Bamiesoep met pindasaus
Deze soep had ik al een hele tijd niet meer gemaakt. Hij was een beetje op de achtergrond geraakt door al die winterse soepenDeze bamiesoep is wel iets speciaals en niet zomaar het eerste het beste noedelsoepje.Dat komt door de verrassende toevoeging van de pindasaus.Nu denk je misschien; Huh pindasaus in de soep Kan dat?Maar je moet het gewoon een keer uitproberen om erachter te komen hoe lekker het is.Succes ermee en ik hoor graag wat jullie ervan vinden
Ingrediënten 8 personen
- 500 gr. (runder)gehakt,, - 250 gr. champignons,, - 250 gr. taugé,, - 2 paprika`s (rood & geel), - 1 prei,, - 2 uien, , - 1 bolletje knoflook (of 4 teentjes), - 1 rode peper,, - 3 nestjes mie,, - 4 runderbouillon blokken,, - +/- 3 l. water,, - +/- 1 dl. pindasaus,, - lente ui (garnering), , voor de pindasaus naar eigen smaak:, - pindakaas,, - ketjab manis,, - sambal oelek,, - peper & zout.Bereidingswijze
- olie in de pan, knoflook met peper fruiten.- Heet water erbij, bouillonblokken en de soepballetjes (even laten garen)- paprika, prei en uien erbij.- Na een kwartiertje de mie nestjes erbij en de champignons.- Daarna de taugé.- Maak intussen de pindasaus (heet water, pindakaas, ketjab en sambal op smaak)- Als laatste gaat de pindasaus erbij.