Escargot's
Het classiek Franse recept.
Ingrediënten 14 recipe.people
3 blikjes Escargots van 24 stuks, 1 pakje boter van 250 gram, peper en zout1 voet look, Peterselie, 12 schelpen van escargots, ,Voorbereiding
De dag voordien: Laat de escargots uitlekken en bewaar het vocht. Was de peterselie en doe in de mixer samen met de gepelde look(groene kern uithalen anders is hij te bitter) Mix fijn en doe er dan de zachte boter wat vocht van de escargots en de pezo bij.Laat alles goed mengen tot een smeuige massa.Proef de kruiding,want boter kan flauw zijn(anders gezouten boter gebruiken) Vul de schelpen eerst met wat kruidenboter,dan een escargot en dan volledig opvullen met kruidenboter. Neem een ovenschaal en doe er ofwel een laag grof zout in ofwel(zo doe ik het)een vel aluminiumfolie goed opfrommelen en in het bakblik leggen zodat de escargots blijven rechtstaan. De dag zelf: Verwarm de oven op 180?C,zet het bakblik erin tot de escargots warm zijn en de boter gesmolten.Dien op met brood. Wijntip:Een droge witte wijn zoals een Muscadet sur lie