- Eigen recept
Sis Kebab
500 gr lamsvlees 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 2 uien 2 teentjes knoflook 5 rode pepers 2 theelepels kekik (verkrijgbaar AH en bij Turkse toko) 1 mespuntje witte peper 1 mespuntje zout
Snijd het vlees in dobbelstenen. Snijd de uien in blokjes en de knoflook heel fijn. Doe de olijfolie, het ciroensap, ui, knoflook, witte peper, zout, kekik en de rode peper in een schaal en meng het goed door elkaar. Laat het vlees hierin minstens 2 uur marineren. Rijg het vlees aan pennen en leg het op de barbeque.
- Turks
- > 120 min.
- Geplaatst op24-01-2013Turks> 120 min.
- Eigen recept
Sis kebab
2 uien; 1,5tl zout; 2 teentjes knoflook geperst; 2tl komijnzaad gekneusd; 1kg lamschouder in stukjes
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-08-2010Turks0-10 min.
Gegrilde Sis kebab van gehakt
? 400 g Rundergehakt, ? 1 teentje knoflook (geperst), ? 2 takjes peterselie (verse, fijngehakt), ? 1 theelepel paprikapoeder, ? 3 eetlepel paneermeel, ? 150 g feta (in 16 blokjes), ? 2 eetlepels olie (arachide), ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen)
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-06-2005Turks30-60 min.
Gemarineerde vleesspiezen : Sis kebab
In de gehele wereld staat de Turkse keuken om de vleesspiezen bekend. Sis kebab komt oorspronkelijk van het platteland en iedere plaats is trots op zijn bijzondere manier van bereiden.
600 gr lamsvlees in stukjes - 2 eetlepels olijfolie - 1 uitgeperste citroen - 2 gesnipperde uien - 2 teentjes knoflook uit de knijper - 1 takje tijm - 2 laurierblaadjes - 250 gr langkorrelige rijst - 8 sjalotjes - 1 rode paprika, in stukjes, zonder zaad - 1 groene paprika, in stukjes, zonder zaad - 1 aubergine, geschild en in plakjes - 8 kleine tomaatjes - 1 eetlepel gewassen rozijnen - 1 eetlepel geschaafde amandelen - 5 dl water
- Turks
- > 120 min.
- Geplaatst op18-05-2001Turks> 120 min.
Gegrilde Sis kebab van gehakt
? snufje peper (versgemalen), ? snufje zout, ? 1 teentje knoflook (geperst), ? 1 theelepel paprikapoeder, ? 150 g feta (in 16 blokjes), ? 2 eetlepels olie (arachide), ? 2 takjes peterselie (verse, fijngehakt), ? 3 eetlepel paneermeel, ? 400 g gehakt, ? 8 houten sateprikkers
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-07-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Zwaardvis kebab Kilis sis
Spiesjes van stukjes zwaarvis met groene en rode paprika en aubergine.Uit de Turkse keuken.
750 gram zwaardvis of kabeljauw in stukken van 3 cm1 groene (Turkse) paprika, in stukken1 rode paprika, in stukkenhalve aubergine in stukken1 el zout1 el citroensap1 el olijfolie1 el uiensapca 1 tl cayennepeper
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-2004Turks20-30 min.
Heerlijkheid uit Turkije: Sis Kebab
Die overheerlijke lamsspiezen met paprika en ui... Het marineren heeft nogal wat tijd nodig, maar dat kun je doen voor je naar bed gaat, of naar je werk.. Het is zeer de moeite waard! Somak-kruiden (of sumac, is hetzelfde) kun je kopen bij een toko of Turkse supermarkt. Ook bij Sligro, alleen heb je daar een pasje voor nodig natuurlijk.
Ca 1 kg lamsfilet (in blokjes), 3 groene chilipepers (of groene paprika`s, in stukjes), 3 flinke tomaten (grof gesneden), 2 grote uien (grof gesneden), 1 citroen, 1,5 dl (liefst Turkse) olijfolie, (versgemalen) zwarte peper, zeezout, 2 el (gedroogde) oregano, 4 el somak-kruiden
- Turks
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-06-2013Turks60-120 min.
De echte Turkse Sis Kebab, lekker!!!
Voor de liefhebbers die net uit Turkije terugkomen van vakantie, hier het recept voor dat heerlijke gerecht uit dat fijne land!
700 gr kipfilet, schoongemaakt en in blokjes, 2 rode uien, in stukjes, 4 tenen knoflook, in stukjes, 4 el tomatenpuree, 2 el kurkuma, 2 el paprikapoeder, 1 tl gedroogde oregano, 2 dl volle (Turkse) yoghurt, P&z, Olijfolie, , , , , , ,
- Turks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-08-2016Turks Hoofdgerecht> 120 min.
Sis kebab van de BBQ, het originele recept
Ik heb deze ongelofelijk lekkere spiezen maar onder bijgerecht gezet, bbq- of grill staan niet in de soort gerechtenlijst helaas, maar dat is niet zo belangrijk ook natuurlijk. Wat dat wel is, is dat het echt heel erg lekker is en aangezien bij menigeen de bbq toch wordt aangestoken met deze dagen, probeer ze met een gerust hart, ze gaan echt wel op
Ca 800 gr (of meer) lamsbout, in blokjes van ca 2x2 cm, 2 groene paprika's, in blokjes (ongeveer de afm van vlees), 2 grote uien, dito, 3 vleestomaten, ontpit, dito, 1 citroen, geperst, 1 dl (Turkse) olijfolie, 2 el gedroogde oregano, 4 el sumac (Turkse winkel, groothandel of misschien goed gesorteerde supermarkt), (versgemalen) p&z, ,
- Turks Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-07-2015Turks Bijgerecht0-10 min.