Sopa De Zanahorias Y Arroz
Wortelsoep met rijst
1 1/2 liter pucherobouillon (zie eerder recept), 75 gram rijst, 1 gekookte winterpeen (uit de puchero), zout en versgemalen peper naar smaak.
Maak de puchero-bouillon zoals in een eerder recept beschreven en kook hierin de winterpeen.
Zeef de bouillon en breng hem aan de kook. Strooi de rijst in de kokende bouillon en roer alles goed door. Prak de winterpeen, voeg hem aan de soep toe en laat het geheel 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken, tot de rijst gaar is. Breng de soep op smaak met zout en peper en dien direct op.
- Argentijns
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-06-1999Argentijns30-60 min.
Carne asada, sopa de arroz, colache (Mexico)
1 limoen, 2 a 3 teentjes knoflook, 4 biefstukken a 175 g, zout, peper, olie, 1 pot Salsa de la Casa, 250 g langkorrelrijst, 2 uien, 1 vleestomaat, 4 worteltjes, 100 g doperwten, 5 dl runderfond, 1 courgette, 1 groene paprika, 1 blik mais supermais, koriander
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-09-2002Mexicaans Hoofdgerecht0-10 min.
carne asada, sopa de arroz, colache.
1 limoen, 2-3 teentjes knoflook, 4 runderbiefstukken a 175 gr, zout, peper, olie, 1 pot Salsa de la Casa, 250 gr langkorrelrijst, 2 uien, 1 vleestomaat, 4 worteltjes, 100 gr verse of diepvrieserwtjes, 5 dl runderfond, 1 courgette, 1 groene paprika, 1 blik supermais, koriandergroen
- Mexicaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-04-2000Mexicaans0-10 min.
Menu uit Mexico
EEN ECHT MEXICAANS AVONDJE BESTAAT UIT:Seviche de camarones Carne asada, sopa de arroz, colache Mango con naranjas
, , , , , , Carne asada, sopa de arroz, colache:, 1 limoen, 2-3 teentjes knoflook, 4 runderbiefstukken a 175 gr, zout, peper, olie, 1 pot Salsa de la Casa, 250 gr langkorrelrijst, 2 uien, 1 vleestomaat, 4 worteltjes, 100 gr verse of diepvrieserwtjes, 5 dl runderfond, 1 courgette, 1 groene paprika, 1 blik supermais, koriandergroen, , , , , , , ,
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-09-2003Mexicaans Hoofdgerecht0-10 min.
Spaanse vissoep met rijst
"Sopa de pescados y arroz"
2 eetlepels geconcentreerde visfond (bv van Garde d?Or, zie mijn favoriete produktrecensie) - 50 g snelkookrijst - 3 teentjes knoflook - 3 eetlepels olijfolie - 2 sneetjes witbrood - 150 g kabeljauwfilet - 1 eetlepel Kikkoman sojasaus - 3 takjes peterselie - 1 citroen,
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-10-2000Spaans10-20 min.
Vlees
Carne asada, sopa de arroz, colache (Mexico)Vooraf: Seviche de camarones Dessert: Mango con naranjas
1 limoen, 2-3 teentjes knoflook, 4 runderbiefstukken ? 175 gr, zout, peper, olie, 1 pot Salsa de la Casa, 250 gr langkorrelrijst, 2 uien, 1 vleestomaat, 4 worteltjes, 100 gr verse of diepvrieserwtjes, 5 dl runderfond, 1 courgette, 1 groene paprika, 1 blik supermais, koriandergroen,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2000Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.