1. Home
  2. Recepten
  3. Snel Italiaans

Snel Italiaans recepten (2.158)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet Peper, zout Bloem 2 eetlepels olijfolie 1 blikje tomatenblokjes 1 kleine ui 2 teentjes knoflook ½ rode Spaanse peper 2 theelepels oregano plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas 1 glas droge witte wijn

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de peperstukjes, ui en knoflook even aanzetten. Tomatenblokjes en witte wijn toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel wat laten inkoken. Het moet een dikke saus worden. Op smaak maken met peper, zout en oregano. Kipfilet in dunnere plakken snijden. Bestrooien met wat peper, zout en bloem. Rest olie verhitten en kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin bakken. Kip naast elkaar in Ovenschaal leggen. Tomatensaus erover verdelen. Wat oregano erover strooien en een lekkere plak kaas erop leggen. Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta penne met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten

Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!

INGREDIENTEN

400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -, 2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder!

INGREDIENTEN

400 gram macaroni of rigatoni, 350 gram kipfilet in blokjes, 250 gram champignons, 1 kleine ui (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels olie, zout, peper, 100 ml witte wijn of kippenbouillon (bij gebruik van bouillon oppassen met zout), 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld mon chou), 2 flinke eetlepels fijn gehakte peterselie, 75 gram geraspte belegen kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta Met Zalmroomsaus

Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas

INGREDIENTEN

250 gram gerookte zalmsnippers, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 beker creme fraiche of room culinair, 1 pakje kruidenkaas met kruiden (bv Paturain of van AH) en 250 gram pasta naar keuze.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.

INGREDIENTEN

2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto

De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje.

INGREDIENTEN

4 kalkoenschnitzels, 1 bolletje mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 teentjes knoflook, 2eetlepels groene pesto, 2 eetlepels olijfolie, 1 vleestomaat, bloem, zout, peper, geraspte belegen kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

pasta carbonara

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop.

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze (spaghetti is lekker), 2 eieren, room (een bekertje creme fraiche of een half pakje koksroom/room culinair), 75 gr parmezaanse kaas, spekjes (of bakbacon in stukjes), knoflook, peper en een klontje boter (eventueel).

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

Een makkelijk en snel avondmaaltijd, waar iedereen aan tafel van zal smullen.

INGREDIENTEN

- Twee puntpaprika`s, - 250 gr gehakt, - 1.5 tl sambal oelek, - 1 tl Italiaanse kruidenmix, - 1 tl basilicum, - 1 tl oregano, - gemalen peper naar smaak, - 2 el pesto rosso, - Strooikaas (Parmezaanse), - 100 gr Italiaanse roerbakgroente, - Boterolie, - 100 gr cherry tomaten

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Snel Italiaans brood

Makkelijk en pittig brood uit Italië

INGREDIENTEN

7 gr gedroogde gist, 1 el suiker, 200 ml water, 250 gr bloem, 2 el olijfolie, 1 tl zout, Voor de kruidenmengeling:, 4 el olijfolie, 20 gr Italiaanse kruiden, 1 tl lookpoeder

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2018
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Appeltaart, Italiaanse versie

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel.

INGREDIENTEN

150 gram boter, 150 gram suiker, 4 eieren, 500 gram appels, 150 gram zelfrijzend bakmeel, de schil en sap van 1 citroen, snufje zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker!

INGREDIENTEN

5 flinke paprikas in (liefst) verschillende kleuren (1 paprika wordt gebruikt voor de vulling) -, Saus:, 2 blikjes tomatenblokjes, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout, Vulling:, plm. 600 gram mager rundergehakt, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), (1 paprika zie boven gesnipperd), 150 gram geraspte belegen kaas, peper, zout

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
Nieuwste snel italiaans recepten

Frittata (snel)

Appeltje eitjedag, lekker snel en voedzaam.........

INGREDIENTEN

2 eetlepels Olijfolie, 1 zak Italiaanse wokgroente (750 gr. diepvries) AH of ander merk, 8 Eieren, 50 ml. Melk 1, 1 bakje Ricotta (verse kaas, 250 gr.) AH of..., 1 zak Eikenbladsla melange (100 gr.), 2 eetlepels sladressing Balsemico,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Simpele pasta met boursin en pijnboompitjes

Gewoon zo?n heerlijke simpele pasta die iedereen lust. En snel bereid is!!!

INGREDIENTEN

600 gram verse pasta (of bijvoorbeeld die verse pasta van A.H.Voor de saus (4 personen):pakje Boursin met knoflook-kruiden 2 dl witte, zoete wijn (Chardonnay) 2 handjes sugar snaps (suikerpeulen) of normale peultjes 2 uien60 gram pijnboompitten 2 eetlepels rode pesto 600 gram (zachte) hamlappenzout, peper, rundvlees-bouillonblokje

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snel Italiaans rundvleesstoofpotje met tomaat wortel en rode wijn!

Geen zin om uren in de keuken te gaan staan, met deze snelle stoofpot tover je zo een lekkere maaltijd op tafel! Heerlijk voor de koude winterse dagen  

INGREDIENTEN

500 g magere runderlappen, 1 ui, 6 trostomaten, 350 g kastanjechampignons, 1 winterwortel, 3 takjes tijm, 3 el Bertolli koken, bakken en roerbakken vloeibaar, 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g, 2 takjes rozemarijn, 50 ml rode wijn

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

snel pennerecept

Een makkelijk, heerlijk en eenvoudig pastarecept.

INGREDIENTEN

1 Pak pennepasta, 2 ons hamreepjes, 1 ons ossehaas (kan natuurlijk ook zonder en dan iets meer hamreepjes), 4 ons uien, 4 teentjes knoflook, verse bieslook, 1 bakje champignons en 2x 1/4 liter creme fraiche. Wat cayennepeper.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

snel frambozenijs

Op basis van slagroom en vers zomerfruit voor 3/4 liter ijs.

INGREDIENTEN

250 gr frambozen, 2 dl slagroom, 100 gr poedersuiker, sap van 1/2 citroen, frambozen en/of aardbeien om te garneren, munt of citroenmelisse om te garneren

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Snel pastagerecht met garnalen, knoflook en kruiden

  Een hele tijd geleden zag ik Donna Hay op de tv, ze maakte dit recept klaar (ik heb het wat aangepast). Het is supersimpel en zo snel om klaar te maken! Ik maak dit als ik niet veel tijd heb maar toch   lekker wilt eten en de combinatie  pasta, garnalen en knoflook  vinden wij beiden heerlijk. Alles bij elkaar duurt het hooguit 15-20 minuten voordat  het op de tafel staat. 

INGREDIENTEN

200g pasta (ik had linguine maar gebruik gerust andere pasta), 25g boter (ongeveer 2 el), 1 flinke scheut olijfolie, 4-5 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden., 1 tl gedroogde rode peper vlokken (Pul biber te koop bij bvb Marokkaanse winkel) OF neem gewone gedroogde rode peper vlokken., Geraspte schil van 1 niet te grote citroen., Sap van dezelfde Citroen, Ongeveer 12 middelgrote rauwe garnalen, gepeld, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd., Flinke hand grof gesneden platte peterselie., Vers gemalen zeezout en zwarte peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snel Frambozenijs

Zoals de naam al aangeeft, het is een heel snel, en lekker toetje

INGREDIENTEN

250 gr frambozen, 2 dl slagroom, 100 gr poedersuiker, sap van 1/2 citroen, frambozen of aardbeien om te garneren, munt of citroenmelisse om te garneren, ,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Snel frambozenijs

INGREDIENTEN

250 g frambozen, -2 dl slagroom, -100 g poedersuiker, -sap van 0.5 citroen, -frambozen en/of aardbeien om te garneren, -munt of citroenmelisse om te garneren, ,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Snel frambozenijs

INGREDIENTEN

250 gram frambozen -, 2 dl slagroom -, 100 gram poedersuiker -, sap van 1/2 citroen -, frambozen en aardbeien om te garneren -, munt of citroenmelisse om te garneren, , , , ,

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar.

INGREDIENTEN

750 gr kruimige aardappels, 3 teentjes knoflook (geperst), Bosje verse platte peterselie (gesnipperd), Zwarte peper, Zeezout, 2 el citroensap, 1 1 ½ el Parmezaanse kaas, Goede olijfolie, Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

pasta met gemengd wilde paddestoelen

Zo een simpel gerecht, maar wel erg gezond en erg lekker.

INGREDIENTEN

250-350 gram paddestoelen (AH heeft mooie paddestoelen in een bakje, dat zijn meestal 3 soorten), 3 eetlepels Olijfolie, 1 teen Knoflook, fijngehakt, 1-2 gedroogde pepertjes, fijngewreven of heel fijn gehakt (wanneer je het wat pittiger wilt hebben), Zout en Peper uit de molen, Sap van 1/2 Citroen, 450 gram (verse Pasta), Een handjevol geraspte Parmezaanse Kaas, Een handjevol verse Peterselie, grof gehakt, 50 gram Boter,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Roerbakgerecht Snel Gemaakt

Roerbakken van italiaanse groente met garnalen

INGREDIENTEN

Diepvries italiaans roerbakgroente, 250 gram noorse garnalen, wat sesam- of basilicumolie

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto

Een lekker snel, zeer smaakvol gerecht met alleen maar verse producten: pasta gevuld met kaas en spinazie samen met geitenkaas, rauwe ham, zelfgemaakte rucola-walnotenpesto en een beetje verse munt.

INGREDIENTEN

, Verse pasta gevuld met spinazie en kaas (bakje AH), 75g geitenkaas met honing, 80g rucola, handvol geraspte oude kaas, teentje knoflook, handje verse basilicum, 4-5 blaadjes verse munt, 60g walnoten, 50g rauwe ham (liefst biologisch), citroen, gemengde jonge bladsla, extra vergine olijfolie, peper en zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tomatensaus, slank, snel, lekker

Heerlijke slanke saus, snel klaar en kan prima ingevroren worden, dus dan heb je altijd een voorraadje. smaakt heerlijk bij pasta, gehaktballen, gegrillde groenten enz..

INGREDIENTEN

1 ui (gesnipperd); 1 teentje knoflook; 1 blik tomatenblokjes (400 gr.); 1 klein blikje tomatenpuree; 2 eetlepels gehakte peterselie; 1 theelepel italiaanse kruiden; 2 eetlepels olijfolie; 2 laurierblaadjes; 1 theelepel suiker; zout en vers gemalen peper.

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2008
  • Italiaans
  •  20-30 min.

snel en makkelijk hapje

Leuk en makkelijk hapje voor bij de borrel

INGREDIENTEN

Stokbrood, mozzarella, tomatentappanade, oregano

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Snel basisrecept voor pizzasaus

INGREDIENTEN

, , - 1 ui, - twee eetlepels olijfolie, - 2 teentjes knoflook, - 1/2 theelepel suiker, - 4 deciliter gezeefde tomaten (uit een pak), - 1/2 theelepel Italiaanse kruiden, - 1/2 theelepel zout, ,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tagliatelle met pestosaus (snel & makkelijk)

INGREDIENTEN

500 g kipfilet [in reepjes], 1 ui [gesnipperd], 250 g champignons [gesneden], 25 g boter, 1 dl kippebouillon, 4 el pestosaus, 2 dl Room Culinair of crème fraîche

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Romige italiaans gekruide kalkoenreepjes

Een super snel recept. En ook: Om je vingers bij af te likken!!!Reepjes kalkoen, snel gebakken in een romige saus met gedroogde tomaten en rode pesto.

INGREDIENTEN

500 gram kalkoenreepjes of -blokjes -, 6 (half)gedroogde tomaten op olie -, 200 ml slagroom of crème fraîche -, 2 flinke eetlepels rode pesto-, peper, zout -, 1 fijngesneden eetlepel peterselie -, eventueel een glas witte wijn -, 2 theelepels paprikapoeder -, 1 theelepeltje suiker -, 2 theelepels (witte) balsamico-azijn

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pizzadeeg extra snel en eenvoudig

Snel, goedkoop en vers koken. Recept voor 4 personen 500 gram bloem. De andere helft kan gebruikt worden voor de volgende keer en ingevroren worden in diepvrieszakje. Deeg is in 10 minuten klaar. saus ook in 10 minuten. Eventueel voorbakken van ingredienten 10 minuten.  

INGREDIENTEN

Pizzadeeg:      230 graden - 15 minuten     Benodigde tijd 2uur, 500 gram     Gezeefde bloem250 ml     Warm water (niet heet!), 1 zakje gist    Dr. oetker 7 grams zakje, ½  eetlepel     Zout, 1 theelepel    suiker, 3 eetlepels    Olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pasta met spinazie, champignons en zalm

Ideale studentenkost, makkelijk, snel en gezond, maar ook lekker als je geen student meer bent. Het schijnt trouwens dat je spinazie niet samen met vis mag eten, maar de combinatie is gewoon zo lekker!

INGREDIENTEN

Pasta (150-200 gram), ik neem meestal fusilli, zalm (1/2 stukken, diepvries is prima), halve/ driekwart zak spinazie (ik neem altijd verse, die zitten in een zak van 350 gram ofzo. Wat ik over hou gebruik ik de volgende dag voor een salade), 250 gram champignons, bakje boursin (of andere kruidenkaas, het merk is niet echt relevant)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta, lekker en zeer snel

Pastagerecht met room en crabsticks

INGREDIENTEN

500 gr. pasta (naar keuze, evt. vers), ca. 3,7 dl.room, ca. 150 gr. spekjes, ca. 10 crabsticks, olijfolie (of boter.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Snel en smaakvolle Italiaanse schotel

Dit recept heb ik gekregen als lunchgerecht, ik heb het aangepast naar een smaakvol, gezond en snel te bereiden hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 2 eieren, 2 rode uien gesnipperd, 300 gram wortelen in blokjes, 6 tomaten in blokjes, blikje tomatenpuree, 150 rucola, 40 gram pijnboompitten geroosterd, citroensap, 2 teentjes knoflook, Basilicum, tijm, oregano, peper en zout, Kokosolie, Extra vergine olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta Lekker En Snel

Spaghetti, kaas en nootjes, lekker en makkelijk: wat wil je nog meer.

INGREDIENTEN

Spaghetti; 1 prei; plak ongesneden ham; champignons; 175 gram cashewnoten; 2 eieren; 1 dl yoghurt; 200 gram geraspte kaas; cayennepeper.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

lasagne a la snel

Hele lekkere lasagne met een goed gevulde saus.

INGREDIENTEN

-500 gr. rundergehakt, -1 pak lasagnebladen,Honig, -2 potten bolognesesaus,Heinz, -1 grote ui, -1 bakje champignons, -1 bakje kastanje champignons of een ander soort, -olie, -250 gr. geraspte belegen kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaans kalfsragoutbroodje

Een lekker snel gerecht voor de zaterdagavond.

INGREDIENTEN

1/2 rode papriak * 3 eetl. italiaanse kruidenmix (diepvries) * 2 eetl. creme fraiche * 1 blikje kalfsragout * zout, peper * 4 voorgebakken pistolets * 1 dunne komkommer * 1/2 zakje kruidendressing (khune) * 4 takjes peterselie.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2002
  •  
  •  20-30 min.

Italiaans varkenshaasje

Makkelijk, snel en zelfs een tikje feestelijk

INGREDIENTEN

500g varkenshaasje, 4 plakjes italiaanse ham, 4 sneetjes abdijkaas, verse tijm, groenten van het seizoen, aardappeltjes naar keuze

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

italiaans stokbrood

Snel

INGREDIENTEN

1 stokbrood- 50 gr boter- 2 uien- 100 gr geraspte kaas- 1 tomaat- italiaanse kruiden- zout- peper

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

italiaans omelet

Waanzinnig makkelijk en snel en ook nog lekker

INGREDIENTEN

3 eieren 4 el olijfolie 2 kipfilet(a 125 gr)1/ zak italiaanse groentemix (a 400 gr)2 el italiaanse kruidenmix(diepvries daregal)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een Italiaans broodje

INGREDIENTEN

4 dikke sneden brood, 4 eieren, 1 rode paprika, 1 volle el. gehakte bieslook, peper, zout, boter

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Oma Toos Tomatensoep (snel en lekker)

Grote pan (3 liter) tomatensoep voor de hele familie. Simpel snel en zeer lekker !

INGREDIENTEN

2 pakken Vitafit Tomatensap (Lidl), 2 middelgrote uien gesnipperd, 1 blikje tomatenpurree (140 gr.), 1 liter gevogelte of kippenbouillon, 500 gr. Soepballen (kippengehakt), 2 tenen Knoflook, 30 gr. Bloem, 1 bosje Peterselie, Olijfolie, Paar druppels vloeibare Stevia of eetlepel suiker, Gembersiroop, Room of creme fraiche, Koriander eventueel

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2013
  • Italiaans
  •  0-10 min.
Nieuwste snel italiaans recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top