1. Home
  2. Recepten
  3. Soep Argentijns

Soep argentijns recepten (18)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Argentijns Chimichuribrood

Lekker stevig brood met een licht zure/prikkelende smaak. Heerlijk bij soep. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

230 ml water, 1,5 el wijnazijn, 3 el olijfolie, 1/8 Am. theel. cayennepeper, 0,75 Am. theel. gedroogde oregano, 2 teentjes knoflook (geperst), 0,5 gesnipperde ui (ca. 3 el), 3 el peterselie 1 el suiker, 3 el zemelen, 1,5 Am. theel. zout, 450 gr. witte bloem, 1,5 Am. theel. gist (= 4,5 ml)

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in de volgorde die de gebruiksaanwijzing voorschrijft in de machine en bak het brood met het programma ?normaal?, stand licht.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

pikante kippensoep met champignons

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 2 eetlepels kerriepoeder, 250 gram champignons, 250 gram tauge, 6 takjes selderij, 2 eetlepels sojasaus, 1/2 theelepel sambal oelek

  • Argentijns
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Puchero Met Bonen En Worst

Variatie op de Franse pot-au-feu, genaamd Puchero con porotos (Puchero met bonen en worst)

INGREDIENTEN

150 gram witte bonen of kekererwten, zout, 500 gram schenkel met vlees, 1 kilo mager rundvlees (aan 1 stuk), 250 gram chorizo of Spaanse paprikaworst (aan 1 stuk), 1 vleestomaat, in vieren gesneden, 1 grote ui, in grove stukken gesneden, 1 rode, of groene paprika (zonder zaadjes) in vieren gesneden, 2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd, 2 laurierbladeren, 4 aardappelen, geschild en gehalveerd, eventueel 400 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden, olie en azijn, versgemalen peper.

  • Argentijns
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Sopa De Zapallo

Pompoensoep

INGREDIENTEN

1 ui, fijngehakt of 1 prei, in ringen gesneden, 50 gram boter, 200 gram geschilde pompoen, in stukjes gesneden, 2 eetlepels bloem, 1/2 liter melk, 1 liter pucherobouillon (zie pucherorecept), 1 laurierblad, zout, versgemalen peper en geraspte nootmuskaat, 75 gram geraspte oude kaas.

  • Argentijns
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Argentijns
  •  30-60 min.

koude amandelsoep met advocado, appel en gerookte vis

Lekkere romige soep met zachte advocado, frisse appel, en ziltige gerookte vis.

INGREDIENTEN

250 gram witte amandelen, 150 ml olijf olie, 150 ml zonnebloemolie, 75 gr broodkorst, 200 ml water, 2 knoflooktenen, Zout en peper, 300 gram gerookte vis (bv heilbot of haringkoninkje), 2 groene appels, 2 advocado′s,

  • Argentijns Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Argentijns Voorgerecht
  •  10-20 min.

Maissoep met avocado

Vegetarische maaltijdsoep met een Zuid-Amerikaans tintje

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui 1 eetl. olie 3 middelgrote aardappelen 1 groentebouillonblokje 4 dl melk 1 klein pakje mon chou 1 blik maiskorrels sambal of chilisaus 1 rijpe avocado 1 bos peterselie.

  • Argentijns
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2004
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Sopa De Zanahorias Y Arroz

Wortelsoep met rijst

INGREDIENTEN

1 1/2 liter pucherobouillon (zie eerder recept), 75 gram rijst, 1 gekookte winterpeen (uit de puchero), zout en versgemalen peper naar smaak.

  • Argentijns
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Caldo A La Reina

Koninginnesoep

INGREDIENTEN

1 1/2 liter pucherobouillon zoals in het recept voor Puchero beschreven, 3 eieren, losgeklopt, zout en versgemalen peper.

  • Argentijns
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Sopa De Arvejas Partides

Spliterwtensoep

INGREDIENTEN

200 gram ontbijtspek, in blokjes gesneden, 1 eetlepel plantaardige olie, 1 1/2 liter pucherobouillon (bouillon van de puchero, getrokken van rundvlees), of kippe- vlees- of groentebouillon, 200 gram spliterwten, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 winterpeen, grofgeraspt, zout en versgemalen peper naar smaak, geroosterde of gebakken croutons.

  • Argentijns
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Chilisoep

INGREDIENTEN

1 ui, 2 bouillontabletten, 1 peper, Spaanse rode, 0.5 l. kidneybonen, 0.5 l. tomaten, gezeefde, 70 gr. tomatenpuree, 3 el. olie, plantaardige, 1 el. peterselie, verse, fijngehakte, 1.5 el. wijnazijn, rode, 1 snufje suiker, 1.5 dl. water, 2 teentjes knoflook, 1 tl. komijn, Zout, Peper

  • Argentijns
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Puchero Maxima

Het principe van de Argentijnse puchero is dat het vlees en groenten in vocht worden gegaard, tot een smakelijke soep is ontstaan. Vervolgens worden het vlees, de groenten en het vocht apart opgediend. Onderstaand recept is een basisrecept, waar je naar hartelust op kunt varieren, net zoals de latino's zelf doen.

INGREDIENTEN

3 liter water, 450 gram mager rundvlees uit een stuk, 150 gram kipfilet, 1 ui, 1 groene paprika, 1 grote aardappel, 2 rapen, 4 hele peperkorrels, 1/2 winterpeen of 1 klein exemplaar, 30 gr rijst of vermicelli, enkele takjes peterselie, zout,

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste soep argentijns recepten

Wotelsoep

Zeer gevulde oranje ogende soep. Lekker met kruidenboter en stokbrood. Eventueel met salade te combineren.

INGREDIENTEN

1 eetl. olie, 1 ui. gesnipperd, 1 zoete aardappel, geschild en in stukjes, 500gr. wortelen, geschild en in stukjes, 3 cm. gemberwortel, geschild en fijn gehakt, 1 theel. komijn, 1 theel. kurkuma of kerriepoeder, 1l. kippenboullion, geraspte schil en sap van een sinasappel

  • Argentijns Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2014
  • Argentijns Voorgerecht
  •  20-30 min.

paprika-maissoep met rookworst

INGREDIENTEN

1 ui, 2 aardappels, 3 teentjes knoflook, 2 rode paprika's, ?Spaans rode peper, 2eetlepels olijfolie, 1groentebouillontablet, ? runderrookworst, 300g crispy mais ( bonduelle ), 1 stokbrood, 1 theelepel oregano.

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Sopa De Albondigas

Bouillon met soepballetjes

INGREDIENTEN

1 1/2 liter pucherobouillon (zie andere recepten), 4 eetlepels rijst, (voor de soepballetjes), 150 gram mager rundergehakt, 50 gram ontbijtspek, zeer klein gesneden, 50 gram verse broodkruimels, 1 uitje, zeer fijngehakt, 1 klein ei, losgeklopt, zout, versgemalen peper en geraspte nootmuskaat.

  • Argentijns
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Argentijnse groentesoep

Simpel soepje met gebruik making van kant en klare mixen

INGREDIENTEN

30 cc olijfolie, 100 gr aubergines, in blokjes gesneden, Mespuntje cayennepeper, ? komkommer, in de lengte doorgesneden, ontdaan van zaad en in blokjes gesneden, 150 gr Vermicellisoep (pakje), 150 gr Soepverrijker (rundvlees), 25 gr fijngesneden peterselie, 25 gr verse majoraan (of 12 gr vriesdroog),

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Kleurige Kerriesoep.

INGREDIENTEN

3 eieren/1 rode paprika/2 lente-uitjes/250gr champignons/35gr boter/1-2 tl.kerrie/1 pakje(voor 1.5 liter)kerriesoep met champignons/1 pot(340gr)kippenbouillon met kipvlees/300gr parijse worteltjes(wortelballetjes)of bospeen,in stukjes/300gr diepvriesdoperwten/1/8 liter slagroom/zout/peper/2 el.gesnipperde peterselie.

  • Argentijns
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Zuid Amerikaanse vissoep

Een smakelijke variant op vissoep

INGREDIENTEN

6 miniaardappeltjes (gekookt), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 uitjes (fijngehakt), 2 koppen broodkruimels (of 1 kop paneermeel), 1 geraspte winterwortel, 3 koppen melk, 1 ? kop visbouillon, ? theelepel oregano, 1 pond makreel (of kabeljauw, koolvis enz.) in blokjes van ? 2 ? cm, fijngehakt gekookt ei, zout en peper,

  • Argentijns
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Argentijns
  •  20-30 min.
Nieuwste soep argentijns recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top