1. Home
  2. Recepten
  3. Sjalot En Peterselie

Sjalot en peterselie recepten (2.028)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Fazantfilet met een dakje van sjalot en peterselie

Waarom een sjalot: de sjalot geeft, samen met de peterselie, een vollere smaak aan de fazantfilet. Ook zorgt het sjalottenmengsel ervoor dat de filet niet uitdroogt aan de bovenkant Soort gerecht: als hoofdgerecht of in bijvoorbeeld een kerstmenu als tussengerecht

INGREDIENTEN

3 sjalotten (75 g) 4 fazantfilets (met vel) 1 teentje knoflook 25 g peterselieblaadjes 10 g broodkruim ½ dl notenolie 1 klontje roomboter Peper en zout

Voorbereiding

Bereidingswijze

De sjalot pellen, halveren en ragfijn snipperen. De knoflook halveren, de pit verwijderen en fijnhakken. De peterselie wassen, drogen en fijnhakken. In een koekenpan de sjalot zachtjes aanzetten in de helft van de notenolie samen met de knoflook. Ongeveer 5 minuten laten garen en op smaak brengen met zout en peper. Mengen met de fijngehakte peterselie en het broodkruim en het geheel op smaak brengen met zout en peper. Vul een spuitzak met het sjalottenmengsel en spuit deze onder het vel van de fazantenfilet. In een koekenpan rest van de notenolie en een klontje boter op een niet te hoog vuur verhitten. Bak de filets om en om bruin en laat ze daarna in ongeveer 8 minuten garen. Af en toe omdraaien. Haal de filets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Prik een paar gaatjes aan de onderkant in het aluminiumfolie en leg de filets op een bord. Plaats het bord 10 minuten in de oven op een temperatuur van ongeveer 50? C. Haal de filets uit de folie en snijd ze in de breedte door de helft. Serveer met bijv. gekookte aardappelen met peterselie en zuurkool.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn tomatensalade met sjalot en peterselie

Dit is een ideaal extra bijgerecht, als je eens wat minder warme groente bij je warme maaltijd hebt. Ook lekker bij je  lunchboterhammetje. Ik maak deze salade redelijk vaak. We zijn er dolop en??? tomaten welke dan ook heb ik bijna altijd in huis, net als de overige ingrediënten.

INGREDIENTEN

, 6-8 cocktail tomaten (zie foto ), 1-2 sjalotten gesnipperd, 2 bosuitjes in ringetjes, 1 el verse platte peterselie gesnipperd, 1 1/2 el citroensap, 2 tl olijfolie, 1 tl vloeibare (Acacia) honing of agavesiroop, vers gemalen peper en zout naar smaak,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Albondigas (tapas)

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

INGREDIENTEN

250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Hartige, romige herfsttaart met gehakt en cantharellen

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 gr bloem, 50 gr boter, 150 ml melk, 2 tl bakpoeder, , Voor de vulling:, , 250 gr cantharellen (of paddenstoelenmelange), 500 gr mager rundergehakt, 2 flinke sjalotten, 50 gr mager gerookt spek (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el olijfolie, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de topping:, , 250 gr crème fraîche, 250 gr zure room, 1 el maizena, 4 el mayonaise, 200 gr geraspte Parmezaan, 1 sjalotje (fijn), Vers gesnipperde peterselie

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Europees
  •  60-120 min.

Roergebakken Spruitjes met spekjes en sjalot

INGREDIENTEN

350 gram spruitjes, 2 eetlepels olijfolie, 250 gram magere spekreepjes, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 sjalotjes, gesnipperd, peper, 3 eetlepels verse peterselie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tomatensaus Met Peterselie.

INGREDIENTEN

250 g.vleestomaten,1 sjalotje,1 eetl.olijfolie 1/2 teheel.tijm,zout en peper,1 eetl.fijngehakte peterselie.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Roergebakken spruitjes met spekjes en sjalot

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 zakje panklare spruitjes (C1000 Vers, 350 g), zout, 2 el olijfolie traditioneel (C1000 Huismerk), 1 pakje magere gerookte spekreepjes (C1000 Vers, 250 g), 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 sjalotjes, gesnipperd, peper, 3 el peterselie, geknipt (C1000 Vers),

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Couscous met sjalot en mint

Waarom een sjalot: de sjalot versterkt de smaak van het gerecht, ter compensatie van de flauwe smaak van de couscous. Soort gerecht: als bijgerecht bij gegrilde of gebakken vis of geserveerd bij een voorgerecht van (gerookte) vis.

INGREDIENTEN

3 sjalotten (75 g), 2 dl kippenbouillon, 1 teentje knoflook, 200 g couscous, 1 tomaat, ¼ komkommer, 1 eetlepel verse munt, 1 eetlepel verse peterselie, ½ limoen, 3 eetlepels olijfolie, extra vierge, Zout en peper, ,

  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2007
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Griekse soep met kalfsgehakt en sjalot

Waarom een sjalot: deze geeft het gerecht meer smaak en body.

INGREDIENTEN

7½ dl gevogeltebouillon, 750 g kalfsgehakt, 80 g basmatirijst, 2 teentjes knoflook, 4 sjalotten (100 g), 1 citroen, 25 g verse peterselie, 1 g komijn, 75 g eidooier, 1 dl olijfolie, Zout en versgemalen peper,

  • Grieks Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2007
  • Grieks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade van sjalot en Hollandse nieuwe

Waarom een sjalot: De sjalot versterkt de smaak van het gerecht en is een goede smaakcombinatie met de zoute haring. Soort gerecht: Als voorgerecht met sla, of als borrelhapje op een toastje

INGREDIENTEN

2 sjalotten, 4 zoute haringen, 1 stevige, zure appel (bijv. Granny Smith), 1 augurk, 75 g haricots verts, 75 g gare bietjes, 15 g peterselie, gehakt, scheutje olijfolie (extra vierge), 1 citroen, Zout en peper (uit de molen).,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kabeljauw met sjalot en kappertjesvinaigrette

INGREDIENTEN

600 gr kabeljauw, 10 lange sjalotten, 1 eetlepel mosterd, 4 eetlepels azijn, 2 dl arachide olie, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 eetlepels gehakte kappertjes, 4 dl kippenbouillon.

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Nieuwste sjalot en peterselie recepten

Ragout van sjalot en Hollandse asperges

De stevige, volle smaak van de sjalot compenseert de toch wat weeïge smaak van de asperges verrukkelijk, zonder dat de delicate smaak van de asperge wordt overlapt; integendeel,de sjalot laat deze juist béter tot zijn recht komen. De sjalot onder water pellen zorgt voor minder irritatie aan de ogen. ? De sjalot snijden met een scherp mes, dit vermindert irritatie aan de ogen tijdens het snijden: in alle sjalotten- en uiensoorten zitten oliën die vrij komen, doordat de cellen kapotgesneden worden. Met een scherp mes blijven deze cellen heel. Dus nooit een sjalot of een ui hakken maar altijd snijden! Het ragoutmengsel niet té lang in laten koken; anders gaan room en crème fraîche weer scheiden.

INGREDIENTEN

4 sjalotten (100 g), 8 asperges (klasse A1), 25 g Parmezaanse kaas, 4 lente-uitjes, 150 g oesterzwammen, 2 dl slagroom, 1 dl crème fraîche, 30 g boter, 5 g krulpeterselie, Zout en peper,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Escargots met sjalot, artisjok en knoflook

Waarom een sjalot: de sjalot geeft het gerecht een hartige en stevige smaak, dat goed past bij de slakken die van zichzelf weinig smaak hebben. Soort gerecht: als voorgerecht of als tapashapje.

INGREDIENTEN

2 sjalotten (± 50 g), 2 artisjokken, 25 g boter, 1 teentje knoflook, 2 fijngesneden lenteuitjes, 10 g vers gesneden kruiden: kervel, peterselie, basilicum en bieslook, 24 slakken uit blik (wilde, extra gros), ½ dl gevogelte- of kalfsfond, Peper en zout., ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

koude lever met appeltjes en sjalot

Dit gerecht is heerlijk met een mooi glas Condrieu.................alsof een engeltje over je tong p.............

INGREDIENTEN

300 gr lever, mag varkens-, kalfs- of reelever zijn. 2 appels vloeibare honing, poedersuiker, 3 sjalotjes, glaasje Armagnac, bloem,peper, zout en peterselie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2007
  •  
  •  20-30 min.

Ragout van sjalot en Hollandse asperges

Waarom een sjalot? De stevige, volle smaak van de sjalot compenseert de toch wat weeïge smaak van de asperges verrukkelijk, zonder dat de delicate smaak van de asperge wordt overlapt; integendeel,de sjalot laat deze juist béter tot zijn recht komen. Soort gerecht: bij een hoofdgerecht als groentegarnituur of als warm voorgerecht in een pasteibakje

INGREDIENTEN

, 4 sjalotten (100 g), 8 asperges (klasse A1), 25 g Parmezaanse kaas, 4 lente-uitjes, 150 g oesterzwammen, 2 dl slagroom, 1 dl crème fraîche, 30 g boter, 5 g krulpeterselie, zout en peper.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gouden varkenspootjes met een sjalot- roomsausje

"Patauds"worden ze in de regio genoemd, deze bereiding stamt uit de 16 de eeuw, en het geheim recept is gemonopoliseerd door de gemeente Sainte-Menehauld ! Het was het favoriete eten van Koning Karel VII !

INGREDIENTEN

-6 varkenspoten, -2 uien fijn gesnipperd, -1 wortel (in schijfjes), -een takje selder, -peterseliestengel, -2 laurierbladeren, -takje tijm, -1 groot glas droge witte wijn, -enkele kruidnagels, -broodkruim, -mosterd, -bloem, -ei, -boter, -peper en zout, SAUS:, -4 versnipperde sjalotten, -1 glas bouillon van de varkenspoten, -witte wijn, -room, -1 el fijngehakte augurk,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Kippenlevertjes met druiven en sjalot

? Smakelijke combinatie.

INGREDIENTEN

? 600 gr kippenlevertjes, ? 500 gr witte druiven, ? 50 gr boter, ? 16 kleine sjalotjes, ? stukje gember van 2 cm., ? 4 el droge sherry, ? 1 el sojasaus, ? gehakte peterselie, ? snuifje cayennepeper,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Kleine sandwich van sjalot, zoute haring en roggebrood

Waarom een sjalot: de sjalot zorgt voor een hartige smaak. De iets zoetige smaak van de sjalot combineert mooi met de iets zurige smaak van het roggebrood. Soort gerecht: Als borrelhapje of bij een diner als voorafje (amuse).

INGREDIENTEN

2 sjalotten, 1 zoute haring, 1 plakje roggebrood, 1 stevige, zure appel (bijv. Granny Smith), 1 takje peterselie., , ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

knoflook ansjovis peterselie saus

Saus heerlijk over rundvlees

INGREDIENTEN

Peterselie, olijfolie ongeveer een kopje, knoflook 3 tenen, sjalot 1, ansjovisfilets uit glaasje op olijfolie 4, peper.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

Nage van peterselie met citroengras

Mijn eerste vegetarisch gerecht op smulweb. Maar voor mensen die toch nog iets meer toe willen voegen. Vrijwel alles gestoomde soorten witvis smaken hier goed bij. Toch wil ik adviseren om vooral stevige (en helaas ook iets duurdere) vissoorten te pakken omdat de andere, zeker in de nage, snel uit elkaar vallen waardoor het geheel minder fraai oogt.

INGREDIENTEN

200 gram koude boter in vlokjes, 150 gram fijngehakte bladpeterselie, 20 gram dragon, 30 gram sjalot, 2 stengels citroengras, 3 dl groentebouillon, 4 el slagroom, sap en schil van een ? citroen,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Frans
  •  0-10 min.

Couscoussalade met peterselie en munt(300 calorien)

Lekker orientaals bijgerecht

INGREDIENTEN

1/4 liter kippenbouillon,(1/2 tablet) 150 gram couscous, 1 sjalotje, 1 tomaat, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels gesnipperde peterselie, 3 eetlepels gesnipperde verse munt, zout, versgemalen peper, partjes citroen(eventueel)

  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Eieren en cocotte met shii-take en peterselie

"Oeufs en cocotte aux shii-take et persil"

INGREDIENTEN

8 grote scharreleieren - 8 grote open shii-take - 50 gr boter - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 3 sjalotten, fijngehakt - 4 takjes platte peterselie - 8 cl volle room - versgemalen zwarte peper en grof zeezout - 8 takjes kervel voor de garnering.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

mosselsoep met venkel en peterselie

Niet zo maar een soepje,

INGREDIENTEN

2 uien - 3 venkelknollen - 3 sjalotjes - 1 winterwortel - i prei ( aleen het wit ) - 2 teentjes knoflook - enkele takjes tijm - 1/2 tl ketoembar - plukje safraandraadjes - 3 tomaten - 1 grote aardappel - 2 el pernod - 1 dl noilly pratt - 1 dl droge witte wijn - wat olijfolie - bosje platte peterselie - 2 kg mosselen - 150 ml slagroom - 30 gr boter - 1 liter water - 1 tl kerriepoeder - zout en peper

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2014
  • Frans
  •  30-60 min.

kabeljauw met broodkruim, peterselie, witbier en preistoemp

Open top belgich streekgerecht van restaurant 't Laurierblad, Guy Van Cauteren, Berlare!

INGREDIENTEN

Vier porties kabeljouw van 180 g elk; 1 soeplepel mosterd, broodkruim, fijngehakte peterselie, boter en hoeveboter, 1 sjalot, 1 flesje witbier, 1 flinke prei, 2 grote aardappelen, 1/2 dl zure room, peper en zout, nootmuskaat.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie

Hartig gerecht uit de hete oven

INGREDIENTEN

400 g bloemige aardappelen, 100 g gezouten spek, 2 courgettes, 1 sjalot, 2 el gehakte peterselie, 2 el broodkruim, 100 g ricotta, 1/2 dl olijfolie, 50 g boter, 1 kl tijmblaadjes, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappel in kroket met ham en peterselie

Hartig aperitiefhapje ( amuse) dat makkelijk te bereiden is.

INGREDIENTEN

600 g bloemige aardappelen, 2 sneetjes Meesterlyck-ham, 30 g champignons, 2 eierdooiers, 2 eieren, 2 el bloem, broodkruim, 40 g boter, 20 g sjalot, 20 g peterselie, 20 g grove mosterd, peper en zout

  • Belgisch Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2015
  • Belgisch Amuse
  •  30-60 min.

Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie

Makkelijk en super lekker ovengerecht 

INGREDIENTEN

400 g bloemige aardappelen, 100 g gezouten spek, 2 courgettes, 1 sjalot, 2 el gehakte peterselie, 2 el broodkruim, 100 g ricotta, 1/2 dl olijfolie, 50 g boter, 1 tl tijmblaadjes, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.

St. Jacobsmossel op een bedje van peterselie

Lepelhapje

INGREDIENTEN

Boter ? 2 zeer fijngehakte sjalotjes ? 1 zeer fijngehakt teentje look ? 1 el. gehakte peterselie ? 3 el. room ? peper ? zout, St. Jacobsmosselen:, 8 kleine St. Jacobsmosselen ? snufje kerriepoeder ? grof zout ? grof gemalen peper ? 1 el. olie ? toefjes peterselie

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Risotto met cantharellen en kastanje champignons

Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber!

INGREDIENTEN

200 gr risottorijst (Arboriorijst), 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook (geperst), 150 gr verse cantharellen, 100 gr kastanje champignons, 600 ml warme bospaddenstoelen bouillon (tablet AH), Scheut droge witte wijn, Klont roomboter, Olijfolie, Scheutje kookroom of slagroom, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Vers gesnipperde peterselie, Vers geraspte grana padano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cannelloni met kip

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1/4 rode paprika, 2 sneetjes oud witbrood, 250 g kipfilet, 3 eetlepels slagroom, 2 eieren, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel tijm, 2 eetlepels fijngesneden vers basilicum, 4 eetlepels fijngeknipte peterselie, zout, peper, 1 theelepel bouillonpoeder, 1 pak cannelloni, 1 blikje gezeefde tomaten, 2 mozzarellakaasjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Oeuf cocotte

Uit: Home Made van Yvette van Boven Een simpel gerechtje waar je eindeloos mee kunt variëren. Perfect ook om met een klein restje van gisteren iets leuks te maken. Wij maakten ze bijv. ook met jonge courgette en uitgebakken spekjes, lekker!

INGREDIENTEN

, Voor 1 oeuf cocotte:, *lik boter, *peper uit de molen en wat zout, *1 eetlepel creme fraiche (of hele zachte geitenkaas), *1-2 eetlepels vulling naar keuze, *1 ei, *wat gehakte bieslook of peterselie of bijv. geraspte kaas om erover te strooien.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2011
  •  
  •  20-30 min.

Gebakken palourdes met platte peterselie, mandarijn, rode pe

De volledige titel van dit gerecht luidt: Gebakken Palourdes met platte peterselie, mandarijn, rode peper en kikkomansoja" "Palourdes" worden ook wel tapijtschelpjes genoemd. Men gebruikt ook venusschelpen. Dit gerecht kan prima als tapas gegeten worden! Dit is een recept van Jeroen Raes. In februari 2009 is Jeroen Raes werkzaam als chef-kok in Restaurant-O.

INGREDIENTEN

1 kg palourdes, 1/2 rode peper, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 2 mandarijnen, 100 gram wilde spinazie (te koop in Turkse of Marokkaanse winkel), 1/2 dl kikkoman soja, 1/4 bos platte peterselie

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse spiesje van aardappeltjes en knoflook

Leuke kleine amuse of Tapas OF gewoon leuk alf borrelhapje

INGREDIENTEN

, 24 kleine nieuwe aardappeltjes, in de schil gekookt, 12 teentjes knoflook gepeld 2 rode pepers, zaadjes verwijderd in 12 stukjes, 2-3 el olijfolie, 12 kleine houten prikkers, 1 el peterselie gehakt, Zeezout, ,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Steak tartare á la Flo

Dit is mijn ultieme recept voor een klassieke steak tartare. Naar een recept van Flo, de beroemde brasserie in Parijs (en Amsterdam). Afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteak.nl voor handige video`s over de kunst van het biefstuk bakken (of voor het bestellen van het boek).

INGREDIENTEN

1 stuk jodenhaas van 600 gram (of 1ste kwaliteit kogelbiefstuk of ossenhaas), 4 eierdooiers, 4 theelepels mosterd, olijfolie, worcestersaus, tabasco, 1 sjalot, gepeld, ½ bosje peterselie, 20 gram kappertjes, 50 gram cornichons (knapperige, zure augurkjes)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes

Een waanzinnig leuk voorgerecht en niet te moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

400 gram verse zalm, ½ citroen, 1 takje peterselie, 6 sprieten bieslook, 2 kleine augurken, 1 el kappertjes, 1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd, 2 plakken gerookte zalm, 2 el mayonaise, 125 ml crème fraiche, 2 tl mierikwortelcrème (potje), zout en peper, 1 el rode peperkorrels, sprietje bieslook extra,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Viskoekjes met kaas en groene kruiden

Echt lekker en goed vooraf voor te bereiden tot punt 3. En dan voor serveren even bakken.

INGREDIENTEN

voor viskoekjes, 400 g witte vis (kabeljauw of koolvis, je kan ook verse tonijn of zalm gebruiken), 1 teentje knoflook, fijn, oregano, fijn, tijm, fijn, peterselie, fijn, basilicum, geraspt Parmezaanse kaas, paneermeel (zoveel om er stevig koekjes van te maken), zout, rode peper, fijn (met of zonder zaadjes), geroosterd pijnboompitten, fijn, ei, , verder, olie of boter voor bakken, en bloem om koekjes mee te bestuiven, , 1. Meng alle viskoekjes ingrediënten in een keukenmachine tot een stevige massa waar je koekjes van kunnen maken., 2. Maak koekjes van deze mengsel en doen koekjes een half uurtje in koelkast zodat ze kunnen opstijven., 3. Haal koekjes door meel en schut goed af., 4. Bak koekjes op middel hoog vuur tot gaar van binnen en krokant en goudbruin van buiten., 5. Ontvet ze op keukenpapier.

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pikante Scampi`s in knoflookboter

Scampi`s of grote garnalen doen het altijd wel. Ik ken weinig mensen die ze niet lusten. Deze zijn lekker romig en pittig. Een hele leuke borrel Tapas, doet het prima op een buffet, verjaardag of ander feestje. Echter doe dit gerecht ook eens over een lekker bordje al dente gekookte spaghetti of andere pasta naar keuze. Ook lekker met vers, warm, stokbrood. Het brood kun je in de saus deppen. Snel, makkelijk en vreselijk lekker dit gerechtje.

INGREDIENTEN

400 gr gepelde scampi`s, 6 teentjes knoflook (geperst), 1 sjalot (fijngehakt), Zeezout, Zwarte peper, 3 e roomboter, Citroensap, 3 e droge sherry, 1 e gehakte verse peterselie, 1 e gehakte verse dille

  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Remouladesaus

Waarom een sjalot: de sjalot geeft de saus een volle en hartige smaak. Soort gerecht: als saus bij de barbecue of bij mosselen met Provençaalse kruiden (zie recept) en kibbeling.

INGREDIENTEN

2 middelgrote sjalotten, 2 dl mayonaise, 2 eetlepels krulpeterselie, 1 eetlepel kappertjes, 1 middelgrote augurk, Scheutje augurkenvocht, Zout en peper.,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2007
  •  
  •  10-20 min.

OVENGROENTEN

Eigen foto. Een ideaal recept om de restjes uit je koelkast weg te werken, supermakkelijk en ontzettend lekker! Lekker bij gegrild vlees of vis.

INGREDIENTEN

500 g gemengde groenten. Heel geschikt: SJALOT, kleine heel laten, grote doormidden snijden, COURGETTE, in stukken van 4 cm, PAPRIKA, grove stukken, RODE UI, grote brokken, PREI, stukken van 3 cm, WORTEL, plakjes van 1 cm, VENKEL, grove stukken, CHAMPIGNONS, halveren, als je ervan houdt: KNOFLOOKTEENTJES, AARDAPPEL: voorgekookt, AUBERGINE, in blokjes 2 x2 cm............

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2007
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn eigen sappige gehaktballen bomvol smaken

Wat is er nou lekkerder dan een TOP balletje. Dit is een eigen creatie die altijd lof krijgt van eters bij ons. Je kunt hem zo eten of op brood en bij stamppotten met een kuiltje jus. Vooral niet weggooien de saus want die is overheerlijk! Probeer hem zelf maar en ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

500 gr HOH gehakt, 4 el paneermeel, 3 uien gesnipperd, 1 sjalot fijn, Zeezout, Zwarte peper, 3 teentjes knoflook fijn, 2 el verse peterselie gesnipperd, 2 t kerriepoeder, 1 el ketjap manis, 2 knoflookteentjes, fijn, 1 t nootmuskaat, 2 el Franse mosterd, 1 t djinten, 50 gr boter, 2 el olijfolie, 1 ei

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Gevulde reuzenchampignons

Deze overheerlijke gevulde reuzenchampignons is een voortreffelijk voorgerecht tijdens de feestdagen.

INGREDIENTEN

8 reuzenchampignons, 200 g kleine witte champignons, 100 g spekblokjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 tenen knoflook, gehakt, 2 el verse peterselie, gehakt, Boter, Zout, Versgemalen peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2013
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste sjalot en peterselie recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top