garnaal biefstuk spies
In plaats van grote garnalen kun je ook blokjes verse zalm nemen
12 grote gekookte (diepvries)garnalen 500 g biefstuk 4 el olie 1 tl chilipoeder 2 tenen knoflook 4 el mayonnaise 3 el zure room 4 satéstokjes
Laat indien nodig de garnalen ontdooien. Snijd de biefstuk in 16 gelijke blokken. roer voor de marinade 2 el van de olie en de chilipeper door elkaar, pel 1 teen knoflook en pers hem erboven uit. Breng de marinade op smaak met zout en peper. Schep de biefstuk erdoor en laat het ca. 10 minuten intrekken. Rijg aan elke prikker om en om 4 blokjes biefstuk en 3 garnalen.
Verhit de rest van de olie op een grillplaat (of grillpan) en grill de spiesen in ca. 4 minuten rondom goudbruin en gaar. Roer intussen een knoflooksaus van de mayonaise en de zure room, pel de resterende teen knoflook en pers hem erboven uit. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2009Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Spaanse spies
Ontdooitijd 3 uur bereidingstijd:35min./
400 gr grote garnalen (gambas) uit diepvries - 400 gr lendebiefstuk 2 groene paprika's - 2 eetlepels olie - 1 theelepel zout - theelepel vers gemalen witte peper
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-07-200330-60 min.
Spaanse Spies
Heerlijke combinatie van vlees en garnalen.
-400 gr grote garnalen (gambas) vers of uit de diepvries - 400 gr lendebiefstuk -2 groene paprika?s - 2 eetlepels olie - 1 theelepel zout - theelepel vers gemalen witte peper
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-10-200020-30 min.
- Eigen recept
Spaanse spies
400 gr grote garnalen (gambas) uit diepvries, 400 gr lendebiefstuk, 2 groene paprika`s, 2 eetlepels olie, 1 theelepel zout, 1 theelepel vers gemalen witte peper
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-03-2009Spaans20-30 min.
Spaanse spies
400 gr grote garnalen (gambas) uit diepvries - 400 gr lendebiefstuk 2 groene paprika's - 2 eetlepels olie - 1 theelepel zout - theelepel vers gemalen witte peper
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-05-20030-10 min.
Spaanse spies
Spiezen met gamba en lendebiefstuk voor op de barbeque
De tijd is zo lang omdat de garnalen 3 uur moeten ontdooien..., , 400 gr grote garnalen (gambas) uit diepvries - 400 gr lendebiefstuk 2 groene paprika's - 2 eetlepels olie - 1 theelepel zout - theelepel vers gemalen witte peper
- Spaans
- > 120 min.
- Geplaatst op07-02-2004Spaans> 120 min.
Spaanse Spies
400 gr grote garnalen (gambas) uit diepvries - 400 gr lendebiefstuk 2 groene paprika's - 2 eetlepels olie - 1 theelepel zout - theelepel vers gemalen witte peper
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-05-200320-30 min.
Spies Van Grote Garnalen En Zalm
Zalm:Koning der Vissen wordt hij genoemd. Een levend mysterie in zoet en zout water. Sinds mensenheugenis beschouwd als een exclusieve delicatesse. De zalm is de laatste jaren bijzonder populair geworden. Dat komt doordat de zalm een luxe uitstraling heeft en toch heel betaalbaar is. Gamba`s:Gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep garnalen uit een familie, de zogenaamde pene?de garnalen. Een garnaal is een schaaldier dat behoort tot de kreeftachtigen. Hierdoor ontstaat vaak verwarring in de benamingen 'scampi' en 'gamba'. Voor de duidelijkheid: een gamba is een grote garnaal en een scampi is een kleine kreeft. Wanneer ze als losse staarten worden verkocht is het verschil moeilijk te zien. De gamba wordt ook wel reuzegarnaal of Chinese garnaal genoemd.
400 g zalmfilet, 12 rauwe ongepelde gamba?s, 2 rode paprika?s, 1 kleine ui, 1/2 komkommer, 2 eetlepels citroensap, slaolie, 2 eetlepels fijngeknipte basilicum, zout, peper,
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-07-200010-20 min.
Yakitori (spiesje met kip en zoetwater garnaal)
Bijzondere smaak combinatie tussen gevogelte en schaaldieren
750 gr kippenvlees (zonder been), 350 gr kippenlevers, 8 zoetwater garnalen, 2 stalen prei, 2 rode paprika's, saus: 1,25 dl sojasaus, 1,25 dl mirin, 4 eetl suiker, zevenkruidenmengsel
- Japans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2003Japans Voorgerecht0-10 min.
zaterdag avond snacks 5 surf en turf
Het is vlees nog vis, in dit geval wel dus, best of both worlds. veras je vrienden en familie met deze heerlijke hapjes.
1: garnaal/salami spies met gremolata, 16 grote garnalen gekookt, 200 gram Hongaarse salami in plakjes, sap van 1 citroen, bosje platje peterselie fijn gehakt, 1 teen knoflook geperst, , 2:Surf en turf met citroenmayonaise, 4 biefstukken, 30 grote garnalen zonder staart, 6 el. olijfolie, 2 tenen knoflook fijn gesneden., citroen mayonaise K&K, , 3: krab cupcakes, blikje krab uitgelekt, 100 gram serano ham, 4 el roomkaas bieslook ( geen light ), 16 plakjes filodeeg, bosje bieslook, , 4: tartaar van carpaccio en zalm, pak carpaccio, 200 gram gerookte zalm desnoods in blokjes kant en klaar, pijnboom pitjes, sla dressing tuinkruiden, 1 el zoute soya, , 5: oosterse bitterballen, 200 gram hollandse garnalen, 1 blik bicro ragout voor kroketten, 3 el. olijf olie, 1 el. kikoman soya, 1 tl. knoflookpasta, bordje bloem, ei en panko voor paneer .
- Europees
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-11-2015Europees30-60 min.
garnalen-tomaatspiesjes..
Voor de barbeque
3 eetlepels (arachide)olie, 1 theelepel chili-olie, 1 mespunt bruine basterdsuiker, 1 mespunt cayennepeper, versgemalen peper, 24 grote Chinese garnalen, 1 groene paprika, 18 kerstomaatjes.
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-04-19990-10 min.
Garnalen-tomaatspiesjes
3 eetlepels (arachide)olie, 1 theelepel chili-olie, 1 mespunt bruine basterdsuiker, 1 mespunt cayennepeper, versgemalen peper, 24 grote Chinese garnalen, 1 groene paprika, 18 kerstomaatjes,
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-08-20040-10 min.
Garnalen-tomaatspiesjes
3 eetlepels (arachide)olie, , 1 theelepel chili-olie, , 1 mespunt bruine basterdsuiker, , 1 mespunt cayennepeper, , versgemalen peper, , 24 grote Chinese garnalen, , 1 groene paprika, , 18 kerstomaatjes,
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-07-20020-10 min.
- Eigen recept
Trio met Scampi
1 mango, 1 avocado, 8 scampi`s, gekookt en gepeld met staartje eraan, 1 knoflookteen, scheutje olie, snufje korianderpoeder, sla voor garnering, bieslook voor garnering, , Dressing:, , sap van 2 limoenen, 4 eetlepels olijfolie, handvol muntblaadjes, eventueel zout en peper naar smaak
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2008Voorgerecht20-30 min.
Kablejauwspiezen Met Mosselen En Garnalen
Lekker bij de barbecue. 260 kcal per persoon
16 grote ongepelde Noorse garnalen, 600 g kabeljauwfilet, 16 plakje ontbijtspek, 4 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas, 4 eetlepels paneermeel, 1 theelepel oregano, 1 theelepel basilicum, 2 eetlepels boter of margarine, 32 gekookte mosselen, 24 mini-ma?skolven (blik of pot), 1/2 eetlepel olie
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-200030-60 min.
Drie spiesen op de BBQ
Het BBQ seizoen is weer aangebroken, daarom receptjes voor heerlijke spiesjes voor op de BBQ!!
Spiesje met Valess en groene salsa, Ingredi?nten:, 1 pak Valess mini?s, mild gekruid, sat?prikkers, 1 groene paprika, 1 augurk, ? komkommer, zonder zaad, 1 groene Spaanse peper, in ringen, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el gembersiroop, 1 el azijn, zout en peper, Spiesje van gamba?s met courgette, Ingredi?nten:, 6 rauwe grote garnalen, 1 grote courgette, in dikke plakken, sat?prikkers, 1 dl ketjap manis, 1 teentje geperste knoflook, 2 eetlepels gebrand sesamzaad, 100 gr taug?, , Spiesje van dolma met paprika en geitenkaas, Ingredi?nten:, 6 dolmades (uit blik), 1 pot geroosterde paprika?s, sat?prikkers, 100 gram geitenkaas, 2 tenen knoflook, geperst, 1 el honing, snufje oregano, peper en zout, , , , , , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-05-2006Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Portugese en Spaanse garnalen
Pittige garnalen op stokjes die we eerst een uur laten marineren. We geven hier een knapperig stokbrood bij !
24 reuzengarnalen ((zak 500 g, rauw en ongepeld, diepvries), ontdooid), ½ pak koolvisfilet ((a 400 g), ontdooid), 2 rode pepers (zaadlijsten verwijderd), 100 ml olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 bakje rozemarijn (15 g), 100 g chorizo (in plakjes (vleeswaren)), 1 zak veldsla (75 g),
- Portugees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-09-2018Portugees Hoofdgerecht20-30 min.
Pepergamba's met knoflooksaus
Deze pittige gamba's zijn heerlijk als hapje bij bijvoorbeeld een tapasmaaltijd. Of spies ze om lekker op de bbq te bereiden voor een pittig avondje. Je kan de zaadlijsten uit de pepers halen of erin laten zitten voor nog meer pit.
3 eetlepels olijfolie, 1/2 citroen, 1 rode peper (in smalle reepjes), 3 tenen knoflook (geperst), citroenpeper (versgemalen (speciaal molentje), 500 g reuzengarnalen (diepvries), ontdooid, 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels crème fraîche
- Thais
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-04-2015Thais20-30 min.
Chao tom (garnalen aan suikerrietspiezen)
Nuoc cham, 500 g gepelde garnalen, 3 cm kandijsuiker, 25 g vers wit varkensspek, 1 theelepel bakpoeder, 2 theelepels maizena of aardappelmeel, 1 theelepel peper, 1 theelepel zout, 1 lente-ui wit fijngehakt, 35 cm suikerriet of uit blik, sla, munt, komkommer
- Aziatisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-11-2002Aziatisch0-10 min.