soezen
100 g bloem 75 g boter 3 eieren..
Dit basisrecept soezendeeg is voor 8 grote soezen, 16 middelgrote of 32 kleine soesjes
Bloem boven kom zeven. Boter in stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C. In sauspan of pan met dikke bodem 150 ml water met boterblokjes en mespunt zout aan de kook brengen. Als boter gesmolten is, bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot deeg als bal van bodem loslaat. Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Eieren met mixer of garde een voor een door deeg kloppen, tot deeg stevig en glanzend is. Bakplaat met bakpapier bekleden of dik met boter invetten. Spuitmondje met glad, rond spuitgat in spuitzak doen en deeg in spuitzak scheppen. Op enige afstand van elkaar (soezendeeg neemt tijdens bakken in omvang toe) naar keuze grote of kleine bergjes deeg op bakplaat spuiten. Bakplaat in midden van oven schuiven en soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar bakken. Tijdens bakken oven niet openen, om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Oven uitschakelen, deur op kier zetten en soezen 10 min. laten afkoelen. Soezen van bakplaat pakken en op rooster verder laten afkoelen.
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-01-201120-30 min.
Soezen
Een recept uit 1933, voor electrisch koken.(ongeveer 24 stuks).
1 dl water, 50 g boter, 70 g bloem, 2 eieren, iets zout.,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-10-2003Nederlands60-120 min.
Soezen
175 gram witte bloem, 3 dl water, 1 1/2 theelepel zout, 125 gram boter, 5 grote eieren.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-04-2001Nederlands30-60 min.
soezen
, 50 gr bloem, 40 gr boter, 1 dl water, 2 eieren, snufje zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-2000Nederlands20-30 min.
vrolijke soezen
Een traktatie
Voor 12 soezen, 2 dl water,90 gr boter,zout,120 gr bloem, 4 eieren,chocoladeglazuur,slagroom spuitzak,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-12-1999Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Italiaanse soezen
Voor 24 soezen
Soezen:, 1 dl. volle mellk, 50 gr. roomboter, in kleine stukjes, 50 gr. bloem, 2 eieren, Voor de vulling:, 8 zongedroogde tomaten op olie, 2 el. zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 1 rijpe avocado, 1 limoen, 1 teentje knoflook fijngesnipperd, zout, peper, 1 bol mozzarella, in dunne plakken, 1 klein bosje basilicum
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-07-2009Italiaans30-60 min.
Soezen zwaantjes
Een prachtig dessert welk zeker in de smaak zal vallen bij de eters. Met dit recept heb ik 10 (grote) zwaantjes gemaakt. Ideaal om te doen in een creatieve bui op een regenachtige dag. Smakelijk!
Soezendeeg:, 200 ml water, 100 g boter, 150 g witte bloem, 4 eieren Banketbakkersroom:, 0.25 l melk, 1 vanillestokje, 75 g kristalsuiker, 2 eierdooiers, 22 g maizena Slagroom:, 0.5 l room 40%, 200 g bloemsuiker Overige vulling:, 10 grote aardbeien, 20 ontpitte krieken (Indien u opgelegde krieken gebruikt, deze eerst zeer goed laten uitlekken voor gebruik!) Afwerking:, bloemsuiker
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-07-2005Belgisch60-120 min.
oranje soezen *
Leuk met EK WK en koninginnendag
1 dl water, mespunt zout, 5O gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren, , Voor de vulling:, 2,5 dl slagroom, 50 gram suiker, 0,5 pakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, basterd suiker, oranje kleurstof, water,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-05-1999Nederlands30-60 min.
` Soezen Basisrecept
Voor 12 grote of 25 kleine soezen, naar wens te vullen
1? dl water, zout, 75 gr boter, 75 gr bloem, 3 eieren
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-02-200120-30 min.
Aardbei soezen
Lekkere soezen met slagroom en aardbeien.
[list=a], 100 ml melk, 100 ml water, 100 gram boter, zout, 100 gram bloem, 4 eieren, 250 ml slagroom, suiker, 200 gram aardbeien, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-06-201430-60 min.
Harten Soezen
250 ml water, 100 gram boter of margarine, ? theelepel zout, 150 gram bloem(gezeefd), 4-5 eieren (? 250 ml), Tonijn Salade, 2 blikjes tonijn, 3 eetlepels pikante groenten, 2 theelepels pikalili, 2 eetlepels mayonaise, maggi, mango chutney, zwarte peper, citroen,
- Antiliaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2005Antiliaans30-60 min.
Parijse Soezen
50 gram boter, 1 snufje zout, 150 gram bloem, 4 eieren, 1/2 theelepel bakpoeder, 4 dl slagroom, 1 zakje slaroomversteviger, 2 eetlepels poedersuiker.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-2000Belgisch30-60 min.
Bananen soezen
600 gram soezenbeslag, 1/2 liter banketbakkersroom 100 gram, glace royal, 4 bananen, bananenessence, 1 dl. suikersiroop,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-01-2008Nederlands20-30 min.
Gevulde Soezen
Een soesje met vers fruit. (p.p. 400 kcal.)
4 eetl. water, snufje zout, 20 gram boter, 25 gram bloem, 1 ei, fruitsalade (van vers fruit)
- Slanke keuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2000Slanke keuken30-60 min.
Roquefort Soezen
Dit recept herinnert een beetje aan de kleine taartjes uit de middeleeuwen gemaakt met verse kaas en bekend als talmouses(Frankrijk)
200 gram bladerdeeg, 8 walnoothelften, 80 gram Roquefort op kamertemperatuur, 80 gram roomkaas op kamertemperatuur, 1/2 theelepel cognac, zout en vergemalen zwarte peper, 1 dl slagroom, nootmuskaat geraspt
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-01-2001Frans Voorgerecht20-30 min.
RABARBER SOEZEN
EEN LEKKER NAGERECHT VOOR DEZE TIJD VAN HET JAAR.
, , 125 gram boter, 3 dl water, snuf zout, 125 gram bloem, 5-6 eieren, , 500 gr rabarber, 50 gr suiker, 250 ml slagroom, 2 eetlepels gehakte gember, zout, djahepoeder, , 36 aardbeien, 200 gr chocolade (bitter), , , , , ,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-07-2004Nederlands Nagerecht20-30 min.
geglazuurde soezen
Gebruik als basis mijn stap voor stap soezen maken recept, de rest vind u in dit recept!
Zie hiervoor mijn basisrecept, ook op mijn smul te vinden!
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-05-2006Nederlands0-10 min.
Gevulde Soezen.
125 gr boter, 125 gr bloem, zout, 5 eieren (M), 1 mandarijn, 1 kiwi, 1 rijpe peer, citroensap, 1 bakje Umer, poedersuiker.
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-04-2000Nagerecht20-30 min.
Kaviaar Soezen
Hartige hapjes voor de sjieke bittertafel- dit recept is goed voor circa 30 stuks-
VOOR HET DEEG:, -1/8 l water, -30 g boter, -snufje zout, -100 g bloem, -3 eieren, -boter om in te vetten, -bloem om te bestuiven, DE VULLING:, -1/8 l slagroom, -75 g kaviaar (Deense viskuit), -1 eetlepel citroensap
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-02-2003Belgisch20-30 min.
Roquefort Soezen
200 gr bladerdeeg - 80 gr Roquefort - 80 gr roomkaas, kamertemperatuur - 1 dl slagroom - 8 walnoothelften - 1/2 tl cognac - zout - vergemalen zwarte peper - geraspte nootmuskaat
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-04-200330-60 min.
Italiaanse soezen
1 dl volle melk, 50 g roomboter in kleine stukjes, 50 g bloem, 2 eieren. voor de vulling: 8 zongedroogde tomaten op olie, 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit gehalveerd, 1 rijpe avocado, 1 limoen, 1 teen knoflook fijngesnipperd, (zee)zout, vers gemalen zwarte peper, 1 bol mozzarella in dunne plakken, 1 klein bosje basilicum.
- Vegetarisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-03-2006Vegetarisch60-120 min.
Soezen Met Eiersalade
Nu eens geen zoete soes
50 g boter, ? theelepel zout, 75 g bloem, 4 hardgekookte eieren, 1 zoetzure augurk, in blokjes gesneden, 1 tomaat, in blokjes gesneden, 20 fijngeknipte sprietjes bieslook, 2 eetlepels mayonaise, peper, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-02-200130-60 min.
GEVULDE SOEZEN
? 2 ? dl water of melk, ? 150 g bloem, ? 100 g boter, ? 4 eieren, ? snuifje zout, ? ? l melk, ? 2 eieren, ? 25 g bloem, ? 25 g vanillebloem, ? 2 el suiker, ? 1 pakje vanillesuiker,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-03-2002Belgisch30-60 min.
Hartige soezen
Voor de verjaardagen of als je visite krijgt
1 klein blikje tonijn, 2 eieren, handje spinaziebladjes en, 2 eetlepels mayonaise.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-12-2000Nederlands20-30 min.
Soezen met krieken(kersen)
Uit kinderkookboek door Catherine Libeau
? Liter water; 100 gram boter; 150 gram bloem; 3 eieren; ? eetlepel poedersuiker; noordkrieken (soort kersen); slagroom
- Kinderkeuken
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-09-2002Kinderkeuken60-120 min.
mijn soezen
Altijd lekker
160 gram bloem, 160 gram boter, 140 gram volle melk, 180 gram water, 4 gram zout, 5 eieren maat m
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2007Frans Nagerecht20-30 min.
Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou
Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden.
VOOR DE SOEZEN 50 gr boter 60 gr gezeefde bloem 2 eieren zout VOOR DE VULLING 1 klein blikje zalm 150 gr zachte Mon Chou 1 el tomatenketchup 3 el creme fraiche 1/2 el citroensap zout en peper., ,
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-07-2005Frans Voorgerecht30-60 min.
hartige soezen gevuld met tonijnsalade
8 kant-en-klare soezen -, 1 klein blikje tonijn -, 2 eieren -, 1 handje spinazieblaadjes -, 2 eetlepels mayonaise, , ,
- Nederlands Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-01-2003Nederlands Tussengerecht0-10 min.
hartige soezen gevuld met tonijnsalade
Lekker voor bij de BBQ
8 kant-en-klare soezen (of zelfgemaakt, 1 klein blikje tonijn, 2 eieren, 1 handje spinazieblaadjes, 2 eetl. mayonaise
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-05-2010Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Hartige Soezen Gevuld met Tonijnsalade
8 kant-en-klare soezen (of zelfgemaakt), 1 klein blikje tonijn, 2 eieren, 1 handje spinazieblaadjes, 2 eetl. mayonaise
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-02-20040-10 min.
Stap-voor-stap soezen bakken
Altijd al willen weten hoe die heerlijke soezen gemaakt worden? Met dit recept kun je het lekker zelf!
100 g bloem, , 75 g boter, , 3 eieren,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-05-2006Nederlands20-30 min.
hartige soezen gevuld met tonijnsalade
8 kant-en-klare soezen (of zelfgemaakt, zie basisrecept), 1 klein blikje tonijn, 2 eieren, 1 handje spinazieblaadjes, 2 eetl. mayonaise
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-03-2003Nederlands10-20 min.
hartige soezen gevuld met tonijnsalade
8 kant-en-klare soezen, -1 klein blikje tonijn, -2 eieren, -1 handje spinazieblaadjes, -2 eetl. mayonaise, ,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-11-2002Nederlands10-20 min.
Zoete Soezen Gevuld Met Cranberry-Rozijnen
Zoete soezen gevuld met cranberry-rozijnen compote en hazelnoot
Koop 8 kant-en-klare soezen., 100 gr grote rozijnen, 200 gr cranberry's, 1 appel, 2 eetl. blanke,ongezouten hazelnoten, 1 kaneelstokje, 3 eetl. bruine suiker,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-12-2000Nederlands0-10 min.
zoete soezen gevuld met cranberry-rozijncompote
8 kant-en-klare soezen, -100 g grote rozijnen, -200 g cranberries, -1 appel, -2 eetl. blanke, ongezouten hazelnoten, -1 kaneelstokje, -3 eetl. bruine suiker,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2002Nederlands20-30 min.
lekkere soezen, mmmmmmmm
Dit recept is voor 10 grote soezen of 20 kleine soesjes
2 eieren, 60 gram bloem, 50 gram lekkere margarine, zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-07-200230-60 min.
Slagroom Voor Soezen
Dit is de banketbakkersmanier om uw slagroom te bereiden, die u als vulling voor bijv. soezen kunt gebruiken.
* 3 bladen witte gelatine, * 3 eetlepels heet water, * 1/2 liter slagroom, * 50 gr suiker, * vanillesuiker
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-01-2000Nederlands10-20 min.
Stap-voor-stap soezen bakken
Soezen bakken is lang niet zo moeilijk als je zou denken. Hier een paar eenvoudige tips en natuurlijk de basisbereiding.
100 g bloem, 75 g boter, 3 eieren, ,
- > 120 min.
- Geplaatst op26-04-2012> 120 min.
- Eigen recept
SOEZEN ZELF MAKEN
Bakkerij Deel 2
100 -150 g ei (2-3 stuks nr.4), 100 g water, 50 g margarine, 50 g patentbloem.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-2009Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Volendamse soezen met room
Voor het soezendeeg:, 1 dl water, Snuf zout, 50 gram boter, 55 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, , Voor de banketbakkersroom:, 2 eierdooiers, 50 gram fijne kristalsuiker, Zakje vanillesuiker (of het merg van 1 vanillestokje), 30 gram bloem, 2,5 dl melk, , Poedersuiker,
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-05-200930-60 min.
Super lekkere soezen
Ze worden eiernestjes genoemd in belgie. maar hoe ze ook heten; het zijn zalige soezen
VOOR HET SOEZENBESLAG: 1 dl. water; 1 snuifje zout; 1 klontje suiker; 35 gr. boter; 50 gr. bloem; 2 eieren. VOOR DE VULLING: 150 gr. mascarpone; 2 eetlepels bosbessen-confituur(jam); 1 zakje vanillesuiker. VOOR DE GARNITUUR: chocolade eitjes (evt.)
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-09-2007Belgisch10-20 min.
-
taarten muffins soezen etc
van willemastrid , 14 recepten, 0 volgers
-
soezendeeg
van mobiel_1355859976 , 1 recepten, 0 volgers
-
Taarten soezen
van Joseevw , 1 recepten, 0 volgers
-
parijsse soezen
van witvoet2 , 1 recepten, 0 volgers