1. Home
  2. Recepten
  3. Sojasaus

Sojasaus recepten (12.031) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gevulde varkenshaas

Gevulde varkenshaas is een weldaad voor de smaakpupillen.Varkenshaas anders dan op de traditionele manier.

INGREDIENTEN

3 lente uitjes 300 gr. varkenshaas 25 gr. boter 0,1 liter slagroom 1 eetlepel abrikozenjam 2 eetlepels sherry medium 1 plakje achterham 1 theelepel sojasaus zout peper

Voorbereiding

Ongeveer 14 minuten.

Bereidingswijze

Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf. Snijd de varkenshaasjes in de lengte tot op 1 centimeter in en klap het open.Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee.Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje.Snijd overhangende randjes weg. Leg de lenteuitjes erop.Klap het varkenshaasje weer dicht en bind het met draad vast.Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin. Braad het varkenshaasje met de deksel op de pan in circa 15 minuten zachtjes gaar. Neem het varkenshaasje uit de pan, verwijder draad, en houd het varkenshaasje warm onder aluminiumfolie.Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit circa 2 minuten tot een licht gebonden saus. Snijd het varkenshaasje schuin in dunne plakjes en rangschik dakpansgewijs op de warme borden.Schenk de saus erlangs.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke kip kerrie!

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)

INGREDIENTEN

Voor het Kipmengsel:, * 750 gr. Kipfilet, * 1 (rode) Ui, * 2 teentjes Knoflook, * 5 eetlepels Ketjap Manis, * 2 eetlepels Sojasaus, * 1 eetlepel zoete Chilisaus, * 1 eetlepel Olijfolie, * 1 theelepel Knoflookpoeder, * 1 theelepel Paprikapoeder, * 1 theelepel Massala, * Peper en Zout, Voor de Saus:, * 100 gr. Bakboter, * 100 gr. Bloem, * 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!), * +/- 1 liter Water, * 2 Runderbouillon blokjes, Extra:, * 1 Rode Puntpaprika in stukjes, * 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Japanse zalm uit de oven

INGREDIENTEN

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk, zout en versgemalen peper, 4 teentjes knoflook, 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman), 2 eetl. limoensap of citroensap, 3 eetl. roerbakolie of wokolie, 600 g panklare spinazie, 2 eetl. gembersiroop

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Krokante kip in honing - mosterd saus (tapas)

Heerlijk tapasgerecht dat ook erg lekker is i.c.m. rijst en groente!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 50 gr bloem, 2 eieren, 1 dl olie, , 6 eetl sojasaus, 4 eetl honing, 3 eetl mosterd, zout en peper naar smaak

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

Een overheerlijk slank hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

75 g zilvervliesrijst, 150 g biefstuk, in repen, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, in smalle ringetjes, 1/2 theelepel gemalen komijn (djintan), 1-2 cm verse gember, geraspt, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 zak broccoliroosjes (300 g), 2 eetlepels (wok)olie, 1/2 limoen, in partjes

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sojasaus

INGREDIENTEN

2 dl. kippenbouillon, 2 dl. sojasaus, 1 dl. sherry, 1 tl. fijn gesneden gemberwortel, 25 gr. suiker, 1 tl. olie, aardappelmeel, 100 gr. gember

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2009
  • Chinees
  •  0-10 min.

sojasaus

INGREDIENTEN

Sojasaus, bruine bastaardsuiker, gemberwortel, teent knoflook, geroosterde sesamolie, rijstwijn

  • Fusion
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2006
  • Fusion
  •  0-10 min.

Sojasaus

INGREDIENTEN

2 eetlepels lichte sojasaus, 1 sjalotje, 1 eetlepel donkere sojasaus, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel ho?sinsaus, ? theelepel sesamolie, 3 eetlepels rode wijnazijn of rode wijn, 4 eetlepels kippenbouillon, 1 theelepel geraspte gemberwortel

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2001
  •  
  •  20-30 min.

Sojasaus

Lekker bij japanse bouillonfondue.

INGREDIENTEN

6 el.sojasaus/3/4dl dashi/2 el.rijstazijn/1 citroen.

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Japans
  •  0-10 min.

Sojasaus

INGREDIENTEN

1 prei,1 schijfje gemberwortel,fijn geperste knoflook teentje,3 eetlepels ketjap,paar citroen druppels,2 theelepels suikeren een paar druppeltjes sesam olie

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Chinees
  •  10-20 min.

Sojasaus

INGREDIENTEN

1 dl soja, 1 knoflookteentje, 1 pre, honing, ve-tsin, zout

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2001
  • Chinees
  •  10-20 min.

Sojasaus

INGREDIENTEN

1 dl soja * 1 teentje knoflook * 1 prei * honing * ve-tsin * zout.

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Sojasaus

INGREDIENTEN

Een flesje soja sauce,1 middelgrote ui,een cayenne peper, 2 teentjes knoflook

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Nasi goreng (indonesisch:

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Balinese kipschotel uit de oven

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebakken blokjes kip in een zoetzure hoisinsaus

Een snelle, makkelijke gerechtje.

INGREDIENTEN

500 g kipblokjes zonder vel van de bout gesneden of blokjes kipfilet, 1 ei, bloem, 60 ml pindaolie of zonnebloemolie, 2 e olie voor saus, 1 e sesamzaad als garnering, , VOOR SAUS: , 70 ml kippenbouillon, 1+1/2-2 e suiker, 2 e Chinese witte rijstazijn, 1 e donker Chinese sojasaus, 1 e hoisinsaus, 1 e sesamolie, 1 volle t maïzena, , VERDER: , 3 lente-ui in 3 cm stukjes gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, in dunne reepjes, 1 rode peper als jij van pittig houd

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kip Yakitori

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje

INGREDIENTEN

4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel), Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten

Een heerlijke snelle maaltijd voor degenen die bami en nasi een beetje beu zijn.

INGREDIENTEN

200 gr. mihoen, 2 kipfilets (200-250 gr.), sojasaus, 1 rode paprika, 1 ui, klein doosje tauge, 1 theelepel sambal, 2-3 eetlepels cashewnoten, Sense bakolie Oosterse kruiden, 1 teentje knoflook.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gamba-tempura met sojasaus

INGREDIENTEN

3 dl. bier, pils, 2 el. bosuien, in ringetjes, 20 gamba's, 1 el. gember, op siroop, 6 el. ketjap, Frituur-olie, 1 el. sesamzaad, geroosterd, Sla, gemengde, 6 el. sojasaus, Japanse, 1 el. suiker, 150 gr. tempurabloem

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kippenspiesjes met sojasaus

Lekker pittig

INGREDIENTEN

Sojasaus, 1 eetlepel boter, mirin = Japanse zoete rijstwijn, pilipili, 4 kippenfilets

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2007
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Courgette-tempura met sojasaus

INGREDIENTEN

1 courgette, tempurameel, frituurolie, japanse sojasaus

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Roergebakken Tori Teriyaki

INGREDIENTEN

100 ml Droge sherry, 100 ml Sojasaus, 3 eetlepels Suiker, 3 eetlepels Zonnebloemolie, 600 gram Kipfilet - in stukjes, 1 cm Gemberpoeder - geraspt, 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd, 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Botervis Met Sojasaus

Makkelijk en bijzonder hoofdgerecht

INGREDIENTEN

4 mootjes botervis van ieder 150 gram, 4 eetlepels sojasaus, 2 sjalotjes in ringen gesneden, teentje knoflook gesnipperd, 1 dl. slagroom, olijfolie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gamba`s met sojasaus

Lekker voorgerecht kan ook als een hoofdgerecht

INGREDIENTEN

3 dl. bier, pils, 2 el. bosuien, in ringetjes, 20 gambas, 1 el. gember, op siroop, 6 el. ketjap, Frituur-olie, 1 el. sesamzaad, geroosterd, Sla, gemengde, 6 el. sojasaus, Japanse, 1 el. suiker, 150 gr. tempurabloem

  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gamba-Tempura Met Sojasaus

Gamba-tempura met sojasaus

INGREDIENTEN

3 deciliter Bier, pils, 2 eetlepels Bosuien, in ringetjes, 20 Gamba's, 1 eetlepel Gember, op siroop, 6 eetlepels Ketjap, Frituur-olie, 1 eetlepel Sesamzaad, geroosterd, Sla, gemengde, 6 eetlepels Sojasaus, Japanse, 1 eetlepel Suiker, 150 gram Tempurabloem

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gamba-tempura met sojasaus

INGREDIENTEN

, 3 dl. bier, pils, , 2 el. bosuien, in ringetjes, , 20 gamba's, , 1 el. gember, op siroop, , 6 el. ketjap, , Frituur-olie, , 1 el. sesamzaad, geroosterd, , Sla, gemengde, , 6 el. sojasaus, Japanse, , 1 el. suiker, , 150 gr. tempurabloem,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Appel-gember-chutney met sojasaus

Appel-gember-chutney met sojasaus

INGREDIENTEN

chili`s (naar smaak), ½ bosje koriander of basilicum, 2 appels, zoet en zuur, 30 g gember, 2 eetl. suiker, 100 ml appelsap, 6 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gamba-tempura met sojasaus

INGREDIENTEN

3 dl. bier, pils, -2 el. bosuien, in ringetjes, -20 gamba's, -1 el. gember, op siroop, -6 el. ketjap, -Frituur-olie, -1 el. sesamzaad, geroosterd, -Sla, gemengde, -6 el. sojasaus, Japanse, -1 el. suiker, -150 gr. tempurabloem,

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Warme sojasaus

Een heerlijke sojasaus voor bij de rijst.

INGREDIENTEN

* 1 dl. sojasaus * 1,5 dl. zoetje ketjap * 3 druppels sesamolie * halve ui * 1-2 teentjes knoflook * een kwart dl. gembersiroop * 1 dl. water * een halve rode peper.

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2006
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip Ketjap met boontjes en mihoen

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie!

INGREDIENTEN

- ui, - teentje knoflook, - pepertje (optioneel), -1 stukje kipfilet, - een hand boontjes, - plak mihoen, - scheut ketjap manis (hoeveelheid naar smaak), - 1,5 el sojasaus, - 1 el honing, - peper, - (kokos)olie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

sojasaus met koriander

Door de ingredienten een gezond maar ook een snel klaar sausje

INGREDIENTEN

1 flinke handvol vers korianderblad [toko], 5 eetl. olie, 10 eetl. sojasaus, 2 eetl. citroensap, versgemalen zwarte peper, 3-4 teentjes knoflook

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

sojasaus met gember

Lekker bij oosterse gerechten

INGREDIENTEN

1 schijf verse gemberwortel van 1,5 cm dik, 1 dl sojasaus, 2 eetlepels chili olie,1 eetlepel sesamolie.

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Chinees
  •  0-10 min.

Karbonades met sojasaus

INGREDIENTEN

6 eetlepels boter - 4 karbonades - 1 dl. sojasaus (ketjap manis) - 1 sinaasappel - 1 teen knoflook - 1 theelepel tijm - 1 pak rijst - chinese kool - zout en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

***ANDIJVIE MET SOJASAUS***

Andijvie anders !

INGREDIENTEN

=2 eetl.Arachideolie, = 400 gram Chinese roerbakmix(zak), =400 gram gesneden Andijvie (zak), =3 eetl.Japanse sojasaus, = 1 tl.vloeibare Olie., =50 gr. oven roasted pinda's (zak 200 gram)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oesterzwammen met sojasaus

Dit aparte groentegerechtje past goed bij gestoofd rundvlees en rijst of mie.

INGREDIENTEN

200 gr oesterzwammen, 1 1/2 eetlepel sojasaus, 1 1/2 eetlepel sherry, 1/2 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander, peper, zout.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Biefstuk met sojasaus

Een bewerking van een chinees recept

INGREDIENTEN

Ca. 250g. malse biefstuk of entrecote, 3 lenteuitjes, 2 eetl lichte sojasaus, zout, zwarte peper, 1 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. rijstwijn, 2 tl. sichuan-peper, 3-6 (naar smaak) gedroogde minipepertjes (rawit), 2 eetl. plantaardige olie, 2 schijfjes verse gemberwortel, 2 teentjes knoflook in plakjes, 1 sjalotje of wat achtergehouden lente-ui, 1/2 runderbouillontablet, een klein stukje van een steranijs, mespuntje vijfkruidenpoeder, 1 tl. hoisinsaus, 2 tl. suiker, enkele druppels sesamolie, 2 dl water, maizenapapje van 2-3 tl maizena en een scheutje koud water.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Entrecote met sojasaus.

Breng voor de marinade van de entrecotes de sherry, witte wijn, sojasaus, wasabi en sesamolie aan de kook. Rasp hierboven het stukje geschilde gemberwordel en los aansluitend de honing hierin op Kook een minuut of 3 in.

INGREDIENTEN

4 entrecotes a 150gr. 1dl. medium sherry, 1dl. droge witte wijn, 5 eetlepels Japanse sojasaus, mespuntje wasabi (groene Japanse mierikswortel) 1 eetlepel sesamolie, 2cm verse gemberwortel, 3 eetlepels honing, 2 lente-uitjes, 1 eetlepel sesamzaadjes, maizena, 3 eetlepels zonnebloem- of arachideolie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkensvlees met sojasaus

INGREDIENTEN

250 gr varkensfilet, 1 eetlepel olie, 3 eetlepels zwarte sojabonen, 2 eetlepels sherry, 1 theelepel gemberpoeder, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 rode paprika, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel maïzena, 1/2 dl water, ,

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Chinees
  •  20-30 min.
Nieuwste sojasaus recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top