1. Home
  2. Recepten

recepten (1.546) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pepernotentaart

Lekkere taart voor Sinterklaasavond

INGREDIENTEN

DE CAKE: 200 gram cakemeel/100 gram fijne witte basterdsuiker/100 gram bruine bastersuiker/200 gram zachte boter/1 zakje vanillesuiker/2 theel.speculaaskruiden/4 eieren op kamertemperatuur/200 gram pepernoten/snufje zout/eventueel een paar druppels amandelaroma GARNERING: suikerglazuur/50 gram geschaafde amandelen/handjevol pepernoten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem

Bereidingswijze

Mix de zachte boter met de basterd en vanillesuiker tot een romige massa Voeg er 1 voor 1 de eieren aan toe en laat nog 2 minuten kloppen Doe het gezeefde cakemeel erbij in kleine hoeveelheden Voeg het snufje zout,de speculaaskruiden en eventueel amandelaroma toe Roer op het laatst de pepernoten erdoor en giet de massa in de springvorm. Laat 50-60 minuten bakken op 160 graden middenin de oven op een rooster.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Pepernoten Brood

INGREDIENTEN

1/2 pak broodmix, 150ml. handwater, 20gram gesmolten/of vloeibare boter, 1 grote theelepel speculaas kruiden 1/2 pakje amandelspijs, 100 gram kruidnootjes.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte borstplaat

INGREDIENTEN

250 gr suiker, 5 eetlepels water, 1 mespunt boter,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Pepernoten

Wat is er leuker dan met de kinderen pepernoten bakken

INGREDIENTEN

Voor 50 a 60 pepernoten:, 40 gram boter, 50 gram donkere basterdsuiker, 100 gram zelfrijzend bakmeel en een snufje zout, 2 eetlepels lauwe melk, 1 1/2 theelepel speculaaskruiden en evt. wat stroop.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Speculaas-appeltaart

Echt een heerlijk recept , je zult er veel complimenten voor krijgen!.

INGREDIENTEN

-1 kg goudreinetten-, -100 gr rozijnen/krenten-, -100 amandelen-, -pakje spijs (baukje)-, -250 gr (room)boter/margarine of, bona bakgraag is ook erg lekker!, -250 gr bruine basterdsuiker, -250 gr zelfrijzend bakmeel, -2 eetl. koek en speculaaskruiden (busje van Silvo), -kaneelpoeder, -1 zakje vanillesuiker of enkele druppels, vanille essence, -citroensap, -ca. 2? ei, - 2 el custard, -scheutje melk-wat bloem en vet voor de deegvorm.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Amandelspijs om zelf te maken

Een lekker recept om zelf amandelspijs te maken. Veel goedkoper en lekkerder dan de gekochte amandelspijs. Het gemakkelijkste is de amandelen zonder vlies te gebruiken. Amandelen met vlies zijn iets bewerkelijker. Hier in Duitsland (misschien ook in Nederland) zijn zakjes met gemalen amandelen te koop. Maakt het recept nog gemakkelijker, maar de amandelspijs wordt dan wel iets fijner van structuur. Wordt in een recept gemeld dat je nog ei door het amandelspijs moet mengen, dan is dit meestal omdat de amandelspijs te vast is (vaak zo`n blok!). Heb je de amandelspijs zelf gemaakt en is deze nog goed te verwerken, dus zacht, dan geen ei erdoor mengen, maar gewoon zo gebruiken! Voor de amandelspijs op de foto heb ik de dubbele hoeveelheid gebruikt.

INGREDIENTEN

125 gram amandelen zonder vlies of 125 gram gemalen amandelen, 125 gram suiker, 1 ei, mespunt zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Bananen verrassing voor de kids en kleinkids

Hiervan gaan de kids uit hun bol, zoooo ... lekkerrrr! Ook leuk om met de kids te maken. (Geschikt voor bij pakjesavond.)

INGREDIENTEN

1 rijpe banaan, gepeld en in lengte gehalveerd, marshmallows horizontaal gehalveerd, geraspte puur chocolade, aluminiumfolie, in rechthoek gesneden (zo een 1/4 langer en 4 x zo breed als banaan)

  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Speculaas

Een lekker traditioneel koekje.

INGREDIENTEN

125 gr. bruine basterdsuiker, 150 gr. ongezouten boter (zacht), 200 gr. bloem, 20 gr. speculaaskruiden, 50 gr. grofgehakt amandelschaafsel, 5 gr. bakpoeder, snufje zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Speculaasmuffins

Altijd een succes in de Sinterklaasperiode!

INGREDIENTEN

• 300 g bloem, gezeefd, • 1 zakje bakpoeder, • 175 g donkere basterdsuiker, • 2 eetlepels koekkruiden, • 75 g boter, • 5 eetlepels stroop, • 1 ei, losgeklopt, • 200 ml halfvolle melk,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

In Amaretto gedrenkt Speculaas met Roomijs

Lekker dikmakertje. Zoals een toetje hoort te zijn

INGREDIENTEN

1 pak Gevuld Speculaas. Sterke Koffie. Vanille Roomijs. Amaretto

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Mijtertjes

Bladendeeg met amandelspijs.

INGREDIENTEN

8 bladendeeg plakjes, 150 gram amandelspijs, wat citroenrasp, 1 ei.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pepernoten

Pepernoten, pepernoten... Sinterklaas wie kent hem niet, sinterklaas, sinterklaas en natuurlijk zwarte piet...

INGREDIENTEN

400 g bloem , 2,5 tl bakpoeder , 1,5 tl speculaaskruiden , 200 g boter , 250 g bruine basterdsuiker , snufje zout

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

kruidnoten

Bak je eigen heerlijke kruidnoten.

INGREDIENTEN

125 gram bloem,125 gram zelfrijzend bakmeel,100 gram boter,90 gram bruine basterdsuiker,2 eetlepels water,1 mespuntje zout,1 eierdooier,1 theelepel speculaaskruiden,1/2 theelepel kaneel,1 mespuntje gemalen anijszaad.

  • Spaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Spaans
  •  > 120 min.

Banketletter met abrikozenspijs

INGREDIENTEN

300 g gedroogde abrikozen, zonder pit, 50 g walnoten, een paar extra voor garneren, 1 eetl. sinaasappelrasp, 1 ei, losgeklopt, bloem om te bestuiven, 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Sinter-Toetje

Fantasietje van speculaas, kruidnoten, room en mascarpone en... Voor 4 grote of ca 6 kleine glazen.

INGREDIENTEN

, ca 20 speculaasjes, 300 ml room, doosje mascarpone (250gr), 2 grote eetl suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6-8 eetl Speculaaslikeur (Zuidam) of amaretto, voor de garnering:, chocoladeletter en/of chocolade kruidnoten,

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Duivels pruttelpotje

Lekker rijstgerecht dat bij eenieder in de smaak valt.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 500 gram varkenspoulet, 3 uien, 1 bakje ( gesneden ) champignons, 2 teenttjes knoflook, 1 pakje conimex nasikruiden, 5 eetlepels Ketjap Manis, 5 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel pindakaas, 1 eetlepel bruine suiker, 1 kopje water

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

broodje kip kousenband

Knapperig broodje met een hartige kip en groenten vulling.

INGREDIENTEN

750 gram kipfilet in reepjes, 3 vleestomaten, 3 uien, 1 pond kousenband [ spercibonen ], 3 teentjes knoflook, 1 blikje tomaten puree, 3 bouillion blokjes, 1 komkommer in dunne plakjes, 4 eetlepels rijst azijn, wat zout en peper, een spaanse peper en 2 eetlepels suiker. 8 pistoletjes

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-1999
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Witlof Lasangne

INGREDIENTEN

, 8 flinke stronkjes witlofzout2 sjalotten1 tl. kerrie2 el. bloem1 dl. creme fraiche250 g. achterham100 g. pittige Goudse kaas.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Appelflapjes

Heerlijke appelflapjes

INGREDIENTEN

3 stuks goudreinetten, 50 gram + 50 gram suiker, 1 theelepeltje kaneelpoeder, 1 mespuntje nootmuskaat, 50 gram amandelspijs, 50 gram gemende noten, 10 blaadjes mint, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel citroenrasp, 2 eidooiers, 12 plakjes korstdeeg plakjes,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Pepernoten Cake

Heerlijk en leuk voor Sinterklaas avond... Dit is mijn eigen fabrikaat....en erg lekker.... De kids zijn er gek op...

INGREDIENTEN

* 210 gr boter (het liefst vloeibare Blueband), * 200 gr suiker, * 4 eieren, * 200 gr cakemeel naar keuze (ik gebruik zelf boerencake), * speculaas/koekkruiden naar keuze, * pepernoten naar eigen smaak, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Speculaas-anijsmuffins

Speciale muffins voor Sinterklaas. Heel lekker als ze vers zijn! De speculaaskruiden combineren heel goed met de anijs. Wel zo snel mogelijk opeten. Twee dagen laten vonden we de muffins niet meer zo lekker. Iets om te weten!

INGREDIENTEN

250 gr bloem - 1 1/2 tl bakpoeder - zout - 100 gr witte basterdsuiker - 10 gr speculaaskruiden - 4 tl gestampte muisjes - 3 eieren - 1 1/2 dl melk - 4 el gesmolten boter of margarine, ( eventueel een paar kruidnootjes en poedersuiker)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

speculaas brulee

INGREDIENTEN

1.25 dl deciliter melk, 2.5 deciliter slagroom, 4 eidooiers, 65 gram suiker, 4 theelepels speculaaskruiden, 4 eetlepels suiker (om te bestrooien), extra nodig: garde, 4 eenpersoons ovenschaaltjes, grote vuurvaste schaal,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2007
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Zwarte Piet koppen

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, , 30 gram suiker, , geraspte schil van 1/2 citroen, , 2 eetlepels water, , 6 eiwitten, , 90 gram suiker, , 50 gram bloem, , 60 gram maizena, , 100 gram abrikozenjam, , 100 gram chocolade-vetglazuur, , 50 gram poedersuiker, , 1 eetlepel eiwit.,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Witte speculaasjes

INGREDIENTEN

175 gram boter - 160 gram witte basterdsuiker - 4 gram zout - de schil 1 citroen - 300 gram bloem - 4 gram bakpoeder - 3 gram nootmuskaat - poedersuiker naar smaak,

  • Spaans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Spaans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Dikke speculaas - speculaasbrokken

Dikke speculaas gaat er altijd in. Deze is heel veel lekkerder dan uit de winkel en zo klaar.

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram roomboter, 2 flinke eetlepels speculaaskruiden, 1 theelepel zout, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel melk, Garnering:, plm. 50 gram gepelde amandelen, 1 eidooier

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

pepernoten

Een ideaal recept om samen met kinderen klaar te maken

INGREDIENTEN

125 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine suiker, 35 gram boter, 1 theelepel stroop, 1/2 theelepel speculaaskruiden, 1/2 theelepel zout, 2 lepels melk,

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Speculaas Boterkoek

Een echte Sinterklaaskoek. In 30 minuten klaar! En lekker!!Je kunt er echt niet van af blijven. Zo knapperig en kruidig van smaak.

INGREDIENTEN

200 gr bloem - zout -150 gr witte basterdsuiker - 2 el speculaaskruiden - 200 gr koude boter - 1 los geklopt ei - 2 tl amandelessence(Baukje) - wat (koffie)melk - 3 eetl amandelschaafsel

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

kalkoen-brocollischotel

Ovenschotel met een pittige mosterd saus en een aardappel deksel.

INGREDIENTEN

1 flinke struik brocolli, 350 gr. kalkoenfilet, kippebouillon, 2 tomaten, 1 zak rosti, 1 ui, knoflook, 2 el mosterd, 1 el mayonaise, 1 bekertje creme fraiche, geraspte kaas

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Hondekoekjes

Dit is een gezond koekje om aan de hond te geven. mijn hond is er dol op.

INGREDIENTEN

625 gr volkoren meel, 125 gr slanke melk poeder (beiden vast wel in de reform winkel te krijgen) 1 teelepel elk suiker en zout, 6 eetlepels olie, 1 ei,bouillon.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

goulash stoofpot

Eeen heerlijke variant van een Allerhande recept.

INGREDIENTEN

6 ons rund- (of lams)vlees in dobbelstenen; 1 grote ui; 2 teentjes knoflook; 100 gram spekjes; 2 grote rode en 2 groene paprika's; 1 blikje gepelde tomaten; 1 theelepel tijm; 1 eetlepel paprikapoeder; 2 bouillontabletten; 2 glazen wijn; ca 5 grote kruimaardappelen; zout en peper.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hemels Gebak

Waarom het Hemels Gebak heet, weet ik niet. Mijn oma maakte het altijd en het was werkelijk om te smullen!

INGREDIENTEN

400/500 gram kipfilet in blokjes, twee prei, een bakje champignons, 125 ml slagroom, 1 groot bakje boursin, stokbrood of rijst

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gevulde speculaas

INGREDIENTEN

Deeg: 250 gr. bloem 1 tl bakpoeder, 1/2 tl zout, 150 gr. bruine basterdsuiker, 2 el speculaaskruiden, 200 gr. boter, 1 el geschaafde amandelen, Vulling: 350 gr. amandelspijs, 1 ei, ca. 1 el citroensap, klein scheutje koffiemelk, , ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Surinaamse Bloemkool

Dit surinaamse gerecht maak je vrij simpel met een hollandse bloemkool. Bloemkool dus, maar dan anders.

INGREDIENTEN

Bloemkool, gedroogde garnalen of kip, 2 uien, peper, sambal, ketjab, rijst of aardappelen

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fruitige Rijst

Een vegetarische gerecht met veel vitamines, weer een wat anders. Een aanrader voor fruitliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 banaan, 1 appel, kokos naar smaak, een 1/2 blik perzikken (een stuk of 4), cashewnoten, kerriepoeder, gemberpoeder, cayennepepper

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Speculaastaart

Makkelijke Sinterklaas/ wintertaart

INGREDIENTEN

225 gr. speculaas, 75 gr. gesmolten boter, 150 gr. bastardsuiker, 4 eidooiers, 200 gr. koksroom, 2 appels, geschaafde amandelen,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Speculaastruffels

INGREDIENTEN

100 gram bittere chocolade, 15 speculaasjes, 2 dl slagroom, 400 gram verse roomkaas, (Mon Chou) 100 gram witte basterdsuiker, wat cacaopoeder.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Marsepein

Zeer eenvoudig te maken, de structuur zal iets grove zijn maar de smaak is verrukkelijk! Per 100 gram: 440 kcal.

INGREDIENTEN

Voor 500 gram:, 225 gram amandelen zonder vlies , 225 gram poedersuiker , 1 - anderhalf eiwit , Cacao

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  •  
  •  20-30 min.

pepernoten

INGREDIENTEN

* 100 gram zelfrijzend bakmeel, * 50 gram bruine basterd suiker, * 1 theelepel speculaas kruiden, * 1 mespuntje zout, * 40 gram koude,harde boter, * 2 eetlepels melk

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Taai Taai

Sinterklaas

INGREDIENTEN

250 gr dunne honing, 1 ei, 250 gr zelfrijzend bakmeel, 1 el speculaas- of koekkruiden, 1 tl gemalen anijszaad, 1 snufje zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

chocoladeletter

INGREDIENTEN

500 gr pure chocolade, 150 gr roomboter, 1/2 el oploskoffie, chocoladekoffieboontjes,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Bladerdeeg

Basisrecept voor 1 kilo bladerdeeg!

INGREDIENTEN

500 gram bloem,2 theelepels zout,375 gram roomboter of margarine ijskoud(roomboter is lekkerder als margarine,alleen wel duurder),2 en een half dl ijskoud water.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.
Nieuwste sinterklaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top