Jacobsschelp op korstdeeg
Een heerlijk verassende combinatie vam de rauwe coquille, de volle witlof en het krokante van het deeg.
4 stronkjes witlof 8 sint jakobsschelpen sap van 1 sinaasappel 1 eetlepel gekneusde korianderkorrels 1 klontje boter 4 eetlepels suiker 1 plakje bladerdeeg, iets uitgerold (13×13 cm) Peper en zout affilla cresse
1. Haal de bladeren van de witloof en kook deze in 15 minuten gaar. 2. Kneus de korianderkorrels en voeg dit toe aan het pannetje met de gekookte witlof met een klontje boter. 3. Voeg een snufje zout, de suiker en de sinaasappelsap toe en kook dit in op een laag vuur. 4. Snijd het deeg in kleine rondjes. 5. Verwarm de oven voor op 180 °C 6. Vet de bakjes in en bekleed met vetvrij papier. Vul de bakjes met de witlof en leg een plakje deeg over het bakje. Zet dit 15 minuten in de oven. 7. Snijd de coquille in dunne plakjes. 8. Haal de bakjes uit de oven en draai om op een bordje. Beleg met de plakjes coquille, snufje zout, peper, wat olijfolie en affilla cresse
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-07-2016Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Met kruidenboter en Parmezaan gegrilde Sint Jacobsschelpen
Lekker als lunch of voorgerechtje met knapperig stokbrood
24 Sint jacobsschelpen(schoongemaakt), 50 gram verse parmezaanse kaas, 50 gram roomboter op kamertemperatuur, 2 eetl. kleingesneden kruiden naar smaak(bijv. bieslook, peterselie,dragon), mespunt piment, zout en peper, olijfolie, bakpapier
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-05-201120-30 min.
zachtgebakken coquilles met tijmboter
Deze amuse is heel bijzonder. Serveren op een amuse-lepel.
1/2 knolselderij, in blokjes - sap van 1/2 citroen - 1 grote ongeschilde appel, in blokjes - zout,peper - 2 eetl. olijfolie - 50 gr. zachte boter of margarine - 1 tl. verse tijmblaadjes - 1 tl. honing - 8 coquilles (Sint Jacobsschelpen)
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-03-200610-20 min.
Verrukkelijke coquilles met gesmolten peterselie knoflookboter
Coquilles of Sint Jacobsschelpen zijn heerlijk. Heel zacht van smaak en snel te bereiden. Het kost maar een paar minuten. Een voorbeeld van de Sint Jacobsschelp zie je op de foto. Alleen het witte stukje vlees wordt gegeten. Bij een goede visboer kun je de coquilles nog in de schelp kopen. In de supermarkt zijn de coquilles verkrijgbaar in de diepvries (of vers? = ontdooid). Coquilles kun je op veel manieren bereiden en worden bijna altijd als voorgerecht gegeten. Maar wij hebben ze deze keer als hoofdgerecht gegeten. Lekker met risotto.
10 coquilles, 2 eetlepels zonnebloemolie, versgemalen peper, zout, 35 gram roomboter, 2 volle eetlepels gehakte platte peterselie, 2 teentjes knoflook
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-06-2017Frans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Zacht gebakken coquilles met tijmboter.
1/2 knolselderij, in blikjes, sap van 1/2 citroen, 2 el. olijfolie, 1 grote ongeschilde appel,in blokjes, z. en p., 50 gr. zachte bote, 1 tl verse tijmblaadjes, 1 tl honing, 8 coquiilles.(Sint Jacobsschelpen}
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-03-2009Frans10-20 min.