1. Home
  2. Recepten
  3. Speklappen

Speklappen recepten (626) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij 3 prei in halve ringen 2 winterwortels (julienne) 1 stengel bleekselderij (halve ringen) 500 gr spliterwten 2 bosjes selderij 1 grote ui 2 aardappels Handje verse peterselie 3 bouillonblokjes rund 2 bouillonblokjes groente 500 gr speklappen óf schouderkarbonade 5 peperkorrels Zeezout Zwarte peper uit je molen 3 liter water 2 ambachtelijke rookworsten

Bereidingswijze

Neem een hele grote pan en vul die met het water. Voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Doe de spliterwten in een vergiet en was ze. Als het water kookt voeg je ze toe met de peperkorrels. Laat nu langzaam ~2 uur pruttelen en roer af en toe om totdat het een groene massa wordt zonder harde brokjes van erwt. Snij het vlees klein en voeg het toe. Dan kan het meekoken totdat het zacht is en uit elkaar valt. Ook dit geeft smaak af. Snij de groente, de knolselderij in blokjes, prei in ringen, de ui in halve ringen en wortels in kleine stukjes. Doe nu de groente er bij en de aardappel in stukjes (deze bindt vloeistof en zorg dat het wat dikker wordt, zetmeel). Laat zo nog 25 minuten doorpruttelen, de groente wordt nu lekker zacht en er is een rijk gevulde, gezonde soep. Maak hem af met wat vers gesnipperde peterselie en de bladselderij. Proef even en voeg dan eventueel nog wat zout en peper toe. Laat de rookworst in een aparte pan met water opwarmen op 80 graden, niet koken want anders gaat hij stuk. Zo blijven de lekkere sappen in de worst bewaard! Snij de worst in dunne plakjes en voeg toe aan de soep. Lekker smullen maar weer! Krijgt men geen spijt van want is erg lekker en gezond. Om er nog wat extra pit aan te geven kan er in de kom nog wat maggi in naar smaak. Blijf wel af en toe roeren want er is niets viezers dan aangebrande snert en ook deze soep is prima in te vriezen en dan maanden houdbaar.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Speklappen

Speklappen met Chinese kool en tauge

INGREDIENTEN

4 speklappen, 1 zakje kruiden (voor de speklap), 8 plakjes rookvlees, 4 eetlepel gekibbelde uitjes (gebakken en gedroogde uitjes), 2 deciliter bouillon, 5 eetlepel ketjap manis, 1 chinese kool (of paksoi), 300 g tauge

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mosterd speklappen

Makkelijk en snel gemarineerd voor op de barbecue

INGREDIENTEN

4 speklappen, 2 knoflookteentjes, 3 eetl olijfolie, 1 eetl grove mosterd, peper & zout, 4 satéprikkers

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

gemarineerde speklappen

Eerst gekookt en daarna gebakken.

INGREDIENTEN

400 gr. speklappen, 2 eetl. olie., marinade: 4 eetl. tamarinde pulp, 1/2 theel. zout.

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

Deze speklapjes worden in de oven lekker knapperig. De kruiden en sauzen zorgen voor een lekkere pittig/zoete smaak

INGREDIENTEN

2 niet te dunne speklapjes - peper, zout - sambal naar smaak - 2 eetlepels honing - 3 eetlepels zoete chilisaus - olie voor de schaal

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken speklappen

Heerlijke, ouderwetse speklappen. Knapperig van buiten, mals van binnen. Erg lekker bij stamppot, bruine bonen schotel of capucijners

INGREDIENTEN

±1 kilo dikke speklappen (zonder zwoerd), 4 eetlepels zoete soja saus (ketjap manis), snufje knoflook poeder, snufje salie poeder (optioneel), peper, zout, 1,5 glas warm water

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pittige Speklappen

Een makkelijk, snel en heerlijke maaltijd van mijn schoonzus, waar zij ook altijd succes mee heeft.

INGREDIENTEN

500 gram magere speklappen, grote ui, theelepel gember, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels sambal., 500 gram gesneden spitskool, ui, 2 tenen knoflook, 2 eieren, peper en zout

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Speklappen bakken

He ja, een lekker uitgebakken speklapje!

INGREDIENTEN

2 speklappen (doorregen varkenslappen) van elk ca. 125 gr, ca. 1 eetlepl mosterd, 20 gr boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinese 5 kruiden speklappen

Hoe dit zo lekker kan zijn, ongelofelijk! Een paar ingrediënten in de juiste combinatie en hoeveelheden en jij eet heerlijk! Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

700 g speklappen, elk speklap in vier gesneden (zo 4 cm stukken), 1 e pinda of zonnebloemolie, 3 sjalotten, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 4 e lichte Chinese sojasaus, 2 e oestersaus, 1-2 t donker Chinese sojasaus (ook voor kleur), 50 g bruine suiker (als jij van zoet houd, doen jij er nog een schep bij), 200 ml kookvocht waar de speklap in gekook was (genoeg vocht dat vlees onder vocht staan), 2 hele steranijs, 1 t Chinese 5 kruiden, lente-ui in diagonale plakjes gesneden voor garnering

  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-01-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.

gemarineerde speklappen

Indonesisch met een Italiaans accent pittig

INGREDIENTEN

Pasta het liefst penne 3/4 pak, sperziebonen uit de diepvries of uit blik, 11/2 pond speklappen (marineren),

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

andijviestamp met speklappen

Zoals mijn moeder het altijd maakte!! En het klinkt misschien raar azijn maar het is echt lekker.

INGREDIENTEN

Een struik andijvie, een grote hoeveelheid bloemige aardappels, spekblokjes en speklappen. Azijn en mosterd.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde speklappen

Is heel vlug klaargemaakt smaakt goed en is erg lekker.

INGREDIENTEN

Gemarineerde speklappen, , 2 eetl ketjap manis, 1 eetl gembersiroop, 1 eetl honing, 4 speklappen, Olijfolie voor de speklappen, 2 eetl meel, , Rijst en groente, , 300 gr rijst, 1 tl kurkuma, `n beetje kruiden zout, 200 gr sperziebonen, 200 gr sugar snaps (peultjes), 1 rood pepertje, 1 teentje knoflook, `n stukje gember, `n beetje paprika-, gember-, knoflook-, en kerriepoeder, 1/2 bouillonblokje, Basilicum

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Speklappen op de barbecue

Doorregen speklappen laten zich, nadat ze enige tijd zijn gemarineerd, heel goed boven het gloeiende houtskkoolbed van de barbecue roosteren. U kunt ze natuurlijk ook onder een hete oven-grill op grill-plaat/pan roosteren.

INGREDIENTEN

600 gr. doorregen speklappen., 2 el. citroensap, 2 el. zoete Indonisische sojasaus (Ketjap benteng manis), 4 el. olie, 1-2 tl. sambal oelek, 1 teentje knoflook

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lekkere speklappen

Pittige gemarineerde speklapjes ook voor op de barbeqeu

INGREDIENTEN

Speklapjes naar het aantal peronen, Kan deze ook in kleinere stukjes snijden, +/- 6 el Ketjap manis, 2 tl sambal oelek, Peper zout naar smaak, klein beetje knoflook poeder

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Roergebakken speklappen

INGREDIENTEN

1 gesnipperd teentje knoflook * 400-500 gram in reepjes gesneden speklappen * 4 eetlepels zonnebloemolie * 2 in ringen gesneden uien * 2 in dikke reepjes gesneden courgettes * 1 in dikke repen gesneden aubergine * 1 klein blikje toamtenpuree * peper * zout.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekaremeliseerde speklappen

INGREDIENTEN

Speklappen, Ketjap manis, Aceto Balsamico, peper en zout.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kimchi Met Speklappen

Kimchi is een culinaire reis waar ik graag aan meedoen.  

INGREDIENTEN

500 g speklappen, elk speklap gehalveerd, zout, 1 e olie, 1 ui, fijn, 2 t verduurzaamde bruine chili mosterd groenten (potje van toko), 1 e Kimchi, fijn gesneden (zelf gemaakt of gekocht) (de hoeveelheid hangt ervan af hoe scherp de Kimchi zijn), 3 geschilde aardappelen, in blokjes, 1 middelgroot winterwortel, in blokjes, 4 e rode linzen, geweekt

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roergebakken speklappen

Roergebakken speklappenbron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, gesnipperd, 400-500 g speklappen zonder zwoerd, in reepjes, 4 el zonnebloemolie (C1000 Selectie), 2 uien, in ringen, 2 courgettes, in 1/2 cm dikke reepjes, 1 aubergine, in 1/2 cm dikke reepjes, 1 klein blikje tomatenpuree (68 g), peper, zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roergebakken speklappen

INGREDIENTEN

400-500 g speklappen zonder zwoerd, in reepjes, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 el paprikapoeder, peper, zout, 4 el zonnebloemolie (C1000 Selectie), 2 uien, in ringen, 2 courgettes, in 1/2 cm dikke reepjes, 1 aubergine, in 1/2 cm dikke reepjes, 1 klein blikje tomatenpuree (68 g),

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Speklappen Anders

Speklapjes in sojasaus

INGREDIENTEN

8 speklapjes van ca. 75gr. elk, zout, peper uit de molen, 1 theel. knoflookpoeder,1,5 eetl. bloem, 40 gr. boter, 1 grote gesnipperde ui, 1 theel. gemberpoeder, 1/2 theel. milde kerriepoeder, 2 eetl. citroensap, 4 eetl. zoete Indonesische sojasaus (ketjap manis).

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boerenkool met speklappen

INGREDIENTEN

Per persoon:, 1 speklap, 1 ui, 2 theelepels kerrie, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel ketjap, 1 etlepel bouillon, 1 eetlepels sherry,,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

gepaneerde speklappen

Het zijn de bbq-kruiden die et em doen

INGREDIENTEN

4 speklapjes, 1 ei, paneermeel, bbq-kruiden, boter.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chinees gemarineerde krokante speklappen

Wie lust het niet een lekker speklapje. Echter veel gewone Nederlanders komen niet verder dan zout, peper en blueband. Dan leggen ze ze naast de gekookte piepers met de rode bietjes. Ik ben aan het experimenteren geweest (ook met de barbecue) om smaak te krijgen. Het is lastig als je niet weet wat je doet, maar deze speklapjes lekker, lekker en lekker. Ik heb geprobeerd er nog meer smaak uit te halen. Dat is gelukt vind ik, proef zelf maar. Wees voorzichtig met "Chinese five spices", schiet daar liever niet mee uit Dit kruid is vrij sterk, je ruikt het al als je het potje opent.

INGREDIENTEN

4 speklappen (zonder zwoerd), 1 el lichte Chinese sojasaus, 1 el hoisinsais, 1 el shaoxing rijstwijn (of droge sherry), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 sjalot (gesnipperd), 1 t suiker, 2 cm geraspte gember, 1 t steranijs, 1 ½ t five spices, 1 t djinten, 1 t chilipoeder, Zeezout, Arachideolie (pindaolie)

  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Speklappen met een krokant kruidenkorstje

Speklapjes kunnen heel lekker zijn.

INGREDIENTEN

4 speklappen, ca. 125 gr. per stukzeezout1 eetl. fijngehakte, verse peterselieli>2 losgeklopte, eieren6 oude witte boterhammen, verkruimeld1 theel. tijm1/2 eetl. fijngesneden, verse, bieslook30 gr. bloemversgemalen, zwarte peper50 gr. boter

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

*Indisch Gekruide Speklappen

INGREDIENTEN

-4 speklappen zonder zwoerd in vieren gesneden - zout - 2 tl. sambal oelek - 1 tl. koenjit - 1 el ketjap manis - 1 el. citroensap - 2 el. olie - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 tl. ketoembar - 1/2 tl. djinten - 2 el. santen mix.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chinees gestoofde speklappen

Deze speklapgerecht krijgt je in alle soorten kruiden en specerijen mix in China, maar ik heb nog nooit een gezien met ansjovis erin. Dus i.p.v. oestersaus deed ik ansjovis erdoor en het werkte perfect. Echt heerlijk basis recept.

INGREDIENTEN

1 kg speklappen plakjes van 4 cm elk, 1 ui, fijn - 3 cm verse gember, fijn- 3 teentjes knoflook - 4 ansjovis, in stukjes - 1 steranijs- 5 cm pijpkaneelkaneel- 2 t suiker- 2 e rijstwijn - 1 e donkeresojasaus- 2 e lichte sojasaus - 2 t zout - 4 lente-ui, in stukjes - water

  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-02-2014
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.

Speklappen met chinese kool en tauge

Ongeveer 400 kcal pp, jaja, zelfs met speklapjes!

INGREDIENTEN

? 1 stuk chinese kool of paksoi, ? 2 eetlepel gekibbelde uitjes (gebakken en gedroogde uitjes), ? 1 zak kruiden voor de speklap, ? 4 plakje rookvlees (paarden- of runder), ? 4 eetlepel sojasaus (=ketjap manis), ? 4 stuk speklap, ? 200 g tauge, ? 1 deciliter water, ,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Krokant Geroosterde Speklappen

Krokante speklappen die door de knoflook en kruiden een mediteraan smaakje krijgen.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 3 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 1/2 dl olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, 800 gram speklappen,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stampot kerriezuurkool met zoete speklappen

De combi van de kerriezuurkool en de ketjap speklappen is heerlijk.

INGREDIENTEN

Aardappelpuree, van verse aardappels. 1 pak kerriezuurkool. 1 pakje gerookte spekjes, 1 pond speklappen, zoete ketjap., eventueel peper en zout., , Je kan ook gewone zuurkool nemen en zelf kruiden met kerrie.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoetzure Speklappen Met Chinese Kool.

Een andere manier voor het klaarmaken van speklapjes.Heel erg lekker.

INGREDIENTEN

500 gram speklappen., 2 eetlepels honing., 3 eetlepels chinese sojasaus., 1 theelepel chinese chilisaus., 1 eetlepel sherry., 1 teentje knoflook., 1 stukje gemberwortel., 4 eetlepels slaoloe., 1 Chinese kool., 1 tot 2 theelepels maizena.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Krokant gebakken en gemarineerde speklappen

INGREDIENTEN

1 dl. sojasaus, 3 teentjes knoflook, 30 gr. verse gember, 1 kleine ui, 1 tl. sambal, 1 laurierblad, 600 gr. magere speklappen, 1/2 l. kippebouillon, boter

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Krokant gebakken gemarineerde speklappen.

Pikant en zoet, smaken die uitstekend bij elkaar passen!

INGREDIENTEN

1 dl. sojasaus, 3 teentjes knoflook, 30 gram verse gember, 1 kleine ui, 1 theelepel sambal, 1 laurierblad, 600 gram magere speklappen, ? liter kippenbouillon, boter.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus

Chinese speklap bereiding, krijgt je in honderde soorten, deze vond ik wel lekker als bijgerecht bij gebakken rijst (Chinese nasi)

INGREDIENTEN

1 kg speklappen, 1 e zonnebloemolie, 3 teentjes knoflook, 3 cm verse gember-fijn, 1 tot 2 verse rode pepers-fijn, 2 lente-uitjes-fijn, 1-6 e bruine suiker (meer als je van zoet houd), 2 e witte rijst azijn, 3 e vissaus, 1-2 e lichte sojasaus, 3 e hoisinsaus,kookvocht

  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2014
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.

Indisch Gekruide Speklappen

INGREDIENTEN

4 speklappen zonder zwoerd in vieren gesneden * zout * 2 tl. sambal oelek *, 1 tl. koenjit * 1 el ketjap manis * 1 el. citroensap * 2 el olie * 1 ui * 1 teentje knoflook * 1 tl ketoembar * 0.5 tl djinten * 2 el santen mix

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2005
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Speklappen Met Chinese Kool En Tau

INGREDIENTEN

4 speklappen, 50 gram mager rookspek in dobbelsteentjes, 1 zakje speklapkruiden, 1 el bouillonpoeder, 400 gram rijst, 2 el gebakken uitjes, 4 el ketjap manis, 1 Chinese kool, 200 gram tauge, Allesbinder

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Speklappen met rode bietensalade en aardappelpuree

Geen culinair hoogstandje, maar gewone speklapjes zoals ik ze thuis wel eens maak

INGREDIENTEN

Voor de speklapjes:, 4 speklappen a 150 gr.1 eetl. bloem1, theel. kerriepoeder1/2 theel. peper1/2 theel. zoutstukje margarine,, Voor de bietensalade:, 500 gr. gekookte bieten1 kleine ui1 zoetzure, appel1 flinke eetl. mayonaise2 eetl. azijnpeperzout

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Speklappen in citroenmarinade

INGREDIENTEN

? 4 Speklappen (a 125 g), ? snufje peper (versgemalen), ? 1 theel citroenrasp, ? 1 teentje knoflook (geperst), ? 2 el citroensap, ? 3? el olijfolie, ? 1 theel honing, ? 1 sjalotje (fijngesnipperd), ? snufje zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

orientaalse speklappen met paksoi

INGREDIENTEN

4 speklappen, 1 eetl witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, zout, peper, kerrie, paksoi, ketjap, cashewnoten, mihoen voor 4 personen,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Speklappen in citroenmarinade

Lekker met pasta en doperwten met worteltjes.

INGREDIENTEN

Snufje zout, snufje peper versgemalen, 1 sjalot fijngesnipperd, 1 teentje knoflook geperst, 1 theelepel citroenrasp, 1 theelepel honing, 2 eetlepels citroensap, 3,5 eetlepels olijfolie, 4 speklappen a 125 g,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Speklappen met een krokant kruidenkorstje

INGREDIENTEN

? snufje zeezout, ? snufje zwarte peper (versgemalen), ? 1 eetlepel peterselie (vers, fijngesneden), ? 1 theelepel tijm, ? 1/2 eetlepel bieslook (vers, fijngesneden), ? 2 eieren (losgeklopt), ? 30 g bloem, ? 4 speklappen (a 125 g), ? 50 g boter, ? 6 snee brood (wit, oud, verkruimeld),

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

****INDISCHE SPEKLAPPEN MET GESMOORDE PAKSOI****

In een halfuur Indisch op tafel ?

INGREDIENTEN

=4 eetl.Zonnebloemolie., =4 Speklappen., =3 Uien gesnipperd., =2 teentjes Knoflook, fijngehakt., =1 bakje Cherry-Tomaatjes (250 gram), (gehalveerd)., =75 ml. Ketjap Manis., =300 gram Zilvervliesrijst., =2 struiken Paksoi.

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2019
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste speklappen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top