1. Home
 2. Recepten
 3. Soezen Zwaantjes

Soezen zwaantjes recepten (2)

Alles wissen
Filter
 • Sorteer
 • Bereidingstijd
 • Gelegenheid

Soezen zwaantjes

Een prachtig dessert welk zeker in de smaak zal vallen bij de eters. Met dit recept heb ik 10 (grote) zwaantjes gemaakt. Ideaal om te doen in een creatieve bui op een regenachtige dag. Smakelijk!

INGREDIENTEN

Soezendeeg: 200 ml water 100 g boter 150 g witte bloem 4 eieren Banketbakkersroom: 0.25 l melk 1 vanillestokje 75 g kristalsuiker 2 eierdooiers 22 g maizena Slagroom: 0.5 l room 40% 200 g bloemsuiker Overige vulling: 10 grote aardbeien 20 ontpitte krieken (Indien u opgelegde krieken gebruikt, deze eerst zeer goed laten uitlekken voor gebruik!) Afwerking: bloemsuiker

Voorbereiding

Was de aardbeien en krieken en verwijder de steeltjes / pitten. In geval u opgelegde krieken gebruikt, deze zeer goed laten uitlekken.

Bereidingswijze

Soezendeeg: Breng het water met de boter aan de kook. Voeg in 1 keer de bloem toe en roer goed om klonters te voorkomen. Laat op het vuur drogen - je bekomt een deegbal. Neem de kookpot van het vuur. Voeg 1 voor 1 de hele eieren toe. Roer steeds goed alvorens een volgend ei toe te voegen. Maak met 2 soeplepels quenelles - ovale toefjes 3 x 2 cm - op het bakpapier. Voor de zwanenhalsjes het vershouzakje gebruiken. Knip het hoekje aan 1 onderzijde van het zakje weg zodanig dat je na opvullen van het zakje met het resterende deeg halsjes kan spuiten in de vorm van een vraagteken van maximum +/- 0.4 cm breed. Laat voldoende plaats tussen de toefjes en halsjes - alles zwelt ongeveer 1.5 keer! Bak de soezen in een voorverwarmde oven gedurende 30 a 35 minuten bij 200?C. De oven tijdens het bakken NIET openen! Open de oven pas 10 minuten nadat het bakproces afgelopen is! Laat de soezen en halsjes op een rooster helemaal afkoelen na bakken. Banketbakkersroom: Breng de melk met de opgengesneden vanillestok aan de kook. Schraap het binnenste uit het vanillestokje. De suiker met de eierdooiers tot een ruban kloppen - dus lintvormig en bleek van kleur. Voeg dan aan de ruban de maizena toe en klop die eronder (doe deze bewerking in een kookpot die je kan verwarmen). Zeef de warme melk en voeg die aan de ruban toe. Meng goed op het vuur - onder voortdurend roeren. Laat het beslag even ploffen. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Let op: de banketbakkersroom moet nog warm in de soezen gespoten worden (anders heb je brokken of klonters)! Het maken van de zwaantjes: Van de ovale soezen horizontaal de bovenkant afnijden.Dit dekseltje opzij houden - 1 dekseltje wordt steeds 2 vleugeltjes. Hol eventueel de bootjes (zwanenlijfjes) eerst wat uit en breng er dan een laag (1 a 1.5 cm dik) banketbakkersroom in aan.

 • Belgisch
 •  60-120 min.
 • Geplaatst op24-07-2005
 • Belgisch
 •  60-120 min.

Zwaantjes van soezendeeg

INGREDIENTEN

2,5 dl water, mespunt zout, 50 gram boter, 150 gram bloem, 3 eieren, 1 afgestreken theelepel bakpoeder, boter voor de bakplaat, Bloem, 1/4 liter slagroom, slagroomversteviger, Poeder suiker,

 • Nederlands Nagerecht
 •  10-20 min.
 • Geplaatst op29-05-2005
 • Nederlands Nagerecht
 •  10-20 min.
Nieuwste soezen zwaantjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top