Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Soep Fazant

Soep fazant recepten (11) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

soep van fazant

INGREDIENTEN

1 fazantenhaan die goed in zijn vlees zit 1 wortel 1/2 wit van prei, 1 tak selderij 1/2 teentje knoflook 80 gr. champignons, 150 gr. boter 1 glas port 2 liter gevogeltebouillon, 1 glas cognac 4 dl. room 2 sneden witbrood zonder korst

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-1998
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Consomme Van Fazant

Lekkere soep voor de feestdagen

INGREDIENTEN

2 fazanten,1 kip, 2 uien,1 laurierblad,500 gr kalfsbeenderen,2 kruidnagels,1 prei,1selder,1 wortel,100 gr champignons,10 peterseliestengels,1 el tomatenpuree,1 takje tijm,10 geplette peperkorrels., Voor het klaren van de bouillon: 2 wortelen,1/2 bleekselder,2 preien,3 a 4 eetlepels tomatenpuree,300 gr rundsgehakt,1 teentje look,1 takje tijm,1laurierblad,12 a 15 eiwitten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Wildsoep met witloof en fazant

Feestelijk soep die erg lekker is 

INGREDIENTEN

1 kg witloof, 1 ui, 400 ml wildfond (bokaal), 1 fazantenborstfilet (diepvries) (of Colruyt-beenhouwerij tijdens het wildseizoen), 2 eetl. walnootpitten, 2 eetl. boter, 1 kruidnagel, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2016
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Slavonische soep

INGREDIENTEN

1 1/2 liter kalfsbouillon * 1 fazant * 150 gram boter * mirepoix * 1 teentje knoflook * paprikapoeder * 50 gram bloem * tomatenpuree * 1 dl koffieroom * aroma * knoedels.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2005
  • Balkan
  •  > 120 min.

heldere fazantensoep met sherry

INGREDIENTEN

Voor de fazantenfond:, 1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant 1 kippenkarkas olie, 2 grof gesneden uien 2 grof gesneden wortelen 1 eetlepel tomatenpuree, 1 bosje selderij 1 prei 2 mergpijpen, 1 takje tijm 1 blaadje laurier zout, 10 geplette peperkorrels 6 liter water boter, , Voor het klaren:, 2 wortelen 1/2 bleekselderij 2 preien, 3-4 eetlepels tomatenpuree 300 gr. rundergehakt 1 geperst teentje knoflook, 1 takje tijm 1 blaadje laurier zout, 5 geplette peperkorrels 12-15 zuivere eiwitten, , Voor het garnituur:, 1 wortel 1 prei 1/2 selderijknol, het borsten boutvlees kervelplukjes 1-2 dl. sherry

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-1998
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Fazantensoep met sherry

Voor 10 personen

INGREDIENTEN

Voor de fazantenfond:, 1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant 1 kippenkarkas, olie, 2 grof gesneden uien, 2 grof gesneden wortelen, 1 el. tomatenpuree, 1 bosje selderij, 1 prei, 2 mergpijpen, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, zout, 10 geplette peperkorrels, 6 liter water, boter, , Voor het klaren:, 2 wortelen, ? bleekselderij, 2 preien, 3-4 el. tomatenpuree, 300 gr. rundergehakt, 1 geperst teen. knoflook, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, zout, 5 geplette peperkorrels, 12-15 zuivere eiwitten, , Voor het garnituur:, 1 wortel, 1 prei

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Fazantenroomsoep

Vrij eenvoudig Kerst voorgerecht. In 2010 voor het eerst gemaakt en was een succes.

INGREDIENTEN

, Een panklare fazant, soepgroenten, ui, peper, zout, thijm, laurier, bindmiddel, room, cognac, kippefond of kippebouillon.,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2011
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Deense wildsoep

Wild (haas, hert of fazant)= weer wat anders

INGREDIENTEN

, 25 gr boter, 1 winterwortel, geschild en in reepjes gesneden, 1/4 selderijknol, geschild en in reepjes gesneden, 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, 1 liter wildbouillon, 1 eetlepel korianderzaadjes, geplet, 1 theelepel (gedroogde) basilicum, 1 theelepel (gedroogde lavas, 1 theelepel foelie, stukje gemberwortel, 3 dl rode wijn, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Fazantensoep

Voor 6 personen

INGREDIENTEN

1 fazantenhaan die goed in zijn vlees zit, 1 wortel, 1/2 wit van prei, 1 tak selderij, 1/2 teen. knoflook, 80 gr. champignons, 150 gr. boter, 1 glas port, 2 liter gevogeltebouillon, 1 glas cognac, 4 dl. room, 2 sneden witbrood zonder korst,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

wildsoep met gemengde paddestoelen

INGREDIENTEN

200g gemengde paddestoelen; 1 winterwortel; 1 dikke prei;50g boter; 50g bloem; 750ml wildbouillon; een scheutje cognac; scheutje citroensap; peper en zout; 1 fazantenborstfilet; 50 g gerookte spekreepjes; extra boter om te bakken; 2 el gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2010
  • Europees
  •  20-30 min.

Fazantenroomsoep

Sublieme fazantenroomsoep naar een recept van de gepensioneerde sterrenchef Jan Buytaert

INGREDIENTEN

2 l fazantenbouillon, 150 gr kalfsgehakt, 100 gr fazantenfilet, fijngesneden of fijngemalen, 4 eieren, 3 el blonde roux, 15 gekonfijte kastanjes, 150 ml room, peper, zout, boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2017
  • Frans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top