hete Spitskool met garnalen (Slank gerecht)

Flinke zak garnalen gekocht en dan weer eens kijken wat doen we er deze keer mee. Nog restje spitskool in de vriezer, dus kwam ik op dit lekkere pittige gerecht. Lekker snel en weinig calorieën dus ook voor degenen die aan de lijn doen ( plm. 230 kcal) We hebben hiervan gesmuld (in plaats van Spaanse pepers kan natuurlijk ook sambal worden gebruikt)

INGREDIENTEN

250 gram grote gepelde garnalen, 600 gram schoongemaakte gesneden spitskool, 2 preien, 2 teentjes knoflook, 2 rode Spaanse pepers, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 3 eetlepels olie, zout, 6 - 8 eetlepels sojasaus (Japanse of Chinese), 1 eetlepel sesamolie of 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top