Speculaas-appeltaart
Echt een heerlijk recept , je zult er veel complimenten voor krijgen!.
-1 kg goudreinetten- -100 gr rozijnen/krenten- -100 amandelen- -pakje spijs (baukje)- -250 gr (room)boter/margarine of bona bakgraag is ook erg lekker! -250 gr bruine basterdsuiker -250 gr zelfrijzend bakmeel -2 eetl. koek en speculaaskruiden (busje van Silvo) -kaneelpoeder -1 zakje vanillesuiker of enkele druppels vanille essence -citroensap -ca. 2? ei - 2 el custard -scheutje melk-wat bloem en vet voor de deegvorm.
Schil de appels en maak er blokjes van. Doe deze in een grote kom en besprenkel de appelblokjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Strooi er kaneel over heen. doe er 2 eetlepels custard met een scheutje melk door en de rozijnen/krenten en de amandelen (fijn gemaakt) er doorheen, goed hutselen.
2)Mix de boter,bruine basterdsuiker,vanille suiker,wat citroensap,goed.Doe er 1 ei maak en maak er een smeuige massa van. Maak het zelfrijzend bakmeel los en meng daar de koek/speculaaskruiden door.Kan meer naar smaak. Goed mixen tot een mooi glad geheel. 3)neem ? van het deeg om de bodem+zijkanten van de vorm te bedekken. 4)Neem een bord of kom voor de amandelspijs en meng er 1 ei doorheen. Smeer dit geheel uit over de bodem. 5) Verdeel hierover de inhoud van de kom met appels. 6) En eindig met weer een laagje deeg. Erg lekker is om dit helemaal plat te rollen maar ook de standaard repen is ook goed. 7) bestrijk de taart met 'n ? ei Laat de taart in 60 minuten gaar worden!.
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-2003Nederlands Nagerecht10-20 min.
Pepernoten Brood
1/2 pak broodmix, 150ml. handwater, 20gram gesmolten/of vloeibare boter, 1 grote theelepel speculaas kruiden 1/2 pakje amandelspijs, 100 gram kruidnootjes.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-12-1998Nederlands20-30 min.
Zelfgemaakte borstplaat
250 gr suiker, 5 eetlepels water, 1 mespunt boter,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-11-2001Nederlands60-120 min.
Pepernoten
Wat is er leuker dan met de kinderen pepernoten bakken
Voor 50 a 60 pepernoten:, 40 gram boter, 50 gram donkere basterdsuiker, 100 gram zelfrijzend bakmeel en een snufje zout, 2 eetlepels lauwe melk, 1 1/2 theelepel speculaaskruiden en evt. wat stroop.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-11-2002Nederlands10-20 min.
Amandelspijs om zelf te maken
Een lekker recept om zelf amandelspijs te maken. Veel goedkoper en lekkerder dan de gekochte amandelspijs. Het gemakkelijkste is de amandelen zonder vlies te gebruiken. Amandelen met vlies zijn iets bewerkelijker. Hier in Duitsland (misschien ook in Nederland) zijn zakjes met gemalen amandelen te koop. Maakt het recept nog gemakkelijker, maar de amandelspijs wordt dan wel iets fijner van structuur. Wordt in een recept gemeld dat je nog ei door het amandelspijs moet mengen, dan is dit meestal omdat de amandelspijs te vast is (vaak zo`n blok!). Heb je de amandelspijs zelf gemaakt en is deze nog goed te verwerken, dus zacht, dan geen ei erdoor mengen, maar gewoon zo gebruiken! Voor de amandelspijs op de foto heb ik de dubbele hoeveelheid gebruikt.
125 gram amandelen zonder vlies of 125 gram gemalen amandelen, 125 gram suiker, 1 ei, mespunt zout
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-10-2007Nederlands10-20 min.
Bananen verrassing voor de kids en kleinkids
Hiervan gaan de kids uit hun bol, zoooo ... lekkerrrr! Ook leuk om met de kids te maken. (Geschikt voor bij pakjesavond.)
1 rijpe banaan, gepeld en in lengte gehalveerd, marshmallows horizontaal gehalveerd, geraspte puur chocolade, aluminiumfolie, in rechthoek gesneden (zo een 1/4 langer en 4 x zo breed als banaan)
- Afrikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2012Afrikaans Nagerecht20-30 min.
Speculaasmuffins
Altijd een succes in de Sinterklaasperiode!
• 300 g bloem, gezeefd, • 1 zakje bakpoeder, • 175 g donkere basterdsuiker, • 2 eetlepels koekkruiden, • 75 g boter, • 5 eetlepels stroop, • 1 ei, losgeklopt, • 200 ml halfvolle melk,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-11-2009Nederlands30-60 min.
Speculaas
Een lekker traditioneel koekje.
125 gr. bruine basterdsuiker, 150 gr. ongezouten boter (zacht), 200 gr. bloem, 20 gr. speculaaskruiden, 50 gr. grofgehakt amandelschaafsel, 5 gr. bakpoeder, snufje zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-09-2002Nederlands20-30 min.
Mijtertjes
Bladendeeg met amandelspijs.
8 bladendeeg plakjes, 150 gram amandelspijs, wat citroenrasp, 1 ei.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-09-2000Nederlands10-20 min.
kruidnoten
Bak je eigen heerlijke kruidnoten.
125 gram bloem,125 gram zelfrijzend bakmeel,100 gram boter,90 gram bruine basterdsuiker,2 eetlepels water,1 mespuntje zout,1 eierdooier,1 theelepel speculaaskruiden,1/2 theelepel kaneel,1 mespuntje gemalen anijszaad.
- Spaans
- > 120 min.
- Geplaatst op02-12-2001Spaans> 120 min.
Banketletter met abrikozenspijs
300 g gedroogde abrikozen, zonder pit, 50 g walnoten, een paar extra voor garneren, 1 eetl. sinaasappelrasp, 1 ei, losgeklopt, bloem om te bestuiven, 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2011Nederlands20-30 min.
broodje kip kousenband
Knapperig broodje met een hartige kip en groenten vulling.
750 gram kipfilet in reepjes, 3 vleestomaten, 3 uien, 1 pond kousenband [ spercibonen ], 3 teentjes knoflook, 1 blikje tomaten puree, 3 bouillion blokjes, 1 komkommer in dunne plakjes, 4 eetlepels rijst azijn, wat zout en peper, een spaanse peper en 2 eetlepels suiker. 8 pistoletjes
- Surinaams
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-12-1999Surinaams20-30 min.
In Amaretto gedrenkt Speculaas met Roomijs
Lekker dikmakertje. Zoals een toetje hoort te zijn
1 pak Gevuld Speculaas. Sterke Koffie. Vanille Roomijs. Amaretto
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-10-1999Nagerecht10-20 min.
Duivels pruttelpotje
Lekker rijstgerecht dat bij eenieder in de smaak valt.
1 pak rijst, 500 gram varkenspoulet, 3 uien, 1 bakje ( gesneden ) champignons, 2 teenttjes knoflook, 1 pakje conimex nasikruiden, 5 eetlepels Ketjap Manis, 5 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel pindakaas, 1 eetlepel bruine suiker, 1 kopje water
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-09-2005Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Pepernoten
Pepernoten, pepernoten... Sinterklaas wie kent hem niet, sinterklaas, sinterklaas en natuurlijk zwarte piet...
400 g bloem , 2,5 tl bakpoeder , 1,5 tl speculaaskruiden , 200 g boter , 250 g bruine basterdsuiker , snufje zout
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op04-11-2000Nederlands> 120 min.
Sinter-Toetje
Fantasietje van speculaas, kruidnoten, room en mascarpone en... Voor 4 grote of ca 6 kleine glazen.
, ca 20 speculaasjes, 300 ml room, doosje mascarpone (250gr), 2 grote eetl suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6-8 eetl Speculaaslikeur (Zuidam) of amaretto, voor de garnering:, chocoladeletter en/of chocolade kruidnoten,
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-11-2004Internationaal Nagerecht20-30 min.
Witlof Lasangne
, 8 flinke stronkjes witlofzout2 sjalotten1 tl. kerrie2 el. bloem1 dl. creme fraiche250 g. achterham100 g. pittige Goudse kaas.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Appelflapjes
Heerlijke appelflapjes
3 stuks goudreinetten, 50 gram + 50 gram suiker, 1 theelepeltje kaneelpoeder, 1 mespuntje nootmuskaat, 50 gram amandelspijs, 50 gram gemende noten, 10 blaadjes mint, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel citroenrasp, 2 eidooiers, 12 plakjes korstdeeg plakjes,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands20-30 min.
Pepernoten Cake
Heerlijk en leuk voor Sinterklaas avond... Dit is mijn eigen fabrikaat....en erg lekker.... De kids zijn er gek op...
* 210 gr boter (het liefst vloeibare Blueband), * 200 gr suiker, * 4 eieren, * 200 gr cakemeel naar keuze (ik gebruik zelf boerencake), * speculaas/koekkruiden naar keuze, * pepernoten naar eigen smaak, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-11-2003Nederlands10-20 min.
pepernoten
Een ideaal recept om samen met kinderen klaar te maken
125 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine suiker, 35 gram boter, 1 theelepel stroop, 1/2 theelepel speculaaskruiden, 1/2 theelepel zout, 2 lepels melk,
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-05-1999Kinderkeuken20-30 min.
Witte speculaasjes
175 gram boter - 160 gram witte basterdsuiker - 4 gram zout - de schil 1 citroen - 300 gram bloem - 4 gram bakpoeder - 3 gram nootmuskaat - poedersuiker naar smaak,
- Spaans Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2004Spaans Tussengerecht20-30 min.
Dikke speculaas - speculaasbrokken
Dikke speculaas gaat er altijd in. Deze is heel veel lekkerder dan uit de winkel en zo klaar.
300 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram roomboter, 2 flinke eetlepels speculaaskruiden, 1 theelepel zout, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel melk, Garnering:, plm. 50 gram gepelde amandelen, 1 eidooier
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-12-2007Nederlands20-30 min.
Speculaas Boterkoek
Een echte Sinterklaaskoek. In 30 minuten klaar! En lekker!!Je kunt er echt niet van af blijven. Zo knapperig en kruidig van smaak.
200 gr bloem - zout -150 gr witte basterdsuiker - 2 el speculaaskruiden - 200 gr koude boter - 1 los geklopt ei - 2 tl amandelessence(Baukje) - wat (koffie)melk - 3 eetl amandelschaafsel
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-11-2003Nederlands20-30 min.
Speculaas-anijsmuffins
Speciale muffins voor Sinterklaas. Heel lekker als ze vers zijn! De speculaaskruiden combineren heel goed met de anijs. Wel zo snel mogelijk opeten. Twee dagen laten vonden we de muffins niet meer zo lekker. Iets om te weten!
250 gr bloem - 1 1/2 tl bakpoeder - zout - 100 gr witte basterdsuiker - 10 gr speculaaskruiden - 4 tl gestampte muisjes - 3 eieren - 1 1/2 dl melk - 4 el gesmolten boter of margarine, ( eventueel een paar kruidnootjes en poedersuiker)
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2003Nederlands20-30 min.
speculaas brulee
1.25 dl deciliter melk, 2.5 deciliter slagroom, 4 eidooiers, 65 gram suiker, 4 theelepels speculaaskruiden, 4 eetlepels suiker (om te bestrooien), extra nodig: garde, 4 eenpersoons ovenschaaltjes, grote vuurvaste schaal,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-2007Nagerecht30-60 min.
Hondekoekjes
Dit is een gezond koekje om aan de hond te geven. mijn hond is er dol op.
625 gr volkoren meel, 125 gr slanke melk poeder (beiden vast wel in de reform winkel te krijgen) 1 teelepel elk suiker en zout, 6 eetlepels olie, 1 ei,bouillon.
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-11-199910-20 min.
Hemels Gebak
Waarom het Hemels Gebak heet, weet ik niet. Mijn oma maakte het altijd en het was werkelijk om te smullen!
400/500 gram kipfilet in blokjes, twee prei, een bakje champignons, 125 ml slagroom, 1 groot bakje boursin, stokbrood of rijst
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-11-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Surinaamse Bloemkool
Dit surinaamse gerecht maak je vrij simpel met een hollandse bloemkool. Bloemkool dus, maar dan anders.
Bloemkool, gedroogde garnalen of kip, 2 uien, peper, sambal, ketjab, rijst of aardappelen
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-10-1999Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Fruitige Rijst
Een vegetarische gerecht met veel vitamines, weer een wat anders. Een aanrader voor fruitliefhebbers.
1 ui, 1 banaan, 1 appel, kokos naar smaak, een 1/2 blik perzikken (een stuk of 4), cashewnoten, kerriepoeder, gemberpoeder, cayennepepper
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-10-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Speculaastaart
Makkelijke Sinterklaas/ wintertaart
225 gr. speculaas, 75 gr. gesmolten boter, 150 gr. bastardsuiker, 4 eidooiers, 200 gr. koksroom, 2 appels, geschaafde amandelen,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-05-2000Nederlands20-30 min.
Speculaastruffels
100 gram bittere chocolade, 15 speculaasjes, 2 dl slagroom, 400 gram verse roomkaas, (Mon Chou) 100 gram witte basterdsuiker, wat cacaopoeder.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-10-2000Nederlands10-20 min.
Marsepein
Zeer eenvoudig te maken, de structuur zal iets grove zijn maar de smaak is verrukkelijk! Per 100 gram: 440 kcal.
Voor 500 gram:, 225 gram amandelen zonder vlies , 225 gram poedersuiker , 1 - anderhalf eiwit , Cacao
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-200020-30 min.
pepernoten
* 100 gram zelfrijzend bakmeel, * 50 gram bruine basterd suiker, * 1 theelepel speculaas kruiden, * 1 mespuntje zout, * 40 gram koude,harde boter, * 2 eetlepels melk
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2000Kinderkeuken20-30 min.
Taai Taai
Sinterklaas
250 gr dunne honing, 1 ei, 250 gr zelfrijzend bakmeel, 1 el speculaas- of koekkruiden, 1 tl gemalen anijszaad, 1 snufje zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-10-2001Nederlands20-30 min.
chocoladeletter
500 gr pure chocolade, 150 gr roomboter, 1/2 el oploskoffie, chocoladekoffieboontjes,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-10-2001Nederlands0-10 min.
pepernoten
Dit zijn dus geen kruidnoten!!! Dit zijn de echte taaie strooipepernoten.
Havanna honing, blanke stroop, water, roggebloem, bruine keukenstroop, surinaamse suiker, koolzuur, potasch, bloem, rijstebloem, slaolie, ei of melk
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-11-2002Nederlands30-60 min.
Speculaas
Snoepgoed voor sinterklaas
400 gram bloem, 2,5 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel speculaaskruiden, 200 gram boter, 250 gram bruine basterdsuiker, 75 gram amandelsnippers
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands20-30 min.
Borstplaat
12 lepels suiker, 4 eetlepels water, melk of room, smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence evt. Cacao of oploskoffie
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands20-30 min.
Kleurenglazuur
Kleurenglazuur voor Sinterklaas en Zwarte piet.
300 g poedersuiker4-5 eetl. losgeroerd eiwitkleurstoffen
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-12-200310-20 min.
Pepernoten met chocolade - let op: verslavend!
Buiten is het guur en grauw. De wereld trekt zich terug in haar winterslaap en de Goedheiligman bezoekt ons dromende land. De hoogste tijd om het binnen weer eens extra gezellig te maken. Met deze pepernoten is dat zo gebeurd. Het enige nadeel? Tja, ze smaken naar meer en zijn snel op. Misschien dan toch maar een dubbele dosis... Leuk om samen met kinderen te maken. Variatie Lekker met melkchocolade. En vast ook met witte. Maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Tip Spice up your speculaaskruiden met extra kaneel, gemberpoeder, piment en/of cayenne peper.
150 gr bloem, 1 volle tl bakpoeder, 75 gr donkerbruine basterdsuiker, 3 tl speculaas kruiden, 2 el melk, 90 gr (room)boter, 100 gr donkere chocolade (of meer...), klontje boter
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2011Nederlands30-60 min.
-
mackay48
van Mackay48 , 7289 recepten, 29 volgers
-
mackay
van mackay38 , 6823 recepten, 57 volgers
-
marciag
van mgrietdijk , 1761 recepten, 23 volgers
-
alice
van jurrian1 , 1007 recepten, 24 volgers
-
Els
van els56 , 869 recepten, 12 volgers
-
judith451
van , 862 recepten, 10 volgers
-
Holland streekgerechten
van YaaMansa , 727 recepten, 13 volgers
-
Borrelhapjes / Tapas / Amuse / Buffet 1
van diaantje64 , 628 recepten, 35680 volgers
-
hapjes en snacks
van susan56 , 585 recepten, 44587 volgers
-
Gebak en taarten
van papillon57 , 548 recepten, 33307 volgers
-
alles over salades en maaltijdsalades de saladebar
van Fressnapf , 124 recepten, 0 volgers
-
alle seizoenen soep
van Fressnapf , 99 recepten, 0 volgers
-
de-lage-landen
van de-lage-landen , 74 recepten, 0 volgers
-
koken en smullen met kaas
van Fressnapf , 69 recepten, 0 volgers
-
Ovenschotels
van planco , 497 recepten, 0 volgers
-
KOOKCLUB2006
van kookclub2006 , 151 recepten, 0 volgers
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers
-
Barbeque recepten
van sonja26975 , 89 recepten, 0 volgers
-
kip lekker
van planco , 167 recepten, 0 volgers
-
alles over wokken de wokkok
van Fressnapf , 123 recepten, 0 volgers