Soepstengels
Vroeger kreeg je ze regelmatig bij de soep: soepstengels. Nu zie ik ze alleen nog in het buitenland bij de soep geserveerd worden. Hier een recept hoe je gekochte stengels zelf lekker kunt maken.
(voor 8 stuks) 8 soepstengels en 4 plakken ontbijtspek
Snij de plakken ontbijtspek in de lengte door midden. Wikkel een plak ontbijtspek om een soepstengel. Leg deze op de schaal en dek het af met keukenpapier. Bak ze af totdat de spek krokant is ongeveer 3-5 minuten op 200 graden. Lekker met zure room.
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-07-2002Bijgerecht0-10 min.
soepstengels
4 plakjes bladerdeeg, 1 ei, zout, sesamzaad en geraspte kaas
- Kinderkeuken Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-10-2000Kinderkeuken Bijgerecht20-30 min.
Soepstengels
Zelfgemaakte Soepstengels zijn zo lekker. En snel te maken.
1 velletje bladerdeeg, ontdooid, 1 eidooier, losgeklopt, 1 el sesamzaadjes, zout, peper
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-12-2004Nederlands0-10 min.
Soepstengels
Eigengemaakte soepstengels
1 pakje of rol bladerdeeg, Bruschettakruiden (Xenos), of Italiaanse kruidenmix, of andere mixsoort kruiden, of eventueel grof zout (niet te veel)
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-09-2009Nederlands Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Soepstengels
Deze soepstengels zijn hartstikke simpel om te maken en passen bij elke soep.
1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g, 2 el bloem, 2 el water, 50 g sesamzaad, 50 g maanzaad
- Wereld Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-08-2015Wereld Bijgerecht0-10 min.
Soepstengels
Deze dunne soepstengels zijn in een luchtdicht afgesloten trommel een aantal dagen houdbaar
(voor 24 stuks):, 1,5 dl. water (1 dl. = 100 cc. dus hier 150 cc.), 4 eetlepels plantaardige olie, 2 theelepels suiker, 1 theelepel zout, 240 gram broodbloem (= witte bloem), 2 theelepel gedroogde gist, circa 2 eetlepel plantaardige olie, 1 eiwit, 2 theelepels water, desgewenst sesamzaad, maanzaad of grof zeezout
- Internationaal Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-09-2002Internationaal Bijgerecht60-120 min.
Soepstengels
Met oude kaas en zeezout
Rol 1 plakje bladerdeeg uit tot ca. 18 x 12 cm. Bestrijk met 1 losgeklopt ei, bestrooi met zeezout en geraspte oude kaas en snijd in 8 lange repen. Draai de uiteinden tegen elkaar in en leg ze op de bakplaat. Bak in een oven op 175 graden/gasstand 3 in ca. 10 minuten goudbruin.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-07-1999Nederlands0-10 min.
Soepstengels
Ca. 10
5-6 plakjes bladerdeeg, 50 g geraspte kaas,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-2002Bijgerecht20-30 min.
Soepstengels
Bladerdeeg, sesamzaad, maanzaad, gerasptekaas (pittig),
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-11-1999Nederlands Bijgerecht0-10 min.
Soepstengels
Gistdeeg*, een pak kant-en-klaar broodmix (naar smaak)*
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-10-1999Nederlands20-30 min.
soepstengels
Kinderen vinden het meestal heel leuk om brooddeeg te kneden en figuren te maken. Zij kunnen dus goed helpen bij dit klusje.
Half pak witbrood mix = enz,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-2004Nederlands10-20 min.
soepstengels met parmaham
Heerlijk borrelhapje
Pak soepstengels met sesam(grand'italia)parmaham
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-08-2003Italiaans0-10 min.
Goofy'S Soepstengels
Lekker bij de soep of als tussendoortje.
(voor 8 stuks) 8 soepstengels en 4 plakken ontbijtspek.
- Goedkoop en snel Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-02-2000Goedkoop en snel Bijgerecht0-10 min.
Soepstengels met spek
* Grissini *Grissini, soepstengels van brooddeeg, komen uit Turijn. In de stad zelf geeft men de voorkeur aan de onregelmatig uitziende, met de hande bereide, exemplaren. Het verhaal gaat zelfs dat Napoleon regelmatig een vooraadje stengels uit Turijn liet aanrukken. Lekker bij soep of bouillon, maar ook bij de borrel.
Voor 16 stuks:, 16 soepstengels (grissini), 16 langwerpige plakken gerookt ontbijtspek
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-01-2001Italiaans10-20 min.
Soepstengels met een peperdip
20 soepstengels, 200 gr. rauwe of parmaham, 1? eetlepel mayonaise, 1 eetlepel volle yoghurt, 1 eetlepel medium dry sherry, 1? eetlepel vers gemalen peper.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-04-2002Nederlands0-10 min.
Hengeltjes van soepstengels
Snoepvisjes, Dropveters, (of rode snoepveters), Soepstengels (er zitten er ongeveer 18 stuks in een doos, maar let op want er zijn er vaak een aantal stuk)
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-11-2005Nederlands10-20 min.
Soepstengels met mascarponedip
-
15 gram basilicum, 25 gram bieslook, 2 el kappertjes, 250 gram mascarpone (zachte roomkaas), 125 gram sesamsoepstengels
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-07-201310-20 min.
SoepÂstenÂgels met topÂpings
Soepstengels, saai? Welnee. Niet als je ze zelf maakt met bladerdeeg! Maak ze extra lekker met verschillende toppings. Bijvoorbeeld met sesam en sambal of komijn met geitenkaas. Welke heeft jouw voorkeur? Gebruik dit makkelijke en snelle recept om je eigen soepstengels te maken.Â
10 plakjes roomboterbladerdeeg (pakje, diepvries), 1 ei, 50 g oude geitenkaas (stuk), 3 tl komijnzaad, 5 tl sambal manis, 6 el sesamzaad, ,
- Belgisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-02-2019Belgisch Bijgerecht20-30 min.
winterminestrone met soepstengels
250 g bloem + extra om te bestuiven, 1/2 zakje bakpoeder (a 16 g), 4 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 6 el olijfolie, 1 bak roma tomaten (750 g), 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 winterpeen (250 g), in blokjes, 1 1/2 liter groentebouillon (van tablet), 1 pot witte bonen in tomatensaus (350 g), 100 g spaghetti, 2 x 200 g spinazie (400 g)
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-11-2012Hoofdgerecht30-60 min.
Olijvensoep met soepstengels
De voorbereidingen kun je een dag van te voren doen, zodat je de soep alleen nog maar op hoeft te warmen. Dus ideaal als je gasten krijgt en ze iets aparts voor wilt zetten.
0,5 pak mix voor witbrood (a 500 g); 3 el olijfolie; 4 gedroogde tomaten; 1 el gedroogde oregano; 1 el bloem; 4 sjalotjes; 1 teente knoflook; 1 pot groene olijven zonder pit (240 g); 3 kippenbouillontabletten; 15 g verse basilicum; 1 bakje mascarpone (250 g); 0,5 bakje tapenade mediterrane (a 100 g); 1 dl sherry
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2003Italiaans30-60 min.
Grissini (Soepstengels)
Een recept van de Engelse supermarktketen "Sainsbury's". Per stuk: 43 cal. en 1 g vet.
10 g verse gist of 1 tl gedroogde gist, ? 125 ml warm water, 300 g witte bloem of volkorenmeel, 3 tl zout, 2 tl olijfolie, ? tl mout extract
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-03-2000Italiaans30-60 min.
Olijvensoep met soepstengels
Een heerlijke soep, zelfs als je niet van olijven houdt
1/2 pak witbroodmix, a 500 gr, * 4 gedroogde tomaatjes op olie, * 1 eetl gedroogde oregano, * 3 eetl olijfolie, * 1 eetl bloem, * 4 sjalotjes, * 1 teentje knoflook, * 1 pot groene olijven zonder pit, 240 gr, * 3 kippenbouillontabletten, * 1 zakje verse basilicum, 15 gr, * 1 zakje verse basilicum, * 1 bakje mascarpone, 250 gr, * 1/2 bakje tapenade medirerrane, 100 gr, * 1 dl sherry
- Italiaans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-09-2003Italiaans Voorgerecht60-120 min.
SoepÂstenÂgels met pijnÂboomÂpitÂten
Superlekkere verrassing bij de soep of bij de borrel.
2 plakjes roomboterbladerdeeg ((pak 450 g, dievries), ontdooid), 1 eidooier, 50 g pijnboompitten (grof gehakt), 50 g geraspte Parmezaanse kaas,
- Italiaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-02-2019Italiaans Bijgerecht20-30 min.
snelle soepstengels
8 stuks. kcal p.st. ong 135
Zie bereiding
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-1999Bijgerecht20-30 min.
Pittige soepstengels
Met rode pepers
2 ontdooide plakjes diesvries-bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, 2 fijngesneden rode pepertjes, 1 eetlepel fijngesneden koriander, 1 theelepel zeezout
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-11-2002Bijgerecht0-10 min.
Amuse: Soepstengels in parmaham gewikkeld
Bevat per eenpersoonsportie: Energie 145 kCal - Eiwit 7 g - Vet 11 g - Koolhydraten 3 g
15 g verse basilicum, 150 g zwarte kalamata olijven, zonder pit, 1 theelepel kappertjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 8 halve soepstengels, 8 plakken parmaham
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-200810-20 min.
Soepstengels omwikkeld met Parmaham
Ook erg leuk met kleine stukjes meloen. Weer is anders dan anders!
1 ons Parmaham 1 pak soepstengels met sesam (GrandItalie)
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-08-20030-10 min.
- Eigen recept
Robuuste Soepstengels alla napoletana
Robuuste soepstengels met pizza alla napoletana smaak. Heerlijk om in de soep te dopen! Dit recept is goed voor 9 grote soepstengels
Zongedroogde tomaat, ansjovis, kappertjes, 300 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, 1tl olijfolie, 1tl suiker, 1tl zout, 300 ml lauwwarm water, 1 eiwit, 50 gram kaaspoeder,
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-2013Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Soepstengels met groene kruiden
200 gr mix voor witbrood120 ml handwarm water2 eetl olijfolie3 eetl fijngehakte peterselie2 theel. gedroogde rozemarijnnaaldjes1 ei, losgekloptzeezout
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-01-2005Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels
1/2 pak witbroodmix (a 500 g), 3 eetlepels olijfolie, 4 gedroogde tomaatjes (pot), 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel bloem, 4 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 pot groene olijven zonder pit (240 g), 3 kippenbouillontabletten, 1 zakje verse basilicum (15 g), 1 bakje mascarpone (250 g), 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g), 1 dl sherry
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-12-2009Italiaans0-10 min.
Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels
1/2 pak witbroodmix (a 500 g), , 3 eetlepels olijfolie, , 4 gedroogde tomaatjes (pot), , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 1 eetlepel bloem, , 4 sjalotjes, , 1 teentje knoflook, , 1 pot groene olijven zonder pit (240 g), , 3 kippenbouillontabletten, , 1 zakje verse basilicum (15 g), , 1 bakje mascarpone (250 g), , 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g), , 1 dl sherry,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-06-2005Nederlands30-60 min.
Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels
Ook lekker met stokbrood en kruidenboter
• 1/2 pak witbroodmix (a 500 g), • 3 eetlepels olijfolie, • 4 gedroogde tomaatjes (pot), • 1 eetlepel gedroogde oregano, • 1 eetlepel bloem, • 4 sjalotjes, • 1 teentje knoflook, • 1 pot groene olijven zonder pit (240 g), • 3 kippenbouillontabletten, • 1 zakje verse basilicum (15 g), • 1 bakje mascarpone (250 g), • 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g), • 1 dl sherry,
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-11-201310-20 min.
Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels
Kookclub Karin Koning
1/2 pak witbroodmix (a 500 g) 3 eetlepels olijfolie 4 gedroogde tomaatjes (pot) 1 eetlepel gedroogde oregano 1 eetlepel bloem 4 sjalotjes 1 teentje knoflook 1 pot groene olijven zonder pit (240 g) 3 kippenbouillontabletten 1 zakje verse basilicum (15 g) 1 bakje mascarpone (250 g) 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g) 1 dl sherry
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-09-2010Italiaans0-10 min.
- Eigen recept
Paddenstoelenmaaltijdsoep met minislavinkspiesje en soepstengels
Een heerlijk gevulde paddenstoelenmaaltijdsoep met soepstengels en mini slavinkjes.Â
400 g pizzadeeg (rol), 5 el olijfolie, 4 tl gedroogde oregano, 1 tl grof zeezout, 115 g bacon, 200 g kipgehakt, 1 soeppakket voor paddenstoelensoep
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-10-2020Nederlands20-30 min.
GroÂve erwÂtenÂsoep met soepÂstenÂgels
Hollandse soep die super lekker van smaak isÂ
1 erwtensoepvleespakket (ca. 600 g) (Albert Heijn), 300 g spliterwten (pak a 500 g), 600 g soepgroente, 1 ei, 4 vellen bladerdeeg (diepvries)
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-05-2020Nederlands30-60 min.
Schuimige olijvensoep met soepstengels
Recept Kerst Allerhande 2002
? 1/2 pak witbroodmix (a 500 g), ? 3 eetlepels olijfolie, ? 4 gedroogde tomaatjes (pot), ? 1 eetlepel gedroogde oregano, ? 1 eetlepel bloem, ? 4 sjalotjes, ? 1 teentje knoflook, ? 1 pot groene olijven zonder pit (240 g), ? 3 kippenbouillontabletten, ? 1 zakje verse basilicum (15 g), ? 1 bakje mascarpone (250 g), ? 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g), ? 1 dl sherry
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-01-2003Voorgerecht30-60 min.
Grissini con mortadella (soepstengels met worst)
12 soepstengels, 12 plakken mortadella (knoflookworst), 12 sprieten bieslook op reepjes prei
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-06-2009Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Een heerlijk & kruidig zelfgemaakt kippensoepje
Ik ben echt gek op kippensoep, maar hij moet wel kruidig en beetje pittig zijn. Ik heb al veel geexperimenteerd, maar vandaag heb ik kippensoep gemaakt met deze ingredienten en hij was echt HEERLIJK!!! Voor herhaling vatbaar dus. Zelf maak ik soep meestal in een grote pan, maar dit recept is voor een half weeshuis. Pak die soeppan dus maar uit de kast! Dit soepje is heerlijk vooraf, maar met wat stokbrood, soepstengels e.d. erbij kan je het ook als hoofdgerecht zien. Oja: je moet er wel de tijd voor hebben... (bouillon moet trekken he)
, 3 kippenpoten, 2 rode uien, 1 rode peper, 1 prei, 1 tl zwarte peperkorrels, verse peterselie, verse selderij, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1/2 tl dille, 1/2 tl italiaanse kruiden, 1 tl pikant paprikapoeder, 5 laurierblaadjes, beetje foelie, spaghetti, 3 maggi blokjes, peper en zout, koud water,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op05-09-2004Nederlands> 120 min.
Wonderdeeg
Makkelijk en soepel deeg. Goed te gebruiken in alle recepten waarin bladerdeeg nodig is: (hartige) taarten, maar ook zoutjes, soepstengels etc. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries wat ik niet nodig heb in zodat ik altijd iets in voorraad heb.
300 gram bloem, 150 gram boter, 1 ei, 1 paplepel zout, 3 eetlepels magere yoghurt
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-04-200520-30 min.
High Tea
High tea, leuk voor de kerst en eens wat anders dan een brunch
Amandel koekjes, noten koekjes, chocolade koekjes, bonbons, petit fours (mini gebakjes), zoute koekjes, zoute stengels, soepstengels, notencake, tulband, scones, brownies, applepie, notentaart, hartige taart, mini bladerdeeghapjes, soep, aardappelsalade, sandwiches met kip, garnalen, tonijn, rauwe ham, gerookte zalm, gemengd fruit,sherry, port, wijn, al met al is er heel veel mogelijk
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-10-2000Engels10-20 min.
- Eigen recept
Antipasti parmaham
Parmaham (plakjes), soepstengels met sesam (pak), galiameloen (of cantaloupemeloen)
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-06-2009Italiaans Voorgerecht0-10 min.
-
Soepstengels
van JippieJansje , 2 recepten, 0 volgers