Heerlijke gevulde speculaas
Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald.
200 gram zelfrijzend bakmeel 125 gram donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels koek en speculaas kruiden (ik heb van Verstegen) je kan uiteraard een ander merk gebruiken) 150 boter in kleine stukjes gesneden. 2 eetlepels melk 2 eieren. 300 gram amandelspijs (ik heb een pakje van Baukje gebruikt) 1 theelepel geraspte citroenschil. Snufje zout. Bloem om het deeg op uit te rollen. Zakje garneeramandelen.
Voorbereiding Zet alle ingrediënten van tevoren klaar. Snijd het blok amandelspijs in stukjes en dek af met folie. Zeef het bakmeel, basterdsuiker, zout en de koekkruiden boven een kom. Leg de boter erbij. Voeg melk toe en kneed de massa met een koele hand tot een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Smeer je bakblik of bakplaat in met boter en knip het bakpapier op maat. Bereidingswijze Haal het deeg uit de koelkast en laat even op temperatuur komen. Klop de eieren los, meng iets meer dan de helft met de citroenrasp door de amandelspijs. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties. Rol de eerste lap op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap die in je vorm past. Druk het in je vorm. Verdeel met de bolle kant van een natte lepel de amandelspijs over het deeg en laat de deegranden vrij. Rol nu de andere deeglap uit. en druk de randen stevig dicht. Versier met amandelen en bestrijk met ei. Schuif de vorm (of bakplaat) net iets onder het midden van de oven. Bak hem in 35-40 minuten gaar (ik heb het op 40 minuten gehouden). Laat het in de vorm of bakplaat buiten de oven afkoelen.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-11-2009Nederlands60-120 min.
Speculaas
Een lekker traditioneel koekje.
125 gr. bruine basterdsuiker, 150 gr. ongezouten boter (zacht), 200 gr. bloem, 20 gr. speculaaskruiden, 50 gr. grofgehakt amandelschaafsel, 5 gr. bakpoeder, snufje zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-09-2002Nederlands20-30 min.
speculaas
Speculaas
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-2004Nederlands30-60 min.
Speculaas
Ons traditionele Sint-Nicolaasgebak, de speculaas, kunt u op allerlei manieren maken. De oude bekenden speculaasplank in nog steeds verkrijgbaar,maar het is ook leuk om zelf vormpjes van speculaasdeeg te maken. Dat kan met de hand (vooral kinderen vinden dat erg geaellig) maar u kunt ook herlijk dagelijks koekjes vormen met uitteekvormpjes. Dat doen wij hier.
, 150 gr boter, 125 gr lichtbruine basterdsuiker, 1 theel zout, 10 gr speculaaskruiden ( 2 afgestreken eetlepels), 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 eetl.melk, 50 gr geschaafde amandelen,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2004Nederlands30-60 min.
Speculaas
Kinderen vinden dit heerlijk !
- 200 gr boter, - 500 gr bloem, - 500 gr cassonade suiker, - 1 ei, - 1 eigeel, - 5 gr zout, - 5 gr speculaas kruiden, - ( gr bicarbonaat
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-03-2005Belgisch60-120 min.
speculaas
Speciaal voor sinterklaas,Speculaas
, , , , Recepten voor Sinterklaassnoepgoed, Speculaas, 3 kopjes bloem, een snuifje bakpoeder, 2/3 kopje boter of margarine, 1/2 kopje donkerbruine basterd suiker, wat melk om het deeg soepeler te maken, 2 theelepels speculaaskruiden*, een snuifje zout, 1/2 kopje gepelde en geschaafde amandelen. Bewaar een paar gehalveerde amandelen om de speculaas mee te versieren, ,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-10-2000Nederlands0-10 min.
Speculaas
Lekker zelfgemaakte speculaas, veel lekkerder dan uit de winkel
150 gram zelfrijzend bakmeel, zout, 100 gram margarine, 90 gram bruine basterdsuiker, 10 gram speculaaskruiden (gekocht of via het recept van de zelfgemaakte speculaaskruiden) en ong. 2 eetlepels water of melk.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-2000Nederlands30-60 min.
Speculaas
Koekjes
175 gramboter, 250 gram bruine basterd suiker, 350 gram bloem, 2 eetlepels melk, 1 theelepel bakpoeder, snufje zout, 15 gram speculaas kruiden
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-11-2000Nederlands30-60 min.
Speculaas
Snoepgoed voor sinterklaas
400 gram bloem, 2,5 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel speculaaskruiden, 200 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 75 gram amandelsnippers
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands20-30 min.
Speculaas
Is heel eenvoudig zelf te maken en zorgt voor een heerlijke geur in het hele huis.
* 185 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd), * 85 gram donkere basterdsuiker, * 10 - 15 gram speculaaskruiden, * snufje zout, * 120 gram koude boter in stukjes, * 100 gram blanke amandelen, ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-2000Nederlands30-60 min.
Speculaas
Errug slecht voor de lijn, maar wel errug lekker! Dit recept heb ik op AH.nl gevonden en van het weekend gemaakt. M'n collega's waren er errug blij mee!!!
, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram donkere basterdsuiker, 2 el koek- en speculaaskruiden, 100 gram ijskoude roomboter, 3 el melk, mespunt zout,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-11-2004Nederlands30-60 min.
Speculaas
Grote brokken speculaas geven het echte Sinterklaas gevoel.
250 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr donkere basterdsuiker, 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden, 100 gr ijskoude roomboter, 2-3 eetlepels melk, plasticfolie, bakpapier.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-12-2004Nederlands30-60 min.
Speculaas
250 gr zelfrijzend bakmeel, zout naar smaak, 2 eetlepels speculaaskruiden, 150 gr (licht)bruine basterdsuiker, 75 gr boter, 4 eetlepels melk, (50 gr ontvliesde amandelen),
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-2003Nederlands30-60 min.
speculaas
Suikervrij van de site van Natrena erg lekker
250 zelfrijzend bakmeel, 2 el speculaaskruiden, 175 g boter of margarine, 1 ei, 1 el honing, 12 ml Natrena Vloeibaar, 1 el bloem,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-2002Nederlands30-60 min.
Speculaas
SPECULAAS
250 zelfrijzend bakmeel, 2 el speculaaskruiden, 175 g boter of margarine, 1 ei, 1 el honing, 12 ml Natrena Vloeibaar, 1 el bloem, 50 g blanke amandelen
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-09-2003Nederlands0-10 min.
Speculaas
Lekker!!!!
400 gram bloem >, 2,5 theelepels bakpoeder>, 1,5 theelepel speculaaskruiden>, 200 gram boter>, 250 gram bruine basterdsuiker >, 75 gram amandelsnippers >, ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-02-2002Nederlands30-60 min.
speculaas
100 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine suiker, 1/2 el speculaaskruiden, 75 gram boter/margarine, 1 el melk, 1 snufje zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-01-2012Nederlands20-30 min.
Speculaas
Er is weer volop speculaas,probeer dit recept eens.
Zelfrijzend bakmeel 200 gram, boter 75 gram, bruine bastardsuiker 100 gram, mespuntje zout, volle melk 1 eetlepel, amandelen 100 gram, speculaas kruiden 1 eetlepel,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2000Nederlands30-60 min.
speculaas
Een lekkernij voor zowel jong en oud
200 gram zelfrijzend bakmeel, 10 gram speculaaskruiden, 100 gram bruine suiker, 100 gram koude boter, 2 of 3 eetlepels melk, en een snufje zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-11-200430-60 min.
Speculaas
Een recept uit Creatieve Keuken van "dzjen"
200 gr Boter, 300 gr donkere kandijsuiker, 3 gr zout, 500 gr bloem, 3 gr natriumbicarbonaat, 5 gr speculaaskruiden of 4-kruidenpoeder, eventueel een geutje koffie, 1 losgeklopt ei, gehalveerde gepelde amandelen.,
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-11-200220-30 min.
Speculaas
250 gr bloem, 150 gr bruine basterdsuiker, 100 gr boter, 20 gr speculaaskruiden, 0,5 dl water, 25 gr amandelen
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-10-200920-30 min.
Speculaas
200 gram zelfrijzend bakmeel, 10 gram speculaaskruiden, 100 gram bruine suiker, 100 gram koude boter, 2 of 3 eetlepels melk, en een snufje zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-200230-60 min.
Speculaas
400 gram bloem-, 2,5 theelepels bakpoeder-, 1,5 theelepel speculaaskruiden-, 200 gram boter-, 250 gram bruine basterdsuiker-, 75 gram amandelsnippers .
- Kinderkeuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-10-2003Kinderkeuken10-20 min.
Speculaas
Recept uit Eet op! door Johannes van Dam
150 gram boter, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 3 gram zout, 1 eetlepel melk of water, 10 gram speculaaskruiden, evt. 50-100 gram geschaafde amandelen, wat rijstebloem
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op30-10-2003Nederlands> 120 min.
Speculaas
400 gr bloem -, 1 1/2 theelepel bakpoeder -, 200 gr bruine bloemsuiker -, 15 gr speculaaskruiden -, 1 snuifje zout -, 200 gr boter -, 4 eetlepels melk -, een beetje ma?smeel -, amandelen om te versieren -, een speculaasplank -,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-11-1999Nederlands20-30 min.
Speculaas
`Dikke speculaas` recept uit het bakkersboek(1941) van mijn vader
800 gr.boter/margerine]400 gr.bruine basterd, suiker]400 gr.witte basterdsuiker]700 gr., patent bloem]700 gr.Zeeuwse bloem]150 ml., melk]35 gr.speculaaskruiden]28 gr.koolzuur/, soda(maagzout?)] gepelde of geschaafde amandelen]
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op26-11-2005Nederlands> 120 min.
Speculaas
Zelf gebakken speculaas
50 gr. vloeibare honing, 50 gr. lichtbruine basterdsuiker, 125 gr. boter, 200 gr. bloem, 2 theelepels speculaaskruiden, 2 theelepels bakpoeder, mespunt zout,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-04-2003Nederlands30-60 min.
Speculaas
200 g bloem, 100 g bruine basterdsuiker, mespuntje zout, 3 theelepels speculaaskruiden, 2 eetlepels melk, 125 g koude boter of margarine, klontje boter
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-12-200360-120 min.
- Eigen recept
Speculaas
400 gram bloem, 2,5 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel speculaaskruiden, 200 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 75 gram amandelsnippers, 1 ei
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-06-20090-10 min.
Speculaas
400 gram bloem, 200 gram bruine bloemsuiker, 1,5 theelepel bakpoeder, beetje zout, 15 gram speculaaskruiden, 200 gram boter, 4 eetlepels melk, beetje maismeel, amandelen.
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-10-199930-60 min.
speculaas
Bron:Gezond Idee! nr. 26
4 koppen lemairemeel, 3 koppen roggemeel (gezeefd), 1 theel zout, 10 theel speculaaskruiden, 1 kopje sesamolie, ? kop water, 1 eetl pindakaas of amandelmoes, 2 koppen rozijnen,
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2000Vegetarisch30-60 min.
speculaas
1 kg zelfrijzende bloem, 500 gr boter, 700 gr suiker (voor de helft bruine), kaneel, 2 eieren, 1 likeurglaasje water of cognac.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-03-2001Belgisch30-60 min.
Speculaas
De speculaas krijgt pas de ware smaak wanneer het deeg geruime tijd op een koele plek kan rusten. Vierentwintig uur is voldoende, maar wanneer u het deeg nog een of twee dagen langer kunt laten liggen, dan zal de smaak optimaal zijn.
125 gram boter, - 100 gram bruine basterdsuiker, - 1 mespunt zout, - 1 eetl. speculaaskruiden, - 125 gram bloem, gezeefd, - 1,5 eetl. losgeroerd ei, - 125 gram zelfrijzend bakmeel, - ca. 50 gram (rijste)bloem,
- > 120 min.
- Geplaatst op27-11-2000> 120 min.
Speculaas
200 g boter, 250 g kandijpoedersuiker, 2 eieren, 1 eetlepel speculaaskruiden, 500 g, zelfrijzend bakmeel of gewone bloem met 5 g bakpoeder
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-11-2001Nederlands30-60 min.
Speculaas
Speculaas het is gewoon lekker bij boterham of met een lekker kop koffie of thee
200g boter of margarine, 350gr bruine suiker, 2 eierdooiers, 1 eetlepel water, 400gr bloem, 1 koffielepel bakpoeder
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op22-12-1999Belgisch> 120 min.
Speculaas
400 gram bloem, 2,5 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel speculaaskruiden, 200 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 75 gram amandelsnippers, 1 ei .
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-11-2002Nederlands10-20 min.
speculaas
Met de sint in aantocht
450g bruine suiker,200g zachte boter,25g vloeibare honing,100ml volle melk,1 ei,3 snuifjes zout,750g bloem,10g kaneel,een paar druppels amandelextract,10g natriumbicarbonaat.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2002Belgisch30-60 min.
Speculaas
500 G ZELFRIJZEND BAKMEEL - 250 G BRUINE BASTERDSUIKER, 350 G BOTER OF MARGARINE - ? EETLEPEL MELK OF ROOM - 10 G KANEEL, 1 MESPUNTJE NOOTMUSKAAT - 1 MESPUNTJE KRUIDNAGEL - 1 MESPUNTJE ZOUT, - 1 MESPUNTJE PEPER - 1 MESPUNTJE GERASPTE CITROENSCHIL, 100 G GESNIPPERDE ZOETE AMANDELEN.
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-01-2004Belgisch10-20 min.
Speculaas
400 gram bloem, 2,5 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel speculaaskruiden, 200 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 75 gram amandelsnippers, 1 ei
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op14-07-2002Nederlands> 120 min.
Speculaas
350g zachte boter, 1 middelgroot ei, 350g bruine suiker, 450g witte bloem, 1 eetlepel maagzout, 1 koffielepel zout, 1 koffielepel kaneelpoeder of speculaaskruiden.
- Belgisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-10-2002Belgisch Nagerecht> 120 min.
speculaas
Er gaat niets boven een kop koffie met een eigen gemaakt speculaasje.
100gr.zelfrijzend bakmeel, 60gr,basterdsuiker, 60gr.boter, 1/2lepel speculaaskruiden, iets zout en een beetje melk
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-11-2001Nederlands30-60 min.
-
Speculaas in alle rare soorten
van IkBenDeEchteKraan , 10 recepten, 0 volgers
-
Gevuld speculaas
van mobiel_1383677104 , 1 recepten, 0 volgers
-
Appel-Speculaas taart
van margottummers , 1 recepten, 0 volgers
-
Gevulde speculaas
van mobiel_1417113166 , 1 recepten, 0 volgers
-
speculaasjes
van Josien_Duinhouwer334 , 1 recepten, 0 volgers
-
speculaas
van analeche , 1 recepten, 0 volgers
-
Speculaas
van gesufe , 1 recepten, 0 volgers
-
hoe maak je gevulde speculaas
van fitchef___recepten329 , 1 recepten, 0 volgers
-
sinterklaasrecepten
van rosela , 33 recepten, 0 volgers