1. Home
  2. Recepten
  3. Soepen

Soepen recepten (396) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tomatensoep (Jamie Oliver)

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

INGREDIENTEN

2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 blokjes kip- of groentenbouillon, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr, 6 grote rijpe tomaten, een bosje basilicum, zeezout en zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Soepen

Maredsous-Soep

INGREDIENTEN

1 vlootje maredsous creme smeerkaas, 3 blokjes kippenbouillon,1 klein doosje tomatenpuree,2 grote aardappelen,peper en zout,1 grote ui, teentje knoflook,water,peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Soepen

INGREDIENTEN

40 gram boter - 40 gram bloem - 1 liter runderbouillon - 4 uien - 1 blikje tomatenpuree -2 sneetjes witbrood - geraspte parmesaanse kaas, gruyere kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Soepen tafel

Bloemkoolroomsoep en Tomatenroomsoep

INGREDIENTEN

Tomatenroomsoep, 500 gr rundergehakt, bloem, peterselie, 4 liter rundvleesbouillon, 400 ml melk, 200 gr bloem, 4 blik tomatenpuree, 2 kop vermicelli, 200 gr creme fraiche, , Bloemkoolroomsoep, 2 liter kippebouillon, 2 uien, 2 kleine bloemkolen, 2 dl melk, 2 laurierbladen, 2 dl kookroom, 1 el fijngehakte peterselie, noodmuskaat, peper en zout

  •  …
  •  
  • Geplaatst op13-04-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Tomatensaus (basis voor soepen en sausen)

Basis tomatensaus voor soepen, sauzen en pastagerechten.

INGREDIENTEN

2 kilo tomaten, 2 uien, max 1/2 bosje peterselie, max 1/2 bosje selderij, 4-5 laurierblad, 3 kruidnagel (optioneel)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Basisbouillon voor pikante Chinese soepen

Dit is een recept dat de Chinezen  gebuiken als basis voor hun pikante soepen 

INGREDIENTEN

2el Rijstwijn of 2 el droge Sherry, 3 el Rijstazijn, 2 tl Chilipoeder, 2 tl Arachide olie, 1,6 liter Chinese gevogeltebouillon ( zie recept op de smulwebsite), 1 tl Sojasaus, 1 tl Zout, 1 tl Sesamolie, 0,5 tl Peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2017
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aioli

Bijgerecht: Aioli is gewoon de beste knoflooksaus. Het werd oorspronkelijk met garnalen opgediend, maar het is verrukkelijk op bijna alles, van hamburgers tot Bouillabaisse, en een klein beetje ervan zal zelfs de flauwste groenten en soepen opvrolijken en de restjes van gisteren tot een aparte schotel van vandaag maken. U kunt natuurlijk fijngewreven knoflook toevoegen of, beter nog, knoflookpuree aan eigengemaakte omgeklopte mayonaise. Het smaakt stukken beter dan de in de handel verkrijgbare knoflookmayonaises, maar het is geen Aioli!

INGREDIENTEN

Ingredienten, Voor ongeveer 5 dl, 4-6 knoflooktenen (maar u mag, natuurlijk meer gebruiken), een mespuntje zout, 3 eierdooiers, 5 dl olijfolie, citroensap naar smaak, een beetje water of dunne room (naar believen), , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heldere bospaddenstoelen soep

Deze heldere bospaddenstoelen soep is een heerlijke variant op de talrijke gebonden en romige paddenstoelen soepen. De zelfgetrokken runderbouillon maakt de soep lekker licht en uitermate geschikt als onderdeel van een 2, 3 (of meer) gangen-menu. Houd je niet van "vreemde" paddenstoelen dan kun je ook "gewonere" soorten nemen zoals (kastanje) champignons en/of oesterzwammen.

INGREDIENTEN

- runderschenkel, - 3 runderbouillonblokjes, - enkele takjes tijm, - bladselderij en/of bleekselderij, - 2 el sherry of Madeira, - 500 gram gemengde bospaddenstoelen, - evt. bosuitjes of peterselie voor de garnering

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Paddestoelen-roomsoep

~Herfst~Paddestoelen horen bij de herfst. Soepen met paddestoelen zijn er te over, maar deze is wel heel smakelijk...

INGREDIENTEN

Uit het boek "Recepten voor de herfst" van Truus Ordelman.600 gram gemengde paddestoelen, bv. champignons, kastanjechampignons, 1 liter water, peper en zout, 2 DL slagroom, fijn geknipte peterselie, 2 groente bouillionblokjes, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  •  
  •  0-10 min.

Zelfgemaakte tomatenketchup

? Ketchup is een fantastische smaakmaker voor soepen, sauzen, stoofgerechten enz. en heeft zijn snackbar-image afgelegd ? Maak zelf ketchup als er veel tomaten op de markt zijn en de prijs dus gunstig is ? Let op dat de tomaten goed rijp zijn ? Zelfgemaakte ketchup kan in een afgesloten pot of fles circa 10 dagen in de koelkast worden bewaard. Verdeel het teveel in kunststof doosjes, sluit ze goed af en zet ze in de diepvries

INGREDIENTEN

1.5 kg rijpe tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 theel. korianderpoeder, 1 theel. kerrie, 100 g lichtbruine basterdsuiker, 0.25 l rode wijnazijn, 1 eetl. mosterd, 1 klein blikje tomatenpuree, enkele druppels tabasco, zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Authentieke vanillesaus en caramelsaus

Vanillesaus en caramelsaus van alleen eerlijke en zuivere ingrediënten. Lekkere zoete sauzen uit de keuken van grootmoeder. Hierbij een recept wat ik vond in een kookboekje van meer dan honderd jaar oud. Veel plezier ermee!

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Thaise Traditionele Tom Yum Kung soep

Tom Yum Soep heeft naast het feit dat het een van de populairste soepen in Thailand en nabij gelegen landen is, veel voordelen voor de gezondheid door de krachtige combinatie van kruiden en specerijen. In feite is deze Thaise soep momenteel onderwerp van wetenschappelijk onderzoek, of de soep immuniteitsverhogende kracht heeft en als een natuurlijke remedie kan gelden tegen verkoudheid en griep. Eet smakelijk!!!

INGREDIENTEN

1 ltr kippenbouillon, 2-3 kaffir limoenblaadjes, of 1/2 tl limoenschil, 2 stengels citroengras, het onderste deel fijngehakt, 3-4 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 theel. geraspte laos of gember, 1 verse rode Spaanse peper, gehakt, of 1-2 tl Thaise chilisaus, royale handvol verse shii-take paddestoelen, in plakjes, sap van 1 limoen, 2 eetl. vissaus, 1 eetlepel. sojasaus, 12 middelgrote tot grote garnalen, gepeld, handvol verse (Thaise) basilicum, eventueel: andere groenten naar keuze: 1 handvol broccoli, kerstomaatjes, of baby paksoi, 1 theel. suiker, 1/4 kop verse koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Thais
  •  20-30 min.

Gebakken crosnes

Serveer ze bij geroosterd vleesgerechten en een frisse salade

INGREDIENTEN

- 500 gr crosnes, - 1.5 l. kippebouillon(zie receptuur soepen), - 50 gr boter gehakte peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bouillon

Recept uit 1934 voor electrisch koken.

INGREDIENTEN

Voor fijnere soepen., 300 a 400 g runderpoulet, 1 liter water, een afgestreken eetlepel zout (8g).Voor de huishoudelijke soepen., 150 a 200 g runderpoulet, 1 liter water, een afgestreken eetlepel zout (8g)., ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Tofu to negi no miso shiru

(Miso-soep met tofu en prei); voor 4 personen

INGREDIENTEN

225 gram tofu, 1 jong preitje, 8,5 deciliter dashi II (zie recept bij soepen), 3 eetlepels rode miso,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Japans
  •  20-30 min.

Halaszle - Hongaarse vissoep

Pittige vissoep uit Hongarije, waar de snoek een hoofdrol speelt .

INGREDIENTEN

3 Tomaten, 2 Rode paprika, 1,5 liter Visfumet voor soepen, 1 kg Snoek, 1 el Tomatenpuree, 1 blaadje Laurier, Paprikapoeder, Peper, Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2017
  • Hongaars
  •  30-60 min.

courgette-avocadosoep

Dit recept heeft een paar jaar geleden in de Tip Culinair gestaan als winrecept. Sindsdien hoort het tot mijn favoriete soepen. Echt heel lekker en die roze garnaaltjes staan prachtig bij het zachtgroene van de soep.

INGREDIENTEN

2 courgettes, ongeschild, in blokjes; 1 l kippenbouillon (van tablet); 2 rijpe avocado's; 1 1/4 dl slagroom; zout; peper; 1-2 el citroensap; 150 g hollandse garnalen of gerookte zalmsnippers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met tomaten-roomsaus en kipfilet

Heerlijke makkelijke Pasta met tomaten-roomsaus en kipfilet met Tomatoblend.  De producten van Tomatoblend zijn gemaakt van 100% pure ingrediënten en vormen een perfecte basis voor tal van toepassingen. Heerlijke pasta's en pizza's of smaakvolle soepen staan in een handomdraai op tafel met Tomatoblend! https://www.tomatoblend.nl

INGREDIENTEN

550g Tomatoblend, 250g penne (pasta), 250g kipfilet, 100 ml kookroom, 400g Italiaanse roerbakgroenten, 50g pesto, 1 el pijnboompitjes, 1 el olijfolie, Geraspte Parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2017
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

tomaten-cremesoep met basilicum en kaasbroodjes

Deze supersnelle soep is altijd een succes en zowel te gebruiken als lunch of voorgerecht

INGREDIENTEN

750 gr. verse tomaten (of 2 blikjes gepelde tomaten sap., 1 grote ui, 100 gr. boter, 2 bouillon blokjes (tuinkruiden bouillon) 1L water (kokend), klein teentje knoflook (uit de pers), ? bosje basilicum of wat gedroogde basilicum, zout/ peper, scheutje room culinaire (voor soepen en sauzen), VOOR DE BROODJES:, 4 pistolettes, 2 Bolletjes Mozzerella,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spinazie-munt soep met feta

Ik hou van makkelijke soepen en die goed vullen. Deze lekkere, gezonde en vegetarische soep is daar een voorbeeld van

INGREDIENTEN

300 gr spinazie, 40 gr muntblaadjes, 1 el geraspte gember, 1 el komijn, 100 gr doperwten, groentebouillon, 2 rode uien, knoflook, feta (onbewerkt)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2014
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Libanese Lentesoep

In de lente vinden we seizoengroenten, zoals de tuinboon, terug in soepen zoals deze. Dit is een variant waarin de invloeden van sefardische joden die door Libabnon trokken, terug te vinden zijn.

INGREDIENTEN

250 ml kippenbouillon1 Spanse ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, uitgeperst2 stengels bleekselderij, fijngehaktzout en versgemalen peper2 preien, zonder groen, gewassen en fijngesneden5 artisjokharten. in stukjes1 1/4 kop gepelde tuinbonen of lima bonen4 el fijngehakte munt4 el fijngehakte koriander4 el fijngehakte bladpeterseliecayennepeperpitabrood, in de lengte doormiddengesneden, geroosterd en in reepjes gesneden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Arabisch
  •  30-60 min.

SOTO AJAM Indonesische maaltijdsoep

Een heerlijke Indonesische maaltijdsoep met kip, een soeprecept uit Indonesië. Soepen zoals wij ze kennen en vooral de heldere soepen, hebben in westerse menu`s de functie van eetlustopwekkers. In Azië werden soepen doorgaans als een onderdeel bij een complete maaltijd opgediend. Tegenwoordig dient men ook in veel Aziatische landen de soepen voor de hoofdgerechten op. Op het recept van Soto Ajam bestaan vele varianten. U kunt eventueel 100 gram verse, gepelde garnalen vlak voor het opdienen aan de soep toevoegen. De witte kool kan worden vervangen door Chinese kool, Japanse stengelui of ijsbergsla.

INGREDIENTEN

1,5 eetlepel arachideolie, 2 grote uien (gesnipperd), 2 à 3 kemirienoten (geraspt), 1,5 theelepel koenjit (gemalen geelwortel/kurkuma), 0,5 theelepel ketoembar (gemalen koriander(zaad)), 1 schijfje trassie (garnalenextract), 1 kilogram kipbraadstukken zonder bot, o,5 theelepel knoflookpoeder, 1 mespunt serehpoeder (gemalen citroengras), 12 takjes bladselderij, 1 dunne prei, 100 gram witte kool, 35 à 40 gram mihoen (conimex), 3 grote gekookte aardappelen, 4 à 5 hard gekookte eieren, 4 à 5 eetlepels gebakken uitjes (bawang goreng), zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Pastinaak, Rozemarijn En Olijvensoep Met Feta

Een van de lekkerste soepen at ik bij Peter Gordon in Notting Hill. Voor deze soep gebruikte hij pastinaak, een witte wortel die in Engeland heel populair is maar in Nederland alleen te vinden is bij de reformwinkel. Het recept van de soep

INGREDIENTEN

80 ml olijfolie, 1 prei, gewassen en fijngesneden, 400 gr pastinaak, geschild en in plakjes, van 1 cm, 4 tenen knoflook, geperst, 1 el verse rozemarijn, grofgehakt, 800 ml groentebouillon, 100 gr olijven, ontpit en fijngehakt, 125 gr feta, zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2001
  • Engels
  •  20-30 min.

zwaardvinnen soep

Japanse / thaise keuken gebruikelijk bij een bukakke trouw feest

INGREDIENTEN

3 eieren,halve liter witte wijn,2 eetlepels bindmiddel voor soepen en sauzen,2 thee lepels zout,snufje peper,theekopje karnemelk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Japans
  •  0-10 min.

Basisrecept verse kaas

In de tijd van de bijbel wist iedereen hoe men verse kaas moest maken van het melkoverschot van de schapen, geiten en koeien. Zoals met veel oude technieken het geval is, is deze manier van kaasmaken niet moeilijk of ingewikkeld, maar vergt het organisatie en geduld. De melkeiwitten worden geconcentreerd in de kaas en er blijft een voedzame vloeistof over, de wei.

INGREDIENTEN

, Van 4 1/2 liter verse melk maakt u ruim een kilo kaas en meerdere kopjes wei., Deze wei kunt u gebruiken om soepen en sauzen mee te verrijken, of puur of licht gezoet te drinken., Het moet wel in de koelkast bewaard worden.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Mmm bruine bonensoep met worst spek en gebraden gehaktballetjes

Dol op peulvruchten en in dit jaargetijde vooral op die lekkere soepen met peulvruchten. Dit keer een flinke stevige maaltijdsoep met - naast de bruine bonen - ook veel groenten en vlees. De gehaktballetjes die in de soep komen bak ik eerst met een gesnipperde ui. Dat maakt dat de soep nog lekkerder smaakt. Daar kom je het koude jaargetijde mee door !!.

INGREDIENTEN

1 grote pot en een kleine pot bruine bonen (plm. 380 gram en 720 gram), 1 + 1 grote ui (gepeld en gesnipperd) (1 ui wordt gebruikt samen met de gehaktballetjes), 200 gram mager gerookte spek in reepjes, 1 + 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 flinke winterpeen (schoongemaakt in kleine blokjes), 1 flinke prei (schoongemaakt in kleine stukjes), 2 stengels bleekselderij of een stukje knolselderij (schoongemaakt in kleine stukjes), 1 eetlepel tomatenpuree, plm. 1 - 1 1/2 liter vleesbouillon (kan van blokjes), 2 theelepels kerriepoeder, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 eetlepel witte natuurazijn, 2 eetlepels ketjap manis, 1 niet al te grote rookworst, 200 gram gehakt (gekruid en in kleine balletjes gedraaid), peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Spekbrood

Voor een koude winteravond bij een kom soep...en voor een zomerse picknick.

INGREDIENTEN

200 gr witte bloem, 300 gr volkorenmeel, 6 gr gedroogde gist, 10 gr zout, 10 gr suiker, 10 gr margarine, 300 ml water, 100 gr gerookte spek, 1 sjalot

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  •  
  •  > 120 min.

Mexicaanse mais-paprikasoep

Tip-culinair, september 2005

INGREDIENTEN

4 el extra vierge olijfolie, 2 uien, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 blikjes maiskorrels (a 300 g), uitgelekt, 1/2 tl cayennepeper, 3 rode paprika's, in stukjes, 1 el chilipoeder, 1l kippenbouillon, zout, peper, koriander ter garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Bloemkoolsoep

Zacht-romige soep.

INGREDIENTEN

1 bloemkool in roosjes, bindmiddel voor soepen van maggi, provencaalse kruiden, heel klein schepje fijne mosterd, bouillonblok.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Normandische roomsoep met garnalen

Heerlijke soep die makkelijk te bereiden is en erg feestelijk is . 

INGREDIENTEN

80 gram Rijst, 8 dl Visfumet voor soepen, 500 gram Noordzeegarnaal, 40 gram Ui, 30 gram Selder, 30 gram Wortel, 2 Eieren, 100 gram Kruidenboter / Garnalenboter, 1 dl Room, Peterselie, Peper, Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2017
  • Frans
  •  30-60 min.

Prei-kokossoep met scampi

Lekkere soep met een Aziatisch tintje.

INGREDIENTEN

, 3 dl Visfumet voor soepen, 2 Aardappel, 12 Scampi, 1,5 dl Kokosmelk, 1 wit van Prei, 1 scheut Witte droge wijn, 1 el Boter, 1 Wortel, Peper, Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2017
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Kabeljauwsoep

Machtige room-maaltijdsoep

INGREDIENTEN

750 gram Kabeljauw, 75 gram Boter, 3 Aardappelen, 200 gram Wortel, 200 gram Ajuin, 200 gram Bleekselder, 1 liter Visfumet voor soepen, 1 dl Room, 1 blaadje Laurier, Peper, Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Zalmroomsoep

Feestelijke roomsoep die lekker is en makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

30 gram Bloem, 250 gram Zalm, 2 dl Witte droge wijn, 1,5 dl Room, 1,2 liter Visfumet voor soepen, 1 el Kerriepoeder, 1 Appel, 1 Ajuin, Peterselie, Boter, Peper, Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2017
  • Frans
  •  30-60 min.

PESTO / notenpesto

Lekker bij pastagerechten en soepen van "vifke"

INGREDIENTEN

1. Pesto:, 1 bosje vers basilicum, 50 gr pijnboompitten, 3 teentjes knoflook, 50, , gr gemalen parmzaanse kaas, 50 gr geraspte pecorino, zout, 1 dl olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  •  
  •  0-10 min.

shoarma-rijstschotel

Shoarma/rijstschotel met groenten, oa tomatenblokjes

INGREDIENTEN

25 gram notenrijst, 150 gram zilvervliesrijst, groentemix met kruiden voor soepen, 1/3 courgette in stukjes gesneden, margarine of bakboter, 250 gram gekruid shoarmavlees, 1 of 2 teentjes knoflook, theelepel chili con carne kruiden, 1/2 theelepel sambal manis, 1/2 blikje tomatenblokjes, 1/2 blikje limaboontjes/mais (bonduelle), +/- 8 cherrytomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heldere kervelsoep ( maaltijdsoep)

Heldere kervelsoep naar mijn moeders recept. Een maaltijd soep.

INGREDIENTEN

2 a 3 blikjes gehakte Kervel. ( in de supermarkt bij de soepen te vinden), 1 grote aardappelen, 1 kopje rijst, roosjes bloemkool, klein potje erwten en worteltjes, bouillionblokje, gehakt ( runder) 250 gr

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2009
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Consomme

6 Kcal / 27 Kjoules, 0,4 gr E, 0,4 gr V, 0 mg Chol, 0,3 gr Kh

INGREDIENTEN

250 gr mager soepvlees, 1/2 wortel (30 gr), 1/4 prei (30 gr), stukje selderijknol (20 mg), 1/4 ui (20 gr), 100 gr ijsblokjes, 1 eiwit (35 gr), 1 1/2 l runderbouillon (recept op deze pagina onder soepen)., 1 takje van elk: peterselie, tijm en lavas,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Cary Ga

Deze week: Mild pittige kerrie soep met kip en aardappelen. Een heerlijke soep die tot z′n recht komt in deze tijd van het jaar. Je krijgt er lekker veel energie van. De smaak wordt met name eigen gemaakt door toevoeging van halfvolle en kokosmelk. Dit is 1 van de vietnamese soepen waar stokbrood bij geserveerd wordt. Mijn moeder maakte dit vaak als we een energiebommetje nodig hadden tijdens de koude dagen. Hientje.

INGREDIENTEN

-1/2 maiskip, -6 aardappelen, -1 winterpeen, -1 ui, -2 stengels bosui, -2 sereh stengels, -10 laurierblaadjes, -1 1/2 liter halfvolle melk, -250ml kokosmelk, -2 eetlepels kerriepoeder, -1 eetlepel koenjit (geelwortelpoeder), -1 eetlepel rode curry pasta, -1 1/2 eetlepel zout, -1 eetlepel suiker, -3 eetlepels zonnebloemolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-2013
  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte kippen-tomaat-groentesoep uit de slowcooker

Er staan maar weinig soepen op internet die in de slow cooker bereidt zijn. Hierbij een heel lekkere gevulde soep, heb het met deze groenten gemaakt omdat ik die toevallig thuis had, kan ook met andere groente, wat jemaar hebt liggen maar de prei zou ik er zeker indoen.

INGREDIENTEN

, 3 kippenpoten of halve soepkip, 4 kippenbouillontabletten, 2 preien gesneden, 1 rode paprika in stukjes, 2 a 3 trostomaten, in kleine stukjes gesneden, klein stukje bloemkool in stukjes, bosje tijm, ca 7 a 8 takjes ( ik heb ze met garen bijeen gebonden en in de soep gedaan, aan t einde kan je t eruit halen en weggooien)., ------------------------------------------, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 ui middelgroot, 5 eetlepels boter om in te bakken, zout, 1 eetlepel bruine suiker, 2 a 3 eetlepels bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top