Zalm met hete salade
•2 eetlepels sojasaus •wasabi •3 eetlepels rijstazijn •3 eetlepels zonnebloemolie •4 stukken Alaska zalmfilet * •2 eetlepels sesamolie •300 g peultjes •1 bakje shiso purper, afgeknipt •blaadjes van 8 takjes kervel •50 g jonge bladsla
Meng in een kommetje 1 eetlepel sojasaus, een mespunt wasabi, 1 eetlepel rijstazijn en 2 eetlepels zonnebloemolie. Bestrijk de stukken zalm met de marinade en laat deze 10-15 minuten intrekken. Klop in een ruime schaal voor de salade een dressing van 2 eetlepels rijstazijn met de resterende eetlepel zonnebloemolie, de sesamolie, 1 eetlepel sojasaus en naar smaak wasabi. Leg de peultjes in een stoommand en stoom ze boven een laag kokend water in 10 minuten beetgaar. Laat ze even uitlekken en meng ze door de dressing in de schaal. Verhit een koekenpan zonder vet en bak de stukken zalm aan elke kant 2 minuten. Verdeel de peultjes over 4 borden en leg er een stuk zalm op. Meng de shiso, kervel en sla heel luchtig door de achtergebleven dressing in de schaal en verdeel dit over de zalm.
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-03-2011Japans Hoofdgerecht10-20 min.
Salade met parmaham, peer, grissini en balsamico
Een lekker fris voorgerechtje, of in de zomer heel geschikt als hoofdgerecht tijdens de hete dagen.
1 krop frisée, 1 bak roquette, 1 bakje shiso purper (een soort cress), 1 bak suikersla, 1 peer, 1 citroen, 1 ons parmaham, 100 gr. pijnboompitten, balsamicoglaze/-siroop naar smaak, 1 pak grissini (soort Italiaanse soepstengels), 1 dl. olijfolie, 15 Taggiasche olijven, klein gesneden, peper en zout naar smaak
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-12-2010Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Vis En Schaaldieren
Krokodillentranen
Een handvol peterselie, 1 koffielepel groene en roze peperbolletjes, vers of op sap, 1 limoen, 2 eetlepels witte rum, 1/2 liter stevige mayonaise, zout, 6 druppels tabasco, , Voor het garnituur:, 1 kerstomaatje (bijv. geel), 1 takje shiso purper, gemengde sla, , Voor de tournedos:, 4 x 160 gr krokodilletournedos, boter,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2000Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Bonbon van verse tonijn gevuld met Haring met een salade
De salade is van groene boontjes, Dit voorgerecht is een recept van Top-Kok Edwin Kats.
200 gram verse tonijnfilet 4 haringen 2 el creme fraiche 40 gram blokjes augurk 1.2 el gesneden verse bieslook 200 gram sperzieboontjes 1 el verse groene kruiden (peterselie, bieslook, dragon en koriander) 1 el mayonaise 3 el room frisee sla 1 bakje shiso purper peper en zout.
- Frans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-03-2003Frans Voorgerecht> 120 min.
Japanse Mosselen met dressing op bedje van spinazie
Mosselen maar nu eens op Japanse wijze met een zoet-zilte smaak op een bedje van spinazie.
2 kg mosselen, scheut droge witte wijn, 200 g jonge spinazieblaadjes, peper en zout, 1 el geroosterd sesamzaad, 1 bakje shiso purper (mosterdcress), , Voor dressing:, ½ lente-uitje, 1 cm stukje verse gember, ¼ rode paprika, 3 el Japanse sojasaus, 50 ml zonnebloemolie, 2 el sesamolie, 1 mespuntje wasabi
- Japans
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-09-2012Japans20-30 min.
Clubsandwich
3 el rode port, 2 el rietsuiker, 1/2 tl roze peperkorrels, 2 stengels rabarber, in stukjes van 11/2 cm, 6 sneetjes notenbrood, 1 tl notenolie, 1 tl frambozenazijn, 50 g snijbiet, 1 blik artisjokharten, uitgelekt, 150 g geitenkaas, in 4 plakken, 1 doosje shiso purper
- Engels Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-03-2002Engels Hoofdgerecht10-20 min.
Zomersalade
*2 eetlepels pijnboompitten, *1 teentje knoflook, *4 eetlepels olijfolie, *2 eetlepels balsamico azijn, *peper en zout en grof zeezout, *1 ons rucola, *? krop frisee sla, *1 ons wilde spinazie, *enkele lollo rosso blaadjes, *? bakje shiso purper, *1 courgette, *8 pruimtomaten,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-1999Frans20-30 min.
Kruidensalade met gevulde Gandahampakketjes
Ganda is de oude Keltische naam voor Gent en Gandaham is een smakelijke Belgische hamsoort die al eeuwenlang op ambachtelijke wijze met zeezout gezouten en gedroogd wordt.
- 1 kilo Roseval aardappels, - 150 gram veldsla, - 250 gram friseesla, - 0,5 bosje kervel, - 1 bosje peterselie, - 0,5 bosje bieslook, - 0,5 bakje shiso purper, - 6 eetlepels olijfolie, - 2 eetlepels citroensap, - 2 theelepels mosterd, 2 theelepels honing, - 200 gram zachte geitenkaas, - 200 gram Gandahamplakken, - zout, peper,
- Spaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-05-2003Spaans Hoofdgerecht0-10 min.
Tartatin van Pomodori.
Onderste boven gebakken tomatentaartjes.(recept uit Boretti-kookboek)
12 pruimtomaten., 200 gram kristalsuiker., 2 gesnipperde sjalotjes., 1/2 eetlepel gehakte verse oregano., grof zeezout., 4 plakjes bladedeeg uit de diepvries., 12 plakjes Spinata Romana.(Italiaanse salami), 1/4 krop gewassen sla(alleen het gele hart), 1/4 krop gewassen Frise sla., 1/4 bosje bieslook., 1/4 bosje bladpeterselie., 1 bakje Shiso purper., 50 gram gepelde walnoten., 1 eetlepel citroensap., 3 eetlepels olijfolie.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-06-2004Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Vlees
Moren en Christenen
150 gr droge witte bonen, 150 gr droge zwarte bonen, 2 liter koud water, 1 ui, boter, 1 plak gerookt spek van 100 gr, 2 laurierblaadjes, 1 takje tijm, 3 koppen water, esdoornsiroop (ahorn of pannekoekensiroop), olijfolie, 4 sneden lamsbout van 150 gr met been, 1 eetlepel cajunkruiden, 150 gr zure room, 4 takjes vers bonenkruid (of verse marjolein of shiso purper),
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2000Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Zelfgemaakte kruidenkaas
Picknick, voor 4 personen Smaak verrukkelijk op toostjes of bruin stokbrood.
100 gr zachte boter of zachte verse kaas (bv MonChou), 2 eetl citroensap, msp mosterdpoeder, zout en peper, 2 eetl fijngehakte verse bieslook, selderij en dille,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-06-2002Nederlands30-60 min.