Spinazie-courgettesoep met ei en kaas
Ons nichtje Eva vroeg weer om die lekkere spinaziesoep. Ik had nog een kleine courgette liggen. Dus om de soep wat meer te binden de courgette samen met de spinazie gebruikt. Wij vonden de spinaziesoep nu nog lekkerder. Echt een aanrader! En natuurlijk een heel leuk recept voor de PASEN !
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kleine courgette (plm. 150 - 200 gram)-, Plm. 300 gram diepvries spinazie -, 1 sjalotje of kleine ui -, 2 teentjes knoflook -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 3 groentebouillontabletten of kruidenbouillontabletten -, 50 gram smeerkaas of geraspte kaas -, 100 ml koffieroom of slagroom -, 50 ml melk -, peper, zout, nootmuskaat -, 3 hardgekookte eieren, gepeld en in stukjes gesneden.Voorbereiding
Was de courgette. Verwijder de uiteinden en snij de courgette in grove stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een flinke pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de courgette toe en bak even mee. Doe dan de bevroren spinazie erbij. Voeg zoveel wat toe dat de groenten nog net niet onder staan. Doe de bouillonblokjes erbij en breng alles aan de kook. Laat de soep plm. 15 minuten zachtjes koken. Voeg de smeerkaas toe. Pureer de soep met de staafmixer. Doe de room en de melk bij de soep. Roer goed door en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Geef de eieren apart bij de soep.