1. Home
  2. Recepten
  3. Spareribs Bbq

Spareribs bbq recepten (107)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

spareribs

Overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt.

INGREDIENTEN

Appelmoes(2potten), worchester saus, boullionblokjes (vlees), paprikapoeder, honing, tomatenpuree, ketchup/curry, alle kruiden die jezelf lekker vindt. En niet te vergeten genoeg spareribs voor 4 personen. Vraag maar aan de slager hoeveel spareribs genoeg zijn voor 4 personen.

Voorbereiding

Zet een pan met ongeveer 1,5 tot 2 liter water op het vuur(afhankelijk van de hoeveelheid spareribs die je hebt), doe hier de boullionblokjes bij(4-8), de appelmoes(zeer belangrijk, wordt het vlees lekker mals van) en de tomatenpuree erin, en de spareribs. Laat de spareribs 1 tot 2 uur zachtjes koken en haal ze uit de pan zodra het vlees zacht is geworden. Hoe langer je ze kookt hoe malser ze worden. Haal ze uit de pan en laat ze goed uitlekken en dep ze af.

Bereidingswijze

Zet een pannetje op het vuur. Doe 3 eetlepels honing, 3 eetlepels ketchup, worchester saus(niet teveel), kruiden(italiaanse kruiden doen het heel goed!!) beetje ketjap saus in de pan. breng dit even aan de kook, en laat het geheel vervolgens een paar minuten afkoelen. Smeer vervolgens de spareribs in met dit mengsel en laat ze even 15 minuten staan. Hierna de spareribs 15 tot 20 minuten in de oven op 200 graden of op de bbq.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  •  
  •  > 120 min.

Spareribs

Grillen op bbq of in oven.

INGREDIENTEN

1kg spareribs, met zo min mogelijk vet, 1 kopje ketjap manis, 1 kopje tomatenketchup, 5 el currysaus, 5 el zoete chilisaus, 2 el honing, 2 el limoensap, 5 tenen knoflook, 2cm geraspte gember, 2 el sambal badjak, zout naar smaak

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  •  
  •  60-120 min.

Spareribs

Net weer anders, met veeeel gember

INGREDIENTEN

1 kg mooie spareribs, 6 bolletjes stemgember, 6 t knoflook, 4 el ketjap manis, 1 volle el bruine suiker, scheut olijfolie, 2 el tomatenketchup, scheut gembersiroop, heel veel versgemalen peper (of minder, naar smaak)

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  •  
  •  20-30 min.

Spareribs

Geweldig lekkere spareribs die je natuurlijk ook in de oven kunt verwarmenof op de bbq

INGREDIENTEN

1 kg Spareribs of platte rib, 1/2 ltr.ketjap manis,1/2 ltr.water;, suiker (niet te weinig), el.sambal, 25 gr.ketoembar of boenboe, kruiden, eventueel olie maar is niet nodig

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

BBQ Spareribs op Cola

Heerlijke zoete, van het bot afvallende, sticky spareribs. Ideaal voor een BBQ feestje!

INGREDIENTEN

- 2kg Spareribs, - klein flesje oestersaus, - 1 limoen, - 1/2 glas sinnasappelsap, - 3 ltr Cola (geen lite product vanwege de suikers)

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-08-2009
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spareribs

Houd jij ook zo van spareribs die van het bot afvallen. Zoet met een beetje pit. Dan is dit recept in de Camp Chef Dutch oven perfect voor jou.

INGREDIENTEN

2 strengen spareribs, 2 paprika's, 2 grote uien, 4 tenen knoflook, 1 rode peper, 1,5 L cola, 250 ml Ketjap, 50 ml honing, 2 el mosterd, BBQ kruidenmix, Olijfolie, Peper & zout naar smaak,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spareribs op de BBQ

In veel recepten staat 24 uur van te voren marineren. Ik was dat vergeten en 3 uur voor de maaltijd dacht ik er pas aan. Door de spareribs eerst te koken met kruiden, dan te marineren en daarna BBQen trokken de kruiden er goed in. Zelfs mijn man vond het lekker terwijl hij spareribs normaal niet lekker vindt.

INGREDIENTEN

Spareribs, citroen, schijfjes gember, zout, zoute ketjap (kikoman), zoete ketjap (kakitiga), gembersiroop, aromat, knoflook, beetje honing, sambal of peper, zout,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-2004
  •  
  •  60-120 min.

Spareribs

Altijd een succes op de BBQ !

INGREDIENTEN

1,5 kg varkenskrabbetjes met veel vlees., 2 teentjes knoflook., 5 el. goede olijfolie., 4 el. kruidige honing, bijv.heidehoning., 4 el. grove en zoete mosterd. (bijv. Louise Handlemaiers susser Senf (meebrengen uit Beieren !) of Bayrisch susss van Kuhne)., Sap van 1 citroen., 4 el. bruine bastardsuiker., Tabasco, zout en zwarte peper., 4 el. Franske's Chilipasta (zie recept op mijn pagina bij sausen of zoeken op franske)

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  •  
  •  > 120 min.

Spareribs

Beetje zoete spekribben, kan als broodmaaltijd of op BBQ

INGREDIENTEN

1,5 kg dikke spekribben, 3 el honing, 1 el azijn, 1 el olie, 1 el bessengelei (geen aardbeien nemen wegens te zoet), 1 el tomatenketchup, 1 el donkere sojasaus, pezo en mosterd

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Geglaceerde spareribs van de BBQ

Eerst 12 uur minimum marineren in de koelkast , dan smullen als ze gaar zijn van de BBQ/tafelgrill/oven ........lekker zoet ! 

INGREDIENTEN

2 kg spareribs, 4 el bruine suiker, 1 dl Luikse stroop, 1 dl sojasaus, 2 dl sherry, 3 tl vijfkruidenpoeder

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Saus voor spareribs bij bbq

INGREDIENTEN

125 ml honing, 125 ml tomatenketchup, 125 ml chutney (mango kan), 125 ml droge sherry, 1 e Worcestersaus

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-2010
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
Nieuwste spareribs bbq recepten

Slow spareribs

    

INGREDIENTEN

1,5 kg bevleesde spareribs, 60 gr spareribs- of bbq-rub (bbq kruiden), 2 eetlepels bruine suiker, 500 ml Homemade barbecuesaus (zie elders op deze pagina)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

mijn spare-ribs

Lekkere sappige en pittige spare-ribs

INGREDIENTEN

6 strengen spare-ribs, 6 l. runderbouillon, 2 t.l. djahe, 2 d.l. light soja sauce imperia, 1 e.l. honing of gembersiroop, 2 d.l. tomaten ketchup, fijn gesnedengroen van een kleine prei

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Malse spareribs van de BBQ, kluiven is niet nodig!

Gevonden op het internet en is heerlijk. Om te voorlkomen dat ik het menu kwijt raak ;-)  overgenomen in SmulWeb Bron Thomas Culinair

INGREDIENTEN

Spare-Ribs, ongeveer 2 kilo spareribs, 3 tenen knoflook, 1 grote ui, 6 eetlepels ketjap, 3 theelepels gemberpoeder (geraspte verse gember kan ook), 2 theelepels komijnpoeder, 2 blokjes runderbouillon, 1 of 2 blaadjes laurier, zout, , , Voor de marinade, 6 eetlepels ketjap, 4 eetlepels honing, een klein blikje tomatenpuree, 3 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel sambal

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zelfgemarineerde spareribs voor BBQ of gril

INGREDIENTEN

1 kilo spareribs, - 2 theelepels gehakte knoflook, - 0,25 theelepel djahe, - 1 theelepel ketoembar, - 1 theelepel sambal trassie, - 0,25 theelepel serehpoeder, - 1 theelepel gemalen zwarte peper, - 1 eetlepel bruine basterdsuiker, - 8 eetlepels ketjap manis, - 2 eetlepels (wok) olie

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  •  
  •  > 120 min.

Amerikaanse zoet gekruide spareribs

Heerlijke gekruide maar zoete spareribs met een klein beetje sinasappelsap

INGREDIENTEN

1,5 kg. ongemarineerde spareribs, 1 dl. sinasappelsap, 1 dl. ketjap(sojasaus)manis, 4 eetlepels bruine basterdsuiker, 4 eetlepels tomatenpuree, 1 mespunt kaneel, 2 eetlepels worchestersaus,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Barbecue, spareribs uit VS

Dit is de manier hoe mijn nicht uit Amerika de vlees maakt. Heerlijk is dit, voor mij de lekkerste sparerib recept.

INGREDIENTEN

4 eetlepels zonnebloemolie, 2 middelgrote uien (fijngehakt), klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels witte azijn, 1 theelepel zout, 1 theelepel tijm, 1-2 teentjes knoflook (fijngehakt), 4 eetlepels honing, 8 eetlepels vleesbouillon, 8 eetlepels Worsestershiresaus, 1 theelepels mosterd, eventueel sambal, 2 kilo krabbetjes

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2004
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Mexicaanse Spareribs

BBQ

INGREDIENTEN

1 dl azijn, 75 gr bruine basterdsuiker, 35 gr (1 zakje) tacokruidenmix, ca. 1,2 kg losgesneden spareribs (krabbetjes), 5 eetlepels hete tacosaus,

  • Mexicaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Mexicaans
  •  60-120 min.

GEMARINEERDE SPARE-RIBS

*** De spare-ribs kunnen zowel onder de grill als op de BBQ ***

INGREDIENTEN

, , , , 2 kg spare-ribs - 6 eetlepels sojasaus - 4 eetlepels azijn - 3 eetlepels honing - 1 eetlepel suiker - peper en cayennepeper - 1 eetlepel maizens - 1 stokbrood - peterselie - enkele kleine tomaten.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gekruide spareribs

Inmiddels versie 10 of 11 van mijn spareribs. Ik heb in de loop der tijd het recept van spareribs meermalen gewijzigd, maar nu vind ik ze top. Omdat ik ze voor meerdere mensen tegelijk maak, is het recept voor 8 personen.

INGREDIENTEN

4 kg spareribs, 6 eetlepels sambal, 2 eetlepels djintten, 2 eetlepels ketoembar, 2 eetlepels herbes de provence, 2 eetlepels grof gemalen peper, 1 eetlepel djahe, 1 eetlepel paprika, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 0,75 l tomatenketchup, 0,75 l ketjap, honing

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2008
  •  
  •  30-60 min.

Spareribs (klassiek)

Staat misschien al tientallen keren op Smulweb maar ik zet deze erop voor mijn kookboek, zelf vind ik deze het lekkerst.

INGREDIENTEN

1 kilo Spareribs (Varkens), 2 eetlepels Sojasaus, 3 eetlepels Hoisinsaus, 1 eetlepel Rijstwijn (Chinese) of droge sherry, Snufje Chinees vijfkruidenpoeder, 2 theelepels donkerbruine Basterdsuiker (zelf voeg ik ook nog honing toe), 1 theelepel Chilisaus, 2 tenen Knoflook, geperst, evt. wat takjes Koriander, ter garnering,

  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-2010
  • Chinees
  •  60-120 min.

Oosterse spareribs

Overheerlijke spareribs op zijn Oosters is een top BBQ gerecht  ! 

INGREDIENTEN

800 gram spareribs, 2 eetlepels sesamzaad, 1 bosje lente-/bosui, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels Japanse rijstazijn of 2 eetlepels azijn, 2 teentjes knoflook

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde Spare-ribs

Een heerlijke marinade voor spare-ribs.

INGREDIENTEN

1 grote ui., kleinbeetje gemberpoeder., 2 theentjes knoflook., 1 eetlepel mosterd., 2 eetlepels azijn., 1 eetlepel tomatenpuree., zout/peper., 1 eetlepel bruinesuiker., 3 eetlepels tomatenketup., 1 eetlepel worcestesthiresaus, vleeskrabben of ongekruide spare-ribs

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spareribs zoet-pikant overheerlijk

Dit zijn voor mij gewoon de ultieme spare-ribs, zo heerlijk zoet en toch een beetje pittig, hmmmm kan er niet van af blijven. De marinade is eigenlijk vrij eenvoudig en bedoeld voor 300 gr. spare-ribs, wil je meer verdubbel je gewoon de marinade.

INGREDIENTEN

- 300 gr. voorgekookte spare-ribs ( of kook ze zelf even voor ), - 3 el chilisaus sweet ( go tan ), - 1 el sojasaus, - 1 teentje knoflook, - 2 tl sambal oelek

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  •  
  •  > 120 min.

Hot Spareribs

Deze spareribs smaken vooral goed als je marinade een dag van te voren maakt en de spareribs hierin 1 nacht in de koelkast laat marineren.Vervolgens roosteren in de oven of grillen op de BBQ

INGREDIENTEN

-2 kg spareribs, -2 el olijfolie (voor het bakken), -2 el sherry, -2 el honing, -2 el lichte sojasaus, -2 th lepels sesamolie, -300 l tomatenpuree, -1/2 th lepel vijfkruidenpoeder, -1 th lepel gemalen koriander, -1 th lepel geplette rode Spaanse peper, -2 el fijngesneden lente uitjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Barbecue, spareribs

INGREDIENTEN

1 thl. versgemalen peper, 1 thl. zout, 1 thl. paprikapoeder, 1/2 thl. gemberpoeder, 2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (uitgeperst) 6 eetl. azijn, 6 eetl. barbequesaus, 6 eetl. chilisaus, 6 eetl. suiker.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  •  
  •  > 120 min.

Gerookte spareribs

Gerookte spareribs, eerst koken, marineren, roken en dan op de grill of BBQ

INGREDIENTEN

1,5 dikke spareribs, 4dl vleesbouillon, 2 tl sesamolie, teentje(s) knoflook, 2 el sojasaus, 2 el rijstwijn, 0,5 tl vijfkruidenpoeder, 2 el honing, 1 tl sambal, vers gemalen peper, peprolie, citroen

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-01-2008
  •  
  •  > 120 min.

Spareribs om te Zoenen !!

Door de jaren heen heb ik veel sparerib recepten en de verschillende bereidingswijzen ervan geprobeerd. Volgens velen zijn de alle lekkerste spareribs, ca. 2,5 uur rustig op een BBQ gegaard, op de juiste temperatuur en diverse keren in die tijd ingesmeerd met een lekkere marinade. Echter ik moet eerlijk bekennen dat ik meestal niet zoveel geduld heb en dat het me ook al verschillende keren is overkomen dat ze meer zwart dan bruin van de BBQ afkwamen en / of nog niet gaar waren. Dit recept is echt de oplossing voor waanzinnige lekkere spareribs die gewoon niet kunnen mislukken. De bereidingstijd van ruim 1,5 á 2 uur lijkt misschien erg lang echter tijdens het " wellen " kun je gewoon andere dingen gaan doen. Bij deze spareribs mag je kluiven echter zoenen is al voldoende om het vlees van het bot af te krijgen. De ingrediënten zijn aangegeven per kilo spareribs, wil je meer dan de verhoudingen aanpassen. Dit is echt een recept van "Leren en proberen, proeven en combineren " . Het voelt nog niet als een eigen recept omdat ik gebruik hebt gemaakt van andere recepten en bereidingswijzen van o.a. topchefs en recepten op internet. Door mijn eigen ervaringen en er een persoonlijke draai aan te geven kwam dit recept tot stand en mijn vrouw en ik stonden beide versteld van deze unieke smaak en bereidingswijze. Elke keer weer als ik een recept probeerde , zei ze !! Ger, ze zijn lekker, echter toen ik dit recept creëerde zei ze, deze spareribs zijn om te zoenen zo waanzinnig lekker. Tja, een naam voor een recept is dan snel gevonden !!  En ...... ook de kok kreeg een dikke zoen !! Speciale dank aan mijn lieve kookvriendin Parel62 en haar gezin, die proefkonijntjes wilde zijn en voor het verzorgen van de mooie foto's bij dit recept.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor het koken:, , Per kilo spareribs !!!, , 1 kg varkensribben, 1 teentje knoflook geperst, 1 gesnipperde sjalotje, 1 el citroensap, 500 ml runderbouillon, 350 ml cola, 1 tl tomatenpuree, 1 flinke tl scherpe Dijonmosterd, 1 el honing, 1 steranijs, , Ingrediënten voor marinade:, , Per kilo spareribs !!, , 50 ml ketjap Asin, 1 flinke el bruine suiker, 1 flinke el tomatenpuree, Flinke tl sambal badjak, 1 tl djahe of versgeraspte gember, 1 el honing

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-08-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Barbecue, spareribs

Lekker voor op de BBQ.

INGREDIENTEN

Snufje peper vers gemalen, Snufje zout, 1 theel. paprikapoeder, 1/2 theelepel gemberpeoder, 2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook geperst, 6 eetl. azijn, 6 eetl. babecuesaus, 6 eetl. chillisaus, 6 eetl. suiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Barbecue, spareribs

INGREDIENTEN

? snufje peper (versgemalen), ? snufje zout, ? 1 theelepel paprikapoeder, ? 1/2 theelepel gemberpoeder, ? 2 kilo spareribs, ? 2 teentjes knoflook (geperst), ? 6 eetlepels azijn, ? 6 eetlepels barbecuesaus, ? 6 eetlepels chilisaus, ? 6 eetlepels suiker,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

HONINGGEROOSTERDE SPARERIBS.

INGREDIENTEN

, , 1 kg spareribs.1/2 ui.2 eetlepels vloeibare honing.1 eetlepel sherry.3 eetlepels witte wijnazijn.3 teentjes knoflook.1 kleine gemberknol.1 theelepel paprikapoeder.3 eetlepels Mexicaanse kruiden.1/2 theelepel Worcestershiresaus.1/2 eetlepel mosterd.Peper en zout., , , , ,

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spareribs KHA

Door de bereiding in de snelkookpan valt het vlees zo van de botjes af, net niet te. Het zijn heel wat handelingen, maar als je het resultaat proeft weet je dat het het waard is!

INGREDIENTEN

3 hele spareribs (rauw), , KRUIDENMIX:, 200 gram sukrin gold, 2 tl (gerookte) paprikapoeder, 1 el mosterdpoeder, 1 tl zout, 1 tl knoflook poeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl tijm, 1 tl selderijzout, , BBQSAUS:, 1 blik gezeefde tomaten, 1 gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook, 1 el uienpoeder, 1/4 tl knoflook poeder, 1 el chili poeder, 2 el Worcestershire saus zonder toegevoegde suiker, 2 el mosterd, 3 el sukrin gold, 1/4 tl zoetstof, 2 tl liquid smoke optioneel voor de smokey smaak, 1 tl zeezout, 2 el appelcider azijn

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Spareribs ala Yolanda

INGREDIENTEN

Spareribs,0.5 fles loempiasaus,3 eelt honing, 2 eetl bruine suiker, snufje knoflookpoeder, flinke scheut ketjap manis, zout, peper, 1 eetlepel sambal

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2010
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spareribs Slowcooked

Maak de volgende marinade aan: Zoute Oystersaus Honing HP BBQ classic saus Liquid smoke - Mesqurine Maggi (of asian seasoning) Sambal (chilli) Doe dit in een luchtdichte zak samen met de spareribs. Laat dit minimaal 18 uur in de koelkast staan. Zet de oven op 75 graden en gooi de spareribs en marinade over in (kippen)braadzakken. zorg dat ze luchtdicht afgesloten zijn. Daarna 4.5 uur in de oven (op 75 graden). Maak de saus voor op de spareribs; Zoute Oyster Honing HP BQQ Classic saus Djinten (alle ingredienten kunnen op eigen smaak/hoeveelheid aangebracht worden). Spareribs na de oven even af laten koelen (30 minuten), dan op de bbq en insmeren met saus. Beste spareribs ooit!

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2011
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Countrystyle spareribs

Met TexMex-bbqsaus

INGREDIENTEN

1 decoliter azijn, 1 eetlepel mosterd, 1 liter water, 1 theel. worchestersaus, 1/2 eetl. ketjap manis, 100 gr. bruine suiker, 1200 gr. sparibs (krabbetjes), 2 deciliter barbecuesaus, 2 eetl. abrikozenjam, 6 eetl. TexMexkruiden

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Spareribs met Witlofsalade

INGREDIENTEN

Ingredienten, , 2 kg spareribs, , Voor de kook-marinade:, , 4 l water, , 4 runderbouillonblokjes, , 4 teentjes knoflook, fijngesneden, , 200 ml gembersiroop, , 200 ml ketjap manis, , 200 ml Japanse sojasaus, , 3 el sambal manis, , 2 stengels citroengras, , Voor de tweede marinade:, , 100 ml ketjap, , 1 tl cajunkruiden, , 2 teentjes knoflook, fijngesneden, , 1 el sambal badjak, , 100 ml pannenkoekenstroop, , Voor de salade:, , 8 stronken witlof, , 2 hardgekookte eieren, gehakt, , 1 el peterselie, gehakt, , 2 stengels bosui, gehakt, , 2 sinaasappels, gepeld en in stukjes, , 1 appel, geschild en in blokjes, , 1 rode ui, gesnipperd, , 2 el ketchup, , 2 el mayonaise

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2012
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

slowcook spareribs

Ga naar een goede slager bijvoorbeeld keurslager Scholten in Sassenheim. Vraag ongaarde spareribs met echt vlees op de botten

INGREDIENTEN

500 tot 750 gr onbewerkte spareribs, kruiden rub, BBQ saus

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-06-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Barbecue, spareribs

INGREDIENTEN

2 Kg Spare Ribs, 1 Flesje Ketjap Manis, Sambal, Suiker,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-1999
  •  
  •  20-30 min.

Spareribs met chutneysaus

Een recept uit zuid-afrika en ook geschikt voor BBQ

INGREDIENTEN

1-2 kg krabbetjes in kleiner repen gesneden (2 ribben per stuk vlees), , VOOR CHUTNEYSAUS:, 2 uien in dunne halve ringen, 3 teentjes knoflook, fijn, olie, 500 ml kippenbouillon, 100 g bruine suiker, 250ml chutney, 2 e honing, 3+1/2 el tomaten ketchup, 3 en een half eetlepel citroensap, 1 e Worcestersau, 1/2 t gemberpoeder, 1 t zout, 1/4 tl kruidnagelpoeder

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2006
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spareribs Mexicana

Een Mexicaans bbq-menu, net weer even anders.

INGREDIENTEN

1500 gram varkenskrabbetjes * 2 rode pepers * 1 ui * 2 bosuitjes * 2 teentjes knoflook * 2 cm verse gemberwortel * 1 theelepel kaneelpoeder * 1 theelepel chilipoeder * 1 theelepel zout * 1 eetlepel wijnazijn * 2 eetlepels bruine rum * 1 eetlepel bruine basterdsuiker * 3 eetlepels zonnebloemolie.

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2003
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Oosterse gerookte spareribs

Oosterse gerookte spareribs

INGREDIENTEN

4 kilo dikke rib, Zoute Soya Saus, Oester Saus, Sesam Olie, Bruine Basterdsuiker, Chinees Vijf Kruiden Poeder, Chili Olie, Kleur zout,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2008
  •  
  •  60-120 min.
Nieuwste spareribs bbq recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top