Kip en aardappels in een romige knoflook Parmezaansaus
Krokant kip gebakken samen met aardappels en spinazie. Een complete maaltijd in één schaal!
Ingrediënten 6 personen
* 6 kipdij filets, * 1 eetlpl Italiaanse kruiden, * Zout en peper naar smaak, * 3 eetlpls ongezouten boter, in blokjes, * 750 gr baby spinazie, kleingesneden, * 500 gr krieltjes, gehalveerd, * 2 eetlpls verse peterselie, fijngehakt, , VOOR DE KNOFLOOK PARMEZAAN SAUS:, , * 60 gr ongezouten boter, * 4 teentjes knoflook, fijngehakt, * 2 eetlpl bloem, * 250 ml kippenbouillon (of meer indien nodig), * 1 theelpl gedoogde tijm, * 1/2 theelpl gedroogde basilicum, * 125 ml slagroom, * 125 gr Parmezaanse kaas, geraspt, * Zout en peper naar smaak,Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een ovenschaal in met olijfolie.2. Kruid de kip met de Italiaanse kruiden en zout en peper.3. Smelt 2 eetlpls boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. 4. Bak de kip in 2-3 minuten rondom goudbruin en zet apart.5. Smelt de resterende boter in de koekenpan en voeg de spinazie toe, roer om tot ze geslonken is.6. Haal uit de pan en zet apart.7. Smelt 60 gr boter in de koekenpan op middelhoog vuur.8. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten, voeg de bloem toe en roer 1 minuut om.9. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij onder voortdurend roeren ca 1-2 minuten.10. Voeg de kaas, de slagroom, tijm en basilicum toe en roer 1-2 minuten om.11. Leg de kip in de ovenschaal en bedek met de aardappels, spinazie en saus.12. Zet de schaal in de oven en bak ca. 25-30 minuten tot de kip gaar is.13. Garneer met de peterselie en serveer.