Spareribs
2 grote sparerib stukken Voor de marinade: 5 el ketjap manis 2 el honing ½ mespunt cayennepeper 1 teen knoflook (geperst) 1 el tomatenpuree 1 el bruine suiker Voor de saus: 2 el honing 2 el ketjap manis ½ teentje knoflook (geperst) 1 grote lepel kerriepoeder zout en peper
Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de spareribs ermee in. Laat ze hier 2 uur in marineren.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak de spareribs in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Maak de saus door de ingrediënten goed te mengen. Gril de spareribs eventueel nog kort op de barbecue.
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op23-03-2013Internationaal> 120 min.
pikante spareribs
Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven.
- 1,5 pond spareribs p.p, - 2 bouillonblokjes, - 1 grote ui, - 4 tenen knoflook, - 1 laurierblad, - 2 d.l ketjap A, - 1 t.l djahe, - 1 t.l djinten, - snufje zout, , Ingredienten voor marinade:, - 2 d.l ketjap A, - 4 e.l bruine suiker, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 1 t.l sambal, - 3 t.l djahe of versgeraspte gember, - 2 e.l honing
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-05-200260-120 min.
spareribs
Overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt.
Appelmoes(2potten), worchester saus, boullionblokjes (vlees), paprikapoeder, honing, tomatenpuree, ketchup/curry, alle kruiden die jezelf lekker vindt. En niet te vergeten genoeg spareribs voor 4 personen. Vraag maar aan de slager hoeveel spareribs genoeg zijn voor 4 personen.
- > 120 min.
- Geplaatst op09-05-2005> 120 min.
Zoete Spareribs
* 1 kilo spare-ribs, * 4 eetlepels honing, * 4 eetlepels ketjap, * 1 eetlepel sambal, * 3 teentjes knoflook, * peper en zout
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-12-1999Hoofdgerecht20-30 min.
Spareribs
Grillen op bbq of in oven.
1kg spareribs, met zo min mogelijk vet, 1 kopje ketjap manis, 1 kopje tomatenketchup, 5 el currysaus, 5 el zoete chilisaus, 2 el honing, 2 el limoensap, 5 tenen knoflook, 2cm geraspte gember, 2 el sambal badjak, zout naar smaak
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-02-200060-120 min.
spareribs
Om je vingers bij op te eten
Spare-ribs, ketjap manis, zonnebloemolie
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-03-2000Hoofdgerecht60-120 min.
Spareribs
Pikant Exotisch. Zeer mals (het vlees laat makkelijk los van het bot)
2 kg Spare Ribs, 1 kopje Ketjap manis (zoete ketjap), 1/2kopje Ketjap asin (zoute ketjap), 1 eetlepel Sambal, 3 teentjes Knoflook (uitgeperst), 1 eetlepel Suiker, beetje zout (oppassen ivm de zoute ketjap), beetje honing (om de spareribs tijdens het grillen te bestrijken),
- Amerikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-09-2000Amerikaans Hoofdgerecht> 120 min.
spareribs
Spareribs maar het geheim is de marinade.
Spareribs 350 gram per persoon natureel.
- > 120 min.
- Geplaatst op27-11-2012> 120 min.
Spareribs
Mexicaanse (zoete) spareribs
- spareribs naturel (aantal ligt aan het aantal personen), - olie, - mexicaanse kruiden, - bruine basterdsuiker,
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-04-2002Mexicaans Hoofdgerecht60-120 min.
Spareribs
Lekkere spareribs
4 eetl. honing, 4 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. sojasaus, 4 teentjes knoflook, 1/2 theel. zout,1/2 theel. peper, 1 mespunt paprikapoeder 2 kg spareribs, 2 eetl. olie
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-04-2005Amerikaans20-30 min.
spareribs
Spare-ribs ca 1500 gr.Spare-rib marinade b.v. van verstegen,sap van een citroen,bruine suiker,ketjap,sambal,abrikozenjam,tomatenketchup,paprikapoeder,water
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-08-2001Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Spareribs
1.5 kilo spareribs, 3 eetlepels ketjap manis, 6 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel bruine suiker, druppels tabasco,
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-04-201230-60 min.
Spareribs
Spareribs op een bijzondere manier
2 kg spareribs (krabbetjes), 3 eetlepels ketjap, 3 eetlepels sherry, 1/2 eetlepel abrikozenjam, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel tomatenpuree, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt kaneel, zout, versgemalen peper
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-04-1999Amerikaans30-60 min.
spareribs
Hoofdgerecht
2 dl sinaasappelsap, 2 dl tomatenketchup, 3 eetlepels worcestersaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel basterduiker of honing, peper, 1 theelepel chilipoeder, 2,5 kg spareribs
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-07-2003Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
spareribs
1 kilo spare-ribs 2 teentjes knoflook 1/4 theelepel gemberpoeder zout 2 eetlepelsbruine suiker 6 eetlepels ketjap manis 6 eetlepels witte wijnazijn 2 eetlepels water snij of hak de spare-ribs in stukken van 2 of 3 ribben roer voor de marinade alle ingredienten door elkaar en marineer de spare-ribs enkele uren deb ze droog en gril ze onder af en toe keren en bestrijken met de marinade in 15 min. gaareet de spare-ribs met saus
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-03-200010-20 min.
Spareribs
Geschikt als barbecuegerecht, maar ook te bereiden in de grill
1,5 kilo ongemarineerde spareribs, 1 dl azijn, 100 gram suiker, 1 theelepel gemberpoeder, 5 gedroogde pepers (chilies), 2 teentjes knoflook, 6 eetlepels olijfolie, 10 eetlepels tomatenketchup.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-1999Hoofdgerecht20-30 min.
Spareribs
1 kg Spareribs - 6 el olijfolie - 1 el honing - 3 el tomatenketchup -5 tenen knoflook - 1 a 2 druppels tabasco - zout - peper
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-200330-60 min.
Spareribs
Net weer anders, met veeeel gember
1 kg mooie spareribs, 6 bolletjes stemgember, 6 t knoflook, 4 el ketjap manis, 1 volle el bruine suiker, scheut olijfolie, 2 el tomatenketchup, scheut gembersiroop, heel veel versgemalen peper (of minder, naar smaak)
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-200020-30 min.
- Eigen recept
Spareribs/ribbetjes op zijn lekkerst
Heerlijk gemarineerde spareribs of ribbetjes. Je kunt ze invriezen dus ver in tevoren maken.
2 kilo spareribs van goede kwaliteit of ribbetjes kan ook., , Marinade:, schaal met 250/300 ml olie, flinke scheut ketjap, flinke scheut mosterd, citroen sap van halve citroen, dessertlepel sambal, 3-4 eetl. bruine suiker, 3-4 eetl. honing, aantal teentjes knoflook uit de pers., evt. uitje in kleine stukjes
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-2008Hoofdgerecht30-60 min.
Spareribs
Spareribs met Texmexkruiden, uit de krant, klinkt zo lekker!
1200 gr losgesneden spareribs (krabbetjes, 1 lt water, 1 dl azijn, 100 g bruine basterdsuiker,6 el Texmexkruiden, 1 el mosterd, 2 dl bbcsaus, 2 el abrikozenjam, 1 theelepel Worchestersaus, 1 el Ketjap Manis
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-06-200160-120 min.
spareribs
1 kilo spare-ribs of vleeskrabbetjes, Voor de marinade :, 2 teentjes knoflook / 1/4 theel. gember poeder / zout / 2 eetl. bruine basterdsuiker / 6 eetl. ketjap manis / 6 eetl. witte wijnazijn / 2 eetl. water
- > 120 min.
- Geplaatst op26-04-2000> 120 min.
spareribs
Wie van lekkere zoete spare-ribs houd,is hier aan het goede adres,
Ongeveer 1 kilo spare-ribs p.p.1 kopje Ketjap manis,1 flesje tomatenketchup,2 a 3 el sambal,2 a 3 el bruine suiker,2 a 3 el stroop,1/2 potje zwarte bessenjam,4 tenen knoflook,3 el wijnazijn en peper en zout.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-01-2000Hoofdgerecht10-20 min.
Spareribs
Marinade bevat o.a. witte wijn, bruine rum, gemberwortel. Laat ongeveer een dag marineren.
1 dl fruitige witte wijn, 3 el azijn, 1/2 dl bruine rum, 5 el rietsuiker, 1/2 rode peper, 50 g geschilde gemberwortel, 16 kleine korte spareribs, 1 tl mosterd, 1/2 tl kerriepoeder, 1 el tomatenketchup, 1 tl mangochutney, 1 tl worcestershiresauce, 1 tl ketjap manis
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-200030-60 min.
Spareribs
2 kg spareribs (krabbetjes), 3 eetlepels ketjap, 3 eetlepels sherry, ? eetlepel abrikozenjam, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel tomatenpuree, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt kaneel, zout, versgemalen peper.
- Multi-cultureel
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-11-2000Multi-cultureel20-30 min.
Spareribs
2 kg spareribs (krabbetjes), 3 eetlepels ketjap, 3 eetlepels sherry, ? eetlepel abrikozenjam, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel tomatenpuree, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt kaneel, zout, versgemalen peper
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-06-200360-120 min.
spareribs
Het recept voor de barbecue maar in de oven bereid. Dus ook voor in de winter.
1,5 kg spareribs of krabbetjes, voor de saus: 2,4 dl tomatenketchup, 1 flinke eetlepel franse mosterd, 4 el worchestersaus, 2 el azijn, 4 el bruine suiker, halve spaanse peper fijngehakt en zonder zaadjes, halve gesnipperde ui, zout naar wens.
- Amerikaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2003Amerikaans Bijgerecht30-60 min.
spareribs
1 deciliter azijn, 1 eetlepel mosterd, 1 liter water, 1 theelepel worchestersaus, 1/2 eetlepel ketjap manis, 100 g bruine basterdsuiker, 1200 g spare-ribs (krabbetjes), 2 deciliter barbecuesaus, 2 eetlepels abrikozenjam, 6 eetlepels TexMexkruiden
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-06-200320-30 min.
Spareribs
De combinatie van spareribs, ananas en diverse kruiden geeft een verrassend resultaat.
4 spareribs per persoon, 1 e.l. bruine suiker,1/2 uitgeperste citroen, 2 e.l.verse selderij of 2 t.l. gedroogde,2 kopjes ketjap manis, 1 kopje water, 1 t.l. mosterd, 1 t.l. chilipoeder,1 blik(400 gr.) ananas stukjes.
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-07-200030-60 min.
Spareribs
Geweldig lekkere spareribs die je natuurlijk ook in de oven kunt verwarmenof op de bbq
1 kg Spareribs of platte rib, 1/2 ltr.ketjap manis,1/2 ltr.water;, suiker (niet te weinig), el.sambal, 25 gr.ketoembar of boenboe, kruiden, eventueel olie maar is niet nodig
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-06-2000Amerikaans20-30 min.
spareribs
Spareribs met een pittige zoete saus
1 theelepel mostert,2 dl tomatenketchup,1/2 theelepel sambal,1 eetlepel ketjap manis,1 eetlepel gembersiroop,1 eetlepel suiker.
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-07-1999Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Spareribs
Houd jij ook zo van spareribs die van het bot afvallen. Zoet met een beetje pit. Dan is dit recept in de Camp Chef Dutch oven perfect voor jou.
2 strengen spareribs, 2 paprika's, 2 grote uien, 4 tenen knoflook, 1 rode peper, 1,5 L cola, 250 ml Ketjap, 50 ml honing, 2 el mosterd, BBQ kruidenmix, Olijfolie, Peper & zout naar smaak,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-04-2018Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Spareribs
Een heerlijk gerecept voor spareribs. Super voor het weekend of met een groep eters.
250 ml whisky, 250 ml ketchup, 100 g bruine suiker, 20 ml azijn, 1 el citroensap, 2 tl Worchestershire sauce, 3 tenen knoflook (geperst), 1 tl mosterdpoeder, ½ tl zout, ½ tl zwarte peper, , 1 kg ongemarineerde spareribs
- Amerikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-01-2020Amerikaans Hoofdgerecht> 120 min.
Spareribs
Zacht en toch een beetje pittig van smaak. Zeer mals (het vlees laat makkelijk los van het bot)
2 kg Spare-Ribs, 8 eetlepels keukenstroop, 8 eetlepels tomaten ketchup 1 bosje lente uitjes, 2 eetlepels ketjap, sap van 1 citroen, 1/2 theelepel zwarte peper, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel boter of margarine,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-09-2000Amerikaans Hoofdgerecht> 120 min.
spareribs
Ribjes in de oven
700 gram spareribs, 3 eetl. worcestersaus, 3 eetl. sojasaus, 3 eetl. mosterd, 3 eetl. tomatenketchup, 3 eetl. honing, 1 grote ui, naar smaak peper en zout
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-07-2001Hoofdgerecht60-120 min.
Spareribs
1,2 kg ribbetjes, 5 scheppen basterdsuiker of een flinke scheut stroop, 5 lepels adjar soja saus, Beetje korianderpoeder, Scheutje olijfolie, Peper en zout, En knoflook en/of sambal naar wens., Alles mengen en u hebt zelfgemaakte barbecuesaus. U hebt geen andere sauzen meer nodig.,
- Amerikaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-01-2006Amerikaans Bijgerecht0-10 min.
spareribs
*20 spare-ribs*1-2 tl zout*4 el olie*1 kleine ui, 1 cm verse geschilde gemberwortel en 1 gepelde knoflookteen in de vijzel of keukenmachine tot pasta verwerkt.*, *VOOR DE MARINADE:*mespunt vetsin*1 el lichte sojasaus*1 el maizena*1 el rijstwijn of droge sherry*1 el olie*1 el tomatenketchup*mespunt cayennepeper*, VOOR DE SAU:*3 el honing*3 el donkere Chinese azijn*3 el tomatenketchup*1 dessertl. maizena*1 el water*1 el zoete ketjap*mespunt zout*zwarte peper uit de molen of een mespunt cayennepeper*
- Chinees
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-05-2001Chinees20-30 min.
spareribs
Ik koop altijd bij de zelfde slager 1 kg. spareribs en spoel ze af en doe er zout op. Daarna in de snelkookpan en 15 minuten onder druk laten komen. Onmiddelijk daarna uit de pan halen en gedurende 2 uur in een marinade doen die uit de volgende ingredienten bestaat; 3 eetl.olie, 2 eetl.chilisaus, 2 eetl.sojasaus, 2 eetl.honing, 1 eetl.scherpe mosterd, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel currypoeder en 1 theelepel paprikapoeder. n Haal ze na 2 uur uit de marinade en leg ze op bakpapier in de oven. Verwarm de oven op ? 200 gr. en bak de spareribs in 30 minuten lekker knapperig.Lekker met patat en een groene salade. Eet smakelijk!
3 eetl. olie-2 eetl.chilisaus-2 eetl.sojasaus-2 eetl.honing-1 eetl.scherpe mosterd-2 uitgeperste teentjes knoflook-1 theel.chilipoeder-1 theel.currypoeder en 1 theel.paprikapoeder.
- Amerikaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-01-2000Amerikaans Hoofdgerecht> 120 min.
Spareribs
Recept van Joop Braakhekke.
*25 g boter, , *2 eetl. plantaardige olie, , *1 kg spareribs, , *2 rode pepers, , *1 schijfje verse gemberwortel, , *1 middelgrote ui, , *2 tenen knoflook, , *3 dl kippenbouillon, , *2 eetl. sojasaus, , *2 dikke plakken "Honing Caramel koek", , *versgemalen peper en zout,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-01-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Spareribs
4 spareribs (varken of 6 stuks van het lam)........., Marinade........., ? 2 deciliter ketjap manis, ? 1 theelepel mosterd, ? 2 theelepels sambal, ? 2 eetlepels cranberry compote (jam), ? 2 theelepels gembersiroop, ? 1 theelepel paprikapoeder, ? 1 theelepel kerrie, ? 1 theelepel zout, ? 2 tenen knoflook, ? 1 eetlepel azijn, ? 2 eetlepels suiker,
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-09-200330-60 min.
spareribs
Lekkere spareribs
Vlees
- Goedkoop en snel Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-04-2004Goedkoop en snel Tussengerecht0-10 min.
spareribs
Marinade voor spareribs. Lekker van de barbeque
Ketjap, Loempia saus, basterdsuiker (4 eetlepels), Citroensap (van 1-2 citroenen), sambal (2 theelepels), eventueel water
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-200120-30 min.
-
Spareribs
van hgerard , 5 recepten, 0 volgers
-
spareribs
van Kyanne1 , 3 recepten, 0 volgers
-
spareribs
van ariesenac , 2 recepten, 0 volgers
-
spareribs
van plienenleen , 1 recepten, 0 volgers
-
Spareribs
van Gerjan_Wezenberg , 1 recepten, 0 volgers
-
spareribs
van lya1949 , 1 recepten, 0 volgers
-
spareribs
van karin2203 , 1 recepten, 0 volgers
-
Spareribs
van mobiel_1360424337 , 1 recepten, 0 volgers
-
Spareribs
van Bloemena , 1 recepten, 0 volgers
-
spareribs
van Culpa , 1 recepten, 0 volgers
-
rio grande
van rio_grande , 14 recepten, 0 volgers