Tapenade met groene olijven en gedroogde tomaten
Heerlijke tapenade die je niet alleen kunt gebruiken op een toastje of stokbrood, maar ook heerlijk is op hardgekookt ei, in de pasta, risotto, gehakt, stoofpotjes, slasausjes etc. Dus...maken! Het recept is van Lyndsay Bekouw.
Ingrediënten
2 rode pepertjes - 3 teentjes knoflook - 250 gr groene olijven - 2 theelepels cognac - wat citroensap - 6 gedroogde tomaten - wat gedroogde oregano - plm.1 1/2 dl olijfolieVoorbereiding
Pepertjes ontpitten en in stukjes snijden. Knoflook pellen. Gedroogde tomaten in stukjes snijden.
Bereidingswijze
Pepertjes, knoflook, groene olijven, cognac, citroensap, gedroogde tomaten en oregano in de keukenmachine pureren. Langzaam zoveel olijfolie erbij schenken tot dikke pasta ontstaat. Je kunt er naar smaak kappertjes, ansjovis of feta aan toe voegen. Bewaren in de koelkast!