soep van fazant
1 fazantenhaan die goed in zijn vlees zit 1 wortel 1/2 wit van prei 1 tak selderij 1/2 teentje knoflook 80 gr. champignons 150 gr. boter 1 glas port 2 liter gevogeltebouillon 1 glas cognac 4 dl. room 2 sneden witbrood zonder korst
Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel garen en veel van hun aroma afgeven. Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar ze koel. Hak de rest in stukken. Stoof de fijngesneden groenten in een grote pan in wat boter. Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10 minuten aan alle kanten lichtjes bruinen. Voeg in 2 keer de port toe en voeg, als de port is verdampt, het teentje knoflook, de champignons en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen. Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas inbegrepen, goed uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek. Kruid de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees in langwerpige blokjes. Verwarm en flambeer de cognac. Warm de bouillon van de fazant op en voeg de room, het borstvlees en de geflambeerde cognac toe. Breng de soep op smaak en dien op met in boter goudgeel gebakken blokjes brood.
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-12-1998Internationaal60-120 min.
Consomme Van Fazant
Lekkere soep voor de feestdagen
2 fazanten,1 kip, 2 uien,1 laurierblad,500 gr kalfsbeenderen,2 kruidnagels,1 prei,1selder,1 wortel,100 gr champignons,10 peterseliestengels,1 el tomatenpuree,1 takje tijm,10 geplette peperkorrels., Voor het klaren van de bouillon: 2 wortelen,1/2 bleekselder,2 preien,3 a 4 eetlepels tomatenpuree,300 gr rundsgehakt,1 teentje look,1 takje tijm,1laurierblad,12 a 15 eiwitten.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2000Belgisch30-60 min.
Wildsoep met witloof en fazant
Feestelijk soep die erg lekker isÂ
1 kg witloof, 1 ui, 400 ml wildfond (bokaal), 1 fazantenborstfilet (diepvries) (of Colruyt-beenhouwerij tijdens het wildseizoen), 2 eetl. walnootpitten, 2 eetl. boter, 1 kruidnagel, peper en zout
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-2016Belgisch20-30 min.
Slavonische soep
1 1/2 liter kalfsbouillon * 1 fazant * 150 gram boter * mirepoix * 1 teentje knoflook * paprikapoeder * 50 gram bloem * tomatenpuree * 1 dl koffieroom * aroma * knoedels.
- Balkan
- > 120 min.
- Geplaatst op13-11-2005Balkan> 120 min.
Fazanteconsomme
Heerlijke soep
-1 fazant van circa 800 g, -2 el olie, -1 wortel, -2 peterseliestengels, -1 vers takje tijm, -1 laurierblad, -7 jeneverbessen, -6 witte peperkorrels, -zout, -1/8 liter droge rode wijn, -1,5 liter kippebouillon
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-10-2005Belgisch30-60 min.
heldere fazantensoep met sherry
Voor de fazantenfond:, 1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant 1 kippenkarkas olie, 2 grof gesneden uien 2 grof gesneden wortelen 1 eetlepel tomatenpuree, 1 bosje selderij 1 prei 2 mergpijpen, 1 takje tijm 1 blaadje laurier zout, 10 geplette peperkorrels 6 liter water boter, , Voor het klaren:, 2 wortelen 1/2 bleekselderij 2 preien, 3-4 eetlepels tomatenpuree 300 gr. rundergehakt 1 geperst teentje knoflook, 1 takje tijm 1 blaadje laurier zout, 5 geplette peperkorrels 12-15 zuivere eiwitten, , Voor het garnituur:, 1 wortel 1 prei 1/2 selderijknol, het borsten boutvlees kervelplukjes 1-2 dl. sherry
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-12-1998Internationaal60-120 min.
Fazantensoep met sherry
Voor 10 personen
Voor de fazantenfond:, 1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant 1 kippenkarkas, olie, 2 grof gesneden uien, 2 grof gesneden wortelen, 1 el. tomatenpuree, 1 bosje selderij, 1 prei, 2 mergpijpen, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, zout, 10 geplette peperkorrels, 6 liter water, boter, , Voor het klaren:, 2 wortelen, ? bleekselderij, 2 preien, 3-4 el. tomatenpuree, 300 gr. rundergehakt, 1 geperst teen. knoflook, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, zout, 5 geplette peperkorrels, 12-15 zuivere eiwitten, , Voor het garnituur:, 1 wortel, 1 prei
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-11-2001Nederlands60-120 min.
Fazantenroomsoep
Vrij eenvoudig Kerst voorgerecht. In 2010 voor het eerst gemaakt en was een succes.
, Een panklare fazant, soepgroenten, ui, peper, zout, thijm, laurier, bindmiddel, room, cognac, kippefond of kippebouillon.,
- Belgisch Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-12-2011Belgisch Voorgerecht60-120 min.
Deense wildsoep
Wild (haas, hert of fazant)= weer wat anders
, 25 gr boter, 1 winterwortel, geschild en in reepjes gesneden, 1/4 selderijknol, geschild en in reepjes gesneden, 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, 1 liter wildbouillon, 1 eetlepel korianderzaadjes, geplet, 1 theelepel (gedroogde) basilicum, 1 theelepel (gedroogde lavas, 1 theelepel foelie, stukje gemberwortel, 3 dl rode wijn, zout
- Scandinavisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-10-2004Scandinavisch30-60 min.
Fazantensoep
Voor 6 personen
1 fazantenhaan die goed in zijn vlees zit, 1 wortel, 1/2 wit van prei, 1 tak selderij, 1/2 teen. knoflook, 80 gr. champignons, 150 gr. boter, 1 glas port, 2 liter gevogeltebouillon, 1 glas cognac, 4 dl. room, 2 sneden witbrood zonder korst,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-11-2001Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
wildsoep met gemengde paddestoelen
200g gemengde paddestoelen; 1 winterwortel; 1 dikke prei;50g boter; 50g bloem; 750ml wildbouillon; een scheutje cognac; scheutje citroensap; peper en zout; 1 fazantenborstfilet; 50 g gerookte spekreepjes; extra boter om te bakken; 2 el gehakte peterselie
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-10-2010Europees20-30 min.
Fazantenroomsoep
Sublieme fazantenroomsoep naar een recept van de gepensioneerde sterrenchef Jan Buytaert
2 l fazantenbouillon, 150 gr kalfsgehakt, 100 gr fazantenfilet, fijngesneden of fijngemalen, 4 eieren, 3 el blonde roux, 15 gekonfijte kastanjes, 150 ml room, peper, zout, boter
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-10-2017Frans30-60 min.