1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Soezen

Soezen recepten (256)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

soezen

INGREDIENTEN

100 g bloem 75 g boter 3 eieren..

Voorbereiding

Dit basisrecept soezendeeg is voor 8 grote soezen, 16 middelgrote of 32 kleine soesjes

Bereidingswijze

Bloem boven kom zeven. Boter in stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C. In sauspan of pan met dikke bodem 150 ml water met boterblokjes en mespunt zout aan de kook brengen. Als boter gesmolten is, bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot deeg als bal van bodem loslaat. Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Eieren met mixer of garde een voor een door deeg kloppen, tot deeg stevig en glanzend is. Bakplaat met bakpapier bekleden of dik met boter invetten. Spuitmondje met glad, rond spuitgat in spuitzak doen en deeg in spuitzak scheppen. Op enige afstand van elkaar (soezendeeg neemt tijdens bakken in omvang toe) naar keuze grote of kleine bergjes deeg op bakplaat spuiten. Bakplaat in midden van oven schuiven en soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar bakken. Tijdens bakken oven niet openen, om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Oven uitschakelen, deur op kier zetten en soezen 10 min. laten afkoelen. Soezen van bakplaat pakken en op rooster verder laten afkoelen.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  20-30 min.

Soezen

Een recept uit 1933, voor electrisch koken.(ongeveer 24 stuks).

INGREDIENTEN

1 dl water, 50 g boter, 70 g bloem, 2 eieren, iets zout.,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Soezen

INGREDIENTEN

175 gram witte bloem, 3 dl water, 1 1/2 theelepel zout, 125 gram boter, 5 grote eieren.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

soezen

INGREDIENTEN

, 50 gr bloem, 40 gr boter, 1 dl water, 2 eieren, snufje zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

vrolijke soezen

Een traktatie

INGREDIENTEN

Voor 12 soezen, 2 dl water,90 gr boter,zout,120 gr bloem, 4 eieren,chocoladeglazuur,slagroom spuitzak,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse soezen

Voor 24 soezen

INGREDIENTEN

Soezen:, 1 dl. volle mellk, 50 gr. roomboter, in kleine stukjes, 50 gr. bloem, 2 eieren, Voor de vulling:, 8 zongedroogde tomaten op olie, 2 el. zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 1 rijpe avocado, 1 limoen, 1 teentje knoflook fijngesnipperd, zout, peper, 1 bol mozzarella, in dunne plakken, 1 klein bosje basilicum

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2009
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Andere recepten met soezen
Populaire bakken recepten

Soezen zwaantjes

Een prachtig dessert welk zeker in de smaak zal vallen bij de eters. Met dit recept heb ik 10 (grote) zwaantjes gemaakt. Ideaal om te doen in een creatieve bui op een regenachtige dag. Smakelijk!

INGREDIENTEN

Soezendeeg:, 200 ml water, 100 g boter, 150 g witte bloem, 4 eieren Banketbakkersroom:, 0.25 l melk, 1 vanillestokje, 75 g kristalsuiker, 2 eierdooiers, 22 g maizena Slagroom:, 0.5 l room 40%, 200 g bloemsuiker Overige vulling:, 10 grote aardbeien, 20 ontpitte krieken (Indien u opgelegde krieken gebruikt, deze eerst zeer goed laten uitlekken voor gebruik!) Afwerking:, bloemsuiker

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

oranje soezen *

Leuk met EK WK en koninginnendag

INGREDIENTEN

1 dl water, mespunt zout, 5O gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren, , Voor de vulling:, 2,5 dl slagroom, 50 gram suiker, 0,5 pakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, basterd suiker, oranje kleurstof, water,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

` Soezen Basisrecept

Voor 12 grote of 25 kleine soezen, naar wens te vullen

INGREDIENTEN

1? dl water, zout, 75 gr boter, 75 gr bloem, 3 eieren

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2001
  •  
  •  20-30 min.

Aardbei soezen

Lekkere soezen met slagroom en aardbeien.

INGREDIENTEN

[list=a], 100 ml melk, 100 ml water, 100 gram boter, zout, 100 gram bloem, 4 eieren, 250 ml slagroom, suiker, 200 gram aardbeien, ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2014
  •  
  •  30-60 min.

Harten Soezen

INGREDIENTEN

250 ml water, 100 gram boter of margarine, ? theelepel zout, 150 gram bloem(gezeefd), 4-5 eieren (? 250 ml), Tonijn Salade, 2 blikjes tonijn, 3 eetlepels pikante groenten, 2 theelepels pikalili, 2 eetlepels mayonaise, maggi, mango chutney, zwarte peper, citroen,

  • Antiliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Antiliaans
  •  30-60 min.
Nieuwste soezen recepten

Parijse Soezen

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 snufje zout, 150 gram bloem, 4 eieren, 1/2 theelepel bakpoeder, 4 dl slagroom, 1 zakje slaroomversteviger, 2 eetlepels poedersuiker.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Bananen soezen

INGREDIENTEN

600 gram soezenbeslag, 1/2 liter banketbakkersroom 100 gram, glace royal, 4 bananen, bananenessence, 1 dl. suikersiroop,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gevulde Soezen

Een soesje met vers fruit. (p.p. 400 kcal.)

INGREDIENTEN

4 eetl. water, snufje zout, 20 gram boter, 25 gram bloem, 1 ei, fruitsalade (van vers fruit)

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Roquefort Soezen

Dit recept herinnert een beetje aan de kleine taartjes uit de middeleeuwen gemaakt met verse kaas en bekend als talmouses(Frankrijk)

INGREDIENTEN

200 gram bladerdeeg, 8 walnoothelften, 80 gram Roquefort op kamertemperatuur, 80 gram roomkaas op kamertemperatuur, 1/2 theelepel cognac, zout en vergemalen zwarte peper, 1 dl slagroom, nootmuskaat geraspt

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

RABARBER SOEZEN

EEN LEKKER NAGERECHT VOOR DEZE TIJD VAN HET JAAR.

INGREDIENTEN

, , 125 gram boter, 3 dl water, snuf zout, 125 gram bloem, 5-6 eieren, , 500 gr rabarber, 50 gr suiker, 250 ml slagroom, 2 eetlepels gehakte gember, zout, djahepoeder, , 36 aardbeien, 200 gr chocolade (bitter), , , , , ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

geglazuurde soezen

Gebruik als basis mijn stap voor stap soezen maken recept, de rest vind u in dit recept!

INGREDIENTEN

Zie hiervoor mijn basisrecept, ook op mijn smul te vinden!

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gevulde Soezen.

INGREDIENTEN

125 gr boter, 125 gr bloem, zout, 5 eieren (M), 1 mandarijn, 1 kiwi, 1 rijpe peer, citroensap, 1 bakje Umer, poedersuiker.

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Kaviaar Soezen

Hartige hapjes voor de sjieke bittertafel- dit recept is goed voor circa 30 stuks-

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:, -1/8 l water, -30 g boter, -snufje zout, -100 g bloem, -3 eieren, -boter om in te vetten, -bloem om te bestuiven, DE VULLING:, -1/8 l slagroom, -75 g kaviaar (Deense viskuit), -1 eetlepel citroensap

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Roquefort Soezen

INGREDIENTEN

200 gr bladerdeeg - 80 gr Roquefort - 80 gr roomkaas, kamertemperatuur - 1 dl slagroom - 8 walnoothelften - 1/2 tl cognac - zout - vergemalen zwarte peper - geraspte nootmuskaat

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  •  
  •  30-60 min.

Italiaanse soezen

INGREDIENTEN

1 dl volle melk, 50 g roomboter in kleine stukjes, 50 g bloem, 2 eieren. voor de vulling: 8 zongedroogde tomaten op olie, 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit gehalveerd, 1 rijpe avocado, 1 limoen, 1 teen knoflook fijngesnipperd, (zee)zout, vers gemalen zwarte peper, 1 bol mozzarella in dunne plakken, 1 klein bosje basilicum.

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Soezen Met Eiersalade

Nu eens geen zoete soes

INGREDIENTEN

50 g boter, ? theelepel zout, 75 g bloem, 4 hardgekookte eieren, 1 zoetzure augurk, in blokjes gesneden, 1 tomaat, in blokjes gesneden, 20 fijngeknipte sprietjes bieslook, 2 eetlepels mayonaise, peper, ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  •  
  •  30-60 min.

GEVULDE SOEZEN

INGREDIENTEN

? 2 ? dl water of melk, ? 150 g bloem, ? 100 g boter, ? 4 eieren, ? snuifje zout, ? ? l melk, ? 2 eieren, ? 25 g bloem, ? 25 g vanillebloem, ? 2 el suiker, ? 1 pakje vanillesuiker,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Hartige soezen

Voor de verjaardagen of als je visite krijgt

INGREDIENTEN

1 klein blikje tonijn, 2 eieren, handje spinaziebladjes en, 2 eetlepels mayonaise.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Soezen met krieken(kersen)

Uit kinderkookboek door Catherine Libeau

INGREDIENTEN

? Liter water; 100 gram boter; 150 gram bloem; 3 eieren; ? eetlepel poedersuiker; noordkrieken (soort kersen); slagroom

  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.

mijn soezen

Altijd lekker

INGREDIENTEN

160 gram bloem, 160 gram boter, 140 gram volle melk, 180 gram water, 4 gram zout, 5 eieren maat m

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2007
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou

Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden.

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEZEN 50 gr boter 60 gr gezeefde bloem 2 eieren zout VOOR DE VULLING 1 klein blikje zalm 150 gr zachte Mon Chou 1 el tomatenketchup 3 el creme fraiche 1/2 el citroensap zout en peper., ,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

hartige soezen gevuld met tonijnsalade

INGREDIENTEN

8 kant-en-klare soezen -, 1 klein blikje tonijn -, 2 eieren -, 1 handje spinazieblaadjes -, 2 eetlepels mayonaise, , ,

  • Nederlands Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Nederlands Tussengerecht
  •  0-10 min.

hartige soezen gevuld met tonijnsalade

Lekker voor bij de BBQ

INGREDIENTEN

8 kant-en-klare soezen (of zelfgemaakt, 1 klein blikje tonijn, 2 eieren, 1 handje spinazieblaadjes, 2 eetl. mayonaise

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hartige Soezen Gevuld met Tonijnsalade

INGREDIENTEN

8 kant-en-klare soezen (of zelfgemaakt), 1 klein blikje tonijn, 2 eieren, 1 handje spinazieblaadjes, 2 eetl. mayonaise

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2004
  •  
  •  0-10 min.

hartige soezen gevuld met tonijnsalade

INGREDIENTEN

8 kant-en-klare soezen (of zelfgemaakt, zie basisrecept), 1 klein blikje tonijn, 2 eieren, 1 handje spinazieblaadjes, 2 eetl. mayonaise

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Stap-voor-stap soezen bakken

Altijd al willen weten hoe die heerlijke soezen gemaakt worden? Met dit recept kun je het lekker zelf!

INGREDIENTEN

100 g bloem, , 75 g boter, , 3 eieren,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

hartige soezen gevuld met tonijnsalade

INGREDIENTEN

8 kant-en-klare soezen, -1 klein blikje tonijn, -2 eieren, -1 handje spinazieblaadjes, -2 eetl. mayonaise, ,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zoete Soezen Gevuld Met Cranberry-Rozijnen

Zoete soezen gevuld met cranberry-rozijnen compote en hazelnoot

INGREDIENTEN

Koop 8 kant-en-klare soezen., 100 gr grote rozijnen, 200 gr cranberry's, 1 appel, 2 eetl. blanke,ongezouten hazelnoten, 1 kaneelstokje, 3 eetl. bruine suiker,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

zoete soezen gevuld met cranberry-rozijncompote

INGREDIENTEN

8 kant-en-klare soezen, -100 g grote rozijnen, -200 g cranberries, -1 appel, -2 eetl. blanke, ongezouten hazelnoten, -1 kaneelstokje, -3 eetl. bruine suiker,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

lekkere soezen, mmmmmmmm

Dit recept is voor 10 grote soezen of 20 kleine soesjes

INGREDIENTEN

2 eieren, 60 gram bloem, 50 gram lekkere margarine, zout

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2002
  •  
  •  30-60 min.

Slagroom Voor Soezen

Dit is de banketbakkersmanier om uw slagroom te bereiden, die u als vulling voor bijv. soezen kunt gebruiken.

INGREDIENTEN

* 3 bladen witte gelatine, * 3 eetlepels heet water, * 1/2 liter slagroom, * 50 gr suiker, * vanillesuiker

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Stap-voor-stap soezen bakken

Soezen bakken is lang niet zo moeilijk als je zou denken. Hier een paar eenvoudige tips en natuurlijk de basisbereiding.

INGREDIENTEN

100 g bloem, 75 g boter, 3 eieren, ,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

SOEZEN ZELF MAKEN

Bakkerij Deel 2

INGREDIENTEN

100 -150 g ei (2-3 stuks nr.4), 100 g water, 50 g margarine, 50 g patentbloem.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Volendamse soezen met room

INGREDIENTEN

Voor het soezendeeg:, 1 dl water, Snuf zout, 50 gram boter, 55 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, , Voor de banketbakkersroom:, 2 eierdooiers, 50 gram fijne kristalsuiker, Zakje vanillesuiker (of het merg van 1 vanillestokje), 30 gram bloem, 2,5 dl melk, , Poedersuiker,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2009
  •  
  •  30-60 min.

Super lekkere soezen

Ze worden eiernestjes genoemd in belgie. maar hoe ze ook heten; het zijn zalige soezen

INGREDIENTEN

VOOR HET SOEZENBESLAG: 1 dl. water; 1 snuifje zout; 1 klontje suiker; 35 gr. boter; 50 gr. bloem; 2 eieren. VOOR DE VULLING: 150 gr. mascarpone; 2 eetlepels bosbessen-confituur(jam); 1 zakje vanillesuiker. VOOR DE GARNITUUR: chocolade eitjes (evt.)

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2007
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Nieuwste soezen recepten
Populaire bakken recepten
Andere recepten met soezen
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top