Exotische sla met tempura van banaan
Tempura van banaan: schijfjes banaan door een pannenkoekenbeslag gehaald & daarna gefrituurd
100 gr. volle rijst 1 sinaasappel 1 grapefruit 2 dl. sinaasappel 1 el. honing 7 dl. olijfolie peper & zout 1 banaan 1 el. pijnboompitten Voor het beslag: 2 el. bloem 1 ei 1,5 dl. melk zout
1. Kook de rijst & laat hem uitlekken in een vergiet. Schil de citroen, verwijder de witte velletjes & snij ze in partjes. 2. Maak een vinaigrette van het sinaasappelsap, de honing & de olijfolie & kruid deze met peper & zout. 3. Doe de rijst & de citrusvruchten in een kom, voeg de vinaigrette toe, meng goed & laat even trekken. 4. Doe de bloem, de eierdooier & de melk in een kom, klop het eiwit stijf & meng door het beslag. Breng eventueel op smaak met zout. Snij de banaan in schijfjes, haal ze door het beslag & frituur ze. 5. Doe wat rijst in een kom, leg er een paar schijfjes banaan op & garneer met pijnboompitten.
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2001Vegetarisch20-30 min.
Salade met gerookte kip en pesto-yoghurtsaus
Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak.
250 gram gemengde salade, rucola, 1 dl yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, pesto, 200 gram gerookte kipfilet, 2 rijpe avocados, 2 tomaten, halve komkommer, snufje (kruiden-)zout en peper. Eventueel een handje geroosterde pijnboompitjes.
- Europees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-01-2008Europees Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmwraps gevuld met salade
Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook.
2 wraps, 200 gram gerookte zalm, klein bakje demi creme fraiche, 3 eetlepels rode pesto, 1 zak veldsla, 1/2 komkommer, half bakje cherry tomaatjes en/of zongedroogde tomaten op olie, geroosterde zonnebloempitten en/of pijnboompitten, saladedressing naar keuze (ik vind zelf honing mosterd lekker) In elk geval niet te veel/sterk, omdat het niet mag overheersen.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2008Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Heerlijke pastasalade
Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin
* 4 ons pasta (bijvoorbeeld wokkels of penne) * 3 ons kipfilet * kipkruiden * 6 pruimtomaten * bakje pijnboompitten, * half potje groene pesto * stuk parmezaanse kaas * zak gesneden ijsbergsla of een halve krop,
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2006Italiaans10-20 min.
- Eigen recept
Big mac
Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.
Voor 4-5 burgers, , -400g 100% rundvlees, -hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes), -mayonaise, -ketchup, -mosterd, -pot zoete piccalilly, -pot augurken, -ui, -ijsbergsla, -cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper), -witte azijn of natuurazijn, -zout, peper, suiker
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-05-2012Amerikaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Italiaanse salade met mozzarella en parmaham
We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.
2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 eetlepels witte balsamico-azijn, 4 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, zout, 1 theelepel honing, wat tijmblaadjes, 8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden), gemengde sla (liefst met rucola), plm. 20 walnoten, wat kerstomaatjes om te garneren, eventueel crema balsamico
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-04-2009Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Risotto met geitenkaas, gerookte zalm en spinazie
Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept
400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2004Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pasta met tonijn en rucola
400 gram penne pasta, 2 blikjes tonijn op olie, 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden, 2 bouillonblokjes, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, 100 gram rucola sla, 175 gram philadelphia, 2 rode uien, in reepjes gesneden, 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook fijngehakt, zout en versgemalen peper,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-09-2009Hoofdgerecht10-20 min.
Penne met zalmsnippers
Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.
200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout
- Vis Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-07-2007Vis Hoofdgerecht10-20 min.
Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers
Deze cheeseburgers zijn zelfgemaakt en qua smaak niet te vergelijken met de doorgedraaide kant-en-klare hap die je in de supermarkt of bij hét bekende kinderrestaurant kunt bestellen. Met (verse) soep vooraf een ideale zaterdagmaaltijd. Zowel mijn kinderen (lft 6-14 jr) als mijn moeder (lft 82 jr!)zijn er dol op en dit recept is dan ook een blijvertje in ons gezin.
250 gram rundergehakt, 1/2 rode ui, 1 ei, 25 gram paneermeel, 1/4 theelepel chilipoeder, 1/4 theelepel komijnepoeder, 1/2 theelepel dijon mosterd, 1/ theelepel oregano, 25 gram parmezaanse kaas, 3 zure pepers uit pot, 50 gram cheddar kaas, 1 grote rijpe tomaat, 1 kleine krop sla, 2 hamburger broodjes, olijfolie, zeezout, zwarte peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-03-2010Hoofdgerecht30-60 min.
Brownies - de lekkerste-
Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen.
350 g pure chocola (60-70% cacao), 250 g ongezouten roomboter, 3 grote eieren, 250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd, 50 g bloem* (+30 zie aantekening bij serveertips), 1 flinke theelepel bakpoeder* (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de Nederlandse = 5 ml), Snufje zout, Soms voeg ik ½ tl vanille-extract toe, heb je dat niet dan neem je wat vanille essence.
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-01-2005Engels30-60 min.
Een WAANZINNIGE Kipcocktail met ananas, appel en gember
Zo?n heerlijke cocktail wwaar je je vingers bij aflikt
Ca. 300 gr kipfilet, 1/2 l water, 1 kippenbouillontablet, 1 zoetzure appel, citroensap, 2 ananasschijven, 1 ? el creme fraiche, 1 ? el mayonnaise, 1 el gembersiroop, 2 tl kerrie, zout en peper, 1 tl suiker, enkele blaadjes ijsbergsla, ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-09-2004Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Verrukkelijke warm weer maaltijdsalade
Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten
, , 1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak), 3 tomaten, 1 rode of 1 gele paprika, handjevol gemengde noten, handjevol groene olijven of druiven, ruim 100 gram zachte geitenkaas, 3 El. olijfolie, 1 El. balsamico azijn, 1/2 tl. mosterd, 1 tl. honing, peper en zout, , , heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-07-2009Nederlands10-20 min.
Arretjescake
Deze ouderwetse Oma cake heb ik voor het eerst in een Grand Cafe in Harderwijk gegeten. Na wat zoeken kwam ik achter dit heerlijke en makkelijke recept. Nu kunnen wij thuis ook genieten van deze cake.
125 gram boter, 125 gram margarine, 200 gram witte basterdsuiker, 5 eetlepels cacao, 200 gram Maria koekjes, 2 eieren,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op06-11-2003Nederlands> 120 min.
Griekse Pita met gyros en tzatziki
Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!
, Pitabroodjes, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-08-2004Grieks30-60 min.
Kip-Mango Wrap
Kip mango wraps voor het avondeten....of maak de helft per persoon, en het is een uitzonderlijk lekkere lunch.
4 medium tortilla-wraps, 2 kipfilets, 1 mango, 8 plakjes rauwe ham, 20 hazelnoten, wat sla (gemengd in een zakje, of zelf gesneden), half kuipje kruidenkaas, 4 theelepels groene pesto, twee theelepels cajun kruiden, 1 eetlepel olijfolie
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-04-2013Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Heerlijke griekse salade van jamie oliver
Hele lekkere salade van Jamie Oliver. Met gemarineerde rode ui en een frisse citroendressing. Gezond, licht, makkelijk en alles zelfgemaakt met verse ingrediënten. Heel geschikt als maaltijdsalade.
- 2 rijpe avocados, - krop sla, - 1 citroen, - 8 tomaten, - 2 rode uien, - zwarte olijven, - pakje fetakaas in blokjes, - oregano, - ciabattabrood, - peper en zout, - olijfolie, - rode wijnazijn, Eigen toevoeging: cashewnoten
- Grieks
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-03-2011Grieks20-30 min.
- Eigen recept
Mijn absolute lievelings visschotel
Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel
100 gr. gerookte zalm in stukjes, 250 ml. slagroom, 3 bosuitjes in kleine ringetjes, 500 gram pangasius filet., (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!), 1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram. Ik neem altijd voor ons tweetjes een zakje celavita van 450 gr. (700 gr voor meer personen) en bak ze even in een kleine koekenpan in olijfolie 6 min. Ik vind Celavita het enige merk krieltjes die echt goed gaar worden!, 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur), 50 gram geraspte oude kaas, zout en versgemalen peper,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2009Nederlands20-30 min.
Salade van kip, kaas, appel en geroosterde pijnboompitjes
Een waanzinnig lekkere salade met een perfecte dressing
300 gr kipfilet 100 gr oude kaas 300 gr gemengde sla 2 zoetzure appels 2 el azijn 2 tl mosterd zout en peper 60 gr pijnboompitten 2 el zonnebloemolie ca 1 el citroensap 1 tl suiker 2 teentjes knoflook.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-01-2007Frans30-60 min.
Sla
M,n eigen heerlijke onmisbare sla!
1 krop sla (zachte), 1 ui, half bosje peterselie, 6 (rijpe) trostomaten, 1 teen knoflook, kop slasaus (calve), 4 eieren
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-07-2001Nederlands30-60 min.
Sla
4 blaadjes ijsberg sla,1 kl uitje, 1/2 paprika,1 tomaat,2eetl olie,2eetl wijnazijn, 1 klein blikje tonijn,peper en zout,
- Spaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-02-1999Spaans Bijgerecht0-10 min.
Sla.
Zo vinden mijn kinderen het toch het lekkerst!
1 krop sla, 1 appel, 1 klein uitje, stuk of 6 augurken, 3 lepels zilverui, 1 eetlepel suiker, zout, peper, 3 eieren(of meer als je extra wil garneren), 3a4 eetlepels yoghurtdressing(met van die tuinkruiden), (Je kunt zelf natuurlijk nog allerlei andere dingen toevoegen maar wij eten het zo)
- Kinderkeuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-05-2000Kinderkeuken10-20 min.
Sla
Sla met een lekkere dressing
1 krop sla., 4 eetleppels yofresh slasaus., 1 eetlepel mosterd/honingsaus van Calve., 1/2 eetlepel vloeibare honing., een klein uitje., een zoet zure appel., halve komkommer., blikje tonijn in olijfolie.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-10-2003Nederlands0-10 min.
Sla
Met een olie-azijnsausje en 3 variaties.
1 krop sla, 1 teentje knoflook, 3 eetl. olie, 1? eetl. azijn, peper, paar druppels worcestershiresaus, ? theel. strooiaroma., Variatie 1. 4 tomaten in plakjes, 1 ui in dunne ringen, 1 bakje tuinkers fijngeknipt., Variatie 2. 1 gekookte biet in reepjes, 12 sprietjes fijngeknipte bieslook, 1 geraspte appel besprenkeld met 2 theel. citroensap., Variatie 3. 4 eetl. sperziebonen in stukjes (uit blik), ? rode paprika in stukjes. 1 ui in dunne ringen.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-05-2002Nederlands10-20 min.
Sla
Een heerlijke frisse zomersla, met o.a. spekjes pijnboompitjes en fetakaas
200 gram slamix, 2 eetlepels pijnboompitten, 50 gram ontbijtspek, 1 ui, 50 gram fetakaas, bieslook, peterselie, yofresh citroen, zout, knoflookpeper, olijfolie en mayonaise.
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-05-2001Nederlands Bijgerecht0-10 min.
Sla
Zussie gekregen
80 ml Olijfolie, 2 ansjovis filets, 1 tl worstershire, 1 el citroensap, 1 tl mosterd, 1 a 2 teentjes knoflook, Romana sla, Peper, Parmezaanse kaas en eitjes,
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2018Europees20-30 min.
Sla
Eenvoudige salade met ham en pijnboompitten en fetta.
2 el olijfolie i el azijn. lepeltje mosterd klein beetje sambal. beetje cayennepeper gewone peper zout honing beetje gemberpoeder rozemarijn thijm en munt.
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-08-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Sla
Supersimpele sla
Hollandse sla,komkommer,suiker,olie en azijn.
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-03-2004Hoofdgerecht0-10 min.
Sla
Sla met stukjes jonge kaas
1 krop ijsbergsla, 2 ons jonge kaas, 2 augurken, 10 zilveruitjes, 1 klein uitje, 1 tomaat, 3 eieren, slasaus en tomatenketchup.
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2000Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Sla.
Een recept uit 1934.
Drie a vier kroppen sla, een gesnipperd preitje, 3 eetlepels slaolie, 4 eetlepels azijn, peper, zout,li>, twee eieren.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-10-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Klasieke garnalencocktail
Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.
250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2004Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Sla
Krop ijsbergsla, 1 ui, bolletje mozarella, mayonaise en chiliaus.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-08-2007Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Krokant gebakken groenterösti met tzaziki
Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.
· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2011Hoofdgerecht20-30 min.
De ultieme schnitzel
WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet
Ingrediënten, - 4 Kalf schnitzels, Of, - 2 Kipfilets (snij de kipfilets overdwars, met een scherp mes in 2 a 3 plakken), Of, - 4 Varkensschnitzels, TIP, Haal het vlees of het nu kip, varken of kalf is bij de biologische slager, het is het echt waard!, - Zwarte peper uit de pepermolen, - Zout, - Bloem, - 1 a 2 Eieren (zo vers mogelijk en liefst scharrel/van de boer), - Pakje Paneermeel (of liever zelfgemaakt van oud brood), - 1 Liter Zonnebloem- of Arachideolie, - 1 Fles lekkere wijn; rood/wit/rosé, - Eventueel 1 citroen
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-02-2010Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl
Heerlijke groene pesto pasta met uitgebakken spekjes, kip en rucola sla.
- 500 gram penne, - 250 gr. gerookte spekjes, - 3/4 potje groene pesto, - 300 gram kipfilet, - kipkruiden (zonder zout) en/of peper, - ui, - bakje champions, - 2 blokjes kippenboullion, - 300ml water, - zak rucola sla, - 250 ml creme fraise, - zakje geraspte parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-07-2010Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Dressings - 15 verschillende sauzen voor sla en salades
De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar.
Zie voor ingrediënten bij de bereidingswijze van de sla-sauzen
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-06-2015Internationaal0-10 min.
Lemon yoghurt cake
Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.
300 g suiker., 50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren., 225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook), Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen., 175 g zelfrijzend bakmeel., ½ tl zout., Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel)., 1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg)., VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus)., 100 g poedersuiker- gezeefd., Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben., Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)
- Engels
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-01-2005Engels60-120 min.
Pasta roomtaart met kaas
Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen). Voedingswaarde per persoon: eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820
400 gr pastaschelpjes, 2 bouillonblokjes, 4 eieren, losgeklopt, 200 ml crème fraîche (Melkan), 200 gr geraspte oude, blauwe of geitenkaas, 1 zak gemengde sla, 2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes, 2 eetlepels sladressing naar keuze
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-06-2011Nederlands30-60 min.
Appel crumble met amandelen (heerlijk nagerecht)
Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven! Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is.
700 - 850 g Goudrenetten (ongeschild gewogen) = ± 3 grote appels, 225 - 300 g Cox appels (ongeschild gewogen) = ± 2 grote appels, 30 g bruine basterd suiker, 1 grote theelepel kaneelpoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, Wat extra boter om de schaal in te vetten (niet echt noodzakelijk), Voor de bovenlaag (Crumble), 110 g hele amandelen ongepeld, 125 g gekoelde boter, in kleine blokjes gesneden. (of eventueel wat meer boter), 250 g zelfrijzend bakmeel)., 2 theelepels kaneelpoeder, 150 g rietsuiker (of lichtbruine basterd suiker)
- Engels Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2007Engels Nagerecht30-60 min.
kipburger met avocado,bacon en cheddar
Mosterdmayonaise, 600 g biologisch kipgehakt (ongekruid), 1 eierdooier, 1/2 el salie, 4 broodjes (bijv. Italiaanse bollen), 8-12 blaadjes sla, 12 plakken tomaat, 12 plakjes komkommer, 12 plakjes augurk, 1 rode ui, in halve ringen, 4 plakken cheddar, 8 plakken bacon, 1 avocado, ontpit, in plakken, olie om te bakken
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2009Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
tonijn maaltijdsalade
Heerlijke tonijnsalade met groente
2x tonijn uit blik op olie basis, zakje rucola sla, 2 rode uien, paar zongedroogde tomaatjes op olie, spaanse peper, mango, komkommer, ansjovisfiletjes, handje groene ontpitte olijven, 2 eetlepels zilveruitjes, olijfolie, balsamico azijn, peper en zout,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2007Nederlands0-10 min.
-
Slanke Gerechten
van merloui , 150 recepten, 3 volgers
-
Slanke keuken
van Elvast , 96 recepten, 0 volgers
-
,T Slagertje
van alie2 , 89 recepten, 4 volgers
-
Slanke keuken
van Pummelke70 , 87 recepten, 36915 volgers
-
slankrecepten
van celes4321 , 87 recepten, 36920 volgers
-
slanke lijn
van rylar1 , 84 recepten, 36924 volgers
-
slank
van aria1211 , 75 recepten, 0 volgers
-
slank
van jurrian1 , 75 recepten, 1 volgers
-
Slank kookboek
van mariellederoos , 61 recepten, 1 volgers
-
slank
van ingervstroe , 58 recepten, 0 volgers
-
alles over salades en maaltijdsalades de saladebar
van Fressnapf , 124 recepten, 0 volgers
-
de stoverij kookgroep alles over heerlijke stoofjes
van Fressnapf , 319 recepten, 0 volgers
-
Fit Gezond en Slank
van grafinanne , 17 recepten, 0 volgers
-
healthyfood
van Ruthesmee , 3 recepten, 0 volgers
-
gebak en taarten
van sonja26975 , 264 recepten, 0 volgers
-
va kan tie
van va_kan_tie , 86 recepten, 0 volgers
-
AFSLANKEN
van vifke , 208 recepten, 0 volgers
-
slankgroep
van slankgroep , 837 recepten, 0 volgers
-
lekkere salades
van lekkere_salades , 320 recepten, 0 volgers
-
barbecuen
van barbecuen , 127 recepten, 0 volgers