1. Home
  2. Recepten
  3. Smaakmakers

Smaakmakers recepten (342)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Speklap spiraaltjes met 15 smaakmakers

Zo had jij nog nooit speklappen gegeten. . .... .

INGREDIENTEN

1 kg speklappen 1 t paprika 1 t mosterdpoeder 1 t uienpoeder 1 t knoflookpoeder 1/2 t cayennepeper 1/2 t chilipoeder 1/2 t zwarte peper 2 t zout 1 t komijn 1 t korianderpoeder 1/4 t pimentpoeder 1 volle t gedroogde selderij 1 volle t gedroogde oregano 1 volle t basilicum 1/4-1/2 t gedroogde tijm (afhangende van hoe sterk de smaak is)

Bereidingswijze

1. Snijd alle "losse" stukjes van speklappen zodat jij lange evenredige lapjes krijgen. (afval stukjes zijn lekker voor door een omelet) 2. Snijd door de hele lengte van speklap zodat er 3 lange repen zijn. 3. Meng alle kruiden en wrijf spekreepjes aan alle kanten goed in. 4. Rijgt vlees repen aan saté stokjes door het vlees aan één end door stokje te steken en dan spiraalsgewijs het vlees om de stokje te rollen en aan andere uiteinde weer vast te prikken aan stokje. 5. Laat liefs een uurtje marineren. 6. Bak vlees vlechtsels tot goed gaar en goudbruin van kleur. Dit kan op een ingevette bakplaat in oven, of in olie in een koekenpan of op bbq door vooraf eerste de spiraaltjes met vet in te smeren.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2012
  •  
  •  60-120 min.

Ingelegde citroenen (smaakmakers).

INGREDIENTEN

, , , , 20 a 24 kleine citroenen met dunne schil, 30 a 45 grof pekelzout .,

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Ingelegde citroenen (smaakmakers).

INGREDIENTEN

20 a 24 kleine citroenen met dunne schil, 30 a 45 grof pekelzout .

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Babi Pangang, zoals bij de Chinees

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

10 smakelijke marinades voor de barbecue

Het is weer tijd voor de barbecue en met marinades (smaakmakers) kun je eindeloos variëren en experimenteren. De ene marinade is vaak nog lekkerder dan de andere. Hier geef ik er een aantal die ik zo door de jaren heen heb verzameld en regelmatig gebruik. Ze zijn geschikt voor kip, je kan er heerlijke saté mee maken of lekkere koteletten (karbonades), speklapjes op de barbecue of Griekse lamskoteletten. Deze soorten vlees worden door mensen wel het meest gebruikt als ze aan het barbecueën zijn. Voor marineren geldt €hoe langer je het afgedekt laat marineren, hoe lekkerder de smaak zal zijn'. Zet je vlees daarom minimaal een uur, liefst een halve dag weg zodat die smaken er goed in kunnen trekken. Onderaan staat nog meer uitleg over de basis en diverse smaakmakers. Heel veel grillplezier deze zomer.

INGREDIENTEN

Zie bij bereiding beneden.

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kruidige, romige, herfstige hartige taart

Deze heerlijke harige taart past geweldig bij de tijd van het jaar, herfst. Een heerlijke combinatie van paddenstoelen, verse prei, rode ui, verse kruiden, gehakt en smaakmakers. Ik heb hem romig gemaakt met wat kaas. Die verspreid zich vanzelf in de oven. Hij ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens vreselijk lekker, smullen!

INGREDIENTEN

1,5 rol vers bladerdeeg, 400 gr rundergehakt, 400 gr kastanje champignons, 150 gr cantharellen, 4 flinke rode uien, 3 dunne stengels prei, bosje verse peterselie, half bosje verse bieslook, 1 tl provencaalse kruiden, 2 teentjes knoflook, 125 gr verse roomkaas, geraspte belegen kaas, 75 gr mager gerookt ontbijtspek, vers gemalen zwarte peper, vleugje kerriepoeder, vleugje kruidnagelpoeder, vleugje korianderpoeder, snufje zeezout, olijfolie, 1 ei, bosui (ter garnering)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippenvleugeltjes met honing en knoflook

Dit gerecht uit de Kantonese keuken is waarschijnlijk het oudste recept met kippenvleugels. Het is een eenvoudig recept en super lekker!!!

INGREDIENTEN

-1 kg kippenvleugels, - 0,5 kop gezouten sojasaus, -3 eetlepels honing, -een klein kopje water, -vegetarische olie, -4 grote tenen knoflook, -2 theelepels geraspte, verse gember, , , , , , .

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2006
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hartige Taart met Spruitjes, Champignons en Bacon

Lekker smakelijk taartje vol met die heerlijke minikooltjes, champignons, baconreepjes en wat smaakmakers.

INGREDIENTEN

, 750 gram spruitjes, 1 bakje champignons, 1 rode peper, 1 rode ui, 2 sjalotjes, 2 knoflookteentjes, 150 gram baconreepjes, 200 gram kaas, 2 eieren, scheutje melk, versgemalen peper & zout, 5 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans, vriezer),

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tien simpele, maar lekkere sauzen voor over je vis

Allemaal lekker bij de visgourmet, maar ook over gestoofde, gegrilde en gebakken vis. Heerlijk bij kibbeling of een lekkerbekje of bij de gebakken mosselen. Het zijn stuk voor stuk goede smaakmakers. Sommige kun je ook krijgen in flessen of potjes, maar eigengemaakt is nog veel smakelijker. Houdbaarheid in de koelkast is slechts enkele dagen.

  • Vis
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-10-2012
  • Vis
  •  0-10 min.

Bobotie Gehaktballen

Bobotie is van oorsprong een Zuid-Afrikaans gerecht met smaakmakers uit Maleisië, India en Arabische keuken. Als topping komt er een Engelse vla over van eieren en melk. Een kleurvolle gerecht uit een multiculturele regenboog land.

INGREDIENTEN

1 kg lam of mager rundergehakt, olie, 2 grote uien, fijn, 1 vol e kerriepoeder, 1 t geelwortel, 2 t zout, half t peper, 1 t suiker, 4 e sjalot edik of 3 e witte azijn, 1/2 kop rozijnen in lauwwarm water voor een half uur geweekt, erna uitgelekt en wat fijner gesneden, 3 e vruchten chutney (mango is lekker), paneermeel om stevige gehaktballen van te maken, 3-4 eieren vermengd met melk, citroenbladeren, 100 g amandelen, in kleine stukjes gesneden,  

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste smaakmakers recepten

papa's barbequed spare-ribs

Heerlijk pittige spare-ribs vlgs. een recept van een Spaanse kok en aangevuld met persoonlijke smaakmakers.

INGREDIENTEN

2 a 3 kg. Spare-ribs; Halve liter Ketjap Benteng;6 el honing;6 el oestersaus;3 el tomatenketchup;1 tl sambal oelek; 2 spaanse pepers of 6 pili pili pepertjes(gedroogd)

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  •  
  •  > 120 min.

Speklappen uit een klei pot (slowcooking)

Niets gaat boven langzaam gegaard speklapjes en met deze smaakcombinaties word het de ultieme smaak-droom. Ha ha, ik word er lyrisch van.

INGREDIENTEN

600 g speklappen-in stukjes, VOOR SMAAKMAKERS: 1 ui of lente-ui-fijn, 1 rode peper-fijn, 1 teentje knoflook-fijn, 2 e lichte sojasaus, 1 e donkere sojasaus, 1 e oestersaus, 1 e bruine suiker. Bieslook-fijn voor garnering

  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-04-2014
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Bladerdeeg hapjes met shoarma gehakt vulling

Verrassend lekker van smaak en deze keer gemaakt van gehakt i.p.v. reepjes vlees. Met erbij een lekkere harrisa saus om de hapjes in te dippen.

INGREDIENTEN

500 g half om half gehakt (250 g voor bladerdeeg hapjes en 250 g voor shoarma gehakt snack balletjes),  , smaakmakers, 1 t piment, 1/2 t cayennepeper, 1 t gemberpoeder, 1/2 t kaneel, 1 t knoflookpoeder, 1 t komijnpoeder, 1 t koriander, 1/2 t geelwortel, 1/2 t nootmuskaat, 2 e verse koriander, fijn, 1 t selderij, gedroogd, 1 t paprikapoeder, 1 t zout, 1 t zwarte peper, 1-2 e olijfolie,  , Meng kruiden goed en meng door gehakt.2 rijen van 3 bladerdeeg plakjes ontdooid en op een bakplaat lengte aan elkaar geplaktei geklutst met iets koffiemelk

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

In de oven gebakken aardappelen.

Elke keer kruid ik het anders, maar ik gebruik in ieder geval een deel verse kruiden.

INGREDIENTEN

Aardappelen, verse kruiden (tijm, rozemarijn, salie) die voorradig zijn, knoflook gepersd, zout en peper eventueel wat aromat of andere smaakmakers, olijfolie of zonnebloem olie om in te bakken.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2004
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aziatisch gestoofde schouderlappen

Een pittig gerecht met zoetzuur contrasten en met knapperige gebakken uitjes er overheen. Heerlijk!

INGREDIENTEN

1 kg varkens schouderlappen, in blokjes, 2 e zonnebloemolie, 2 uien, fijn, 4 teentjes knoflook, fijn, 4 rode pepers met zaden, fijn (of zonder zaden als jij niet tegen pittig kan), 3 cm verse gember, geraspt of heel fijn gesneden, 4 e ketjap manis (ABC), 2 e donkere Chinese sojasaus, 3 e tamarinde papje (dit verkrijgt jij door tamarinde in hete water te weken en erna te zeven), 1/2 t Chinese vijfkruidenpoeder, 1/4 t zwarte peper, 1/2 t zout, 500 ml kippenbouillon, , verse koriander grof gesneden als garnituur, krokant gebakken uien ringetjes als garnituur

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een bijzondere stoofschotel van HERT

Donker wild zoals hert combineert goed met sterke smaken. Deze stoofschotel bevat kruidnagels, jeneverbessen en piment. Allemaal robuuste smaakmakers serveer dit gerecht met romige polenta of aardappelen waarmee u de rijke saus op kunt deppen.

INGREDIENTEN

80 gram prosciutto 1 kilo hert, in dobbelsteentjes 2 teentjes knoflook 1 grote ui 100 gram boter 1 liter runderbouillon 75 ml rodenwijnazijn 1 dl stevige rode wijn 2 kruidnagels 4 jeneverbessen 1 laurierblad snufje piment 3 el bloem 2 el droge marsala of cognac 1 ? el peterselie, fijngehakt.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Romige broccollisoep met wat pit

Omdat broccolli zonder extra smaakmakers mij niet echt bevalt en ik toch graag genoeg van die megagezonde groente binnen wil krijgen, staat broccollisoep bij ons geregeld op het menu. Aangezien ik van pittig houdt, heb ik voor de verandering wat rode peper toegevoegd.

INGREDIENTEN

- 1 teentje knoflook, grof gesneden, - 1 ui, fijngesneden, - 1/2 - 1 rode peper (naar smaak), fijngesneden, - 750 gr. broccoli, grof gesneden, - 50 ml witte wijn, - 500 ml groentebouillon (uiteraard liefst zelf getrokken), - grofgemalen peper, - 50 ml cre frahe, - 1 eetlepel olijfolie, - garnering: gerookte kipfiletblokjes, uitgebakken spekreepjes, gerookte zalm of gewoon croutons

  •  
  •  
  • Geplaatst op21-05-2014
  •  
  •  

Bara

Bara is een Hindoestaanse snack met gele erwten of oerdie als de belangrijkste smaakmakers; deze peulvruchten zijn rijk aan vitaminen en mineralen.

INGREDIENTEN

3 tl knoflookpuree, 1 tl masala, 100 g gele erwten besan (vers gemalen gele spliterwten), 1/2 Madame Jeanette peper, olie, 300 g zelfrijzend bakmeel, 2 tl jeera (gemalen komijn), 3 takjes selderij, 250-290 ml water, 3,5 g zout

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Borstplaat

Borstplaat is een snoepgoed, gemaakt uit water of melk, suiker en een aroma, zoals vanille of cacao. Het wordt meestal gegeten in de periode rond Sinterklaas.

INGREDIENTEN

12 eetlepels suiker, 4 eetlepels water,melk of room, , smaakmakers:, vanille, citroen, cacao, frambozenessence, cacao, oploskoffie etc.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2009
  •  
  •  10-20 min.

Gehaktbrood

Alhoewel er al gehaktbrood bij mijn recepten staat, wil ik deze toch graag toevoegen. Experimenteer met een combinatie van gemalen vlees, kruiden, vulling en smaakmakers tot je je eigen persoonlijke recept vindt - je kunt een gehaktbrood gewoon niet verpesten! Deze versie met kaas druipt letterlijk van de kaas en is heerlijk op brood. Je kunt dit mengsel ook gebruiken als vulling voor paprika's, kool, of zelfs tomaten en courgette. Van hetzelfde gehaktmengsel kun je lekkere gehaktballen maken door 1 dl jus over de gehaktballen te gieten en ze vervolgens afgedekt een uur in de oven te braden op 180 C.

INGREDIENTEN

450 gr mager rundergehakt, kalkoen of kip, 50 gr ui, gesnipperd, 45 gr groene paprika, fijngesneden, 0,5 dl tomatensaus, 1 geklutst ei, 100 gr fijngesneden champignons, 120 gr jonge kaas, in blokjes, 2 sneeen brood, in kleine stukjes, 0,5 tl chilipoeder, 0,75 dl chilisaus,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ragout Uit De Magnetron

Zo gemaakt of snel verwarmd

INGREDIENTEN

25 gr. boter, 25 gr. bloem, 2,5 dl vocht (bouillon/melk/room/wijn), smaakmakers als: peper, zout, rkuiden, Vulling: ca. 100 gr. (gaar) vlees/vis/kip/groente/champignons, , ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  •  
  •  0-10 min.

Nasi van de Chinese huisvrouw

Deze nasi is Chinees en dan noemen ze het gebakken rijst. Dit kan als bijgerecht of als tussendoor hap gegeten worden. (want dat doen Chinese 4-8 keer per dag) Deze recept kreeg ik van Qin Wei in de vorm van een kook workshop. En aan mij en haar man zei zei geen noedels meer van de toko... veels te duur en deze nasi is ook nog lekkerder en voedzamer. De smaak is ook voortreffelijk en je zou het zelf kon bedenken, zo makkelijk. Deze keer is rijst gebruikt, maar dit kan even goed met gekookte noedels. Ingrediënten: gebruik de groenten die jij in jou groenten la over heeft. Komkommer sla bladeren, wortel, Chinese kool, tomaat, ui ect. ect. Deze recept is maar een basis voorbeeld en een goed manier om rest producten mee op te maken. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

3 koppen gaar korrelige rijst, 100 g spekreepjes of gebruik het vlees die jij hebt of wat jij lekker vind zoals ham, kipfilet, hamlappen, garnalen of maak een combinatie van verschillende vlees soorten, olie voor bakken, 1 middelgroot ui, in dunne halve ringen, 2 teentjes knoflook, fijn, 1-2 rode peper, in stukjes, 1/4 komkommer in halve reepjes, 1/2 wortel, in reepjes, 1 tomaat in blokjes, verscheurde slabladeren, lente-ui plakjes voor garnering, 1 e lichte Chinese sojasaus, mespunt Chinese 5 kruiden poeder, paar korrels ve-tsin (kan ook weggelaten worden zegt Qin, alle vrijheid in samenstelling), 1-2 e hete chili bonen saus (chili bean sauce), 1/2 e oestersaus voor kleur en smaak (kan vervangen worden met 1 t donker Chinese sojasaus), zout, indien nodig, , 2 eieren, geklutst

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tom Yam Kung

Thaise Garnalensoep

INGREDIENTEN

350 gr rauwe garnalen, 1 el olie, 3 stengels citroengras, alleen het witte gedeelte, gekneusd, 3 dunne plakjes galanga/laos, 2 el kippenbouillon poeder, 5-7 Thaise chilipeper, zonder steeltjes, gekneusd, 5 limoenblaadjes, in stukjes gescheurd, 2 el vissaus, 10 stroppaddenstoelen, halveren, 2 lente-uitjes, in ringetjes, 3 el limoensap, Koriander

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

op de huid gebakken schar

Schar is een heerlijke vis. Lekkerder dan tong.(iets steviger en met meer smaak.)

INGREDIENTEN

4 grote of 8 kleine scharren, zout, peper, boter, 1 citroen of limoen, -knoflook, verse gember, rode peper, koriander, peterselie (allemaal smaakmakers, het kan ook zonder)

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2013
  • Wereld
  •  10-20 min.

Bloemkool salade met verschillende groente

Dit is een gerecht die je zelf kunt kombineren

INGREDIENTEN

Bloemkool*1 blikje asperges*1 blikje kidney beans (andere bonen mag naar smaak veranderen)*bosje lenteuien *Maionaise *mosterd*Smaakmakers zout,peper

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-07-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Mosterd, Zelf Maken!

INGREDIENTEN

Zwarte en witte mosterdzaden , Water , Zout , Witte wijnazijn , Smaakmakers: honing, sesamzaad, dragon of dille ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2001
  •  
  •  0-10 min.

Kip-Uipasteitjes

Knapperige Marokkaanse kippasteitjes

INGREDIENTEN

5 flinke uien(ongeveer 1 1/2 kilo); 4 eetlepels zonnebloemolie; 1/2-3/4 theelepel gemberpoeder; 1 1/2 theelepel kaneel, plus nog wat extra om het geheel te bestrooien; zout;sap van 1/2 citroen; 4 kippenborstfilets; flinke bos verse koriander, fijngehakt; 8 velletjes filodeeg; 4-5 eetlepels gesmolten boter of olie; 1 eidooier; poedersuiker (naar keuze).

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Italiaanse salade

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

400 g cocktailtomaten, 1 zak familie zomermix ? 400 g (C1000 Vers), 1 rode ui, in ringen, 75 g zwarte olijven zonder pit, 1 cupje Sladressing Knoflook-bieslook, (C1000 Vers Smaakmakers), 1/2 cupje Slamix Zongedroogde tomaten, (C1000 Vers Smaakmakers),

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2006
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Italiaanse salade

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

400 g cocktailtomaten, 1 zak familie zomermix a 400 g (C1000 Vers), 1 rode ui, in ringen, 75 g zwarte olijven zonder pit, 1 cupje Sladressing Knoflook-bieslook, (C1000 Vers Smaakmakers), 1/2 cupje Slamix Zongedroogde tomaten, (C1000 Vers Smaakmakers),

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Arroz con Leche

Rijstepap op zijn spaans!

INGREDIENTEN

5 dl melk, 1 opengesneden vanillestokje, 1 kaneelpijpje, schil van halve citroen, 100 gr dessertrijst, 75 gr suiker, 60 gr boter, 3 eidooiers, 1 tl kaneel

  • Spaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Spaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Chow Mein met kipfilet, garnalen en veel groenten

Ik at 2 weken geleden in Amsterdam in een restaurant voor het eerst Chow Mein. Ik vond het flauw en wat smakeloos. Ik vroeg de mede eters of Chow Mein zo moest smaken en ja dit smaakt zo maar ze vonden het zelf ook wat flauw. Had ik sojasaus erbij besteld en flink wat witte peper bij gedaan en het smaakte al veel beter. Hier is mijn versie van Chow Mein.

INGREDIENTEN

500 g gaar koud gespoelde en uitgelekte Chinese eier mie, 400 g kipfilet, in dunne plakjes gesneden, 200 g middelgroot garnalen, , VOOR VLEESMARINADE: , 1 e lichte Chinese sojasaus, 1 e droge sherry, 1/2 e sesamolie, 1 t zout, 1/2 t witte peper, , 1. Verdeel marinade over 2 kommetjes. (3/4 voor kip en 1/4 voor garnalen), 2. Doen garnalen en kipfilet in aparte kommetjes., 3. Laat voor 15-30 marineren., , VOOR CHOW MEIN: , 2 uienh, in dunne halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 cm verse gember, geraspt of heel fijn gesneden, 3 rode pepers, fijn, 200 g peultjes, in diamant vormpjes gesneden, 200 g pak soi in dunne reepjes gesneden, 200 g wortel in reepjes gesneden, 100 g gaar maïskorrels uit blik, 100 g taugé, 3-4 bosuitjes in dunne plakken, VERDER: , pindaolie voor het bakken van vlees en groente, 1 e sherry, 1 e lichte Chinese sojasaus, 1 e donker Chinese sojasaus (of Chinese sojasaus met champignon geur, bij toko`s te koop), 1/2 e sesamolie, 1 e oestersaus, 1/4 t vijfkruidenpoeder, klein mespunt ve-tsin (kan ook weggelaten worden als je allergisch ervoor bent), zout, witte peper

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

10 x kruidenboter

Ze smeren zo lekker weg bij de barbecue, verse kruidenboters.Lekker op stokbrood bij een salade of een lekkere kop soep.  Varieer met kruiden uit eigen tuin en verrassende smaakmakers die je toevallig in huis hebt. Bewaren doe je de rollen kruidenboter in de koelkast of diepvries.

INGREDIENTEN

Roomboter, Allerlei soorten kruiden, Zie diversen kruidenboters

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

borstplaat

INGREDIENTEN

12 el suiker, 4 el water, 4 el room of melk, smaakmakers: frambozen-, cacao-, vanille-, of citroenessence. Eventueel oploskoffie of cacao.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gehakt in een korstje

~Een recept van collega student Ria~

INGREDIENTEN

*200/250 gram gehakt.(naar keuze).*4 plakjes diepvriesbalderdeeg.*1 ei.*evt. wat paneermeel, ong 1 eetlepel.*zout/peper/paprikapoeder.*1/2 ui.*1/4 paprika.*1/2 teentje knoflook.*ketjap., **Natuurlijk kun je in de smaakmakers naar hartelust varieren.Gebruik je fantasie**

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

paddestoelenragout

Lekkere, snelle saus voor bij de pasta of rijst maar ook lekker als tussendoortje met toast en een glas wijn

INGREDIENTEN

3/4 soorten paddestoelen, magere gerookte spekblokjes/reepjes, 1 rode paprika, pakje ham/kaas saus, bakje roomkaas, olijfolie, peper/zout, diverse smaakmakers zoals bijvoorbeeld gedroogde en gekneusde rode peper, baconsnippers

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel met mosselen en koolvis

INGREDIENTEN

1 zakje familiesla, 1 kuipje Smaakmakers kruidendressing, zout en peper, 1 classico combi pizzabrood, 2 kg verse mosselen, 1 Boursin cuisine Ail, 4 lente-uitjes, 300 g verse koolvisfilet,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Superlekkere Kipsate met satesaus

Super sate`tje met dito satesaus, heerlijk bij de bami die ik eerder op de site zette. Alle credit`s gaan naar de moeder (ons moeke) van mijn vriendje Jiri!

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet (schoongemaakt, in blokjes), 4 el ketjap manis, 1 el ketjap asin, 2 el gembersiroop, 1 tl sambal oelek, sateprikkers, SATE-SAUS:, 2 el zonnebloemolie, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 cm gemberwortel (geraspt), 1 Lombok of Spaans pepertje (fijngesneden), 6 el pindakaas, 4 el bruine basterdsuiker, 2 el ketjap manis, 4 dl kokosmelk, 4 el gebakken uitjes

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lamsschouder langsaam gegaard in oven

Hoe lekker kan lamsvlees zijn? Hier weer een smaakvolle variatie.

INGREDIENTEN

1 lamsschouder van 2 kg met been of lamsbout met been (lamsschouder is smaakvoller), , SMAAKMAKERS: , 1+1/2 e mosterdzaadpoeder, 1 e grove zeezout, 1 e gedroogde oregano, 1 e bruine suiker, 1/2 e zwarte peper (7+1/2 ml), 3/4 e koriander, 1/2 t nootmuskaat, , OM MEE TE BEDRUIPEN: , 3 e olijfolie, 3 e zonnebloemolie of pindaolie, 1+1/2 e ketjap manis (ABC), 1 e gedroogde oregano, sap van 2 limoenen,

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gehakt schijven met gevulde aardappel, champignons en jus

Een eenvoudige gehaktbal net iets leuker aangekleed.

INGREDIENTEN

, VOOR GEHAKT, 500 g half om half gehakt (niet te mager), 1 t zout, 1/4 t versgemalen zwarte peper, 1/2 t koriander, mespunt nootmuskaat, mespunt kruitnagelpoeder, 1/8 t verse tijm, mespunt piment, 3 t sjalot edik, 1 ei, paneermeel, genoeg om stevig gehakt te maken., bloem, zonnebloemolie en boter voor het bakken van gehaktballen,  , 1. Meng luchtig alle smaakmakers door gehakt en laat een uurtje in koelkast staan voor smaak om goed te mengen en voor gehakt om steviger te worden., 2. Vorm ronde, hoge platte schijven/staafjes van gehakt. (ik maakte het in de vorm van een 40 g blikje voor tomatenpuree waarvan ik de boven en onderkant uit sneed en helemaal met gehakt vulde., 3. Doen gehak schijven 15 min. in diepvries om goed stevig te worden, 4. Haal gehakt schijven door bloem en schud goed af., 5. Bak gehakt schijven gaar en krokant terwijl je steeds ze keren., 6. Haal gehakt schijven uit pan en doen ze in een stoofpan.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekruid sojabrood

Lekkere variatie voor mensen met een koolhydraatarme voeding die toch brood willen eten

INGREDIENTEN

250gr sojameel, 2 eieren, 200gr hüttenkäse, 5 el olie (sesam-, walnoot- of olijfolie), 1 tl zout, 1 zakje droge gist (11 gram), 8-10 el lauw water, 2 tomaten, geraspte schil van citroen. Evt extra smaakmakers: rozemarijn, olijven, gember, Povencaalse kruiden.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2014
  •  
  •  > 120 min.
Nieuwste smaakmakers recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top