Sopa de ajo Castellana
Castillaanse knoflooksoep, met ham en chorizo
4 knoflookteentjes* 50 gram serranoham in dobbelsteentjes* 50 gram chorizo in dobbelsteentjes* 100 gram oud brood* 2 eieren* 1 tl. paprikapoeder* 4 eetl.olijfolie* zout* 1 liter water of groentebouillon.
Knoflookteentjes pellen. Oude brood in dunne plakjes snijden. De eieren hardkoken, pellen en klein hakken
De olie verhitten en de knoflookteentjes heel licht goudkleurig bakken, en de ham en chorizo erbij doen en even meebakken. Dan de dunne plakjes brood erbij doen en ook even meebakken. De paprikapoeder eroverheen strooien, en het water of de groentebouillon. Zout erbij doen, en zo?n 20 minuten zachtjes laten koken. Meteen opdienen met het ei eroverheen gestrooid.
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-11-2004Spaans10-20 min.
Sopa De Ajo
Knoflooksoep voor de echte knoflook liefhebber
300 gr oudbakken brood, 1 bolletje knoflook, 4 el olijfolie, 1 tl zoete parikapoeder, zout,peper, 1 ltr runderbouillom, 4 eieren
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-06-1999Spaans30-60 min.
sopa de ajo
Knoflooksoep,omdat de knoflook eerst wordt gebakken en daarna gekookt is de smaak lang niet zo overdonderend als de meeste mensen denken.
10 teentjes knoflook,1/2 tl bloem,2 el boter,1 l runder of kippenbouillon, hete saus(tabasco),peper en zout, 4 eieren,croutons(naar keuze), 2 el geraspte kaas ter garnering, 1 el fijngehakte peterselie ter garnering.
- Mexicaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-07-2000Mexicaans10-20 min.
Sopa De Ajo
Knoflooksoep
3 el boter; 4-6 gepelde teentjes knoflook; 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappel; 1 l kippenbouillon (gekruid met tijm, laurier, peper uit de molen en peterselie); 2 el droge sherry; 2 el creme fraiche
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-1999Spaans20-30 min.
Sopa De Ajo
Spaanse knoflooksoep, bouillon met de heerlijke smaak van knoflook en selderij.
10 teentje knoflook, 6 eetlepels olijfolie, 2 takjes selderij, 3 aardappels, 6 dl kippenbouillon van een blokje, zeezout, vers gemalen peper, 1 doosje roomkaas met knoflook a 150 gram,
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-2002Spaans30-60 min.
Sopa de ajo
Spaanse knoflooksoep met chorizo of serranoham, echt een soep voor als het koud is
200 gram brood van een paar dagen oud, 75 gram kleingesneden chorizo of serranoham, 4 eieren, 4 knoflookteentjes, 1 liter bouillon (eventueel van een blokje), 1 dl olijfolie, 1/2 eetlepel paprikapoeder
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2005Spaans20-30 min.
Sopa de ajo asturiana
Dit recept komt van een Asturische familie; vlak voor het serveren worden chilipeper of paprika of een geklopt ei aan de soep toegevoegd
-5 tenen knoflook (gehakt), -6 eetlepels olijfolie, -250 g oud brood (gebroken in stukjes), -1 liter water, -1/2 th lepel zout, -2 of 3 tomaten (geschild en gehakt)
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-08-2003Spaans20-30 min.
Sopa de Ajo
Knoflook soep
Ingredienten:, 4 eetlepels Olijfolie, 10 fijngesneden teentjes knoflook, 4 sneetjes Witbrood (verkruimeld zonder korst), 2 theelepels Zout, Vers gemalen Zwarte Peper, 1 theelepel Paprika poeder, 1/4 met pitjes fijngesneden rode peper, 2 Losgeklopte eieren, Stokbrood,
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-03-2002Spaans20-30 min.
Sopa De Ajo
(Knoflook Soep)
4 eetlepels Olijfolie, 10 fijngesneden teentjes knoflook, 4 sneetjes Witbrood (verkruimeld zonder korst), 2 theelepels Zout, Vers gemalen Zwarte Peper, 1 theelepel Paprika poeder, 1/4 met pitjes fijngesneden rode peper, 2 Losgeklopte eieren, Stokbrood,
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2000Japans30-60 min.
Sopa y Ajo
Knoflooksoep
1 Liter Kippenbuoillion, 3 tl. Knoflook uit de pers, 3 afgestreken tl. Paprikapoeder, 3 afgestreken tl. Komijn, 2 geroosterde Boterhammen, 4 Eieren, Peper en zout.
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-01-2000Spaans20-30 min.
Sopa De Ajo
Knoflooksoep
5 teentjes knoflook, 1 tl bloem, 1 el boter, ? l runderbouillon, Tabasco, peper, zout, 2 eieren, 1 el geraspte kaas
- Mexicaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2001Mexicaans30-60 min.
Spaanse knoflooksoep (Sopa de ajo)
Sopa de ajo is een van de nationale Spaanse gerechten die door arm en rijk bereid en door jong en oud gegeten worden. In vroeger jaren, zo gaat het verhaal, de soep voor herders en druivenplukkers bestaande uit brood, water en zout, gearomatiseerd met knoflook. De soep wordt gegeten uit een houten nap met een houten lepel, alles heerlijk geurend naar knoflook.... Kon bruin het trekken dan werd er een ei doorgeklopt.
1 liter bouillon, 4-8 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 3 sneetjes bruin brood, 3 eetlepels geraspte kaas, versgemalen peper, paprikapoeder, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, 2 eieren
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2002Spaans20-30 min.
Sopa de ajo (knoflook soep)
Onze favoriete knoflooksoep!
4 eetlepels Olijfolie, 10 fijngesneden teentjes knoflook, 4 sneetjes Witbrood (verkruimeld zonder korst), 2 theelepels Zout, Vers gemalen Zwarte Peper, 1 theelepel Paprika poeder, 1/4 met pitjes fijngesneden rode peper, 2 Losgeklopte eieren, Stokbrood,
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-06-2000Japans10-20 min.
sopa de ajo a la castellana
Een heerlijke spaanse knoflooksoep uit Santo Domingo
6 eetlepels olijfolie, 4 teentjes knoflook, 270 gram boerenbrood van een dag oud en zonder korst,2 theelepels paprikapoeder, edelzoet, 4 gepeldeknoflook teentjes, 1,2 liter water, 1 liter runderbouillon, 6 eieren, 6 eetlepelsgehakte gedroogde spaanse bergham, parmaham ofcapicollo van 0,5 cm,
- Spaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2004Spaans60-120 min.
Sopa de Ajo (Knoflooksoep uit Japan)
4 eetlepels Olijfolie, 10 fijngesneden teentjes knoflook, 4 sneetjes Witbrood (verkruimeld zonder korst), 2 theelepels Zout, Vers gemalen Zwarte Peper, 1 theelepel Paprika poeder, 1/4 met pitjes fijngesneden rode peper, 2 Losgeklopte eieren, Stokbrood
- Japans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-06-2001Japans Hoofdgerecht30-60 min.
Castiliaanse knoflooksoep
"Sopa de ajo a la castellana", Emeterio Martin en zijn vrouw Pilar zijn de trotse eigenaars van een schattig hotelletje, "Tres Coronas de Silos" in een indrukwekkend achttiende-eeuws huis in Santa Domingo de Silos, in de Provincie Burgos. Zij bestieren er ook het restaurant in Castiliaanse stijl dat bij het hotel hoort, en ik heb daar genoten van de beste sopa de ajo die ik ooit geproefd heb.
6 el olijfolie - 4 teentjes knoflook, fijngehakt - 275 gr boerenbrood van een dag oud, zonder korsten, in boterhammen van 1 cm gesneden en dan in stukjes ter grootte van een crouton gescheurd - 2 tl paprikapoeder, edelzoet - 4 teentjes knoflook, gepeld en licht geplet - 1,1 liter water - zout en versgemalen peper - 1 liter runderbouillon (bv van geconcentreerde runderbouillon van Garde d'Or, zie mijn produktrecensie) 6 eieren (naar keuze) - 6 el gehakte gedroogde Spaanse bergham (Serannno) in blokjes van 1/2 cm
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2000Spaans30-60 min.
Knoflooksoep
Je zult deze soep over de hele wereld vinden, een klassieker van boeren en plattelanders die niets anders hadden om te koken. Denk aan de sopa de ajo uit Spanje en de soupe de l'ail uit Frankrijk. Je hebt voor de lekkerste smaak een heel geurige kippenbouillon nodig en verse, jonge knoflook.
* 1 liter geurige kippenbouillon (zelf getrokken), * 20-30 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden + 1 hele teen, * 3 kleine aardappelen, geschild, in kleine blokjes, * zout en versgemalen peper, * 4 sneetjes ciabatta, geroosterd, * 2 eetlpls geurige olijfolie, * 60 gr Parmezaan, fijngeraspt
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-11-2015Italiaans20-30 min.