Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Smulweb

Smulweb recepten (470) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

lasagna

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stifado voor de slowcooker of oven

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker), 4-5 el olijfolie., 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan)., ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen), Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  > 120 min.

Roti met kip, aardappelen, kousenband en ei

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke kip kerrie!

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)

INGREDIENTEN

Voor het Kipmengsel:, * 750 gr. Kipfilet, * 1 (rode) Ui, * 2 teentjes Knoflook, * 5 eetlepels Ketjap Manis, * 2 eetlepels Sojasaus, * 1 eetlepel zoete Chilisaus, * 1 eetlepel Olijfolie, * 1 theelepel Knoflookpoeder, * 1 theelepel Paprikapoeder, * 1 theelepel Massala, * Peper en Zout, Voor de Saus:, * 100 gr. Bakboter, * 100 gr. Bloem, * 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!), * +/- 1 liter Water, * 2 Runderbouillon blokjes, Extra:, * 1 Rode Puntpaprika in stukjes, * 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

Update 19-1-2019 ter ere van mijn moeders verjaardag. Hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld. Suiker ook iets extra. Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

INGREDIENTEN

Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam (aardbeien kan ook, maar 4 vruchten is iets smaakvoller. 1 pakje monchou van 200 gram, 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 100 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen of morellen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Moussaka a la louise

In 2008 hebben wij in Griekenland heerlijke Moussaka gegeten. Ik zocht "even" een recept. Op Smulweb stonden er al 239 en bij Google ???? PFFF.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Alle recepten bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten maar de hoeveelheden,de kruiden, wel/geen aardappelen enz. enz. verschilden zoveel dat ik besloot een eigen versie maken wat op Moussaka moest lijken, daarom heet het dus "Moussaka a la Louise." Ik zet dit NIET op Smulweb om het 240 ste Moussaka recept toe te voegen maar omdat wij het heel lekker vonden en OOK omdat ik het niet meer kwijt wil raken! Mocht je het een keer willen proberen? Leuk, gewoon doen. De hoeveelheden kloppen, de oventijd klopt (kan variëren natuurlijk) maar het is dus gemaakt en geproefd! En de zelfgemaakte foto staat erbij.

INGREDIENTEN

2 flinke aubergines (600 gram in de winkel gewogen ), 3 flinke aardappelen (ongeschild 650 gram), 3 vette tenen knoflook, 2 grote uien (uien en knoflook fijnsnijden), 500 gram rundergehakt, 1 el olijfolie, 1 blik tomaten + het sap (Blokjes, heb je hele tomaten maak ze dan wat fijner)., 1 blikje tomatenpuree ( 140 gram), 1 el gedroogde Oregano + 1 tl voor door de saus Heb je verse oregano? (tegenwoordig te koop bij de meeste supermarkten), Des te beter. Gebruik dan 2 el verse Oregano + 2 tl voor door de saus., Peper/ Zout naar smaak., Wat nootmuskaat., Halve theelepel kaneel., 1 flinke kneep rode peper uit tube. (te koop bij supermarkt o.a. A.H.) Of heb je toevallig nog een rode peper liggen?, 60 gram Parmezaanse (of andere pittig belegen geraspte kaas.), Voor de bechamel saus, 50 gram boter, 50 gram bloem, 200 ml room (je kan ook slankroom nemen), 300 ml melk, Eventueel 1 ei (zie bij serveertips)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  • Grieks
  •  60-120 min.

Slanke ovenschotel met ham en kaas

Lekker, slank, gezond, snel klaar en het smaakt heerlijk. Eigenlijk is dit recept met volkoren macaroni maar ik heb dit keer eens voor Fusilli pasta gekozen. De hoeveelheden zijn voor een dieet portie, ben je niet op dieet dan neem je meer.

INGREDIENTEN

1 bakje champignons, 2 preien, 1 plak ham van 100 gr, 160 gram (gare) macaroni, 1 paprika, Pakje Hamkaas of Kaassaus (ongeveer 200 ml), Verse (of gedroogde) bieslook, Italiaanse kruiden, Peper en zout naar smaak, Voor de salade, Een paar tomaten, 1 of 2 uien, Dressing (naturel, slanke), , Aantekening; mocht er een reclame verschijnen van de bonen van Hak? De TIP met het advies om de bonen van Hak te kopen komt niet van mij maar is een reclame van Smulweb.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

La tarte au citron meringuée (citroentaart)

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Oma Ida`s Cauliflower Pie

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

7-8 aardappelen (om puree van te maken), 1 ui (versnipperd en even in de pan geweest), 1 bloemkool (bijna gaar), 400 gr. gehakt, Kerriepoeder, peper, zout, 200 gr. kaas (geraspt), 400 ml kaassaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2007
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Spaans stoofvlees

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 kg riblappen, 2 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 gele paprika, in stukjes, 1 el Spaanse hete paprikapoeder, 200 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 el koriander, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Mijn chili con carne.

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank.

INGREDIENTEN

3 grote uien., 1 eetlepel olijfolie., 2 tenen knoflook (of meer naar smaak) uitgeperst., 1 grote groene paprika (in blokjes)., 400 gram mager rundergehakt., 1 blik tomatenblokjes., 1½ theelepel chilipoeder., 1½ eetlepel bloem., 1½ eetlepel bruine suiker., 1 groot blikje tomatenpuree., 1 grote pot bruine bonen., 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagna

Speciaal voor het Smulwebkookboek (voor dit receptenonderdeel mag je nl. niet meer dan 12 ingrediënten opgeven) zal ik dit recept enigzins aanpassen, anders voldoet het niet aan het maximum. Verderop bij mijn recepten kun je het origineel vinden met alle ingrediënten.Ik kreeg dit recept ca. 10 jaar geleden van een italiaanse collega, en heb het in de loop der tijd iets aangepast. het is, tot mijn trots, een van de populairste recepten van smulweb.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder 1 laurierblaadje), sambal (ja ja, ik weet het... niet Italiaans, maar lekker!) 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), bechamelsaus (50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lasagna

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat.

INGREDIENTEN

100 gr witte chocolade, 150 ml slagroom, 2 eiwitten, 30 gr suiker, ± 8-10 Amarene kersen plus wat sap (per glas), Wat Amarettini koekjes (ligt aan je glas),

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2013
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Viscurry met sperziebonen en tomaat

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op' www.smult.nl' voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

3 el neutrale olie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, stukje gember van 4 cm, geraspt, 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt, 1½ el madras currypoeder, 250 g sperziebonen, 4 stevige tomaten, elk in 8 partjes, 200 ml visfond of visbouillon, 200 ml romige kokosmelk, 400 witvisfilet, in grote stukken, 1 bosui, in dunne ringetjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Enchilada

Wij zijn liefhebbers van de buitenlandse keuken .En aangezien ik nog vakantie heb en wat meer tijd eens gaan neuzen en kwam ik uit bij dit recept .Mijn gezin heeft  ervan gesmuld en kreeg als  reaktie deze moet op smul je kan zo in een Mexicaans restaurant beginnen !

INGREDIENTEN

 1 rode ui, * 1/2 rode, groene en gele paprika,  * 500 gr kipfilet, * 1 blik  of pakje tomaten in blokjes a 400 gram, * 2 eetlepels  creme fraiche, * 75 gram feta  in blokjes, * 1 teentje knoflook, * 8 tortilla wraps (kleinste formaat), * 2 eelt olijfolie, * Verse koriander, fijn gesneden, * 4 groene pepers uit pot, * 4 eelt geraspte kaas, * olie om in te vetten, , , Let op !! Onderstaande tip is een smaakloze tip van smulweb !!!

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2014
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb.

INGREDIENTEN

300 ml slagroom, 175 g gecondenseerde melk met suiker(ik heb 235 gr gebruikt), Let op! Bij veel supermarkten staat de gecondenseerde melk bij of naast Oosterse producten (bvb Conimex). Waarom is mij een raadsel!, 2 el instant espresso poeder (dus niet de koffiekorrels) 1 Engelse el = 15 ml, 2 el espresso likeur (ik heb koffielikeur gebruikt)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Engels
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn superlekkere brownies met 3 soorten chocola

Ik had al een heel lekker recept van Brownies maar ik ben eens gaan stoeien met ingrediënten. Gelukkig alles opgeschreven wat ik gebruikt heb. Het eerste "probeersel" was al heerlijk en ik heb ze nu al meerdere keren gebakken en uiteraard ook foto`s van gemaakt. Ik zet het op Smulweb, niet alleen om dit recept te delen, maar tevens om het niet meer kwijt te raken! Ik kreeg geen mooi gesneden vierkante stukken, ze zien er "rustiek" uit.Maar zo moeten brownies er ook uitzien zeggen ze. Je bent gewaarschuwd je kan er echt niet van af blijven! Uit een bakblik van 20 x 20 cm krijg je 16 stukken.

INGREDIENTEN

200 gram pure chocola (72 %) Met kleine nootjes maar dat is niet noodzakelijk., 100 gr witte chocola., 100 gr melkchocola., 200 gram roomboter., 175 gr bruine basterd suiker., Een flinke theelepel vanille suiker., 1 tl vanille extract. (indien je dit niet hebt gebruik dan vanille essence), 3 grote eieren (of 4 kleine)., 100 gr bloem., 2 tl rasp van een schoongeboende sinaasappel. (let op niet het wit mee raspen)., 1 el sinaasappelsap., 2 tl bakpoeder., 1 tl zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2010
  • Engels
  •  30-60 min.

Hartige taart met krieltjes, spek, uien en kaas.

Deze taart wordt volgens het originele recept gebakken met korstdeeg.Ik had bladerdeeg in de vriezer en heb dat gebruikt. Om het deeg niet teveel te laten rijzen en wat krokanter te houden heb ik de taartbodem eerst voorgebakken met een steunvulling. Zie uitleg! Steunvulling: Sommige taartbodems worden eerst gaar gebakken met een steunvulling, dit is om teveel rijzen van de bodem tegen te gaan. Bekleed de vorm met het deeg. Leg hierop een stuk bakpapier (eventueel met de vork nog flink wat gaatjes in het deeg prikken). Leg hierop wat gedroogde erwten of rijst (deze zijn meerdere keren te gebruiken, maar alleen nog maar voor dit doel). Knikkers kan ook! Bak de bodem zoals aangegeven in het recept. Verwijder na de baktijd de steunvulling en het bakpapier. Doe nu de vulling op de taartbodem en bak de taart verder af volgens het recept. ALS JE BANG BENT DAT DE VULLING TOCH TE NAT BLIJFT KLOP DAN 2 EIEREN MEE MET DE ROOM EN MELK. Ik vind het echt vervelend om te horen dat bij sommigen de taart te nat blijft. Bij mij was dit zeker niet het geval. Omdat de taart zo goed gelukt was is hij op Smulweb terecht gekomen. Voor wie bang is dat de taart te nat wordt, gebruik dan de helft van de room en de eieren. Ik denk dat het ook ligt aan de soort aardappelen die je gebruikt. De ene aardappel neemt meer vocht op dan de ander. Veel succes met deze - overigens - lekkere taart !

INGREDIENTEN

Voldoende bladerdeegplakjes voor de vorm. (Meestal zijn 5 à 6 plakjes voldoende). Je kunt natuurlijk ook deeg voor hartige taart gebruiken!-, 250 gram magere gerookte spekreepjes -, plm. 10 kleine aardappelen (vaste soort) -, 2 uien -, 200 ml slagroom -, 100 ml melk -, 2 eetlepels fijngesneden bieslook -, 100 gram geraspte gruyère of pittig belegen kaas -, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

STOKBROODJE SMULWEB!!!

Het lekkerste broodje van 2002!

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 350 gr. rundergehakt, 150 gr. belegen kaas, 1 ei, 1 ui, 1 knoflookteentje, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 el. ketjap, zout, peper, paprikapoeder, , Voor de garnering:, , 4 plakken cheddarkaas, 1/2 paprika, 2 tomaten, gehakte bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roti Met Kip Of Lamsvlees

Naast de verschillende roti recepten die ik op Smulweb tegenkom is dit mijn roti versie - lekkuhr!

INGREDIENTEN

300 g kip- of lamsvlees;2 teentjes knoflook; 2 kopjes water; 1 ui; 2 el olie; 2 el kerrie massala; 1 tl ve-tsin; 1 a 2 bouillonblokjes; 6 middelgrote aardappelen; 1 afgestr. el tomatenpuree; kouseband; witte kool; 2 gepelde hardgekookte eieren; evt. halve peper; en alleen indien nodig zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tomaten in verrukkelijke vinaigrette.

Een heerlijk bijgerecht, ik heb dit een keer uitgeprobeerd en vond het zo lekker dat ik het op Smulweb heb geplaatst. De vinaigrette smaakt uiteraard ook heel goed bij andere salades. Ben je met meerdere personen? Verdubbel dan gewoon de hoeveelheid al naar gelang het aantal personen.

INGREDIENTEN

2 rijpe trostomaten., 1 zoete ui., 1 flinke teen knoflook, 40 ml balsamico azijn (Of witte balsamico dat "oogt"beter)., 40 ml olijfolie, 1 flinke theelepel gedroogde basilicum, 1 flinke theelepel gedroogde marjolein, 1/8 theelepel koriander zaadjes, 1/8 theelepel gedroogde munt, ½ Theelepel gedroogde oregano, 1 afgestreken el suiker, ¼ tl. zout, ½ Tl peper, Wat extra zout en peper indien gewenst. Als je verse kruiden hebt is het natuurlijk helemaal lekker! Gebruik dan de dubbele hoeveelheid bvb 1 tl gedroogd = 2 tl vers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2008
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Griekse Koolsalade

Er zijn van die gerechten die je al jaren vanzelfsprekend maakt en waarvan je denkt dat iedereen het op die manier doet. Maar laatst kreeg ik van een kennis de vraag hoe ik mijn koolsalade toch maakte, bij haar bleef de kool hard. Tijd om mijn manier eens op smulweb te zetten!

INGREDIENTEN

1 witte kool, evt. 1 ui, zout, peper, citroensap of azijn, olijfolie, peterselie, oregano of provencaalse kruiden. Voor de garnering: tomaten, fetakaas, olijven.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Grieks Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Prei-zalmtaart Molenmeisje

Eindelijk, na een poosje experimenteren, een taart met een droge bodem zoals wij die willen en heerlijk knapperige strookjes bovenop. Geen gedoe met steunvulling of een berg paneermeel. Mijn werkwijze bevalt me zo goed dat ik deze op Smulweb zet. Alle zalmtaarten met prei lijken op elkaar maar dit vind ik gewoon de mijne.

INGREDIENTEN

3 dunne preien, ook een stuk van het groen gebruiken, 1 el archideolie, 1 gesnipperde ui, 3 eieren, 1 rol vers bladerdeeg uit de koeling, 1 grote teen knoflook, fijngehakt, 2 takjes tijm, 200 gram gerookte zalm, 2 el crème fraîche, mespunt chilivlokken, snuif ( versgemalen) nootmuskaat, boter om de vorm in te vetten, peper uit de molen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

perentaart

Omdat de peertjes van onze Conferenceperenboom al druk door wespen worden bezocht en sommige er al afvallen heb ik, hoewel ze nog klein en net iets te hard zijn om zo te eten, er maar een stel geplukt en verwerkt in deze perentaart. Naar het oordeel van mijn huisgenoten smaakte hij naar meer, dus zet ik het recept ook maar voor jullie op Smulweb.

INGREDIENTEN

100 gr. vloeibare margarine, 100 gr. basterdsuiker, 2 eieren, 160 zelfrijzend bakmeel, ca. 5 harde handperen, scheut licor 43, rasp en sap van 1/2 sinaasappel, amandelschaafsel, evt. suiker met kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Babi Pangang Zoetzuur

Een recept uit mijn moeders keuken en het is nog steeds één van mijn favorieten gerechten. Ook zoonlief is er al net zo dol op. Gisteren heb ik dit recept aan ger1958 gemaild en die schreef in mijn gastenboek dat deze dus echt vermeld moet worden op Smulweb. Bij deze mogen jullie meegenieten van mijn moeders Babi Pangang. Wel in een jasje van deze tijd, zonder Maizena en extra afwas en met gebruik van de magnetron. Het recept is bedoeld voor 4 personen maar wij eten met ons drieën de pan ook leeg !!

INGREDIENTEN

* 500 gr. varkens fricandeau of hamlappen, * 1 flinke ui, * 1 teentje knoflook, * 1 theelepel sambal badjak, * 3 eetlepels bruine basterdsuiker, * 3 eetlepels ketjap manis, * 2,5 deciliter bouillon van 2 kubussen maggi, * 1 groot blikje tomaten puree á 140 gram., * 1 eetlepel appelstroop, * 1 potje atjar tjampoer, * allesbinder, * peper en zout en paprikapoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Vitello Tonnato

Niet het eerste recept op Smulweb van dit Italiaanse hoofdgerecht uit Milaan, maar wel is dit het authentieke recept. Dus genieten van kalfsvlees in een tonijnsaus.

INGREDIENTEN

400 gram kalfsfricandeau, aan een stuk (of als je wilt kun je ook een rollade van 400 gram kalkoenfilet nemen), olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, 2,5 dl kippenbouillon (van een bouillonblokje), 2,5 dl droge witte wijn, tijm, laurier, rozemarijn, 2 blikjes ansjovisfilets, 1 blikje tonijn op olie a 185 gram, 2 el kappertjes, mayonaise naar smaak, citroensap, peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

oreotaart

Ik woon sinds 3 jaar in Noorwegen en heb hier de taart voor het eerst geproefd. Heerlijk en door vele Noren gemaakt...

INGREDIENTEN

-3 pakken oreo koeken., -75 gram boter, -1 pakje Philadelphia kaas ( naturel)200 gram, 2dl. slagroom, 1dl poedersuiker, 2eetl. suiker, 1 zakje chocolade mouse en de hoeveelheid melk die je nodig hebt om deze mouse te maken ( hier is het 3dl weet niet of dat in Nederland hetzelfde is), - flesje chocolade saus...

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2010
  •  
  •  10-20 min.

Thaise kip/cashew van de kookles in Thailand

Ja, ik weet wel dat hiervan al een heleboel recepten op Smulweb staan, maar ze zijn toch allemaal weer net een beetje anders Dit recept heb ik voor het eerst gemaakt op de Thaise kookles in Chiang Mai in Thailand. Ik heb het een beetje aangepast aan mijn smaak want in het originele recept zit geen paprika, geen shitake of champignons, minder ui/lenteui en zelfs geen koriander. Om toch een beetje groente binnen te krijgen zonder dat je er meteen een tweede gerecht bij moet maken heb ik het een en ander uitgeprobeerd en ben ik uiteindelijk hier op uitgekomen. De koriander geeft de typisch Thaise smaak aan het gerecht. Zoals het nu uiteindelijk geworden is komt het vaak bij ons op tafel. Dit is voor mij het "beste" recept van Thaise kip met cashewnoten en wie weet misschien voor jullie ook?

INGREDIENTEN

4 eetl. arachide olie, 600 gr. kipfilet, paprika stoplicht (groen/geel/rood), 250 gr. shi-take en/of champignons, 3 uien, bosje lenteui, 4 tenen knoflook, zakje cashewnoten, bosje koriander, 1 rode peper, 4 eetl. vissaus, 4 eetl. oestersaus, 4 eetl. ketjab, 4 eetl. bruine of rietsuiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Courgettepannenkoekjes met tomatensalade

Dit is een recept uit het lentenummer van Smult. Ook deze editie staat weer vol makkelijk maakbare recepten zoals deze courgettepannenkoekjes. Ideaal als lekker bijgerecht! Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

1 grote courgette, 225 g zelfrijzend bakmeel, 200 ml karnemelk, 3 eieren, 100 g geitenkaas, geraspt, 1 el verse oregano, fijngehakt, 1 el verse dille, fijngehakt, 4-6 el olijfolie, 4 rode tomaten, in plakken, 4 gele tomaten, in plakken, ½ el balsamico-azijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2015
  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.

Echte Griekse gyros uit de grillpan

Gyros is niet alleen makkelijk te maken, het is niet vet en erg lekker door alle kruiden en specerijen. Wij eten dit vaak op zaterdagavond. Makkelijk en door gebruik van de grillpan een enorm succes!

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen ongepaneerde varkensschnitzeltjes, Halve groene paprika, Halve rode paprika, 1 grote ui, Olijfolie, 2 t oregano (gedroogd), 2 t tijm (gedroogd), 1 t peterselie (gedroogd), 1 t gemalen zwarte peper, Halve t kaneel, 1 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1 t komijn (djinten), 1 t paprikapoeder, 1 t korianderpoeder (ketoembar), 1 t chilipoeder, 1 t zeezout, 1 citroen in 4 partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mosterdsoep met spekjes

Deze verrukkelijke mosterdsoep heb ik nog niet kunnen vinden op Smulweb. Beslist geen mager recept, maar misschien daarom wel heel, heel erg lekker. Ik heb het recept al vele keren - op verzoek - doorgegeven. Een echt Top recept! Een dergelijk recept heeft ooit in een Tip gestaan, waardoor ik werd geinspireerd.

INGREDIENTEN

50 gr roomboter - 3 lente-uitjes - 30 gr bloem - 1/8 ltr slagroom - 3 eetl Franse (Dijon) mosterd - 1/2 ltr melk - zout en peper - 75 gr reeptjes mager ontbijtspek - 2 eetl pijnboompitten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

ONWEERSTAANBARE tonijnsalade , zo gemaakt !

Een OVERHEERLIJKE tonijnsalade !! Mijn gezin vindt dit ZO LEKKER , dat ik het van hun op Smulweb moest zetten , vandaar . Je kunt het op een lekker broodje serveren als lunch maar ook voor een feestje is het zeer geschikt.

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn naturel, 1 ( rode ) ui, aantal augurken zoetzuur, 1/2 rode paprika, 1 zoetzure appel, aantal druppels tabasco, wat citroensap, wat halfvolle mayonaise, beetje mosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2013
  •  
  •  0-10 min.

De gehaktbal van Librije met een Zwem-diploma !!

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de gehaktballen, , 80 gr paneermeel, 2 eieren, 1 tl cayennepeper, 2 el ( grove ) mosterd, 2 el ketjap manis, 400 gr rundergehakt, 3 el boter en / of olijfolie, , Ingrediënten voor de jus, , Uitje gesnipperd ( mag ook door het gehakt ), 1 Thee lepeltje laos of een stukje wortel, Beetje bloem, 1 el ketjap manis, 250 ml bouillon van tablet, Dun plaatje ontbijtkoek ( optie ), Beetje Sambal Badjak naar smaak ( optie )

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wraps met kip en tomaat

Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op www.smult.nl voor onze acties!

INGREDIENTEN

2 el neutrale olie, 1 teentje knoflook, geperst, 1 tl gemalen komijn, 2 tl pittige paprikapoeder, 1/2 el gedroogde oregano, 250 g kipfilet, 6 tomaten in stukjes, 6 wraptortilla's, 1 klein kropje romaanse sla, in brede repen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

Minitaartjes met tomaten, mozzarella en basilicum

Een recept van Smulwebkok Fressnapf uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 3 tomaten, 2 bollen mozzarella, 1 bosje verse basillicum, 1 el bloem, 100 ml zure room, 2 eieren , zout en peper,  

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Peace op smulweb ' salade

Zuurkoolsalade gekregen van Hasip

INGREDIENTEN

Zuurkool, Wortel, Annanas vers of uit blik, Rode of gele paprika, , Voor de dressing:, 1 deel limoen-of-citroen-sap, 3 delen olijfolie, 1 theelepel suiker, 1 theelepel grofgemalen zwarte peper, 2 theelepels scherpe(dijon)mosterd, in plaats van de suiker kun je indien je geen verse ananas neemt, ook een paar lepeltjes siroop uit het blikje toevoegen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tiramisu met frambozen

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

2 kleine eidooiers, 50 g suiker, 1 tl vanillemerg, 250 g mascarpone, 100 ml sterke espressokoffie, afgekoeld, 3 el koffielikeur, 8 lange vingers, 1 el cacaopoeder, 125 g verse frambozen,

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op14-11-2014
  • Nagerecht
  •  
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top