1. Home
  2. Recepten
  3. Soep Coquilles

Soep coquilles recepten (26) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Soep van gepofte paprika en coquilles

Erg lekker van smaak en ziet er mooi uit. Heb i.p.v. geitenkaas brie genomen.

INGREDIENTEN

Soep: 3 rode paprikas 1/2 liter kippenbouillon 2 eetlepels witte balsamiceazijn 1 dl. room 1 eetlepel roomboter 1 sjalot 1 teen knoflook peper en zout Garnering: 8 coquilles 1/2 sjalot gesnipperd 150 gram spinazie 75 gram geitenkaas olijfolie peper en zout

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 190 graden Borden voorverwarmen

Bereidingswijze

Pof de paprikas 30 min in de voorverwarmde oven Snipper 1 sjalot en 1 teen knoflook Doe 3 eetleples olijfolie in de pan en verhit deze. Doe hier de sjalot en knoflook in . Haal de harde stelen van de spinazie af . Haal de paprikas uit de oven , ontvel ze en haal de zaden eruit. Snij de paprikas in blokjes. Voeg dit bij het ui -knoflook mengselin de pan. Blus af met de witte balsamicoazijn. Laat de azijmn verdampen op hoog vuur. Voeg de kippenbuillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de room en de roomboter toe.( denk eraan pan van het vuur i.v.b.m. schifting ) Soep pureren en e.v.t zeven. Kook hem nog even in , maar vooral niet binden. Maak op smaak met peper en zout. Dep de coquilles droog en bestrooi ze met pepr en zout. en bak ze om en om in een hete pan met olie. Bak het hakve gesnipperde sjalotje in de pan met 4 eetlepels olijfolie voeg hier de gewassen spinazie aan toe en bak dit kort omscheppend nog geen minuut.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Soep van coquilles Sint-Jacques

Romige soep met cocquilles en kervel Een heel bijzondere soep,waar je zeker veel succes mee zal hebben!!

INGREDIENTEN

250 gr. sint-jacobsmosselen(zonder schelp), klein bosje kervel, 8 teentjes knoflook, 2 uien, zout,peper, 3 el. bloem, 3/4 l. melk, 1/4 slagroom, 2 visbouillontabletten, 2 tl. citroensap

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Pompoensoep met coquilles

Feestelijke soep

INGREDIENTEN

4 coquilles in plakjes gesneden, 1 kleine courgette in blokjes gesneden, 1/2 butternut in blokjesgesneden (pompoen soort), 2toastjes in soldaatjes gesneden, 1 snede gekookte ham fijn gesneden, 4 eetlepels geraspte parmazaan kaas, olijfolie, 12 kleine blaadjes basilicum fijn gesneden

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Coquilles met asperge

INGREDIENTEN

8 coquilles, 8 plakjes Coppa, 8 mini asperges (groene), 1 bosje asperges (groene), 1 ui, bloem, peper/zout, 1 glas witte wijn, 1 liter groentebouillon

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Aspergesoep met coquilles

Soep is niet van het seizoen, maar is ook in de herfst erg lekker!

INGREDIENTEN

1 l. stevige runderbouillon- of groentebouillon, aspergeschillen uit de vriezer, die had ik nog, kan ook zonder!, klein potje dunne asperges, gebruik 3/4 en snijd klein, 4 verse coquilles, in plakjes en daarna doormidden gesneden, 1 kuipje smeerkaas, 1 teentje knoflook, geraspt, allesbinder, tuinkers, geknipt als garnering gebruiken

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.

romige soep van 'coquilles st. jacques met kervel.

INGREDIENTEN

250 g st.jakobsmosselen, klein bosje kervel,4 teentjes knoflook, 2 uien, 50g boter, zout en peper, 3 eetl.bloem, 1/2 melk, 1/4 ltr.slagroom 2 visbouillontabl.,2 theel.citroensap.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Witlofsoep met Coquilles en Creuses

Een schuimig voorgerecht of amuse geinspireerd op een van de gerechten van Hans de Bont.

INGREDIENTEN

, 3 a 4 mooie stukjes Witlof, 200 gram Room, 2 ruime eetlepels Creme fraiche, Boter, Oestervocht, 4-6 Creuses, 4 Coquilles St.Jacques, (zee)zout en versgemalen witte peper, 1/2 verkruimeld blokje visbouillon

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Crème van venkel met coquilles

Venkel is een van de lekkerste groenten die je in de winter veel kracht geven. Dit is een echt heftige soep door de ziltige coquilles. Een echte power soep!

INGREDIENTEN

250 gram venkel, fijn gesneden, 1/2 zoete ui, fijn gesneden, 4 tenen knoflook, geperst, 500 ml kippenbouillon, 500 ml slagroom, 8 stuks coquilles, 75 gram boter, om mee te bakken, Kervel, Zout en peper, uit de molen

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

gegrilde coquilles met kerrieschuim

INGREDIENTEN

8 coquilles, boter, uitje., 10 gr kerriepoeder, 40 gr bloem, een glas witte wijn, 750 ml groentenbouillon, zout en peper, gehakte platte peterselie.,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2012
  •  
  •  20-30 min.

Soepje van aardpeer met coquilles

Feestelijk super lekker recept van twee sterrenchef Thiery Thys , de jonge twee sterrenchef van het restaurant" Nuance "in Duffel

INGREDIENTEN

500 gr aardperen, 4 coquilles, 1/2 ui, 1 teentje look, 1 l water, 100 ml room, 1 blokje kippenbouillon, 2 stronkjes witloof, 1 limoen, de zeste, enkele hazelnootjes, enkele druppels arganolie, olijfolie - boter, peper - zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2016
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Coquilles Saint-Jacques Mornay

Gegratineerde Sint-Jacobsschelpen.

INGREDIENTEN

2,5dl witte wijn5dl water1ui,in ringen1wortel,in plakken1laurierblad5t tijm0,25 bosje krulpeterselie(liefst met wortels)Voor de coquillegratin:16coquilles Saint-Jacques a tenminste ca.25g.30g boter2middelgrote sjalotten,fijngesneden30g bloem2dl melk,verwarmd100g geraspte kaas(gruyerezout,versgemalen peper.

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Coquilles met doperwt en munt puree en 2 variaties.

Soms doet een titel niet echt recht aan een lekker gerecht en dit is er zo eentje. Kort gebakken coquilles op een bedje van doperwten puree en een beetje munt. Het recept is alweer een gouwe ouwe, maar als een feestelijk voorgerecht is dit een snel en makkelijk recept. Als voorgerecht, tussengerecht of amuse.

INGREDIENTEN

12 coquilles, 2 el verse munt grof gehakt, 400 gr diepvries doperwten, 1 teen knoflook gesnipperd, 1/2 tl zout, 3 el boter, vers gemalen peper, 1 tl vers geperst citroensap, 1 ruim snufje paprikapoeder

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2019
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

soep van geroosterde paprika`s

Lekker van smaak ,en ziet er mooi uit I.p.v. geitenkaas heb ik camanber genomen

INGREDIENTEN

Voor de soep:, 3 rode paprika's, 1/2 liter kippenbouillon, 2 eetlepels witte balsamicoazijn, 1 dl. room, 1 eetlepel roomboter, 1 sjalot, 1 teen knoflook,, Garnering:, 8 coquilles, 1/2 sjalot gesnipperd, 150 gram spinazie, 75 gram geitenkaasolijfolie, peper en zout

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2013
  •  
  •  30-60 min.

Vichysoise op Oosterse wijze (Aardappel-preisoep vegetarisch)

Een heerlijke vegearische aardappel-preisoep met oosterse ingrediënten. Echt verrukkelijk. Ik heb deze soep al vaker gemaakt. Eén keer met gebakken St. Jacobsmosselen ( ook wel coquilles St, Jacques genoemd), Erg lekker. Vaker met gebakken champignons en wat rauwe preireepjes. Ook erg lekker!

INGREDIENTEN

400 gram aardappelen (kruimig kokende aardappelen dus), 1 dunne prei (groene en lichtgroene gedeelte voor de soep, rest in kleine stukjes gesneden gaat rauw in de soep als die klaar is), 1 sjalotje, klein stukje verse gember (geschild en gesnipperd), 1 stengel sereh (citroengras of 1 theelepel serehpoeder +, 1 theelepel kurkuma (geelwortel) (beiden Indische kruiden), 2 eetlepels zonnebloemolie - -, 750 ml groentebouillon (van tablet) (ik heb 3 bouillontabletten gebruikt), 200 ml kokosmelk, 1 kleine gedroogde chilipeper of 1/2 theelepel cayennepeper, eventueel nog paar druppel tabasco, eventueel 150 gram kastanjechampignons (schoongemaakt en in plakjes gesneden), 1 eetlepel zonnebloemolie

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Nage van gevogelte met coquille, venkel en paprika

Een heerlijke soep. Koop altijd grote coquilles en stoom of bak ze niet te lang. Coquilles dienen half gaar en half rauw op het bord te verschijnen

INGREDIENTEN

5 dl gevogeltebouillon, 25 gram knoflook, 2 gram verse salie, 1 gram verse tijm, brunoise van venkel, brunoise van rode paprika, 4 coquilles, 1 laurierblad, 5 gram tomatenpuree,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kreeft salade en een soepje van kreeft met coquille

INGREDIENTEN

1 Hollandse Kropsla, 2 Kreeft a 500 gr, 1 Grapefruit rood, 4 L Groenten bouillon, 4 L Groenten bouillon, 3 dl Mango Kerry dressing, 2,5dl Kreeften soep, 2 Coquilles, 1 Bladerdeeg 1 eigeel, 50gr Oude beemster, Peper en Grof zeezout

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Paprikasoep met witte kool en coquille

Een paprikasoep zit boordevol heerlijk pure smaken en is nog gezond ook

INGREDIENTEN

5 paprika's (3 rood, 1 geel, 1 groen), 4 tomaten, 3 teentjes knoflook, 1,5 liter groenten-kruidenbouillon, Verse dille, 1 prei, 1/4 witte kool, Olijfolie, Snufje zout en peper, 8 coquilles

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2014
  •  
  •  30-60 min.

Venkelsoep

INGREDIENTEN

500 g venkel schoongemaakt en in dunne reepjes, 4 gesnipperde sjalotjes, 100 g roomboter, 4 geschilde aardappels in blokjes, 750 ml visbouillon, 200 ml room, 2 tl dragon, 2 tl venkelezaad, 2 tl citroensap, 2 glazen witte wijn, 12 coquilles zonder schelp, 4 el Pernod, 4 steranijs (bij het serveren)

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2003
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tonijn met korst van wasabi en sesam

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen:, , 200 gram tonijn (langwerpig stuk van 4 bij 4 cm), , 1 eetlepel witte sesam, 1 eetlepel zwarte sesam, Tube wasabi, 50 gram zeekraal, Halve komkommer, Halve avocado, 150 ml visbouillon, 4 coquilles,

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2011
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tonijn met korst van wasabi en sesam

INGREDIENTEN

200 gram tonijn (langwerpig stuk van 4 bij 4 cm), , 1 eetlepel witte sesam, 1 eetlepel zwarte sesam, Tube wasabi, 50 gram zeekraal, Halve komkommer, Halve avocado, 150 ml visbouillon, 4 coquilles

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  • Japans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde sint jakobs schelpen

Dit gerecht heb ik met het kerstdiner geserveerd tussen de soep en de granité als tussengerechtje.

INGREDIENTEN

Per persoon 1 á 2 coquilles, citroensap, 150 ml droge witte wijn, 1 laurierblad, 1 gesnipperd uitje, , Voor de saus:, visbouillon, 25 gram boter, 25 gram bloem, gesnipperde ui of heel fijn gesneden prei., knoflook, kop melk, 1 eidooier, nootmuskaat, cognac

  • Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Tussengerecht
  •  20-30 min.

Clams Chowder.

Clams chowder is een Amerikaanse (maaltijd)soep. Clams zijn Sint-Jacobsvruchten en in het woord ?chowder? herken je het Franse chaudiere, oorspronkelijk een stoofpot in porcelein. In feitje is dit dus een visserssoep.

INGREDIENTEN

200 gr zoete mais-, 4 dl melk-, 1 fijngesneden prei (in halve ringetjes van ongeveer 2 mm)-, 1 teentje look geperst-, 1 groene paprika in blokjes (max. 0,5cm)-, 3 stengels bleekselder fijn gesneden-, 100 gr witte rijst-, 1 koffielepel bloem-, 8 coquilles-, 150 gr staartvis-, 75 gr gerookt spek-, cayennepeper-, peterselie ? room-, vetstof ? pezo,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

kerst 2016 deel 1

Het duurt niet zolang meer en dan is het weer kerst , dus schieten mijn, en dan  voornamamelijk vrouwlijke collega.s iets in de stress , want wat moet er nou weer op tafel en hoe regelen we dat allemaal. en hoe leuk is het dat ze dan aan mij vragen, heb jij geen ideetjes? jazeker wat me opvalt is dat het gourmet wel een keer klaar is , en de rosbief met spruiten is ook zooooo 1960 . 1 ding willen ze allemaal en dat is geen stress, lekker , en toch iets waar mensen over praten. in kleine hapjes staan al zat gerechten die je zo door kan schuiven naar de kerst , dit menue is custom made voor een collega, maar dat deel ik graag. een lang verhaal met heel veel ingredienten, maar je bent wel klaar , en van te voren te maken  

INGREDIENTEN

Amuse:, bonbon van fricandeau met kalfs gehakt, , 200 gram kalfs gehakt, 1 eiwit, 1 el picadillo kruiden ( jb ), 1 el paneermeel, 4 grote maar dunnen plakken fricandeau, 4 lange stengels koriander( zonder blaadjes ), 2 el kwark ( mager, vol, grieks whatever zolang het maar naturel is ), 2 tl kerrie poeder, , voor : Prei-broccolisoep met coquilles:, soep is van te voren te maken, coquilles op de dag zelf, maar is 3 minuten werk, 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 350 gram broccoli, in stronkjes verdeeld, 200 gram prei, in ringen gesneden, 150 gram aardappel, in kleine blokjes gesneden, 1 liter groentebouillon, 2 eetlepels vissaus (nuoc mam), zout & versgemalen peper, 12 coquilles, olijf olie / boter ( gezouten ), , hoofd & bij : surf & turf met hartige muffins, dag van te voren:, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 250 ml volle melk, 1 tl gehakte bieslook, ongeveer 125 gram broccoli, 2 handjes verse spinazie, 1 ui, gesnipperd, halve theelepel paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 75 gram Gruyère geraspt, , het zoetje van de wortel past perfect bij de kreeft, kleur op je bord!, 2 pakken wortel mix ( ah ), grof zout, olijf olie, blancheer de wortelen voor 10 minuten, spoel koud af, en droog met keuken papier, leg op bakpapier in je ovenschaal, en meng olie met wat zout, smeer in en grill af, dit kan helaas niet van te voren ., , saus voor eend & kreeft :, eend:, van te voren te maken :4 el wildfond,3 el bramen jam,2 el water, , smelt de fond, voeg water toe, dan de jam roer goed serveer over je eendenborst ., kreeft saus ( boter ) :, , 1 zakje slakkenboter kruiden, 4 el boter, gewoon mengen in je keuken machine tot romig, , 2 pakjes eendenborst gerookt, 2 kreeften gekookt ( of vers, ligt aan je budget ), , haal de diepvries kreeften uit de verpakking, laat in een schaal ontdooien ( dag van te voren ) giet regelmatig ijswater af, in de koelkast., 2 kreeften gekookt ( of vers, ligt aan je budget ), , haal de diepvries kreeften uit de verpakking, laat in een schaal ontdoooien ( dag van te voren ) giet regelmatig ijswater af, in de koelkast., , snijdt door met een scherp broodmes, verwijder de groene smurie, smeer in met de boter, en grill tot boter gaat lopen, verwarm je grill pan, en grill de eenden borst kort tot lauw, serveer direct, eenden borst links, wortel in het midden, halfe kreeft rechts s, het kan zijn dat ik dingen ben vergeten, comment me dan graag, ,

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2016
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kwartet op het bord

INGREDIENTEN

4 coquille`s, 2 pommodori tomaten, blaadje basilicum, knoflook, 50 gr rucola, parmazaan, 1 sereh, pakje gerookte paling filet, 2 dl visfond, creme fraiche, 4 plakken dik kletzenbrood, roomboter, 4 duivenborsten, 1 appel, 1 rodebiet gekookt, azijn, suiker, 1dl honing framboos dressing, 1 kreeft a 500 gr, 1 snee oud wit brood, 2 knoflook, 2 scheut witte wijn, 5 draadjes saffraan, 2 scheppen mayonaise, 2dl strandkrabbensoep

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heldere vissoep (maaltijdsoep)

Eenvoudig gerecht, en houdt het midden tussen een soep en een ongebonden vis ragout. Vers, simpel en snel.

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook, olijfolie, 1 blik tomatenblokjes op sap, 300ml. (verse)  visbouillom, of van een blokje, 125 ml witte wijn , 500 gram witvis (kabeljou, schol, heilbot enz.), 12-16 grote garnalen, pantser en darmkanaal verwijderd., 8-12 kleine st jacobsschelpen (diepvries), 1 eetlepel gehakte peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bommel: Heldere bouillon met groenten

Onderdeel van het Diner Maitre Jozeph, dat verder bestaat uit Coquilles de moules 'facon du chef' en Medaillons de veau 'Bommelstein'. Het diner wordt afgesloten met een vruchtensalade 'Les vergers du chef Jozeph, waarvan het recept niet wordt vermeld.Bron: De keuken op Slot Bommelstein

INGREDIENTEN

Schenkel met been, soepgroenten, zout, 1 dunne prei, 8 spruitjes, 100 g kleine spinazieblaadjes, 1 glas sherry

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  •  
  •  > 120 min.
Nieuwste soep coquilles recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top