1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Sla
  5. Romaine Sla

Romaine sla recepten (71)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Sla Romaine Met Vruchten

INGREDIENTEN

1 sla romaine(ook wel sla romein of bindsla genoemd. 1 grapefruit. 1 sinaasappel. 1 middelgrote ui. 2 eetl.citroensap. 1 snufje suiker. 4 eetl.olie. zout. 1 eetl.sesamzaadjes.

Bereidingswijze

Maak de blaadjes van de sla los en was ze grondig.Snijd ze in reepjes van 2 cm. Schil de sinaasappel en de grapefruit.Dompel ze even in heet water,zodat u de witte schilletjes er gemakkelijk van af kunt halen.In grote dobbelsteentjes snijden.Hak de ui fijn. Maak een zalfachtig sausje van de olie,het citroensap,suiker en zout. Meng de sla en het fruit in een slakom en giet er de saus over. Verwarm het sesamzaad in een koekepan zonder vet totdat het knapperig wordt.Laat de zaadjes afkoelen en strooi ze over de sla.

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

P.G Lente - stamppotje met spekjes, tuinerwtjes en romaine sla......

Een stamppotje in de lente smaakt best wel als het zonnetje schijnt en zeker als het regent. Dit stamppotje staat binnen 30 minuten op tafel en heeft een knapperige bite door de romaine sla en is licht verteerbaar. Absoluut géén zware kost. Project Gezond noemt dit stamppotje zelfs https://www.projectgezond.nl/zomerse-stamppot-met-romaine-sla-spekjes-en-tuinerwten/ een Zomer stamppotje dus , maar omdat we nu in het lenteseizoen zitten heb ik het omgedoopt tot "Lentestamppotje

INGREDIENTEN

300 gr geschilde kruimige aardappelen in gelijke stukken, 150 gr tuinerwten met kokend water afgespoeld, 150 gr romaine sla grof gesnipperd, 100 gram magere spekreepjes, 1 teentje knoflook geperst, 50 gr crème fraîche, 15 gr Parmezaanse kaas of Pecorino geraspt, 10 gr (room)boter, 10 gr (platte) peterselie grof gesnipperd, 1 kubusje maggiblokje

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde Romaine sla met ansjovis, knoflook, Parmesan en gebakken ei.

Dit zie ik net op Kitchen24.nl. Lijkt me heerlijk!

INGREDIENTEN

Romaine sla, ansjovisfilet, 2 eieren, Parmezaanse kaas, knoflookolie (olijfolie + knoflook

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2016
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Broodje vegaburger met tomaat en sla

Een heerlijk knapperig broodje met Graden Gourmet Sensational burgers. 

INGREDIENTEN

500 g kruimige aardappelen, 4 el olijfolie, 5 trostomaten, 4 Garden Gourmet sensational burgers, 2 ciabattina's, 2 minisla romaine little gem, 150 g tex-mex geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Caesar Salad

Populairste salade in noord amerika

INGREDIENTEN

1 "romaine" sla of andijvie alhoewel andijvie een beetje te bitter is, 100 g gesneden champignons, 1 citroen, 3 el mayonaise(gewoon of "light"), 1 -2 el parmesan kaas, 2 grote tenen knofl, croutons, "bacon bits" verkruimelde krokant gebakken spekjes, 1 - 2 tl anjovis pasta (hoort wel, maar hoeft niet), zout, versgemalen peper.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-1998
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pastrami bordje

INGREDIENTEN

100 gr. pastrami, ¼ romaine sla, 1 el frambozenazijn, 1 tl honing, 2 el olijfolie, Peper uit de molen, zout, 1 tomaat (roma),

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  •  
  •  0-10 min.
Populaire sla recepten
  • Eigen recept

Lauwwarme krieltjessalade met gorgonzola en pecannoten

Een lekkere maaltijd voor deze tijd van het jaar.

INGREDIENTEN

2 knoflooktenen, , 800 g krieltjes, , 400 g sperziebonen, , 2 kroppen romaine sla, , 1 sjalot, , 30 g pecannoten, , 1 citroen, , 125 g gorgonzola picante, , Extra vierge olijfolie, , Peper & zout

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Caesar salade met krokante kip en croutons

INGREDIENTEN

3 petit pains, witte broodjes (nog niet afgebakken), 7 eetlepels olijfolie, 1 ei zwarte peper, versgemalen, 250 g kipfilet, in plakjes, 1 blikje ansjovisfilet, in olie (46 g), 1 teen knoflook, geperst, 4 eetlepels mayonaise, 1/2 citroen, 1 krop romaine sla, in repen, 50 g Parmezaanse kaas, in plakjes geschaafd

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ji Dan Bing

Geloof me , dit gaat een hit worden in 2018 , in foodtrucks , als vervangers voor een tosti etc. het is eigenlijk ontbijt , maar daar zijn wij in NL. niet echt op gebouwd , althans ik niet. beter als lunch, bijgerecht of als borrelhap .

INGREDIENTEN

4 chinese pannenkoekjes ( diepvries, toko ) zelf maken kan ook, zie bij tips, 4 eitjes maat s, potje hoisin saus, zwarte bonen saus, chilli olie, olie, bosje platte peterselie ( koriander is origineel, maar daar kan ik niet tegen ), 2 grote sjalotten gesnipperd, 4 blaadjes baby romaine sla, geroosterde sesam zaadjes

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2018
  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

ceasar salade Esther style

Deze salade valt altijd erg in de smaak bij visite en zelf vind ik het ook erg lekker en vooral erg makkelijk.

INGREDIENTEN

Romaine sla (heeft lekkere frisse bite), Parmezaanse kaas, Rauwe ham, Pijnboompitjes, ceasar salade dressing van calve, desgewenst tomaat

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Sandwich kruidenroomkaas

Bevat per portie 380 kCal/16 gr eiwit/18 gr vet/36 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

2 eetlepels verse platte peterselie, 1 augurk, 200 gr roomkaas naturel, Halve knoflookteen, 8 sneetjes casinobrood, Knapperige sla (bv. little gem of romaine sla)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Nieuwste romaine sla recepten

Va­der­dag­sa­la­de

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 3 el citroensap, 1 komkommer, 1 rode paprika, 1 bosje radijs, schoongemaakt, 1 schaal tasty tom tomaten, 1 zak romaine sla,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Caesar pastasalade

Een pastasalade is een fijn hoofdgerecht op een warme doordeweekse dag. Deze pastasalade is een caesar salade en pastasalade in één, best of both worlds! De romige caesar dressing gaat perfect samen met de knapperige romaine sla, juicy kippendij en de pasta zorgt voor een bite. 

INGREDIENTEN

300 g penne, 300 g kippendijfilet, 2 tl gedroogde oregano, 1 tl paprika poeder, versgemalen zout en peper, 2 el zonnebloemolie, 2 ansjovisfilets, 2 el mayonaise, 1 tl witte wijn azijn, 1 knoflookteen, 50 g geraspte Parmezaanse kaas voor de dressing, 100 g geraspte Parmezaanse kaas voor de garnering, 200 g Romaine sla, 1 rode ui

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lauwwarme salade van gegrilde groenten

Salade van gegrilde aubergine, baby romaine sla en cherrytomaatjes

INGREDIENTEN

1 aubergine, 2 kropjes baby romaine sla, 1 bakje cherrytomaten, 1 ei, pecorino romano (of parmezaanse kaas, wat je maar in huis hebt), pijnboompitten naar smaak, , Voor de dressing:, olijfolie (3 eetlepels), balsamicoazijn (1 eetlepel), vers citroensap (1 eetlepel), verse tijm (de blaadjes van 2 takjes), 1 teen knoflook, uitgeperst, peper en zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2013
  •  
  •  10-20 min.

Maal­tijd­sa­la­de met quinoa, so­ja, zalm en Ja­pan­se roer­bak

Sojasaus als zoutvervanger én smaakmaker in een salade: wát een ontdekking! Lactosevrij ! 

INGREDIENTEN

250 g quinoa, 3 el arachideolie, 300 g verse zalmfilets, 4 el sojasaus, 2 kropjes baby romaine sla, 2 cm verse gember, 400 g wokgroente, 2 el gembersiroop, 2 el sesamolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

good looking ceasar salad

INGREDIENTEN

Een kleine romaine sla /little gem, bacon, stukje baquette, maple siroop, 2 verse eieren, worchester saus, anjovis, verse parmezaan, neutrale olie, citroensap, peper/zout, olijfolie, knoflook

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

gestoomde kabeljauw met limoen

INGREDIENTEN

1 el sesamzaadjes, 1 limoen, schoongeboend, 2 slablaadjes, niet te groot (bijv. van Romaine sla), 250 g kabeljauwfilet, 1 el gembersiroop, zwarte peper, grof gemalen, 2 el Japanse sojasaus

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2011
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Carpcciorol met snacktomaatjes

Koud en makkelijk te bereiden voorgerecht

INGREDIENTEN

4 el. Mayonaise, 4 el Witte balsamicoazijn, 3 eieren, 2 el kappertjes, 250 gr Carpaccio, 200 gr gemengde sla (bv.rucola, lollorosso, romaine), 1/2 el mosterd, 250 gr snacktomaatjes, 1/2 bosje basilicum, peper, zout

  • Europees Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-12-2010
  • Europees Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Briekdeegrolletje met 2 soorten kaas, soepje en salade

INGREDIENTEN

4 st romaine sla(kleintjes), 1pak briekdeeg, 100gr roquefort, 100gr manchego, 1 knolselderij truffel soep, 2st puntpaprika, 4 plakken eendenlever, 1 fles balsamico

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kropsla met komkommer en een geitenkaasdressing

Eigenlijk eten we bijna nooit sla met komkommer erdoor. Vroeger bij mijn ouders wel. Toen ik dit recept tegenkwam op internet dcht ik daar weer aan. Nu natuurlijk in een andere vorm dan in mijn herinnering. Wij vonden dit een lekkere salade, weer eens iets anders. Ik heb trouwens groene tomaten, komkommer en lenteuitjes gebruikt (stond niet in het originele recept).

INGREDIENTEN

1 krop sla (lekker is met een wat stevige slasoort, bijvoorbeeld Romeinse sla Romaine), ½ komkommer, gewassen, deel schil laten zitten en in halve plakjes gesneden, Paar tomaten in schijven (ik had groene tomaten), 2 lente-uitjes, schoongemaakt in smalle ringetjes gesneden, , Dessing]/b]:, 75 gram zachte geitenkaas, 1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, Zout, witte peper, ½ eetlepel vloeibare honing, ½ theelepel gedroogde tijm of gedroogde oregano,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2018
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Cobb Salad

Het allerleukste aan deze salade is wel dat je de ingrediënten kunt herinneren aan dit toffe ezelsbruggetje: Egg Avocado Tomato Chicken Onion Bacon Blue Cheese

INGREDIENTEN

Voor de vinaigrette:, 1 el rode wijn azijn, 3 el olijfolie, snufje zout, snufje suiker, snufje peper, ½ tl dijon mosterd, kleine teen knoflook, uitgeperst, voor de salade:, 150 gr sla mix van o.a. ijsbergsla en Romaine, 1 biologische kipfilet, Zout & peper, 6 plakjes ontbijtspek, 2 eieren, 2 tomaten, ½ rode ui, 1 avocado, 4 el roquefort, paar sprietjes bieslook

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn favoriete dubbele cheeseburger

Dit is de allerlekkerste dubbele cheeseburger die je ooit zult eten! 

INGREDIENTEN

Voor de burgers:, 500 g rundergehakt, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 sjalotje, fijn gesneden, 1 el aardappelzetmeel, 1 tl worcestersaus, peper en zout, 2 brioche hamburgerbroodjes, 4 plakjes cheddarkaas, 4 blaadjes romaine sla, , Voor de saus:, 1 sjalotje, fijn gesneden, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 tl paprikapoeder, 3 el mayonaise, 2 tl witte wijn azijn, 1 el zonnebloemolie, 2 tl mosterd, 2 el suiker, 3 plakken augurk, fijn gesneden, peper en zout, , ,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Köfte met flatbread

Zelfgemaakte koftes en knoflooksaus! Leuk gerecht om in het weekend te maken. https://chivanne.nl/kofte-met-flatbread/

INGREDIENTEN

Köfte, , 500 gram mager rundergehakt, ¼ theelepel komijn, , ½ theelepel kaneel, , ½ theelepel chilipoeder, , ½ theelepel paprikapoeder, , 1 ui fijn geraspt, , ½ ei, , , , Vulling, , 5 à 6 verse flatbreads, , 1 zakje baby romaine sla (met hele kropjes, ligt niet gekoeld), , handjevol munt, , handjevol peterselie, , 1 rode paprika, , 1 rode ui, , handjevol tomaatjes, , handjevol gezouten pistachenootjes, , , , Knoflooksaus, , 250 ml crème fraîche, , 5 tenen knoflook, , 1 eetlepel citroensap, , 1 theelepel tabasco, , zout en peper, , 2 eetlepels water

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2020
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Maaltijdsalade , warm gerookte zalm en....pittige kiemgroentjes....

Ik liet mijn man de keuze maken uit een maaltijdsalade of een warm gerecht met kip en Oosterse smaken. Uiteraard werd dat onderstaande salade. Voor de warm gerookte zalm moest ik naar de supermarkt en terwijl ik de romaine sla zocht viel mijn oog op een mix van pittige kiemgroentjes. Het idee was geboren.... nu de uitvoering nog en zien of de smaak zal bevallen Ik had zó even een plukje van elke kiemgroente geproefd en dan zijn ze idd tamelijk pittig, maar door de salade valt dat pittige reuze mee. De rest gaat morgen bij de wokgroente.  

INGREDIENTEN

2 stuks warm gerookte zalm à 100-125 gram, 2 kropjes (bio) romaine sla, 1/2 oranje paprika in dunne reepjes, 1/2 rode paprika in dunne reepjes, 1/4 rode ui in dunne ringen, 60 gram verschillende kiemgroenten, , VOOR DE DRESSING, , 2 el witte balsamico azijn, 1 el mayonaise, 1/2 el Limburgse mosterd ( meer of minder naar smaak), snuf peper ( zout), 1 tl dille, kneepje agave siroop.

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2020
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indiase paneer tikka

Een heel aantrekkelijk en smakelijke borrelhapje voor bij visite of een feestje.

INGREDIENTEN

250 g zelfgemaakte paneer of gekocht bij toko of tofu/tahoe, in blokjes van 3x3 cm gesneden, vierkantjes, plakjes en partjes limoen voor garnering, heel blaren Romaine sla, , VOOR MARINADE: , 2 e yoghurt, 3/4 t geelwortelpoeder (kurkuma), chilipoeder, hoeveelheid naar smaak, 1 t komijnpoeder, 1/2 t gemberpuree (geraspt tot pasta), 1/2 t knoflookpuree (geraspt tot pasta), 1 t maïzena, zout

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2011
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Xanders lekkerste kerstbroodje

Dit is het prijswinnende broodje bij La place (kerst 2011)gemaakt door Xander van den Bosch

INGREDIENTEN

* 1 ciabattabroodje, * 1 klontje zachte roomboter, * paar blaadjes romaine sla, * paar blaadjes rucola, * 2 plakken zachte geitenkaas, , Voor de chutney:, * 1 scheutje zonnebloemolie, * 2 goudreinetten geschild in blokjes, * 1 snuf kaneel, * 50 ml blanke azijn, * 200 ml acaciahoning, * 1 kleine rode ui gesnipperd, * 120 gr gedroogde of half gedroogde cranberry`s

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gerookte kipsalade met avocado en walnoten

Bij deze frisse gerookte kipsalade met avocado en walnoten hebben we als finishing touch gebruik gemaakt van een whisky-cocktailsaus.  

INGREDIENTEN

2 kroppen minisla romaine (little gem), 200 g cherrytomaatjes, 4 stengels bleekselderij, 2 fris zoete handappels (bijv. elstar), 380 g Nieuwe Standaard Kip gerookte kipfilet (2 schalen à 190 g), 2 bosuitjes, 2 avocado's, 150 ml whisky-cocktailsaus, 3 el bieslook, 60 g walnoten, 1 stokbrood, 1 snufje peper

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2019
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

raar broodje gezond

Op terras bestel ik nog wel eens een broodje gezond, maar het valt vaak tegen, en het eten ervan is vaak zo,n " gedoe "  tomaat , veel te dik ( tomaat is winst, net als ijs in je glas ) schiet er tussen uit, en natuurlijk net op je broek. herkenbaar? dat moet makkelijker kunnen dacht ik. en het kan. en lekkerder ook nog .

INGREDIENTEN

Romaine of little gem sla, 1/2 stronkje, 4 cherry tomaatjes, 2 plakken sterke rauwe ham, 50 gram parmezan vlokken, 1 el. mayo, 1 el mosterd, 1 el, zure augurk, in kleine blokjes, lekker donkere bol met pitjes.,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Caesar salad bowl met twist

De caesar salade is een echte klassieker. Dit recept voor de caesar salade heeft een twist en wordt geserveerd in een bowl. De lekkere twist zit €m in de crispy maïs en jonge velderwtjes, de salade is minstens zo lekker en ook nog eens in een handomdraai klaar.

INGREDIENTEN

1 Mini Pack Bonduelle Crispy Maïs (1 x 75 g), 1 Mini Pack Bonduelle Jonge Veldertjes (1 x 75 g), 75 g kipfilet, 1 el olijfolie, 1 kropje baby romaine sla, ½ kleine rode ui, in halve ringen, 2 el caesar saladedressing, 15 g Parmezaanse kaas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ceasar'S Salad

Salade

INGREDIENTEN

1 krop Romaine sla (of een andere stevige sla zoals eikenbladsla, gebruik geen ijsbersla!), 1 grote teen gepelde knoflook, 1 tl zout, ansovispasta naar smaak, 1 tl Dijon mosterd, 1 tl olijfolie, 1/2 tl witte wijn azijn, sap van 1/4 citroen, 1 heel zacht gekookt ei, verse zwarte peper, geraspte kaas en croutons.

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-1999
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Chilli chicken salad

INGREDIENTEN

500 g scharrelkipfilet, in lange dunne repen, 1 el olijfolie, voor de chilirub:, 2 el gedroogde rozemarijnnaaldjes, 2 tl gedroogde tijm, 2 el milde paprikapoeder, 1 el cayennepeper, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el grof zeezout, 1 krop romaine sla, schoongemaakt, 2 avocado's, in plakjes, 100 g honey roasted pecans, 1 bakje tuinkers, voor de dressing:, 1/2 puntje Danish blue, 1 el olijfolie, 1 el appelazijn, peper, zout, 50 ml yoghurt, witbrood, voor croutons

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade van wilde Alaska zalm, komkommer en peterselie

Lente salade met Alaska zalm.

INGREDIENTEN

- 1x 416 gram blikje of 2x 213 gram blikje rode wilde Alaska zalm, - ¼ komkommer, in vieren, zonder zaadjes en in reepjes gesneden, - 1 kleine rode ui, fijn gesneden, - 3 eetlepels witte wijnazijn, - 1 krop Romaine sla, in stukjes, - 1 bosje radijsjes, in plakjes, - 2x 410 gram blikje witte bonen, afgespoeld en uitgelekt, - 2 eetlepels gesneden verse peterselie, - Zout en peper, - 3 eetlepels olijfolie

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2015
  • Europees
  •  20-30 min.

Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en kabeljauw .

Deze salade was puur genieten van de  heerlijke smaak van  een zachte tongstrelende kabeljauw, knapperige tuinerwtjes  en met  kruidige smaakvolle zachte linzen. Deze salade is ook prima te gebruiken om een restje groente , zoals bijvoorbeeld een stukje courgette of enkele  kerstomaatjes , broccoli e.d te verwerken i.p.v bijvoorbeeld de tuinerwtjes. https://www.projectgezond.nl/lauwwarme-linzensalade-met-kabeljauw-en-tuinerwtjes/

INGREDIENTEN

120 gr linzen, 5 gr tijm, 1 groentebouillonblokje( minder zout), 1 ui gesnipperd, 100 gr prei schoon in hele dunne halve of hele ringetjes, 200 gr kabeljauw(filet) droog gedept, 100 gr tuinerwten met kokend water overgoten en uitgelekt, 1 rode paprika schoon in kleine blokjes, 60 gr romaine sla ( ik had little gem), 60 ml vinaigrette, , , Roer een vinaigrette van 20 ml olijfolie 5-10 ml witte wijn azijn, 1 takje bladpeterselie klein gesnipperd met een mespunt honing en een mespunt mosterd.Proef en breng op smaak met peper en zout.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2020
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zomerse Caesar salad Bruschetta

Simpel kan zo lekker zijn. Dit is nu al mijn favoriete zomerrecept. Door de bruschetta in stukken te snijden heb je een lekker voorgerecht en/of hapje bij een aperitief, maar kan als onderstaande versie/hoeveelheid ook zeker dienen als lunch of licht hoofdgerecht. Makkelijk, lekker en snel.

INGREDIENTEN

1 ciabatta brood, 4 tomaten, 2 kropjes mini sla, bijvoorbeeld litte gem of baby romaine), 4 eetlepels olijfolie + wat extra, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel milde Franse mosterd, 2 tenen knoflook, wat verse Parmezaanse kaas

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chineeslenteomeletje

Ik had weer eens van alles en niks in huis , wel de groenten, niet de loempia vellen,  wel het idee om dan maar iets maken wat er in de buurt komt . lekker knapperig van binnen , zowel koud als warm erg lekker. als hapje , bijgerecht . en makkelijk te varieren met allerlei ingredienten.  

INGREDIENTEN

6 kleine eitjes, 1 el. vissaus, 2 el. sesamolie, 1 el. soya, 1 tl gember siroop, 1 groot nasi/bami pakket ( met peper ), 200 gram hollandse garnalen, 3 bosui gesneden, wit en groen ., 4 grote romaine sla bladeren

  • Fusion Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2016
  • Fusion Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

hot prawn cocktail

Waarom is een garnalen cocktail altijd koud, met cocktail saus in een glaasje ? dat moet en kan anders .

INGREDIENTEN

2 grote sjalotten, 25 gram boter, 1 eetlepel vadavoun, 25 gram bloem, 3 dl.groenten bouillon, 1 dl. melk, 2 schijven ananas uit blik, zout, paprikapoeder gerookt, 2 baby romaine sla, 2 el olie, 2 el gedroogde peterselie, bordje bloem, 24 gekookte grote garnalen,

  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met kip

Deze maaltijd bevat ongeveer 550 calorieën. Ook lekker om pasta te vervangen door rijst of quinoa.

INGREDIENTEN

1 kop pasta, 2 eetlepels pesto, halve kopje champignons, 100g gebakken kip (zonder vel en zonder bot), 2 kopjes romaine sla met tomaten en komkommers, 2 theelepels extra vergine olijfolie, 2 theelepels balsamico

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade met serranoham, geitenkaas en kersen

Bijzonder verfijnde salade als voorgerecht. Past goed in een tapasmenu.

INGREDIENTEN

1 ons serranoham, kropje krulsla (romaine of frisee of eikenblad), 2 takjes verse munt, klein bosje bieslook, 50 gram Bettine blanc, 1 ons kersen, 40 gram geschaafde, amandelen, , DRESSING:, 2 el witte wijnazijn, 1 dessertlepel sinaasappelbloesemhoning, 3 el olijfolie, peper&zout

  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2012
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Rosies Caesar Salade

Dit recept komt uit een kookboekje van Rosey Daley, en bevat weinig kcal.

INGREDIENTEN

2 Teentjes knoflook, gepelde en geperst, 5 Eetlepels Japanse sojasaus, 5 Eetlepels versgeperst ciroensap, 5 Struikjes witlof, in stukjes gesneden, 1 Krop sla of romaine sla, gewassen en in reepjes gescheurd, Halve theelepel gekneusde zwarte peperkorrels, 1 Eetlepel versgeraspte parmezaanse kaas, 1 Grote vleestomaat, klein gesneden

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sticky garnalenbootjes

Bekijk het recept ook op mijn blog: https://chivanne.nl/sticky-garnalenbootjes/

INGREDIENTEN

450 gram rauwe (on)gepelde (reuzen) garnalen ontdooid, , 60 ml honing, , 30 ml soyasaus, , 1 tenen knoflook, , 1 theelepel gemberpoeder, , 1 limoen, , 1 eetlepel sesamzaadjes, , 1 lente-ui, , handjevol verse koriander, , 1 Spaans pepertje, , 8 blaadjes mini Romaine sla, , zout en peper, , olijfolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste romaine sla recepten
Populaire sla recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top