soep van fazant
1 fazantenhaan die goed in zijn vlees zit 1 wortel 1/2 wit van prei, 1 tak selderij 1/2 teentje knoflook 80 gr. champignons, 150 gr. boter 1 glas port 2 liter gevogeltebouillon, 1 glas cognac 4 dl. room 2 sneden witbrood zonder korst
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-12-1998Internationaal60-120 min.
Consomme Van Fazant
Lekkere soep voor de feestdagen
2 fazanten,1 kip, 2 uien,1 laurierblad,500 gr kalfsbeenderen,2 kruidnagels,1 prei,1selder,1 wortel,100 gr champignons,10 peterseliestengels,1 el tomatenpuree,1 takje tijm,10 geplette peperkorrels., Voor het klaren van de bouillon: 2 wortelen,1/2 bleekselder,2 preien,3 a 4 eetlepels tomatenpuree,300 gr rundsgehakt,1 teentje look,1 takje tijm,1laurierblad,12 a 15 eiwitten.
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2000Belgisch30-60 min.
Wildsoep met witloof en fazant
Feestelijk soep die erg lekker is
1 kg witloof, 1 ui, 400 ml wildfond (bokaal), 1 fazantenborstfilet (diepvries) (of Colruyt-beenhouwerij tijdens het wildseizoen), 2 eetl. walnootpitten, 2 eetl. boter, 1 kruidnagel, peper en zout
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-2016Belgisch20-30 min.
Slavonische soep
1 1/2 liter kalfsbouillon * 1 fazant * 150 gram boter * mirepoix * 1 teentje knoflook * paprikapoeder * 50 gram bloem * tomatenpuree * 1 dl koffieroom * aroma * knoedels.
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op13-11-2005Balkan> 120 min.
heldere fazantensoep met sherry
Voor de fazantenfond:, 1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant 1 kippenkarkas olie, 2 grof gesneden uien 2 grof gesneden wortelen 1 eetlepel tomatenpuree, 1 bosje selderij 1 prei 2 mergpijpen, 1 takje tijm 1 blaadje laurier zout, 10 geplette peperkorrels 6 liter water boter, , Voor het klaren:, 2 wortelen 1/2 bleekselderij 2 preien, 3-4 eetlepels tomatenpuree 300 gr. rundergehakt 1 geperst teentje knoflook, 1 takje tijm 1 blaadje laurier zout, 5 geplette peperkorrels 12-15 zuivere eiwitten, , Voor het garnituur:, 1 wortel 1 prei 1/2 selderijknol, het borsten boutvlees kervelplukjes 1-2 dl. sherry
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-12-1998Internationaal60-120 min.
Fazantensoep met sherry
Voor 10 personen
Voor de fazantenfond:, 1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant 1 kippenkarkas, olie, 2 grof gesneden uien, 2 grof gesneden wortelen, 1 el. tomatenpuree, 1 bosje selderij, 1 prei, 2 mergpijpen, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, zout, 10 geplette peperkorrels, 6 liter water, boter, , Voor het klaren:, 2 wortelen, ? bleekselderij, 2 preien, 3-4 el. tomatenpuree, 300 gr. rundergehakt, 1 geperst teen. knoflook, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, zout, 5 geplette peperkorrels, 12-15 zuivere eiwitten, , Voor het garnituur:, 1 wortel, 1 prei
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-11-2001Nederlands60-120 min.
Fazantenroomsoep
Vrij eenvoudig Kerst voorgerecht. In 2010 voor het eerst gemaakt en was een succes.
, Een panklare fazant, soepgroenten, ui, peper, zout, thijm, laurier, bindmiddel, room, cognac, kippefond of kippebouillon.,
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-12-2011Belgisch Voorgerecht60-120 min.
Deense wildsoep
Wild (haas, hert of fazant)= weer wat anders
, 25 gr boter, 1 winterwortel, geschild en in reepjes gesneden, 1/4 selderijknol, geschild en in reepjes gesneden, 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, 1 liter wildbouillon, 1 eetlepel korianderzaadjes, geplet, 1 theelepel (gedroogde) basilicum, 1 theelepel (gedroogde lavas, 1 theelepel foelie, stukje gemberwortel, 3 dl rode wijn, zout
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-10-2004Scandinavisch30-60 min.
- Eigen recept
wildsoep met gemengde paddestoelen
200g gemengde paddestoelen; 1 winterwortel; 1 dikke prei;50g boter; 50g bloem; 750ml wildbouillon; een scheutje cognac; scheutje citroensap; peper en zout; 1 fazantenborstfilet; 50 g gerookte spekreepjes; extra boter om te bakken; 2 el gehakte peterselie
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-10-2010Europees20-30 min.
Fazantensoep
Voor 6 personen
1 fazantenhaan die goed in zijn vlees zit, 1 wortel, 1/2 wit van prei, 1 tak selderij, 1/2 teen. knoflook, 80 gr. champignons, 150 gr. boter, 1 glas port, 2 liter gevogeltebouillon, 1 glas cognac, 4 dl. room, 2 sneden witbrood zonder korst,
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-11-2001Nederlands60-120 min.
Fazantenroomsoep
Sublieme fazantenroomsoep naar een recept van de gepensioneerde sterrenchef Jan Buytaert
2 l fazantenbouillon, 150 gr kalfsgehakt, 100 gr fazantenfilet, fijngesneden of fijngemalen, 4 eieren, 3 el blonde roux, 15 gekonfijte kastanjes, 150 ml room, peper, zout, boter
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-10-2017Frans30-60 min.