Spaghettisaus
Een heerlijke spaghettisaus, die lekkerder wordt naarmate hij langer pruttelt(geen dagen natuurlijk)
Ingrediënten 4 recipe.people
4 grofgesneden uien, scheut olijfolie, 500 gr.rundergehakt, 100 gr. magere spekjes, 1 kg. tomaten, 1 blik gepelde tomaten, 1 dl. rode wijn, 1 groot blik tomaten puree, 4 laurier blaadjes, 250 gr. champignons, bosje lente ui, 1 eetlepel provencaalse kruiden, 2 theelepels suiker, 4 teentjes knoflook, zout, vers gemalen peper, verse basilicumBereidingswijze
Snipper de uien, doe de olie in de pan en bak de uien glazig. Voeg het gekat toe en bak het rul. Snijd de tomaten in kleine stukjes en roer ze samen met de gepelde tomaten door het gehakt. Voeg de tomatenpuree, de provenvaalse kruiden, de laurierblaadjes, de suiker en de geperste knoflookl toe. Doe er naar smaak zout en peper bij.Zet het vuur laag en laat de saus met de deksel schuin op de pan ongeveer 2 uur pruttelen. Voeg na circa 1 uur de wijn en de in schijfjes gesneden champignons toe en na circa 1,5 uur de in ringen geneden lente, of bosui. kook in tussen de spaghetti beetgaar. Strooi vlak voor het opdienen wat basilicum over de saus.