De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)
Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar
250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie
Je warmt de boter en olijfolie op en fruit daarin de fijngehakte ui, selder en wortel en het teentje knoflook. Dan bak je het gehakt en spek erin met het laurierblaadje. Roer alles goed dooreen, zodat het vlees niet aanbakt. Als het vlees gebakken is haal je het knoflookteentje eruit en doet er de tomaten, wijn,bouillon, tomatenpuree, peper, zout en veel kruiden bij.Dit laat je dan op een heel zacht vuur enkele uren sudderen. Het mag gerust 3 ? 4 uur blijven staan (Begrijp je nu waarom je zo vroeg op moest?). Het is echt wel belangrijk dat de saus zo lang op het vuur staat, zodat alle vocht verdampt is. Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij. Ondertussen kook je de tagliatelle of spaghetti al dente en je giet de ragù over de pasta.
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-03-2007Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Spaghetti bolognese
500 gram spaghetti - 50 gram Parmenzaanse kaas - basis vleessaus : 1 eetlepel olijfolie - 1 grote gesnipperde ui - 1 teentje geplette knoflook - 500 gram gehakt - 2 blikken tomatenstukjes - 80 gram tomatenpuree - 1 1/2 theelepel suiker - 250 ml runderbouillon
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-09-2004Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Spaghetti bolognese
Hier kun je me dus voor wakker maken! Het spaghetti bolognese recept, van Jamie Oliver.
* 10 plakjes pancetta of gerookte doorregen bacon, gesneden, * 1 handje verse rozemarijn, blaadjes geplukt en fijngehakt, * olijfolie, * 1 grote ui, fijngehakt, * 3 teentjes knoflook, fijngehakt, * 455 gram rundergehakt van de beste kwaliteit, * 1 wijnglas rode wijn, * 1 afgestreken theelepel gedroogde oregano, * 1 blik tomaten van 400 gram, * 1 tube tomatenpuree van 200 gram of 1 klein potje zongedroogde tomaten, fijngehakt, * zeezout en versgemalen zwarte peper, * 455 gram gedroogde spaghetti, * 1 handje verse basilicum, * 2 handjes geraspte parmezaanse of pittige cheddarkaas
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-05-2003Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Spaghetti Bolognese
Misschien wel het makkelijkst om te maken: Spaghetti met saus.
1 Pakje spaghetti -500 gram-, Rode Bolognese saus,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-07-2012Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Spaghetti Bolognese
Heel gewoon maar wel lekker
1 pak spaghetti, 3 ons rundergehakt, 2 teentjes knoflook, 2 uien, 1 rode paprika, 1 prei, 1 doosje champignons, 2 ons geraspte kaas (oud), 1 pakje kruidenmix van Honig (bolognese), 1 blikje tomatenpuree, 1 tl cayennepoeder, 2 el ketjap,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-11-1999Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Spaghetti Bolognese
Heerlijk makkelijke spaghetti bolognese.
- 350 gram spaghetti, - 1 pakje spaghetti bolognese van Honig + water, - 3 gekleurde paprika`s, - 1 ui, - 400 a 500 gram gehakt, - tomatenketchup, - curry(ketchup), - beetje vloeibare boter
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2011Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Spaghetti bolognese
Klassieke pastasaus.
*olijfolie, *1ui, *1 wortel, *1 bleekselderie, *2 teentjes knoflookteentjes, * 500 gr half om gehakt, *5 dl runderbouillon, *1,5 kopje rode wijn, *2 blikken van 400 gr geperste ontvelde tomaten, *2 eetlepels fijngehakte peterselie, *2 theelepels suiker, *zout en peper, * spaghettie.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-08-2001Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Spaghetti bolognese
Geleerd in een echt Italiaanse keuken
Olie, 2 uien, stengel bleekselderij, wortel, 350 gr gehakt, 250 gr ontvelde tomaten, 3 eetlepels tomatenpuree, 1 dl rode wijn, italiaanse kruiden, zout, peper, 500 gr spaghetti, parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-03-2000Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Spaghetti Bolognese
500 gram gehakt, spaghetti, blikje spageroni pikant, 1 pakje mix voor spaghetti bolognese (honig), ui, boter, paprika, wortel, mais, erwten, prei, champignons
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-09-1999Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Spaghetti Bolognese
    Kinder favoriet! Lekker met een frisse salade van ricola
- 300g Spaghetti, - 1 pakje Honig Mix voor Spaghettisaus Bolognese, - 300g gehakt, - 1 ui, fijn gesneden, - 1 rode paprika, fijn gesneden, - 4 tomaten, in blokjes gesneden, - paneermeel, - 1 ei
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-12-201410-20 min.
- Eigen recept
Spaghetti Bolognese
1 Pak Spaghetti, 2 Kruidentabletten voor pasta, 2 Stelen Prei, 500 Gram Champignons, 1 Courgette, 500 Gram Rundergehakt, 2 Teentjes Knoflook, 1 Pak Honig mix voor Spaghetti Bolognese, 1 Blikje Tomatenpuree, Italiaanse kruiden, Schapenkaas (Geitenkaas), Parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-12-2008Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Spaghetti bolognese
Bron: www.C1000.nl
400 g spaghetti, zout, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 el olijfolie traditioneel (C1000), 350 g rundergehakt, 250 g Italiaanse roerbakgroenten (C1000), 1 kuipje Knorr Kruidenpasta spaghetti bolognese, 50 g geraspte pastakaas (Finello),
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-07-2006Hoofdgerecht20-30 min.
spaghetti bolognese
Een typisch italiaans en overheerlijk pastagerecht.
- honig sausmix voor spaghetti bolognese, - 1 a 1,5 pak spaghetti (500/750g), - 500g rundergehakt, - 1 gesnipperde ui, - olijfolie voor bereiding, - 1 tuinkruidentablet (meekoken met spaghetti), - 1 blikje gekruide tomatenblokjes, - eventueel 2 a 3 teentjes knoflook en/of een handje fijngesneden bieslook, - geraspte kaas; soort en hoeveelheid naar smaak (garnering)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-04-2001Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Spaghetti Bolognese
De echte bolognesesaus met veel gehakt! Wel machtig, maar o zo lekker!
500 gram gehakt, 125 gram spekjes (1 bakje), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 stengels bleekselderij, 1 winterpeen, 2 dl (runder)bouillon van tablet, 1,5 dl melk, 3 dl rode wijn (droog), 1 blikje tomatenpuree (140 gram, Del Monte is het beste), 500 gram spaghetti. Evt parmezaanse kaas of andere kaas om te garneren.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-03-2005Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
spaghetti bolognese
- 1 zak Bertolli Pastasaus bolognese, - 3 eetlepels vloeibare margarine, - 1 ui, gesnipperd, - 2 worteltjes,in kleine blokjes, - 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes, - 500 g rundergehakt, - 1 teen knoflook, - 2 theelepels paprikapoeder mild, - 2 theelepels gedroogde tijm, - 250 ml rundvleesbouillon, - zout & peper uit de molen, - 350 g spaghetti, - 2 eetlepels olijfolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-05-2012Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Spaghetti bolognese
Lekkere spaghetti bolognese, kooktijd is afhankelijk van hoe dik je de tomaten saus wil hebben.
500 gram mager runder gehakt, 125 gram gedroogde spaghetti (of verse kan ook), 2 teentjes knoflook, 1 lenteuitje, 1 TL gedroogde Italiaanse kruiden, 40gram geraspte grano padano kaas, 1 pakje Heinz gezeefde tomaten van 500gram, zeezout uit de molen, peper uit de molen, 1 EL olijfolie, water om spaghetti te koken, eventueel 1 TL suiker in de saus maar ik doe het altijd zonder suiker omdat de tomaten al genoeg zoet van zichzelf zijn.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2011Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
spaghetti bolognese
Een goed vullende spaghetti
250 gram spekjes bestrooien met nootmuskaat, 1 winterwortel, 1 ui, peterselie, magieplant, oregano, basilicum, 500 gram gehakt. (kruiden, bv gehaktkruiden), 1 teente knoflook, worcestershire sause, 6 tomaten, ketchup, grove peper, zout, 1 pak spagetti, spagetti mix bolognese, geraspte kaas oud.,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2001Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Spaghetti bolognese
Lekkere spaghetti bolognese. Op zijn italiaans klaargemaakt.
•500 gram spaghetti, •400 gram rundergehakt, •1 blik tomatenblokjes, •2 blikjes tomatenpuree, •1 ui, •1 Winterpeen, •100 gram ontbijtspek, •2 teentjes knoflook, •3dl Itialiaanse rode wijn, •basilicum (vers/gedroogd), •oregano (vers/gedroogd), •1 zakje gerapste kaas (parano)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-04-2011Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Spaghetti bolognese
Gemakkelijk en heel gezond recept! Voor ca 6 euro een pan vol saus, restant invriezen
4 ons rundergehakt, 3 el olijfolie, 3 stengels bleekselderij, 3 kleine uien, 2 winterwortels, 1 blik gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 groentebouillonblokje, peper, zout, evt t knoflook, 1 glas rode wijn, 500 g spaghetti, 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas, verse peterselie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-01-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
bolognese
Romige bolognesevariant waarmee je lof zal oogsten
150 gr. spekblokjes - 500 gr. varkens-rundsgehakt - 2 uien - 2 teentjes look - een paar worteltjes - bleekselder - 200 gr. champignons - basilicum en/of oregano - 2 dl. gezeefde tomaten - 1 bouillonblokje opgelost in 1 dl water - 1 dl room - eventueel om te garneren: wat perterselie - 150 gr. spaghetti per persoon
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-10-2000Hoofdgerecht20-30 min.
Spaghetti Bolognese
Spaghetti met een heerlijke Bolognese saus
1 pak spaghetti, 1 bakje Champignons, 1 prei, 1 grote ui, 300 gram rundergehakt, 1 pakje mix voor macaroni/spaghetti, 3 eetlepels zigeunersaus (Remia)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-10-2001Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese wordt in Italie iets anders gemaakt maar dit is de simpele en verrukkelijke manier die ik van mijn moeder geleerd heb. De keuken zal heerlijk smaken na het maken van deze saus!Â
Een scheut olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 2 wortels, fijn gesneden, 2 stengels bleekselderij, fijn gesneden, 500 g rundergehakt, 1 pot tomato blend, 2 laurierblaadjes, 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 400 g gedroogde spaghetti
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-12-2017Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Spaghetti bolognese
Voor 4 pers.; 1 portie = 400 Kcal
1 ui; 1 sjalot; 2 teentjes knoflook; 1 el olijfolie; 200 g kalfsgehakt; 4 tomaten (+-600 g); 1 blikje tomatenpuree; wat water; tijm; laurier; rozemarijn en salie; peper (en zout); 250 g spagetti; 4 el geraspte light kaas
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-02-2004Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
spaghetti bolognese
Mijn favoriete spaghetti bolognese. Uit Allerhande (datum??)
- 3 el olijfolie, - 1 grote ui (gesnipperd), - 300 gr winterpeen (geraspt), - 1 stengel bleekselderij (in boogjes), - 100 gram ontbijtspek (ik pak altijd wat meer: 2 dikke plakken) in reepjes., - 500 gr rundergehakt, - klein blikje tomatenpuree, - tl gedroogde oregano, - 250 ml rode wijn, - 250 ml vleesbouillon (van tablet), - blik tomatenblokjes (400gr), - spaghetti
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-12-2005Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Spaghetti bolognese
De lekkerste spaghetti ooit!!! Het eerste recept dat ik van mijn moeder leerde.
500gr rundergehakt - 1 prei - 1 rode parika - 2 teentjes knoflook - 1 ui - 1 grote wortel - blikje tomaten purree (140gr) - zakje spaghetti mix (KNORR) - 1 runderboullion blokje - 2 el olijfolie - 2 tl paprikapoeder - 4 takjes verse oregano of 2 tl droge oregano - peper en zout naar smaak - **(kook de Spaghetti zoals op het pak aangegeven is, iedere soort heeft namelijk een andere bereidingstijd.)**
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognaise
Spaghetti, 500 gr.runder of half-om-half gehakt, champignons, uien, knoflook, djahe, tomatenpuree, oregano, basilicum, peper, kerrie, paprikapoeder, sambal, olijfolie, rose d'anjou
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-10-1999Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Spaghetti Bolognese
Heerlijke spaghetti, makkelijk en snel
1 pak spaghetti, 1 pond gehakt,2 uien, 2 rode paprika's, 1 pond prei, mix voor spaghetti (ik gebruik honig), blikje tomatenpuree, 5 eetlepels ketchup(heinz)
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-10-2000Goedkoop en snel10-20 min.
Spaghetti Bolognese
Na lang van alles uitproberen vinden we deze de lekkerste.
*magere gerookte spekreepjes, *1 pond rundergehakt, *4 tenen knoflook, *2 uien, *1blik gepelde tomaten, *1 theel suiker, *1 glas witte wijn, *1 eetl herbes de provence, *gemalen peper, *1bakje creme fraiche of room, *1 bouillontablet, *1 eetl paprikapoeder, *klein scheutje balsamicoazijn, *1 eetl franse mosterd, *scheutje tabasco, *verse peterselie of gedroogd, *400 gr spaghetti
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-04-2000Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
spaghetti bolognese
Spaghetti met tomatensaus
400 gr spaghetti, 2 theel. zout, 15 gr boter of margarine, , voor de saus:, , 1 grote ui, 1 teen knoflook, 2 eetl. olijfolie, 300 gr. rundergehakt, een fles tomatenketchup, 1 laurierblad, peper, basilicum of oregano
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-06-2001Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Spaghetti Bolognese
Heerlijk simpele en goedkope spaghetti
* spaghetti voor 2 personen, * 250 gr gehakt, * uitje, knoflook, * tomaten in blik, blikje tomatenpuree, * peper, zout, div. groene (italiaanse) kruiden, ketjap, hot maggi en suiker
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-1998Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Spaghetti Bolognese
Lekkere spagetti... mmmmmmmm
* 25 gram boter, * 125 gram spekreepjes, * 1 ui, * 1 wortel, * 250 gram rundergehakt, * 250 gram h-o-h gehakt, * zout en peper, * 1 blikje tomatenpuree, * 1 blik tomatenblokjes, * 1 laurierblaadje, * 20 gram italiaanse kruiden, * 400 gram spaghetti
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-05-2003Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Spaghetti Bolognese
Http://artikelen.foobie.nl/eten-drinken/spaghetti-bolognese/
O.a. zwarte peper, spaghetti, Bruchetta
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2013Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Spaghetti Bolognese
Heerlijk!!!! En gezond
100 gr. rundergehakt, 60 gr. 30 kaas, 1 paprika, 2 uien, 1 blikje tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 gedroogde tomaatjes, ? courgette, pesto, knoflook, basilicum, oregano, 3 bouillonblokken, bruine sauspoeder, 2 el olijfolie, 300 gr. spaghetti.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-05-2001Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Spaghetti Bolognese
100 g ontbijtspek, -2 uien, -2 stengels bleekselderij, -3 worteltjes, -2 el olijfolie, -1 teentje knoflook, -500 g rundergehakt, -1 dl rode wijn, -1 pot tomatensaus met kruiden, -2 tl majoraan, -300 g spaghetti, -100 g parmezaanse kaas,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
spaghetti bolognese
Zeer geliefd bij (mijn) kinderen, die het "spaghetti met rode saus" noemen.
3 ons gehakt, 2 bakjes champignons, 2 uien, 3 blikjes gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 6 teentjes knoflook oregano, basilicum en thijm, geraspte kaas, 500 g spaghetti.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-05-1999Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Spaghetti bolognese
300 gram spaghetti - 1 ui - 4 stengels bleekselderij - 250 gram champignons - 3 eetlepels olijfolie - 500 gram rundergehakt - 3 eetlepels worchestersauce - 1 pakje tomatensaus
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-06-2002Italiaans20-30 min.
Spaghetti Bolognese
Een eerlijk recept
Spaghetti, roomboter, door de molen gedraaid vlees (of kant en klaar gekocht gehakt)(500gr), 3 uien, 2 teentjes knoflook, 1 pond tomaten, peper, zout, scheutje balsamico azijn, basilicum, oregano, 2,5dl rode wijn, (event. 2,5 dl boullion) 1 ei, brood, harde italiaanse kaas, olijf olie.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-03-2002Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Spaghetti bolognese
300 g spaghetti, ? 1 ui, ? 4 stengels bleekselderij, ? 1 bakje champignons (250 g), ? 3 eetlepels olijfolie, ? 1 schaaltje rundergehakt (ca. 500 g), ? 3 eetlepels worcestershire-sauce (flesje), ? 1 pakje soffritto (tomatensaus 390 g),
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-11-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
SpaÂghetÂti boÂlogÂneÂse
3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 300 g winterwortel, geraspt, 1 stengel bleekselderij, in boogjes, 100 g ontbijtspek, in reepjes, 500 g rundergehakt, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1 theelepel gedroogde oregano, 250 ml rode wijn, 250 ml vleesbouillon (van tablet), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 500 g spaghetti lunghi (extra lange spaghetti)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-02-2013Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Spaghetti Bolognese
3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 300 g winterwortel, geraspt, 1 stengel bleekselderij, in boogjes, 100 g ontbijtspek, in reepjes, 500 g rundergehakt, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1 theelepel gedroogde oregano, 250 ml rode wijn, 250 ml vleesbouillon (van tablet), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 500 g spaghetti lunghi (extra lange spaghetti),
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-2005Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Spaghetti Bolognese
Deze spaghetti bereiding is volgens bezoekers de beste die er bestaat
-2 eetlepels olijfolie, -2 middelgrote uien (fijngesnipperd), -2 tenen knoflook (uit de pers), -450 g rundergehakt, -zout en zwarte peper uit de molen, -1 rode paprika (in dobbelsteentjes), -400 g stukjes tomaat (uit blik), -2 volle eetlepels tomatenpuree, -8 eetlepels worcestersaus, -250 g spaghetti
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-05-2003Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.