1. Home
  2. Recepten
  3. Soto Soep

Soto soep recepten (99) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Soto soep

Lekkere Soto soep met kip

INGREDIENTEN

1 Soto blokje, 2 ons Touge, 5 Uien, 2 eieren, 3 dunne prei, 2 kipfiles, Dunne mie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2014
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Soto

Indische kippensoep van mijn schoonmoeder

INGREDIENTEN

400 gram rijst,4 uien fijngesneden, 3 teentjes knoflook fijngesneden,1 bosje bladselderie fijngesneden,6 gekookte eieren, 1 glazen pot kipbouillon, 3 kipfiletjes (in stukjes gesneden)2 eetlepels koenjit, 3 theelepels djahe, 4 kleine vierkante maggiblokjes,2 liter water,1 schep suiker,citroensap, gefruite uitjes, sambal.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Soto

INGREDIENTEN

Bahan-bahan:, Ingrediënten, 1 kip, 5 lente-uitjes, fijngesneden, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel wijnazijn, olie, 100 gr. bloem, 150 ml water, 200 gr. taugé, 150 gr.dun gesneden en gebakken aardappelschijfjes, 100 gr. mihoen (gaar en uitgelekt), 2 eetlepels gebakken/gefruite uitjes, 3 eetlepels fijngesneden peterselie of koriander, , Haluskan:, boemboe:, 4 cm verse gember (djahe), 10 teentjes knoflook, 1 eetlepel vers gemalen peper, zout naar smaak

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Soto

Indonesische kippensoep over rijst

INGREDIENTEN

1 ui, 500 gram kipfilet, knoflook, sotopastamix, 1 aardappel, olie, sambal, ketjap manis, ketjap asin, 3 pakjes lontong rijst (toko), tauge, gefrituurde uitjes, 4 hardgekookte eieren, seroendeng, indonesische frietjes, selderie, kroepoek.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Soto

Authentieke soep

INGREDIENTEN

3 Kippenpoten, 1,5 Liter water, 1 Laurier blad, 2 Stukjes Foelie, 6 Kruidnagels, 1 Ui (in parten), 1 Winterpeen (blokjes), 2 flessen Go-Tan Original Wok Milde kerrie (240ml), 150g Paprikamix (blokjes), 100g Shii take (plakjes), 2 Eieren hard gekookt (parten), 100g Go-Tan Miehoen of Soe-oen, 1 pot Go-Tan Bamboescheuten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Aziatisch
  •  > 120 min.

Soto Ajam soep uit Indonesië

Soto Ajam is een kruidige, gele kippensoep. Bij de soep worden allerlei hapjes geserveerd, zoals groenten, ei, seroendeng. Het leuke is dat er allemaal schaaltjes op tafel staan en iedereen zijn eigen soep kan samenstellen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Indonesië. Bijvoorbeeld over het vroegere Nederlands-Indië; of over terrassen met rijstvelden; of over de neusaap die door de Indonesiërs ook wel Nederlandse aap werd genoemd (omdat hij zoveel leek op de Nederlandse kolonisten. Die hadden net zo`n grote neus en bolle buik!) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

INGREDIENTEN

1 hele braadkip, 100 gram gemberwortel, geraspt, 4 stengels citroengras (of flinke theelepel uit een potje), ½ ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 theelepel kurkuma, 2 eetlepels olie, 1 tablet kippenbouillon, 200 gram taugé, 300 gram sperziebonen, 250 gram gekookte rijst, 2 aardappels, gekookt en in stukken gesneden, 3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden, 4 hardgekookte eieren, gebakken uitjes, seroendeng (kokos, pinda`s en kruiden), sambal, ketjap, kroepoek, 3 laurierblaadjes, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2011
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Indonesische soto soep

-

INGREDIENTEN

4 kippenvleugels, 1 kipfilet, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 1 stengel citroengras, 1 stengel selderij, 1 blokje gember (1 bij 1 cm), 1 blokje laos (1 bij 1 cm), 1 bouillonblokje, snufje komijn, snufje korianderzaad, 1 afgestreken el trassie garnalenpasta, 1 tl sambal badjak, peper, , Toppings:, taugé, kip, 1 ui, 4 plakjes bacon, 2 eieren, 1 tl sambal badjak, scheutje kikkoman sojasaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2017
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

soep Soto AJAM

Heerlijke indoneschise neutrale soep,niet overdreven heet maar zeer smaakvol.

INGREDIENTEN

1hele kip, 4 tenen knoflook,gepeld,5cm gember,2tablelten kippen buiollon;wat selderij,en tauge.ietjse citroen., naar smaak wat sambal oelek of maggie .

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2009
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

soto ayam

Een kippen soep met groenten en aardappels en doorzichtige vermicelli.

INGREDIENTEN

1 kippenborst,3 aardappels in blokjes gesneden,wat doorzichtige vermicelli,1 spitskool heel fijn gesneden., 1pak boemboe voor soto ayam,wat zout, soep blok en ajinomoto., Wat ketjap peper sambel.Wat celderij fijn., wat pandan rijst. 1ui en 8 pitjes knoflook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Flying Soto Soto

Na verschillende recepten te hebben geprobeert is dit recept uiteindelijk ontstaan. Tijd om vast te leggen want straks vergeet ik het weer!

INGREDIENTEN

3 liter kraanwater, 4 kippenbouten, 2 kipfilets, 2 kipbouillontabletten, 4 knoflooktenen, 1 prei in ringetjes, 1 stengel citroengras, 5 cm gember, 2 zakjes boemboe á 100 gram, Chinese kool, in reepjes, 200 gekookte aardappelen, taugé, selderij, fijngesneden, eieren, hardgekookt, mihoen, gekookt, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2016
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

SOTO AJAM

Een ideaal recept om voor een groep mensen te maken. Goed een dag van tevoren te maken. Dus als je visite hebt sta je niet in de keuken

INGREDIENTEN

- citroensap, - 4 kippenpoten, - zout, - ve-tsin (dit is een smaakversterker, niet teveel gebruiken. Kan ook zonder dan iets meer zout gebruiken), - 2 speklappen of een bakje rookspek, - 4 uien, - 2 preien, - 1 kleine witte kool, - bos selderie (of peterselie), - taugé, - 1 komkommer, - 8 hardgekookte eieren, - eiermie (2 pak), - 2 zakjes soto ajam (toko of poelier), - gebakken uitjes, - kroepoek, - seroendeng, - 750 gram kipfilet, - kruiden voor de marinade, - pindasaus, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-03-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Soto Ajam

Indonesische kippensoep.

INGREDIENTEN

5 kippenpoten + dij - 350 gr kippenpoulet - boemboe soto merk sarirasa - boemboe soto merk koningsvogel - 3 t knoflook - 4 à 5 kippenbouillonblokjes - peper - halve serehstengel - 3 à 4 bosuitjes - 350 gr prei - 4 eetl olijfolie - een bosje selderie - rijst - eieren - sambal - gefruite uitjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2011
  •  
  •  0-10 min.

Soto ajam

Soto ajam voor ca. 20 personen. Alles kan vooraf worden gemaakt, vandaar de uitgebreide voorbereiding. Dit is daarom heel handig om voor bv. een verjaardag te maken.

INGREDIENTEN

5 pakjes boemboe Soto Ajam, 10 eetlepels zonnebloemolie, 3 kilo soepkip, 2,5 liter water, 1 pond tauge, 2 dikke prei, 250 gr. witte kool, 2 bosjes selderij, 20 eieren, 15 aardappels, 200 gram gebakken uitjes (bawang goreng), 1 citroen, 15 kopjes rijst, ketjap manis, zout, sambal oelek.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Soto Madura

Indische maaltijdsoep

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEP:, 1.6 liter water, 4 kippenpoten, 2 uien, 6 tenen knoflook, 1 stengel sereh (citroen gras, bij de toko), 4 blaadjes Djeroek Peroet (citroen blad), 8 Kemirienoten, 3 eetlepels laos, 1/2 eetlepel peperkorrels, beetje zout, 4 zakjes Soto kruidenmix van Go Than, , VOOR DE "VULLING":, 1 pak rijst (zilvervlies is heel lekker), 6 aardappels, 4 eieren, tauge, selderij

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Soto ajam

Indische kippesoep met rijst

INGREDIENTEN

*6-8 eetl. snelkookrijst *2 kipfilets *2 preien *boemboe voor 1 liter soto ajam (toko) *200 gr tauge *1 citroen *gebakken uitjes (toko) *mihoen of soeoen *beetje sambal badjak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

soto soep op zijn Nederlands

Lekkere magere zeer gezonde soep

INGREDIENTEN

3.5 liter water, 4 kippenboullionblokjes,1 thl sereh,1 el citroensap. chinesekool, 1 paprika, 1 zakje soe-oen,1 zakje chips friet paprika smaak, aardappelblokjes, tauge, kipflet, ketjapmanis, chili poeder, kroepoek, bosui, prei,gebakken uitjes (Conimex)4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Soto Ajam

Javaanse maaltijdsoep

INGREDIENTEN

*)Soepkip (of kipdelen), *Bouillontablet, *Sojasaus, *1 ui, *Knoflook, *Laos (poeder of vers), *Gember (poeder of vers), *Koenjit, *Koriander (poeder), *Ve-tsin, *Sereh (vers), *Olie, *Selderij.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Soto ajam

Recept bestemd voor mijn jongste dochter Tessa, maar anderen mogen dit uiteraard ook gebruiken

INGREDIENTEN

1 grote vette kip of borststuk voor de soep, 4 hardgekookte eieren, 2 grote gekookte aardappelen, 100 gr laksa (verkrijgbaar bij toko = soort vermicelli), 250 gr tauge, 10 eetlepels gesnipperde uien, 3 gesnipperde teentje knoflook, en stuk gemberwortel van 100 gr, 1 theelepl koenjit, 3 theelepels laos, 1/2 theelepel peperkorrels, 4 djeroek peroetblaadjes (Tessa die had ik vergeten in de soep afgelopen zondag), 4 sprieten sereh, 2 eetlepels gehakte bieslook, 4 eetlepels gehakte selderie, 3 salamblaadjes, 4 eetlepels olie, ketjap, 2 eetlepels zout, 1 pakje kippensoep (geen Chinese, gewone 'hollandse'),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Soto ayam

Soto ajam Voor 2 liter maaltijdsoep Soto ajam is een Indonesische maaltijdsoep met kip, die je bijvoorbeeld in kraampjes als lunch kan nuttigen. De variant met rundvlees heet Soto madura. Met dit soort gerechten is het onmogelijk het enige juiste recept te geven, er zijn allerlei varianten. Dit is de mijne. De wijze van serveren lijkt op die van gazpacho, koude Spaanse groentesoep (maar dan warm): de vulling wordt in aparte kommetjes op tafel gezet, iedereen doet op zijn bord of in zijn kommetje waar hij trek in heeft. De ingrediten in de kommetjes moeten op kamertemperatuur zijn. Door ze in je bord te overgieten met de hete bouillon, wordt de vulling warm, en is de soep meteen op eettemperatuur. Maak zelf de bouillon Als je deze soto maakt met kippebouillon van een blokje of uit een pot en gepocheerde kipfilet gebruikt, mag de soep dan wel sneller klaar zijn, maar hij is minder vol van smaak. Maak de bouillon dus als het even kan zelf. Je kan deze basisbouillon in dubbele hoeveelheid bereiden en de rest invriezen voor de volgende keer dat je soto maakt. Deze hoeveelheid (ongeveer twee liter) is als maaltijdsoep genoeg voor 4 tot 6 personen; voorbereidingstijd 30 minuten; bereidingstijd 15 minuten. Ingrediten Basis 2 liter Indonesische kippebouillon, getrokken met twee schijven citroen zonder schil (geel en wit afsnijden) soepkippevlees van de bouillon (ongeveer 500 gram) Kruiderij voor in de soep 2 uien, fijngesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 1 theelepel laos 1 theelepel gemberpoeder (djah 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar) 1 theelepel geelwortelpoeder (koenjit) 1 theelepel trassi 1 theelepel geraspte kemirienoten 1 theelepel sambal oelek 1 1/2 deciliter santen van geraspte cocos, of 60 gram creamed coconut 2 eetlepels neutrale olie Vulsel bij de soep 150 gram taugeh 150 gram sperciebonen 2 aardappels 100 gram rijstvermicelli fruitjes 1 hardgekookt ei per persoon 1/2 deciliter ketjap asin vermengd met 1 theelepel citroensap Sambal voor bij de soep 50 gram rode pepertjes, hl fijngehakt, of 1 1/2 eetlepel sambal oelek 1 kleine ui, fijngesnipperd 1 theelepel geraspte kemirienoten 1 theelepel suiker 1/2 eetlepel azijn 1 theelepel trassi 1 eetlepel olie Voorbereiding Basis - Zeef de bouillon, haal het kippevlees van de botten en snijd het klein. Vulsel - Pel de hardgekookte eieren, snijd ze in plakjes of partjes. Doe de taugeh in een vergiet en overgiet met een liter kokend water om de scheuten te laten slinken. Bereid de rijstvermicelli zoals op de verpakking staat (soms een paar minuten koken, soms alleen in kokend water enkele minuten weken, dan afgieten en in koud water dompelen om doorgaren te voorkomen). Snijd de sperciebonen in stukjes die makkelijk op een lepel passen, kook bijna gaar. Kook de aardappelen, snijd in plakjes of blokjes, en laat afkoelen. Bewaar alle ingrediten van de vulling in aparte bakjes. Doe ketjap met citroensap in een kommetje. Sambal - Verhit de olie in een kleine pan. Fruit de ui tot lichtbruin, doe dan alles behalve de azijn erbij. Bak alles op, doe dan de azijn erbij, en verhit nog een halve minuut. Doe ook in een kommetje en laat afkoelen. Bereiding Verhit de olie in een grote pan. Fruit ui en knoflook enkele minuten op middelhoog vuur tot glazig. Doe alles van de kruiderij behalve de santen erbij. Fruit nog een minuut op hoger vuur, doe dan het kippevlees erbij, en bak deze even mee. Giet dan de bouillon erbij en santen. Gebruik je creamed coconut, dan lost die vanzelf op als de bouillon heet wordt. Breng de soep aan de kook, laat vijf minuten zachtjes sudderen. Serveren Zet alle ingrediten voor de vulling in kommetjes op tafel, met de sambal. Zet de pan met gloeiend hete soep erbij. Iedereen schept op zijn soepbord van alles uit de kommetjes, en giet er de hete soep overheen. Tot slot strooit men er fruitjes over. Als je dat lekker vind, kun je ook een schaaltje emping erbij serveren. Ingrediten Alle verklaringen van ingrediten Kemirie - De kemirieboom (Aleurites moluccana) produceert zeer olierijke zaden die als een soort kaarsen konden worden gebruikt(vandaar de Engelse naam candlenuts). In de Indonesiche keuken worden ze meestal geraspt gebruikt, je kunt ook potjes geraspte kemirie kopen. Als dat een tijdje staat, drijft de olie bovenop, roer dan goed om voor je het gebruikt. Ketjap asin - Er zijn verschillende soorten sojasaus, allemaal zwart of op z'n minst heel donker roodbruin. De basis is gefermenteerde sojabonen en tarwemeel, en zout. Hier in Nederland is Indonesische ketjap van oudsher de meest bekende sojasaus. Deze saus is net als Chinese sojasaus tamelijk dik, maar anders dan Chinese sojasaus meestal zoet (manis) van smaak. De zoute ketjap heet ketjap asin. Overigens zit er ook in "zoete" ketjap vl zout. Er zijn veel verschillende varieiten en kwaliteiten sojasaus. Goed merk Indonesische ketjap: kaki tigi (de drie voetjes). Sambal - In de Indonesische koken zijn rode pepers onmisbaar. Sambal is een condiment, een smaakmaker, gemaakt van rode of groene pepertjes, die met pitjes en al worden verwerkt. De meest simpele sambal is een basisrecept en bestaat alleen uit gestampte of in de blender gepureerde (voorgekookte) pepertjes met zout, azijn, beetje suiker en olie, en scheutje water. Deze sambal heet sambal oelek. Vesgemaakte sambal oelek blijft enkele weken goed in de koelkast, maar je kunt deze ook invriezen. Door toevoeging van allerlei ingrediten zijn er talloze variaties mogelijk (sambal ketjap, sambal peteh. sambal trassi, sambal djeroek, om er een paar te noemen). Santen - Cocosmelk of santen maak je door geraspte cocos (vers of gedroogd) te weken in heet water en dat vocht te zeven. Er is ook creamed coconut, witte blokjes cocosvet. Hiervan snijd je een deel af, en dat smelt je met wat water in een pan om daarna bijvoorbeeld (weer afgekoeld) in gehakt te mengen, of je smelt het rechtstreeks in de te bereiden saus. De smaak van creamed coconut is wel iets anders dan van versgemaakte cocosmelk. Trassi - Ik had heel vroeger ooit Indonesische buren. Het rook altijd hrlijk als ze aan het koken waren. Maar het duurde even voordat ik gewend was aan de penetrante lucht van trassi die er vaak op een gegeven moment door ging. Nu vind ik dat k lekker ruiken. Het was gewoon een kwestie van wennen. Wat is trassi? De Indonesische keuken zit vol stiekeme garnalen. Kroepoek wordt van garnaal gemaakt, ebbi, en ook trassi. Trassi is een donkerbruine of zwarte koek (afhankelijk van of het nog moet worden geroosterd of niet).

INGREDIENTEN

Ingrediten, Basis, 2 liter Indonesische kippebouillon, getrokken met twee schijven citroen zonder schil (geel en wit afsnijden), soepkippevlees van de bouillon (ongeveer 500 gram), , Kruiderij voor in de soep, 2 uien, fijngesnipperd, 2 tenen knoflook, geperst, 1 theelepel laos, 1 theelepel gemberpoeder (djah, 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar), 1 theelepel geelwortelpoeder (koenjit), 1 theelepel trassi, 1 theelepel geraspte kemirienoten, 1 theelepel sambal oelek, 1 1/2 deciliter santen van geraspte cocos, of 60 gram creamed coconut, 2 eetlepels neutrale olie, , , Vulsel bij de soep, 150 gram taugeh, 150 gram sperciebonen, 2 aardappels, 100 gram rijstvermicelli, fruitjes, 1 hardgekookt ei per persoon, 1/2 deciliter ketjap asin vermengd met 1 theelepel citroensap, , , Sambal voor bij de soep, 50 gram rode pepertjes, hl fijngehakt, of 1 1/2 eetlepel sambal oelek, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 theelepel geraspte kemirienoten, 1 theelepel suiker, 1/2 eetlepel azijn, 1 theelepel trassi, 1 eetlepel olie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Soto ajam

Indische kippensoep, maar dan als hoofdmaaltijd. Bron: Bijlage Libelle juli 1980

INGREDIENTEN

, soepkip of stuk om soep van te trekken, 4 preien, 2 knoflookteentjes, 2 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels djahe, 1 spriet sereh of 1 eetlepel serehplakjes uit een potje, 1 kippenbouillonblokje, 100 gr rijst, 100 gr tauge, 2 aardappels, gekookt, 4 hardgekookte eieren, 1 bosje peterselie, gehakt, gefruite uitjes, 2 citroenen in schijfjes, sambal naar keuze, ketjap,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Soto ajam

Maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de soep, 4 kippenpoten., 6 kippenbouillonblokjes van Maggi., ½ theelepel peperkorrels., 2 theelepels ketoembar, 1 stuk gemberwortel van 100 gram., 3 sprieten sereh., 3 djeroek poeroetblaadjes., 3 salamblaadjes., 3 liter water., Extra water naar behoefte., , Ingrediënten "bijgerechten", 1 bosje selderij., 2 zakjes lontong (plakrijst in zakjes)., 8 hardgekookte eieren., 750 gram spitskool, savooiekool, Chinese of groene kool (of van alles een beetje)., 300 gram taugé., 500 gram prei in dunne ringen., 2 grote aardappelen., 1 pakje seoen (hele dunne mie)., 1 schaaltje gebakken uitjes, , Ingrediënten kip, 4 teentjes knoflook., 1 flinke ui., 1 ½ theelepel koenjit., 3 theelepel laos., Beetje zout., , Ingrediënten hete sojasaus, ½ kopje sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 2 rode pepers, 1 theelepel gula djawa (of bruine basterdsuiker of kristalsuiker)., 3 eetlepels water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-04-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Soto Ajam

Indonesische kippensoep (tijdens de bereiding al loopt het water in je mond)

INGREDIENTEN

2 kippepoten, 1 middelgrote ui, 2 theelepels trassi, 1 vingerlengte verse gember, 1 theelepel koenjit, 2 theelepels ketoembar, 2 blaadjes djeroek peroet, 3 kimiries (Inedische amandelen), 1 eetlepel ketjap, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, 3 stokken prei, half bosje selderij, 3 kopjes gekookte rijst, 2 hardgekookte eieren. VOOR DE BOUILLON: 6 maggiblokjes, donkergroen van de prei, 1 ui, 1 winterpeen, stelen van de selderij, 1,5 liter water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-1999
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Soto Ajam

Klassieke Javaanse kippensoep. Kan een dag van tevoren worden klaar gemaakt.

INGREDIENTEN

Soep,, 1 grote kip van ongeveer 1,5kg, 3 kippebouillontabletten, 1 theelepel peperkorrels,1 stuk gemberwortel van 100 gr, 4 sprieten sereh, 4 salamblaadjes, 4 djeroek poeroetblaadjes.,, 4 eetlepels gesnipperde uien,3 gesnipperde teentjes knoflook,1 theelepel koenjit, 4 theelepels laos,100 gr laksa, 2 grote gekookte aardappelen, zout.,, Bijgerechten,, 400 gr spitskool, groene kool of savooiekool, 400 gr Chinese kool, 200 gr tauge,1 grote citroen in partjes gesneden, 6 hardgekookte eieren, 4 eetlepels gesnipperde uien, 4 eetlepels gehakte selderij, 2 eetlepels gehakte bieslook

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-03-2014
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

soto ajam

Heerlijk pittige Oosterse maaltijdsoep met verse groenten, kip, ramen, kruiden en ei.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1 liter kippebouillon, champignons, tauge, paksoy, prei, rood pepertje, lente-uitjes, 2 pakjes ramen-noodles en diverse indonesische kruiden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Soto ayam

Soto is een soep, waar een aantal bijgerechten bij geserveerd worden. Die kun je naar believen in de soep doen - niet alles door elkaar hutselen, maar juist gescheiden houden! Zo is iedere hap weer anders.

INGREDIENTEN

Een flinke soepkip, bouillontablet, Chinese sojasaus, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theel. laos (poeder of vers), 1 theel. gember/ djahe (poeder of vers), 1/2 theel. koenjit (kurkuma), 1/2 theel. koriander (ketoembar), 1 sereh stengel (moet absoluut vers zijn), soepselderij, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-2012
  •  
  •  60-120 min.

soto quorn

Variant op soto ajam

INGREDIENTEN

2 eieren*, zout, peper*, 1 grote ui in ringen*, 2 el olie*, 1 teen knoflook geperst*, 1/2 el kerrie*, 1 tot 1 1/2 el citroensap*, 2 stengels bleekselderij in staafjes*, 200 g vastkokende aardappelen in partjes*, 1 bakje quornstukjes a 175 g*, 6 dl groentenbouillon van tablet*, 100g tauge*, 2 el grof gesneden koriander*,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Soto Ajam

Zoals wij die het lekkerste vinden!

INGREDIENTEN

, kruiden, , 3 uien, 5 tenen knoflook, 150 gram gemberwortel, , 4 stengels sereh, 4 blaadjes djeroek poeroet, , 4 blaadjes salam, 4 el laos, 2 tl koenjit, , 3 el olie, 1flinke bos selderij, 4 preien, , 100 gram tauge, 4 kopjes ongekookte basmati rijst., , 4 kippenpoten, 3 1/2 liter water, 2 zakjes gefruite uitjes(toko), 4 limoenen, sambal badjak.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Soto ajam

Heerlijke soto ajam, naar eigen wens aan te vullen met vlees en/of groenten

INGREDIENTEN

2 eetlpls zonnebloemolie, 3 teentjes knoflook, geperst, 3 sjalotten, fijngesneden, stukje trassi van 2x2 cm, 1 eetlpl gemalen korianderzaad (ketumbar), 1 liter kippenbouillon (van tablet of zelfgemaakt), 10 cm gemberwortel, in dunne plakken, 2 stengels citroengras (sereh), in grove stukken en gekneusd, 4 blaadjes citroenblad (jeruk purut), 2 vastkokende aardappels, in blokjes, 750 gr naar keuze (zie serveertips), 2 hardgekookte eieren, gehalveerd, 2 eetlpls bieslook, gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

SOTO AJAM-2

Gekruide kippensoep

INGREDIENTEN

, 3 braadstukken, 1 dubbel kipfilet, 3 uien, 4 teentjes knoflook, gemberwortel of, 2 tl djahe, 1 el trassi, 4 schijfjes sereh, 2 kippenbouillonblokjes, zout, peper, 2 tl olie, 1-1? el kerry djawapoeder, wat soe-oen, 1 prei, VOOR DE GARNERING:, 4 eieren, 4 aardappels, gefruite uitjes, taogeh, Evt. wat ketjap,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Soto Ajam

Gekruide Indonesische soep

INGREDIENTEN

1 Soepkip, 4 uien, 6 teentjes knoflook, 1 vingerlengte Sereh (citroengras), 3 schijfjes djahe (gemberwortel), 1 eetl. trassi, 2 eetl. olie, 2 theel. kunjit(kurkuma), 5 kemiris, 3 blaadjes salam, 1 theel. djinten, 500gr Lontong of rijst, 100gr Tauge, 50gr prei, 25gr selderij, Fruit ui(krokant gebakken uitjes), Zout en Peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

soto ajam

Indische soep van kip, eten met rijst

INGREDIENTEN

, 1 soepkip, 3 uien, 5 teentjes knoflook, een stukje gemberwortel (of poeder), schijfjes sereh ( of poeder), peper, zout, vetsin, 1 eetl. trassi, 2 eetl. olie, 5oo gram lontong of rijst, 100 gram tauge, 100 gram prei, 1 eetl. selderie, gefruite uitjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

soto banjar

Overheerlijke maaltijdkippensoep uit Kalimantan waar je iedereen mee verrast!

INGREDIENTEN

4 kippendijen, 3 blaadjes djeroek peroet, 1 stengel sereh, (ingekerfd), 2 kippebouillontabletten, 3 rode lomboks, (gesneden en zaadjes verwijderd), 4 sjalotten, (fijngesneden), 1 teentje knoflook, 3 cm gemberwortel, (geschild en geraspt), 1 tl trassi, (verkruimeld), zout, 4 eieren, (hardgekookt in parten), afgekoelde stukjes gekookte longtong, 50 gr tauge, 4 takjes selderij, (geplukt), 2 lente-uitjes, (in schuine stukken),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Soto Ayam

INGREDIENTEN

1 soepkip, 2 grote uien, 1 stengel sereh, zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, 2 1/2 cm verse gemberwortel, 2 kemirinoten, 1 tl korianderzaad, 1/2 tl laospoeder, 1/2 tl kurkuma, 1/4 tl komijnzaad, 2 kippenbouillontabletten, 1 salamblad, 2 djeroek poeroet bladeren, 2 1/2 dl kokosmelk, 4 aardappelen, 100 g tauge, 10 takjes bladselderij, 40 g mihoen, 4 eieren, gefruite uitjes, 2 citroenen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Soto Ajam

INGREDIENTEN

1 kip in stukken, paar citroenblaadjes, stukje djahoen padang, ui, 1/2 theel. koenjit, 1 theel. ketoembar, 2 kemirienootjes, stukje gemberwortel of theel. djahë, 1 teentje knoflook, 1 spaanse peper, stukje laos, peper/zout, maggiblokje, eieren, prei, kool, aardappelen, Rijst

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2011
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Soto Ajam

Indonesische kippensoep

INGREDIENTEN

, 4 eetlepels olie, 2 gesnipperde uien, 850 g kip of kippenbouten, 3 geschilde aardappelen in blokjes, 1 ei, 100 g witte of Chinese kool, 15 g selderijblad, 1 kleingesneden preitje, 2 geraspte kemirienoten, 1 stengel sereh, 20 g soeoen, ½ theelepel koenjit, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel ketoembar, 1 eetlepel zout, 1 klein stukje trassi, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Soto Ajam

Indische Soep van Groenten en Kippevlees

INGREDIENTEN

1 pond kip(Borststuk); 1pond (Kip) Soepvlees; 2 liter water; 5plakjes Laos(± 1 cm dik); 1 salam blad; 1spriet sereh; 5 koprrels Piment; 1 Tomaat; 2 kippebouillonblokjes; 3 teentjes Knoflook; 1 gesnipperde Ui; 1 pakje Gropesi(200gr); ¼pond Kool; ½tl zwarte of witte Peper; ¼tl Ve-tsin; 3 Aardappelen; 6 gekookte eieren; Soe-on; Zout; Olie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

soto ajam

Gewoon heel erg lekker

INGREDIENTEN

Soepkip., 4 Eetlepels Koenjit., 3 Kruidnagels, Bosje Selderie, 5 Teentjes Knoflook, 1 1/2 Ui, 2 Prei, 1 ons Taogi, Stukje Seri, Zakje gebakken uitjes, 4 Deroek, Peroet blaadjes, Zak Seon 1/2 thee lepel Djahe, 1 1/2 Theelepel Trassi, 2 Citroenen, 4 Eieren, 1 1/2 Theelepel Laos, 1 Bouillon blok(je), Pak rijst, Sambal, Sambalketjep, 1/2 Theelepel Zwarte peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-1999
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Heerlijke Soto

Dit snel en eenvoudig klaar te maken recept lukt altijd en het maakt niet uit hoeveel je ervan maakt, het komt altijd op (want de tweede dag smaakt het nóg beter én het is goed in te vriezen!), alle ingrediënten kun je voorverpakt kopen indien nodig en de kip maak je gaar in de oven... De smaak is afhankelijk van wie het maakt mild tot scherp maar onze voorkeur gaat uit naar de milde variant

INGREDIENTEN

400 gram Spitskool, 4 grote uien, 400 gram taugé, 400 gram prei, go-tan boemboe voor soto, ve-tsin (smaakversterker), ketjap manis, 4 teentjes geperste knoflook, 1-1,5 eieren per eter, 800 gram Kippenpoten, goede rijst, kroepoek

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2010
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Soto Quorn

INGREDIENTEN

2 eieren, zout, peper, 1 grote ui, in ringen, 2 el olie, 1 teen knoflook, geperst, 1/2 el kerriepoeder, 1-1 1/2 el citroensap, 2 stengels bleekselderij, in staafjes, 200 g vastkokende aardappelen, in partjes, 1 bakje quornstukjes, a 175 g, 6 dl kippenbouillon, van tablet, 100 g tauge, 2 el grof gesneden koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische Soto

Een mooi gerecht zonder vlees of kip

INGREDIENTEN

4 uien, 5 tenen knoflook, 150 gram gemberwortel, 4 stengels sereh, 4 blaadjes djeroek poeroet, 4 blaadjes salam, 4 el laos, 2 tl koenjit 3 el olie, 2 flinke bossen selderij, 6 preien, 1 grote winterpeen, 100 gram tauge, 4 kopjes ongekookte basmati rijst, 3 1/2 verse groentenbouillon, 2 zakjes gefruite uitjes(toko), 4 limoenen, sambal badjak., , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2006
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top