Amuse spiesje van aardappeltjes en knoflook
Leuke kleine amuse of Tapas OF gewoon leuk alf borrelhapje
24 kleine nieuwe aardappeltjes, in de schil gekookt 12 teentjes knoflook gepeld 2 rode pepers, zaadjes verwijderd in 12 stukjes 2-3 el olijfolie 12 kleine houten prikkers 1 el peterselie gehakt Zeezout
Kook de aardappeltjes gaar Bak de halve sjalotjes met de knoflookteentjes beetgaar in 2-3 minuten Stel 12 kleine spiesjes samen van knoflook, aardappel, peper en sjalot. Marineer de spiesjes in 2-3 el olijfolie Rooster de spiesjes boven een open vuurtje of in de hete pan Bestrooi met gehakte peterselie en zout.
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-2004Frans20-30 min.
Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.
Lijkt een beetje op de VITELLO TONNATO uit Italie. Dit krijgt een aparte, speelse bereiding. Het tomaatjes zorgt voor extra sappigheid./ Natuurlijk ook schitterend als amuse.
1 kleine prei, half blikje tonijn naturel uitgelekt, 2 el mayonnaise, 1 el Citroen sap, 100 gr kalfsschnitzel, in 8 blokjes, 4 cherrytomaatje, 1 el olie, halve citroen, in partjes, minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-02-2008Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Spiesje van varkenshaas
4 stuks korte varkenshaas;, 16 blaadjes sali;, 16 lange plakken parmaham;, 4 lange stukken rozemarijn;, zout en peper;
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-11-2009Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Tapas: Spiesje van tonijn en rozemarijn
Een spiesje van tonijn en rozemarijn. onderdeel van verschillende tapas, of gewoon als borrelhapje
600 gram tonijn, 20 takjes rozemarijn, 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet, 0,5 sjalotje, gepeld, grofgesneden, 5 DL olijfolie, Grof zeezout, Peper
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-07-2011Spaans10-20 min.
Hamrolletjes Aan Een Spiesje
2 mooie plakjes ham zonder vetrandje en iets dikker gesneden, 4 el bressot, 12 mini-maiskolfjes, cocktailprikkers
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-07-2000Internationaal10-20 min.
- Eigen recept
Amuse: garnalen sate spiesje
Ook zomers lekker op de BBQ met grote gambas
12 grote garnalen (3 grote garnalen p.p), zeezout, 2 tenen knoflook, olijfolie, gemalen lombok of piri pir kruiden, Voor de sate:, 1 pot pindakaas (grof/met stukjes noot), 1 1/2 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel bruine suiker, 2 tenen knoflook, 1 scheut sesamolie, 1 grote spaanse peper (fijn gehakt), trasi poeder of gemalen trasi (1 theelepel), santen (1 kopje), water,
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-12-2009Internationaal Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Tomatensoep van kerstomaatjes met spiesje met pestoflensjes
Heerlijke PURE tomatensoep zonder toevoegingen (behalve tuinkruiden). Kerstomaatjes zijn zo lekker zoet van zichzelf dat ze niets meer nodig hebben. Het leuke en lekkere garnituur maakt de soep bijzonder.
750 gram (struik)-kerstomaten, 1 kleine ui, 2 (kruiden)bouillontabletten, ½ eetlepel(gedroogde) tijm, ½ eetlepel (gedroogde) rozemarijn, ½ eetlepel (gedroogde) salie, Bij gebruik van verse tuinkruiden de dubbele hoeveelheid gebruiken. Kruiden dan wel goed fijngemaakt gebruiken!, Garnering:, 2 los geklopte eieren, 1 eetlepel bloem, mespunt zout, boter of olie om te bakken, met als vulling:, roomkaas met pesto naar smaak, 4 satéprikkers, , 2 eetlepels fijngesneden basilicum
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-05-2012Italiaans20-30 min.
Spiesje van Kipballetjes gevuld met feta
Leuk als borrelhapje te serveren. GEEN recept van mezelf!
1 kilo kipgehakt 200 gr broodkruim 1 kleine ui 200 gr feta 4 teentjes knoflook 1 ei 1 el honing 1 el sojasaus 2 tl geraspte gember vijfruidenpoeder 80 ml arachide olie
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-2006Frans20-30 min.
Spiesje van kip met appel en dillesausje
Kip en appel zijn een gouden duo. Steek ze op een spiesje, laat lekker grillen op de barbecue of in de grill pan en geniet in geen tijd van een heerlijke brochette met kip en appel.
2 kipfilets, 1 rode ui, in partjes, 2 rode appelen (jonagold â€" belgica), 2 el citroensap, 1 el kippenkruiden, 4 el honing, sesamzaadjes, Voor het sausje:, bosje dille, 1 teentje knoflook, gepeld, 1 el mierikswortelcrème, 2 el zure room, 2 el mayonaise, 2 el citroensap
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-05-2020Belgisch20-30 min.
- Eigen recept
Ketjap spiesje met noodles
Maak zelf de lekkerste varkensvlees spiesjes.
500g mager varkensvlees, 10 champignons (schoongeborsteld), 1 paprika (rood, geel of groen) in grote stukken, 4 el Go-Tan Wokolie, 4 el Go-Tan Dikke Ketjap rode peper, 1 el Go-Tan Gehakte Gember, 250g Go-Tan Mie Noodles, 4 el Go-Tan Gebakken Uitjes, 1 Zak Go-Tan Party Chips
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-06-2015Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Pompoensoep met een spiesje van gemarineerde scampi
Een feestelijke soep die gegarandeerd in de smaak zal vallen van Uw gasten
-400 g pompoen, -10 g gember, -1 ui, -1 rode paprika, -1 wortel, -1 l gevogeltebouillon, -1 busseltje koriander, Voor de marinade, - 1 dl olijfolie, - 1 teentje look, - 1 chilipeper, - 1/2 citroen
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-12-2006Belgisch30-60 min.
Spiesje met nectarine, aardbei
8 mooie aardbeien, 2 nectarines, 2 appels met groene schil, suiker,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-03-2002Nederlands10-20 min.
Serrano ham spiesje
TAPA
300 g serrano ham, prosciutto of Westfaalse ham, dun gesneden en opgerold., 500 g gevulde olijven, 2 citroenen, in partjes
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-04-2000Spaans10-20 min.
spiesje met abrikoos en spek
Lekker hapje op de BBQ
Zak gedroogde abrikozen, pakje katenspek
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-08-20040-10 min.
Spiesje van scampi en St.-Jacobsoester
Perfect gegrild op de bbq
Benodigdheden (10 personen), , 20 grote scampi; 10 grote St.-Jacobsoesters; 1 dl olijfolie; ? bot koriander; 5 takjes verse tijm; 1 koffielepel kurkuma; 10 brochettestokken., , , , , ,
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-07-200110-20 min.
Spiesje van kip en prei
Borrelhapje
300 gr. kipfilet - 150 gr. prei - olie - sojasaus - limoensap - sambal
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-02-200020-30 min.
- Eigen recept
Aardbei, munt, kaas spiesje
Heerlijk bij de BBQ
1 bakje kleine aardbeien of grote gehalveerd, 1 bos munt, alleen de blaadjes, blokjes kaas,ik heb gatenkaas gebruikt, evt. balsamico crème
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-07-201310-20 min.
Spiesje van Noordzeedelicatessen met garnalensaus
Een verrukkelijke gastronomische brochette; Voorbereiding: 60 minuten; Bereiding: 55 minuten; Marineren: 15 min; - voor 4 personen -
500 g ongepelde Noordzeegarnalen, 8 rauwe langoustines, 8 sint-jakobsschelpen, 250 g zeeduivelfilets, 4 zeer fijn gesneden plakjes ongezouten spek, 1 bosje lente-uitjes, 3 stengels jonge prei, 20 g boter, olie, , voor de garnalensaus:, , de pellen van de garnalen en de langoestines, 100 g sjalotjes, 100 g wortel, 1 teentje knoflook, 1/4 bosje bieslook, 1 kruidentuiltje, 1/2 dl tomatenpuree, 1/4 dl cognac, 1 dl visfumet, 1 dl witte wijn, 30 g boter, 1 dl room, cayennepeper, zout, , voor de marinade:, , 1/2 dl olijfolie, het sap van 1 citroen, 1/8 bosje dille, zwarte peper van de molen, grof zeezout, , als garnituur:, , een handvol gemengde verse tuinkruiden en slablaadjes (dille, radicchio, krulsla, bladpeterselie, roomse kervel...) en eetbare bloempjes (bijvoorbeeld viooltjes)
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-06-2005Belgisch30-60 min.
Fruitfestijn op een spiesje met ijs
60 gr boter--, , 3-4 eetlepels appel/perenstroop--, , ? 750 gr gemengd vers fruit, zoals meloen, ananas, aardbeien, druiven--, , --6 tot 8 bolletjes roomijs, ,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-03-2004Nagerecht0-10 min.
Braadworst aan een spiesje
Dit is een lekker klein hapje
2 braadworstjes, 3-4 eetlepels mayonaise, 2 teentjes knoflook, , ,
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-08-199910-20 min.
Spiesje van kreeft met vanille en meloen
Serveren als aperitiefhapje. Aantal 4; Van : "M.2"
300-400 g kreeftenvlees (voorgekookt), 1/4 cavaillon-meloen, 1/4 carmel-meloen, 4 Bourbon-vanillestokjes, 30 g boter,
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-05-2003Internationaal10-20 min.
Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus
Voorgerecht van Inge 23 febr 2015
1 kleine prie, 1 blikje tonijn ( naturel uitgelekt), 2 eetl. mayonaise, 2 eetl. citroensap, 200 gram kalfsschnitzel ( in 8 blokjes ), 8 cherrytomaatjes, 1 eetl. olie, , ,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-03-2019Italiaans Voorgerecht10-20 min.
spiesje turkey teriyaki (kalkoenspiesje)
Lekker en mooi ogend sateetje voor op de BBQ, kan ook met kippefilet gemaakt worden
Pijpajuintjes, 1 rode paprika, kalkoenfilet; voor de marinade : 1/4 kop soyasaus, 2 el mierikswortelpasta, 2 el sherry, 2 el bruine suiker, een bolletje gember (uitgeperst met knoflookpers); sate-stokjes
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-08-199910-20 min.
Gehakt-ananas spiesje (warm)
400 gr rundergehakt, 1 eetlepel currygewurzsaus, zout, peper, 1 theelepel bouillonpoeder, 8 plakjes ham, 24 cocktailworstjes uit blik, 8 schijven ananas uit blik
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-02-20040-10 min.
- Eigen recept
Spiesjes met druiven en mozzarella
Deze lekkere borrelhapjes maak ik regelmatig. Heel goed voor te bereiden en gemakkelijk te maken. Ze vallen altijd erg in de smaak.
1 zakje mini mozzarella - 24 blauwe druiven zonder pit - 1 eetlepel witte balsamico-azijn - 2 eetlepels olijfolie - peper, zout - 2 theelepels honing - 1 theelepel oregano - 4 grote plakken rauwe ham
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-04-2005Italiaans10-20 min.
Spiesje met kwarteleitje in tijm en zeezout
8 Kwarteleitjes, 16 Gedroogde tomaatjes - halfgedroogd, 3 theelepel Tijm - gedroogd, 2 theelepel Zeezout, 2 theelepel Komijnzaadjes, 8 plakjes Parmaham
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-12-201220-30 min.
Spiesje van kreeft met Ganda ham en kwarteleitjes
Een recept van Koen Mahieu van Restaurant 't Bourgoensche Cruyce in Brugge
2 fijne plakjes Ganda ham - 1 kreeft van 400 a 500 gr - 3 groene asperges - 1 kwartelei - 2 dl gevogeltebouillon - 1 aubergine - enkele nootjes boter - saffraandraadjes
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-05-2000Belgisch20-30 min.
spiesje van kippenlevers met whiskymarinade, gevulde tomaat
500g kippenlever, 4 tomaten, 50g mais, 50g gekookte wilde rijst, 1 dl witte wijn, 100g mayonaise, 1 eetlepel koriander, kervel of oregano, , Voor de marinade:, 1 dl whisky, 1 dl olijfolie, 0,5 dl sesamolie, 1 eetlepel geraspte gember, 10 gesnipperde bosuitjes, 5 gekneusde teentjes knoflook,
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op29-06-2002Belgisch> 120 min.
Gamba's in knoflook aan een spiesje
Nadat ik dit geproefd had bij een vriendin, die ik dit boekje ook cadeau had gedaan , was ik zo enthousiast over de smaak, dat ik het zelf ook op een etentje geserveerd heb.
12 cocktail garnalen voorgekookt met staart ( diepvries ontdooid), 2 teen knoflook in plakjes, 1 el gesnipperde bladpeterselie, 1/2 citroen ( biologische) rasp, 1 el citroensap, versgemalen peper, 1 dl olijfolie
- Nederlands Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-12-2018Nederlands Amuse10-20 min.
- Eigen recept
Gezonde gazpacho met een spiesje van gamba's en chorizo
Vandaag is het veel te warm voor moeilijk gedoe in de keuken vandaar een heerlijk makkelijk Spaans koud soepje: gazpacho met een spiesje van gamba's en chorizo! Bekijk al mijn recepten op Facebook:Â https://www.facebook.com/puurdaantje/ of op mijn ingstagram account:Â https://www.instagram.com/puurdaantje/ Â
Voor 4 ruime kommen:, - 1,5 komkommer, - 6 rijpe tomaten, - 3 kleuren paprika, - 2 sjalotjes, - 2 tenen knoflook, - sap van 1 limoen, - 2 eetlepels rode wijn azijn, - tabasco, - 2 eetlepels goede olijfolie (en een beetje extra om te garneren), - bieslook of andere kruiden om te garneren, - 16 rauwe gamba's, - stuk chorizo worst in 8 plakjes van 0,5 cm, - 4 saté prikkers,
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-06-2017Spaans20-30 min.
Gerookte kip en kersen aan een spiesje
1 klein potje kersen (zonder pit), 200 g gerookte kipfilet, 25 g ongezouten pecan- of walnoten.
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-200510-20 min.
Spiesje van slakjes en gerookte zalm met paprikacoulis
16 gekookte wijngaardslakken * 12 blokjes gerookte zalm van 3x3x3cm * 200 g raketsla * 150 g Boursin * 2 rode paprika's * 1 citroen
- Frans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-09-2001Frans Voorgerecht60-120 min.
Yakitori (spiesje met kip en zoetwater garnaal)
Bijzondere smaak combinatie tussen gevogelte en schaaldieren
750 gr kippenvlees (zonder been), 350 gr kippenlevers, 8 zoetwater garnalen, 2 stalen prei, 2 rode paprika's, saus: 1,25 dl sojasaus, 1,25 dl mirin, 4 eetl suiker, zevenkruidenmengsel
- Japans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2003Japans Voorgerecht0-10 min.
Spiesje van gamba, sint-jakobsnoot en inktvis met waterkerssaus
Lekkere gamba-st jakob en inktvisspiesjes van de BBQ , die we eerst laten marinerenÂ
8 ongepelde rauwe gamba's (diepvries), 8 sint-jakobsnoten zonder koraal (diepvries), 2 inktvistubes (diepvries), 1 bosje waterkers, 1 prei, 1 citroenen, 1/2 plantje platte peterselie, 1 teentje knoflook, 40 g hazelnoten, 7 el olijfolie, 1/2 blokje kippenbouillon, peper en zout,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-05-2020Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Spiesje kerstomaatje basilicum en gemar. mozzarella - mini caprese
Dit hapje heb ik al heel vaak gemaakt, maar nog niet op Smulweb gezet (tenminste niet terug kunnen vinden). De mozzarella wordt vooraf gemarineerd in pesto en heeft daardoor veel meer smaak. Ziet er vrolijk uit en smaakt heerlijk.
1 bakje kerstomaatjes, 2 zakjes mini-mozzarella, 2 eetlepels groene pesto, Plm. 24 blaadjes basilicum, ,
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-03-2015Italiaans10-20 min.
Spiesje van kabeljauw en bacon met zwarte pasta met tomatens
Heerlijk pastagerecht met kabeljauw en fris/pittig tomatensalsa.
Voor de spiesjes:, - 500 g kabeljauwfilet, - 12 plakjes bacon, - olijfolie, , voor de pasta:, - 400 g zwarte pasta, - 2 el rode pesto, - 150 ml kookroom, - 1 citroen, , voor de tomatensalsa:, - 4 trostomaten, - 1/2 Spaanse peper, - 1 rode ui, - 1 el olijfolie, - 1 el azijn, - 2 tl suiker, - 2 el verse koriander, gehakt, , extra nodig:, kwastje, 4 lange spiezen,
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-201120-30 min.
Kalfszwezerik op een spiesje van rozemarijn met chiffonade v
Lepelhapje
8 stukjes kalfszwezerik van ieder 20 gr. ? 8 stevige takjes rozemarijn ? 4 el. bloem ? 2 struikjes witlof ? 2 el. olijfolie ? 40 gr. bloem ? snufje suiker ? enkele druppels sherry-azijn ? peper - zout - nootmuskaat, Saus: 2 dl. gevogeltefond ? 20 gr. boter
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-11-199920-30 min.
Plankje met plakjes biefstuk, spiesje van gegrilde octopus en broccolini
Deze surf en turf met biefstuk en octopus kan je in zijn geheel op tafel zetten om te delen met familie of vrienden. Ideaal als feestmaal grill of buiten op de BBQ . Je kan reeds op voorhand het vles marineren en de vis koken
Voor het vlees op de BBQ :, 2 stukken zesrib (elk ca. 800g), 4 el olijfolie, 1 tl zout, 1 tl peper, , Gegrilde octopus :, 1 octopus, vers of voorgekookt, 1el olijfolie, 2 tenen look, ½ bussel bladpeterselie, steeltjes en blaadjes, 1 laurierblaadje, zeste 1 citroen, Extra, 2 el olijfolie, 1 el citroensap, snufje chilipoeder, , Paprikasausje :, 1 sjalot, 4 el room, 100 ml groentebouillon, 1 rode paprika, peper en zout, , Broccolini :, 300 g broccolini, 2 el olijfolie, 1 verse rode chilipeper, 1 teentje knoflook, zout, , Yoghurtdip :, 200 ml Griekse yoghurt, 1 el olijfolie, 1 el citroensap, 1 teentje knoflook, zout, 2 el verse dille
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-09-2019Belgisch30-60 min.
- Eigen recept
Visspiesje tapas die heerlijk is en makkelijk te maken
Echt een mooie en lekkere tapas. De vis wordt gemarineerd en deze tapas kan je een dag van te voren bereiden.
250 gr witte vis, gefileerd en in blokjes, 1 kleine groene paprika, in blokjes, 1 kleine rode paprika, in blokjes, ananasstukjes (naar wens), 12 kerstomaten, cocktailprikkers, MARINADE, 180 gr boter, gesmolten, 2 el kleingesneden dille, 2 tl uitgeperst knoflook, 1 ½ el kleingesneden peterselie, 2 tl citroensap,
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-08-2009Spaans10-20 min.
komkommer-salamispiesjes
Voor 12 spiesjes. een makkelijk borrelhapje. ook uit de flair.
2 komkomers(in lange repen gesneden), 36 mini-borrel)salami's.
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-06-20010-10 min.
- Eigen recept
Gehaktspiesjes met kokosrijst en broccoli
1 gele paprika, 1 ui, 250 g. pandanrijst, 1 theel. Thaise currypasta, 300 ml kippenbouillon, 300 ml kokosmelk, 500 g. rundergehakt, 2 tenen knoflook, 1 theel. kerriepoeder, 1/2 theel nootmuskaat, 1 ei, 100 g. panco broodkruim, 3 eetl. sesamzaadjes, 350 g. broccoliroosjes, 3 eetl. oestersaus, 4 eetl. zonnebloemolie, 150 g. shi take paddestoelen, 4 eetl. Kikkoman sojasaus, 1 eetl. gembersiroop, 1 theel. aardappelzetmeel, , ,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2011Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
-
Spiesjes / Kebab voor barbecue / grill
van diaantje64 , 503 recepten, 34084 volgers
-
Spiesjes / Kebab voor barbecue / grill 1
van diaantje64 , 124 recepten, 0 volgers
-
spiesjes met druiven en mozerrela
van maarten1petra , 7 recepten, 0 volgers
-
spiesjes
van anneke1978 , 1 recepten, 0 volgers
-
Spiesjes
van Yolannie , 1 recepten, 0 volgers
-
griekse kipspiesjes
van wnijssen , 1 recepten, 0 volgers