Spatchcock
Ierse kip; een recept van meer dan 4 eeuwen oud!
-2 panklare braadkuikens van elk 800 g -zout en witte peper -engelse mosterd (1 th lepel) -5 eetlepels olie -2 eetlepels karnemelk VOOR HET BESTROOIEN: -50 g: boter ; paneermeel en geschaafde amandelen
-halveer de bradkuikens en wrijf ze in met zout en peper -vet ze in met olie en schuif ze onder de hete grill -zorg ervoor dat de braadslee het uitdruipend vet opvangt -laat 20 min onder de grill en keer ze dan voor nog eens 20 min -regelmatig bedruipen met het uitdruipend vet
-meng karnemelk en mosterd en 10 min voor het einde van de grilltijd de halve kuikens ermee bestrijken -kleur de amandelen en het paneermeel 3 min in de hete boter
- Iers Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-07-2003Iers Hoofdgerecht30-60 min.
Spatchcock
Dit braadkuiken-recept stamt uit Ierland en is er al meer dan 400 jaar in gebruik...
-2 panklare braadkuikens van elk zo'n 800 g, -zout en witte peper, -Engelse mosterd (1 th lepel), -5 el olie, -2 el karnemelk, VERDER voor het bestrooien:, -50 g boter en 50 g paneermeel, -50 g geschaafde amandelen
- Iers Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-2004Iers Hoofdgerecht30-60 min.