1. Home
  2. Recepten
  3. Souffle

Souffle recepten (572)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Souffle

Een heerlijk frans nagerecht, met een beetje aandacht en veel plezier goed te doen.

INGREDIENTEN

*25 g boter *25 g bloem *250 ml melk *50 g suiker, opgelost in de melk (warm) *5 eieren, gesplitst *scheut likeur of vanillesuiker

Bereidingswijze

Eiwitten stijf kloppen. In steelpannetje boter smelten, bloem erdoor, even laten garen op zacht vuur. Erbij mengsel van suiker en melk, goed roeren en zachtjes nagaren ged. ong. 5-8 min. Van het vuur het eigeel erbij, roeren. Eventueel scheutje likeur of vanillesuiker erbij. Stijf eiwit erbij, snel mengen om de lucht niet te verliezen. Half uur in de oven, niet tijdens bereiding openen, stand iets onder het midden. Direct opdienen, liefst aansnijden met mes om als eerste het inzakken te voorkomen.

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Souffle

Appel / Calvados souffle

INGREDIENTEN

3 of 4 kleine appels, 4 eierdooiers, 175 gr. witte basterdsuiker, 50 gr. rozijnen, 100 gr. bloem, 4 eiwitten, 25 gr. boter, 4 eetlepels calvados, zout

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

souffle

INGREDIENTEN

Eieren

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Souffle

INGREDIENTEN

1/4 liter vloeistof * 40 gram boter * 50 gram bloem * 3 eieren * peper * zout.

  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2006
  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.

Souffle van Garnalen

Wil je het luxe doen dan gebruik je half garnalen, half krab.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen Of 125 gram garnalen en 125 gram krabvlees, 30 gram bloem, 30 gram boter, 3 dl bouillon (visbouillon), peterselie, peper uit de molen, zout, flinke mespunt paprikapoeder, 3 eieren.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade soufflé

Chocolade soufflé voor 2 personen

INGREDIENTEN

100 gr banketbakkersroom (zelfgemaakt), 100 gr eiwit, 35 gr kristalsuiker, cacaopoeder/kristalsuiker, eieren, boter, bloem, chocolade

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

citroen souffle

INGREDIENTEN

50 g suiker, 25 g boter, fijngeraspte schil van1 citroen, 3 eiwitten, 21/2 dl. melk, 25 g bloem, 3 eierdooiers, poedersuiker,

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-1999
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Souffle van Geitenkaas

Met compote van tomaten. Een lekker hartig bijgerecht, ook geschikt voor vegetariers

INGREDIENTEN

40 gram gezeefde bloem, 40 gram boter, 1,8 dl. room, 1,25 dl melk, 3 eieren, 100 gram geitenkaas, thijm, peper, zout, nootmuskaat (alle kruiden naar smaak)wat knoflook, snufje suiker, wat (goede) olijfolie, 4 tomaten

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

chocolade souffle

Lekker luchtig chocoladetoetje met peer

INGREDIENTEN

1 grote rijpe peer, 1 el citroensap, 2 el boter, 20 gr bloem, 1 el cacaopoeder, 50 gr suiker, 2 1/2 dl melk, 3 eieren, 75 gr pure chocolade hagelslag, 1 el boter om in te vetten

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Salzburger Souffle

Luchtig eierdessert uit Oostenrijk

INGREDIENTEN

30 gram roomboter of margarine, 40 ml. slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 4 eiwitten, 1 snufje zout, 1 mespunt bakpoeder, 60 gram suiker, 2 eidooiers, wat geraspte citroenschil, 30 gram (tarwe)bloem, poedersuiker voor het bestrooien

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2001
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Aalbessen Souffle

INGREDIENTEN

250 gram bessen of aalbessen, - 3 eieren, - 3 eetlepels basterdsuiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 50 gram bloem, - 1/2 theelepel bakpoeder, - 3 eetlepels kwark, - 2 eetlepels zure room, - 1 eetlepel citroensap, - boter

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste souffle recepten

Soufflé met frambozen.

Deze soufflé stort niet in omdat je alleen eiwit gebruikt. Lukt altijd.

INGREDIENTEN

350 g verse frambozen, 30 g boter, 30 g suiker, 4 eiwitten, 10 g poedersuiker + evt. extra voor het bestrooien.

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Souffle met Frambozen

Souffle leggero ai lamponi Stort niet in

INGREDIENTEN

350 g verse frambozen, 30 g boter of margarine, 30 g suiker, 4 eiwitten, 100 g poedersuiker + evt. extra voor het bestrooien

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2006
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Boeren souffle

Bij een uitgebreide brunch

INGREDIENTEN

* 3 eiwitten, * 3 eierdooiers, * 50 gr geraspte kaas, * 1 tl mosterd, * 45 g bloem, * 1 blikje ma?s, * 2 ontvelde tomaten in stukken, * 20 gr boter, * 1/2 tl basilicum, * 1-1/2 dl melk, * 1 gesnipperde ui, * peper en zout,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Boeren Souffle

Heerlijk eiergerecht voor bij de lunch.

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 3 eierdooiers, 50 g geraspte kaas, 1 tl. mosterd, 45 g bloem, 1 blikje ma?s, 2 ontvelde tomaten in stukken, 20 g boter, ? tl. basilicum, 1 ? dl. melk, 1 gesnipperde ui, peper en zout.,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Chocolade Souffle

INGREDIENTEN

*20 gram blanke rozijnen, *10 gram sereh, aan een stukje, gekneusd, *3 eetlepels whisky, *150 gram melkchocolade in stukjes, *4 eierdooiers, *10 gram gezeefde ma?zena, *3 eiwitten, *40 gram fijne tafelsuiker,

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Groente souffle

Souffle van groente en gerookte kaas van Metsobo, als niet voorhanden dan is elke andere oude gerookte kaas ok.

INGREDIENTEN

500 gr verschillende verse paddestoelen in plakjes gesneden, of champignons, 200 gr spinazie aangekookt, 4 gekookte wortelen in plakjes gesneden, 200 gr doperwten gekookt, 150 gr sperciebonen gekookt, 100 gr maiskorrels gekookt, 1 ui fijn gesneden, 2 teentjes knoflook fijn gesneden, 1 k peterselie fijn gesnipperd, 300 gr gerookte kaas bij voorkeur Metsobo geraspt, 1/2 liter melk, 2 eieren, 100 ml creme freche, 100 ml olijfolie, 50 gr margarine, zout en peper naar smaak, 40 gr meel

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel souffle

Een geweldig voorgerecht !!

INGREDIENTEN

4 eieren, 75 gr roomboter, 125 gr gerookte forelfilet, 5 el creme fraiche, 300 ml volle melk, 55 gr bloem, zout, versgemalen peper

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Hartige Souffle

INGREDIENTEN

2 uitjes -, 2 kleine eieren -, 30 gram boter of margarine -, 20 gram bloem -, 4 eetlepels geraspte kaas -, 2 dl melk -, zout -, peper, , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vonkel soufflé

INGREDIENTEN

80 ml. Vonkelwijn, 45 g. crème fraîche, 2 eierdooiers, 2 zakjes vanille suiker, 15 g. bloem, 2 blaadjes gelatine, 2 eiwitten, 50 g. poedersuiker, ½ bakje aardbeien, ½ weckpot Black Current - Crème de Cassis topping, timbaalvormpje van Oil & Vinegar

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Passievrucht souffle

Deze lichte, zachte souffles vormen een heel elegant dessert en smaken uitmuntend. Serveer ze onmiddellijk uit de oven, ze zakken namelijk erg snel in. Ze zijn verrassend makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Gesmolten boter, om in te vetten, 140 gram fijne kristalsuiker, wit van 6 eieren, 2 eidooiers, 300 ml passievruchtensap (gezeefd sap van 20-25 vruchten, of sap/smoothie uit een pak, van goede kwaliteit, poedersuiker om te bestuiven

  • Caribisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2014
  • Caribisch
  •  30-60 min.

Cappuccino Souffle

INGREDIENTEN

Chocoladecake, 2 EL sinaasappel likeur, 4 EL sinaasappel marmelade, 4 blaadjes witte gelatine, 2 EL suiker, 2 zakjes cappuccino vanille (a 15 gr. nescafe), 250 ML slagroom, 1 EL nougatine (baukje),

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Soufflé van spruitjes

Een heerlijke souffle van spruitjes. Zelfs degene die geen spruitjes lusten vinden dit heerlijk. en het is simpel en makkelijk klaar te maken.

INGREDIENTEN

, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel bloem, 1/8 liter melk/kookvocht/bouillon, 4 eieren, gesplitst, 100 gram geraspte emmentaler of 150-200 gram jonge kaas, snufje zout en peper, eventueel nootmuskaat en mosterd, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Souffle surprise

Lekker hoor met gruyere en champions

INGREDIENTEN

75 gr boter.50 gr bloem.3 dl melk.100 gr gruyere,geraspt.1/2 theel nootmuskaat.zout en vers gemalen peper.5 eieren,gesplitst.250 gr kleine champions,in dunne plakjes

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Chocolade souffle

Ongeveer 370 Kcal. p.p.

INGREDIENTEN

75 g extra pure chocola, in stukjes, 1 3/4 dl melk, 1/4 vanillestokje, opengesneden, 3 el bloem, 80 g suiker, 5 eieren, gesplitst (1 eierdooier wordt niet gebruikt), 2 el boter of margarine, mespunt zout.

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2003
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Surprise souffle

INGREDIENTEN

1 pakje vanilleijs., 10 lange vingers., 120 gr.suiker., 6 eiwitten., 2 eigelen., 1 zakje vanillesuiker., 50 gr.geschaafde amandelen., 8 cocktailkersen., 4 glaasjes frambozenlikeur., 40 gr.poedersuiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Soufflé met spruitjes

Zelfs degene die absoluut geen spruitjes lusten, vinden dit heerlijk! Simpel en gemakkelijk klaar te maken. Iedereen kan het.

INGREDIENTEN

, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel bloem, 1/8 liter melk/kookvocht/bouillon, 4 eieren, gesplitst, 100 gram geraspte emmentaler of 150-200 gram jonge kaas, snufje zout en peper, eventueel nootmuskaat en mosterd, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

souffle met citroenmelisse

INGREDIENTEN

1/2 l melk, 120 gr poedersuiker, 1/2 citroen, 1 handvol verse citroenmelisse, witte saus (roux) van 100 gr bloem en 100 gr boter, 6 eierdooiers, 8 eiwitten.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Zalm soufflé

INGREDIENTEN

250 gram Zalmsnippers, 250 gram Gerookte zalm, 1 Winterwortel, 1 Prei, 1 Ui, 150 cc Witte wijn, 75 cc Azijn, 75 cc Water, 2 Eieren, Verse laurier, 40 gram Boter, 35 gram Bloem, Dragon,

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Souffle van eekhoorntjesbrood

"Souffle aux cepes"

INGREDIENTEN

Boter - wat paneermeel - 10 gr gedroogd eekhoorntjesbrood - 2 dl water - 150 gr vers eekhoorntjesbrood - een beetje verse tijm en rozemarijn - versgemalen zwarte peper en zout. Voor het souffledeeg : 40 gr bloem - 2 el fijn ma?sgriesmeel - 2 dl room - 1 dl volle melk - 4 eieren - 2 eiwitten - 1/2 tl bakpoeder

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Boeren souffle

Gewoon proberen

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 3 eierdooiers, 50 g geraspte kaas, 1 tl. mosterd, 45 g bloem, 1 blikje mais, 2 ontvelde tomaten in stukken, 20 g boter, ? tl. basilicum, 1 ? dl. melk, 1 gesnipperde ui, peper en zout.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Homard en Souffle

Souffle van Kreeft

INGREDIENTEN

1 kreeftestaart - 5 eieren -3 dl melk - 45 gram boter - 45 gram bloem - 1 wortel - 2 dl azijn peterselie - 1 ui - zout, peper - laurier - tijm,

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kaas-broccoli souffle

INGREDIENTEN

500 g broccoliroosjes, 50 g gemengde, gemalen kaas (vb. Oude Postel en jonge Belgomilk), 2 eetlepels gemalen Rigatello, 3 eierdooiers, 5 eiwitten, 30 g bloem, 1,5 dl melk, boter, cayennepeper, nootmuskaat, peper en zout,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

souffle van aubergine

Het was best lekker, maar smaakte niet uitgesproken naar aubergine. Overigens was de souffle best luchtig geworden, wat ik eigenlijk niet verwacht had, want dat soort subtiele dingen mislukt bij mij meestal. Van : "Esther"

INGREDIENTEN

*

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Souffle Rothschild

Een lekkere souffle met een beroemde naam

INGREDIENTEN

-3/8 l melk, -1/2 vanillestokje, -40 g boter en 40 g bloem, -60 g suiker, -4 eierdooiers, -1 eetlepel kirschwasser, -80 g klein gesneden Franse vruchtjes, -5 eiwitten, -boter om in te vetten, -aardbeien om te garneren, -poedersuiker om te bestuiven

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

boeren souffle

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 3 eierdooiers, 50 g geraspte kaas, 1 tl. mosterd, 45 g bloem, 1 blikje mais, 2 ontvelde tomaten in stukken, 20 g boter, 0,5 tl. basilicum, 1.5 dl. melk, 1 gesnipperde ui, peper en zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Boeren Souffle

Gewoon proberen

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 3 eierdooiers, 50 g geraspte kaas, 1 tl. mosterd, 45 g bloem, 1 blikje ma?s, 2 ontvelde tomaten in stukken, 20 g boter, ? tl. basilicum, 1 ? dl. melk, 1 gesnipperde ui, peper en zout.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Boeren souffle

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 3 eierdooiers, 50 g geraspte kaas, 1 tl. mosterd, 45 g bloem, 1 blikje mais, 2 ontvelde tomaten in stukken, 20 g boter, ? tl. basilicum, 1 ? dl. melk, 1 gesnipperde ui, peper en zout

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hartige souffle

INGREDIENTEN

, , 2 uitjes, 2 kleine eieren, 30 gr boter of margarine, 20 gr bloem, 4 eetlp geraspte kaas, 2 dl melk, zout, peper, , 150 gr of gas 4 of 5,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2004
  •  
  •  0-10 min.

Strawberry souffle

Oftewel een souffle van aardbeien. Het recept is uit een Engels magazine (dus ik heb het moeten vertalen), maar ik wilde het jullie niet onthouden

INGREDIENTEN

225 gram aardbeien, 60 gram suiker, 150 ml. water, 3 blaadjes gelatine, 300 ml. room, het wit van 4 eieren

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2002
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

souffle surprise

Mierenzoet,maar o zo lekker!

INGREDIENTEN

250 gr. verse aardbeien.(kan ook met bananen), 150 gr. suiker, 16 lange vingers, 1 borrelglas frambozenliquer (pisang ambon), 4 eiwitten, 1 eetl.citroensap, 40 gr gemalen amandelen, 1/2 l ijs.

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste souffle recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top