1. Home
  2. Recepten
  3. Smaakvol

Smaakvol recepten (496)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

smaakvol broodje

Een "vult de maag broodje"

INGREDIENTEN

130 gram ossehaas , halve tomaat , halve ui , 2 sneetjes brood , rozemarijn , thijm , olijf olie , honing , tabasco saus , worchestershire sauce en natuurlijk zout en peper.

Voorbereiding

Oven aanzetten op 200 graden

Bereidingswijze

Bakplaat insmeren met olijf olie en besprenkelen met thijm en rozemarijn. de 2 sneetjes brood in leggen en strooi daarover wat zout en peper. schuif de bakplaat in de oven en zet de timer op 10 min. (!) wel af en toe kijken naar het brood. snij de ossehaas in dunne plakken. snijd de tomaat in fijne dunne plakjes en snipper de ui fijn en meng de tomaat en de ui samen voeg daar toe een paar druppels olijf olie druppeltjes honing en zout en peper en meng het goed. koekepan op het vuur goed heet laten worden en dan en scheutje olie in de pan en leg de plakjes ossehaas in de pan. tijdens het bakken , smaken toevoegen zoals worschestershire sauce , tabasco en zout peper. zodra het vlees gebakken is brood uit de oven en op het bord doen daar de tomaat over verdelen en over de tomaat het vlees verdelen en dan het laatste sneetje er boven opzetten wat sate prikkers erin om het bij elkaar te houden en .....eet smakelijk zou ik zeggen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

zóóóó smaakvol

Dit brood maak ik graag met mooi weer wanneer de kleinkinderen voor de lunch thuis komen eten. Dan mogen ze het op een picknickkleed opeten en het gaat er in als koek!

INGREDIENTEN

Turks brood (pide), mayonaise, pesto, mosterd, sla, totmaat, kaas, snijworst (of cervelaat of chorizo)

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2015
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Smaakvol kaasplateau voor kerst

Kerst is natuurlijk bij uitstek de tijd om indruk te maken met een smaakvol kaasplateau! Kaas.nl heeft voor je de perfecte combinatie samengesteld. Lees onderstaand waarom je voor deze kazen zou kunnen kiezen. 

INGREDIENTEN

Besace du Berger, Brabants Blauw geit, Gruyère AOP, Manchego DOP, Taleggio DOP

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2017
  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Sperziebonen extra smaakvol en pittig

Sperziebonen lekker anders

INGREDIENTEN

400 gram sperziebonen, schoongemaakt en iets kleiner gesneden, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 sjalotje (gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 1 kippenbouillontablet, halve theelepel verse gemberwortel, geschild en geraspt, 1 tl gemalen kurkuma (geelwortel), 1 tl gemalen komijn (djinten), 1 tlgemalen koriander, 1/2 tl laos, 1/2 tl sereh (citroengras), 2 tls sambal badjak, 1 tl tomatenpuree, 1 tomaat in kleine stukjes (gepeld, zonder zaadjes), 1 kemirienoot (geraspt), peper, zout,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-2017
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kleurrijk En Smaakvol Visgerecht

Speciale aardappelgarnituur, vis en vis-dille saus

INGREDIENTEN

Zakje aardappelschijfjes of krieltjes (voor 2 pers.), zakje wortelbolletjes, gele paprika, zakje knorr finesse saus vis-dille saus, schoongemaakte panklare vis of vissticks, provencaalse kruiden, boter,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spareribs/ribbetjes op zijn lekkerst

Heerlijk gemarineerde spareribs of ribbetjes. Je kunt ze invriezen dus ver in tevoren maken.

INGREDIENTEN

2 kilo spareribs van goede kwaliteit of ribbetjes kan ook., , Marinade:, schaal met 250/300 ml olie, flinke scheut ketjap, flinke scheut mosterd, citroen sap van halve citroen, dessertlepel sambal, 3-4 eetl. bruine suiker, 3-4 eetl. honing, aantal teentjes knoflook uit de pers., evt. uitje in kleine stukjes

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

guacamole (lekker smaakvol en snel klaar)

De lekkerste guacamole

INGREDIENTEN

2 stuks advocado, halve groene peper, beetje tabasco, halve kleine ui, 1 theelepel koriander, 1 theelepel chilipeper, 1 theelepel ceyennepeper, 1 teentje knoflook, 1,5 theelepel citroensap, peper, zout

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2007
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

De lekkerste ooit! Heel luchtig en smaakvol. ...Scones

Heerlijke, luchtige, smaakvolle scones

INGREDIENTEN

, Benodigdheden:, 225 gram bloem, gezeefd in grote kom + extra bloem voor vormen van scones, 12 gram bakpoeder, 50 gram suiker, snuf zout, 70 gram roomboter (leg het gehele pakje boter één uur in de vriezer), 70 gram rozijnen, gewassen, 120 ml. melk, 60 gram zure room, ,

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2013
  • Engels
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kipfilet met een smaakvol korstje (onder de grill)

Heel simpele kipfilet met net iets extra, snel klaar.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 2 tl kipkruiden naar eigen smaak, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes geperste knoflook, 50 gr boter, (bij voorkeur verse) peterselie, zout en peper, 4 el paneermeel, 50 gr geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus.

INGREDIENTEN

150 g chorizo, 400 g voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes, 300 g tomatenblokjes (een blik), 1 grote prei, 200 ml droge appelcider, 500 g kabeljauwfilet, zout en peper naar smaak, handje verse gehakte peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto

Een lekker snel, zeer smaakvol gerecht met alleen maar verse producten: pasta gevuld met kaas en spinazie samen met geitenkaas, rauwe ham, zelfgemaakte rucola-walnotenpesto en een beetje verse munt.

INGREDIENTEN

, Verse pasta gevuld met spinazie en kaas (bakje AH), 75g geitenkaas met honing, 80g rucola, handvol geraspte oude kaas, teentje knoflook, handje verse basilicum, 4-5 blaadjes verse munt, 60g walnoten, 50g rauwe ham (liefst biologisch), citroen, gemengde jonge bladsla, extra vergine olijfolie, peper en zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste smaakvol recepten
  • Eigen recept

Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang

INGREDIENTEN

500-600 gram kippendijtjes zonder bot (kipfilet kan ook, maar is droger en minder smaakvol), 1 ui, gesnipperd, 2/3 teentjes knoflook, uit de pers, 1 rode peper naar smaak, fijn gesneden, 2/3 eetl goede curry poeder (ik vind de surinaamse erg lekker, maar iedere favoriet is te gebruiken), 1 blik kokosmelk (ong. 450 ml), 1 eetlepel pindakaas, 1 pak spinazie a la creme (ong. 450 gr, diepvries), peper en zout (kippenbouillonpoeder) naar smaak, olie of geklaarde boter, Eventueel verse gehakte koriander ter garnering

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Macaroni and cheese

Amerikaanse macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig met een knapperig gebakken bovenlaagje en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd.

INGREDIENTEN

250g elleboogmacaroni, 200g kaas, 100g roomkaas, 1 ei, 200ml melk, 2 eetlepels roomboter, 1 theelepel paprikapoeder, 1 pakje saltine crackers, 1 eetlepel olijfolie, 1 ui, 250g champignons, 2-3 lenteuitjes, gesneden in dunne ringetjes

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2013
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip met tomaten in balsamicosaus

`s Winters zijn de tomaten niet erg smaakvol, in dit gerecht is dat helemaal niet erg. Het originele recept is met kipfilet, ik heb het ook al een keer met zalmfilet gemaakt, smaakte ook prima, de oventijd dan met 8 minuten inkorten. Een snel, vetarm gerecht. Kombineert prima met rijst en sperziebonen.eigen foto

INGREDIENTEN

4 tomaten, 2 kipfilets, 1 volle eetlepel kappertjes, 2 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel olijfolie, 2 volle eetlepels bruine suiker, peper en zout, 1 sjalot

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mediterrane salade met geroosterde kip en feta

Een lekkere mediterrane salade om de zomer mee te vieren. Frisse groenten en smaakvolle kruiden maken deze salade tot een smaakvol geheel. Dit recept komt uit Smult 12. Wil je Smult ook thuis ontvangen? Hier vind je de meest recente aanbiedingen: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen

INGREDIENTEN

½ el paprikapoeder, ½ el gedroogde Provençaalse kruiden, 1 teen knoflook, geperst, versgemalen zwarte peper en zout, 6 el olijfolie, 250 g kipfilet, in repen, 2 el witte wijnazijn, 1 grote komkommer, in de lengte in vieren, in plakjes, 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd, 4 cm lichtgroene prei, in flinterdunne ringen, 40 g rucola, 1 kleine rode ui, in flinterdunne ringen, 10 g bladpeterselieblaadjes, 200 g feta, in blokjes

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snelle zomerse salade Niçoise (maaltijdsalade)

Met warm weer wil je niet zwaar tafelen en heb je al snel genoeg. Toch is deze salade een snelle en complete maaltijd. Lekker om buiten te eten of om te maken op vakantie op een camping. Deze komt uit een kookboekje en is erg smaakvol.

INGREDIENTEN

4 nieuwe aardappels, in vieren, of 8 kleine nieuwe aardappels, gehalveerd, 4 flinke scharreleieren, 200 g sperziebonen, 1 grote kropsla of 2 stuks little gem, grof gescheurd, 250 g tonijn uit blik, uitgelekt, 50 g ansjovisfilet uit blik, uitgelekt, 60 g ontpitte zwarte olijven, gehalveerd, peper en zout, 3 el vinaigrette van 3,3 dl olijfolie, 1,7 dl balsamicoazijn, 1 tl dijonmosterd, peper en zout

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2013
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto al Funghi

Risotto is er in veel soorten en maten. Veel risotto`s verdrinken in een zee van smaken, daarom hierbij een ouderwets, puur risottogerecht.

INGREDIENTEN

- Risottorijst; ga uit van 100 gram rijst per persoon, - Champignons en andere paddestoelen; 200 gram per persoon, - (Italiaanse) Droge witte wijn; 100 ml, bij voorkeur Orvieto, - Bouillonpoeder of -blokjes; groentebouillon, - Paddestoelenfond; potje, geen voorgeschreven hoeveelheid, - Oude kaas; Pecorino, hollandse oude kaas of wat je hart je ingeeft, - Verse tijm; enkele takjes, - Sjalotjes; hoeveelheid naar smaak, - Kookroom (naar smaak),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wellant appelbeignets

Erg smaakvol, door de aromatische smaak van de Wellant appel

INGREDIENTEN

5 grote Wellant appels, 350 ml bier, 300 gram bloem, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 zakje vanillesuiker, Mespuntje zout, Mespuntje kaneel, Poedersuiker,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Stoofpotje met Liefde

Super gezond en smaakvol Indiaans stoofpotje met Kerrie en Kokos Omdat de verzadigde vetten in een biologische kokos(olie) grotendeels bestaan uit middellange vetzuurketen heeft dit als gevolg dat de lever de kokos(olie) erg snel kan afbreken. Dit heeft vooral een positief effect op ons metabolisme, omdat dit hierdoor wordt versnelt. Toen mijn liefde dit voor het eerst maakte wisten we dat echt niet !! Het grappige is dat we in onze verkeringstijd beide niets hadden met kokos en dat we beide geen Bounty reep lustte. Toch was dit recept in het begin van ons huwelijk echt een topper !! Als we magere runderlappen konden betalen dan was dit echt onze favoriet. Dit oude recept van ruim 30 jaar geleden vond ik weer terug in een oud mapje. Heb dit recept natuurlijk weer gemaakt en dan met mijn huidige kennis van koken en op basis van deze tijd. Oude herinneringen kwamen weer boven ! Ook de liefde van de vrouw..... euh, einde verhaal, we gaan naar boven.hihihi.

INGREDIENTEN

* 500 gr. magere runderlappen, * 2 uien, * 1 kopje geraspte kokos, * 1 dessertlepel kerrie, * 2 eetlepels (kokos)olie, * Warme bouillon, * Gemalen zout en peper, * 2 eetlepels kruidenazijn

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2013
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Draadjesvlees in roomsaus met paprika

Een oude klassieker: Draadjesvlees (runderstoofvlees) in een lichte roomsaus met paprika. Het wordt je stap voor stap uitgelegd. Dit recept is zeer geschikt om vooraf klaar te maken, en je hebt meteen een ketel voor 6 tot 8 personen, zeker als je er een salade bij serveert. De bereiding is niet moeilijk en kan eigenlijk niet mis gaan. De smaak daarentegen is breed en heel erg lekker. En wat wellicht nog belangrijker is: Het is heel leuk deze stoofketel te bereiden, want hij is makkelijk zonder veel kritische kookmomenten en geeft een heerlijke baklucht; echt heel leuk om te doen. Daarnaast bevat dit recept weer enkele kookweetjes, dus het lezen is de moeite waard.

INGREDIENTEN

8 groene paprikas, 1 kilo draadjesvlees (runder stooflap, sukadelap, riblap, ...), 8 uien, knoflook, je hebt 8 dikke teentjes nodig, 2 grote rode chili pepers, 1 citroen, een flinke bos verse peterselie, 400 ml room (liefst koksroom), 2 glazen zoete witte wijn (of droge wijn en een klein handje suiker), gemalen witte peper, gemalen zeezout,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Chocolademousse

Dit is een recept voor chocolademousse, zoals er zovele zijn. Als je geluk hebt combineert hij volgende drie belangrijke eigenschappen: heel smaakvol, toch heel luchtig, en vast, stijf.

INGREDIENTEN

150 gr pure chocolade Fondant (bij voorkeur Cote d'or of Callebout), nootje boter, Slagroom, niet opgeklopt, 15 cl, 3 eiwitten, snufje zout, Ongeveer 50 gram bloemsuiker,

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Tartaartje van krab en bloemkool met kwarteleitje

Heerlijk feestelijk en smaakvol voorgerechtje, maar ook superlekker in de zomer. En vooral: gemakkelijk om te maken! Voor de video die Pim Haaksman van het Smulweb Kookcollege heeft gemaakt van het recept: http://www.smulweb.tv/417/video/old-amsterdam-krab

INGREDIENTEN

250 gr. bloemkool, 100 gr. krabvlees (kingkrab is het lekkerst), 10 gr. gedroogde tuinkruiden (of pak iets meer verse), 50 gr. mayonaise, 10 gr. citroensap, zout & peper naar smaak, 20 gr. (vloeibare) boter, 10 st. verse kwarteleitjes, 50 gr. geraspte Old Amsterdam, wat fijngeknipte bieslook als garnering

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Thaise Traditionele Tom Yum Kung soep

Tom Yum Soep heeft naast het feit dat het een van de populairste soepen in Thailand en nabij gelegen landen is, veel voordelen voor de gezondheid door de krachtige combinatie van kruiden en specerijen. In feite is deze Thaise soep momenteel onderwerp van wetenschappelijk onderzoek, of de soep immuniteitsverhogende kracht heeft en als een natuurlijke remedie kan gelden tegen verkoudheid en griep. Eet smakelijk!!!

INGREDIENTEN

1 ltr kippenbouillon, 2-3 kaffir limoenblaadjes, of 1/2 tl limoenschil, 2 stengels citroengras, het onderste deel fijngehakt, 3-4 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 theel. geraspte laos of gember, 1 verse rode Spaanse peper, gehakt, of 1-2 tl Thaise chilisaus, royale handvol verse shii-take paddestoelen, in plakjes, sap van 1 limoen, 2 eetl. vissaus, 1 eetlepel. sojasaus, 12 middelgrote tot grote garnalen, gepeld, handvol verse (Thaise) basilicum, eventueel: andere groenten naar keuze: 1 handvol broccoli, kerstomaatjes, of baby paksoi, 1 theel. suiker, 1/4 kop verse koriander

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zeewolf filet Siciliana

Geleerd tijdens een vakantie op een boerderij in Sicilië. Zeewolf filet uit Sicilië is echt een zeer smaakvol gerecht dat ook nog eens simpel te maken is.

INGREDIENTEN

2 stukken Zeewolf van ongeveer 150 gram p.p. (Mag trouwens ook Pangasus zijn, of een andere stevige vis zoals Tilapia) Een potje ansjovis, een handvol kappertjes (liefst verse!), 1 kleine rode ui, 3 teentjes knoflook, 2 tomaten, flinke handvol gesneden olijven, half blokje visbouillon, 1 glas witte wijn, 1 klein blokje roomboter, 3 eetlepels olijfolie, bloem, peper en zout, thijm, basilicum, platte peterselie, sap van een halve citroen.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken champignons

Dit recept beschrijft smaakvolle gebakken champignons op Italiaanse wijze bereid.

INGREDIENTEN

- 500 gram kleine champignons, - 1 flink glas rode wijn, - 1 ui, - 5 teentjes knoflook, - een paar takjes peterselie, - wat zeezout voor de knoflook

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kip uit de wok op de Thaise manier

Supersnel gerecht met kip, spercibonen en lente-ui.

INGREDIENTEN

2 el. olie1/2 tot 1 el. rode currypasta200 gr. dunne spercibonen, in stukken1-2 rode chilipepers, in ringen1 el. groene peperkorrels, grof gehakt2 dl. kippenbouillon500 gr. kipfilet in reepjes1-2 el. vissaus1/2-1 el. suiker1/2-1 el. citroensapzout3 lente-uitjes in ringen

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

bruscetta met tomaat

Eigenlijk een italiaans gerecht, maar heel goed als tapa te gebruiken. de bruscetta (toast) gebruik ik ook vaak bij andere gerechten, bijvoorbeeld vissoep of tonijntapenade (zie ook op mijn recepten)

INGREDIENTEN

?breed stokbrood of pain de campagne, ?4-6 knoflookteentjes, ?olijfolie, ?1 ui, ?gepelde tomaten, in stukjes, ontpit en uitgelekt (kan eventueel uit blik, is minder smaakvol maar wel sneller), ?zout, peper nar smaak, ?eventueel verse basilicum,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

PASTASALADE MET GORGONZOLA

EEN RIJK GEVULDE PASTASALADE MET GEROOKTE KIP,TOMAAT,BLEEKSELDERIJ EN GORGONZOLA.DE SALADE WORDT SMAAKVOL DOOR DE DRESSING MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN BASILICUM.

INGREDIENTEN

VOOR DE DRESSING2 el olijfolie2 teentjes knoflook,fijngesneden1 ui,fijngesneden1 dl droge witte wijn8-10 zongedroogde tomaten op olie,in reepjes(zie mijn andere recept om dit zelf te maken)1 el kappertjes1 el fijngesneden basilicumzout en peperVOOR DE SALADE300 g fusilli250 g gerookte kip,in stukjes4 pomodori tomaten,in parten4 stengels bleekselderij,in boogjes150 g gorgonzola3 el pijnboompitten

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Belgische Stoofschotel Met Bier

Een kruidig en zeer smaakvol suddergerecht, geroemd om haar eenvoud. Geliefd sinds generaties in Belgie. Een van de lekkerste nationale gerechten.

INGREDIENTEN

Bereidingstijd:, Bereiding: 20 minuten, stoven 2,5 uur of meer, 1 kilo runder of varkenslappen, 1 kilo uien, 50 gram boter, 2 flinke eetlepels bloem, 1/2 liter donker bier of pils, 1 scheutje azijn, 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel gedroogde tijm of 1 bosje verse, 2 kruidnagels, eventueel bouillon of water met bouillonblokje, zout en peper naar smaak, gehakte peterselie als garnering., ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eigen chilipoeder maken (is lekkerder)

We gebruiken chilipoeder meestal in combinatie met andere specerijen en kruiderij om gerechten te maken. Wist je dat chilipoeder ook als een dry rub als een enkel smaakmaker gebruikt kunnen worden. Je kan door dit zelf te maken, zelf de smaak en scherpte afstemmen na eigen smaak. Ik vind pittig soms heel lekker en dan wil ik echt een chilipoeder met een kick gebruiken. Hier is een voorbeeld van zo een smaakvol en pittig chilipoeder. Meestal word chilipoeders van pepers uit het westen (Mexico enz.) gemaakt. In deze chilipoeder heb ik met pepertjes uit de oosten geëxperimenteerd. Dit geeft weer een hele andere smaak en scherpte. 

INGREDIENTEN

4 middelgroot rode chilipepers, 4 kleine Sischuan pepers, 1 t zwarte peperkorrels, 2 t korianderzaden, gemalen, 1+1/2 t komijnzaden, gemalen, 5 cm pijpkaneel, in stukjes, 1 e zoete paprikapoeder, 1 t knoflookpoeder, 2 t uienpoeder, 2 t oregano,  

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2014
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

Echt heerlijk deze lasagne, weer eens wat anders en bijzonder smaakvol.

INGREDIENTEN

- 2 courgettes, - ca. 12 lasagnebladen (4 lagen), - 100 gram harde geitenkaas in plakken of geraspt, , - Tomatensaus (1 portie), * Olijfolie, * 1 teentje knoflook, * 2 pakken gezeefde tomaten (van 400 gram), * 5 sjalotjes, * versgemalen peper en zout, * bosje basilicumblaadjes, extra ingrediënten:, * 3 bosuitjes, * 1 rode of gele paprika, * 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder, * paar takjes verse tijm, , - Bechamelsaus (1 portie), * 500 ml melk, * 40 gram boter, * 40 gram bloem, * (versgeraspte) nootmuskaat

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  •  
  •  30-60 min.

Zalm, geglazuurd en met 5 spices

Dit recept heeft naast zoet, zout, zuur en bitter ook de vijfde basissmaak Umami wat van oorsprong een Japans woord is en betekent 'heerlijkheid' of 'hartig'. ''' http://nl.wikipedia.org/wiki/Umami''' Wij konden de eerste keer gewoon niet wachten om het te proeven en nog voordat ik er een foto van had gemaakt waren de bordjes al leeg !! Gelukkig de tweede keer wel een foto gemaakt van de zalm geserveerd met gewokte spinazie en gebakken aardappels. Door deze marinade krijg je een soort glazuur over de zalm waardoor ze sappig blijven en zeer smaakvol zijn.

INGREDIENTEN

1 eetlepel honing, 1 eelepel ketjap ( asin ), 1 theelepel vijfkruidenpoeder ( 5 spices ), 1 grote teen knoflook geperst, 2 zalmfilets, Beetje (arachideolie ) olie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tonijnsteak met sesamkorstje

Deze tonijnsteak is een prima voorgerecht voor kerst. Snel gemaakt en extra smaakvol door de sesam!

INGREDIENTEN

1 tonijnsteak, Witte en zwarte sesamzaadjes, Sesamolie, Zeezout , Peper, Olijfolie, Sojasaus, Citroen, Cherrytomaatjes, Rucola

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2014
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Coq au vin blanc, een tikkeltje anders

Een recept uit het boek `Le Creuset Stoofpotten` Dit is zoals het recept omschreef inderdaad een tikkeltje anders en bijzonder smaakvol. De tijd die aangegeven werd in het boek klopt (110 minuten) de ingrediënten waren duidelijk omschreven. Bij de sherry en de wijn stond niet vermeld of het droge, medium of zoet moest zijn. Ik heb een medium sherry genomen en een gewone droge witte wijn. Al met al een recept wat ik zeker meer zal maken en vooral omdat ik de room vergeten was toe te voegen (had ik in de koelkast gezet) vandaar dat op de foto geen crème kleur maar helder vocht te zien is. Wij hebben er knapperig bruin stokbrood bij gegeten om in het lekkere sap te dopen.

INGREDIENTEN

1 kg kip, Versgemalen peper, Zout, 50 g spek, 2 sjalotten, 250 g champignons (ik heb kastanje champignons gebruikt), 1 teentje knoflook, 3 grote tomaten, 1 el olie, 2 el boter, 1 el bloem, 200 ml sherry, 500 ml witte wijn, 2 laurierblaadjes, 3 takjes tijm, 100 ml room

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pasta salade

Simpel, snel klaar en lekker.

INGREDIENTEN

100 gram Penne pasta per persoon, al dente gekookt. Cherry tomaatjes, ontpitte zwarte olijven, verse basilicum, mozzerella (van buffel is het meest smaakvol), olijfolie

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Zalm

Heerlijk gestoofde zalm fillet in groente en witte wijn

INGREDIENTEN

- 4 zalm filets van circa 125 gram, - 200 mill witte wijn, smaakvol voor het bereiden van vis, - handvol champignons, - handvol versgesneden soepgroente, - vers gehakte peterselie, - 4 teentjes dille

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Avocadosoep met hollandse garnalen

Ik ben dol op hollandse garnalen, zo lelijk en worm-achtig als ze zijn, zo smaakvol zijn ze. Dit soepje koppelt ze met avocadosoep en tomaten, zeker een goede combinatie en de garnalen blijven de ster van het gerecht. De soep kan geserveerd worden als een voorafje maar maakt ook voor een spannende amuse-bouche.

INGREDIENTEN

1 grote rijpe avocado, 1 limoen, 200 ml koude groentebouillon, 2 kleine zoete tomaten, 100g hollandse garnalen, verse bieslook, zout en peper, olijfolie 

  • Vis
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2014
  • Vis
  •  10-20 min.

Spaghetti met Hollandse Garnalen en Rucola

Erg lekkere spaghetti met Hollandse garnalen en rucola; klaar binnen 15 minuten en erg smaakvol! 500 kcal p.p.

INGREDIENTEN

150 gram spaghetti - zout - (versgemalen) peper - peterselie - 60 gram rucola - 2 knoflookteentjes - 50 gram boter - 200 gram Hollandse garnalen (andere garnalen w.o. rose garnalen of Noorse garnalen kunnen natuurlijk ook) - 1/2 eetlepel balsamcicoazijn.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk volle tomaten wortelsoep

Deze soep maak ik vaak in het weekend, maar ook bij verjaardagen en feestjes. Makkelijk om een dubbele portie te maken en dan een deel in te vriezen. Lekker met zelfgebakken bruin brood (dippen en olie en zeezout).

INGREDIENTEN

- 5 tenen knoflook, - 3 rode uien, - 1 prei, - kwart rode peper (optioneel), - 10 roma tomaten (kijk wat je kan vinden, zo smaakvol mogelijk, dit proef je echt terug), - 15 bospenen, - 2 bouillonblokjes, - peper en zout, - olijfolie, ,  

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade humberto

Humberto Tan twitterde laatst een foto van deze salade en hij leek me makkelijk om na te maken. Met een eigen touch. Het resultaat is verrassend smaakvol.

INGREDIENTEN

- half zakje rucola, - verse peterselie, - 3 grote augurken, - 2 tomaten, - 2 eieren, - 1 rode ui, - handje zwarte olijven, - handje groene olijven, - olijfolie, - citroensap, - peper en zeezout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  •  
  •  10-20 min.

Slaatje met de S van ?

Het "dure" slaatje in de supermarkt maak je eenvoudig zelf met een overgebleven aardappel. Je maakt dit Slimme Slaatje, Super, Snel, Simpel en Smaakvol, met de S van Sandwichspread.

INGREDIENTEN

Voor 1 slaatje !!, , * 1 gekookte aardappel, * 1 volle eetlepel sandwichspread (Er zijn verschillende smaken), * beetje halvanaise of mayonaise, * beetje suiker naar smaak, * zout en / of maggi naar smaak

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Nieuwste smaakvol recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top