Paella con Pollo y Caracolles
Paella met Kip en Slakken
Ingrediƫnten 4 personen
*1 kip van ca.1 kg;*1/2 kg risottorijst;*100 gr sperciebonen;*200 gr erwten(diepvries);, ontvelde,ontpitte kleingesneden (vlees)tomaat, ;*12 slakken;*2 tenen knoflook;*theelepel zoet paprikapoeder;*ca 1 dl olijfolie;*ca.1 1/2 ltr kippenbouillon(3x zoveel als rijst);, *zout en peper;*2 citroenen.,Voorbereiding
Kip in hapklare stukken verdelen en zouten en peperen, tomaat ontvellen, zaad verwijderen en kleinsnijden, sperciebonen schoonmaken en doormidden snijden.
Bereidingswijze
Olie verwarmen en kip bakken tot goudbruin. Voeg erwten toe en roer om, knokflook boven de pan uitpersen, paprikapoeder en tomaat toe voegen en de rijst. Voeg bouillon toe tot alles onder staat, laat zachtjes onder voort- durend roeren koken, gedurende 15 min. tot bouillon is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe zo ook de slakken en spercie- bonen en blijf nog 5 a 6 min. roeren tegen aanbranden tot het "droog" is. Laat dan nog 6 min. rusten.