1. Home
  2. Recepten
  3. Shaslick

Shaslick recepten (26)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

shaslick

Marinade voor shaslick.

INGREDIENTEN

Kip of kalkoenfilet Paprika Ui Spek Marinade voor Shaslik 1- 1? ui 4 teentjes knoflook 3 theelepels karweizaad 3 theelepels paprikapoeder 4 theelepels djintan 1 theelepel chilipoeder 2 theelepels sambal zout peper ?1 groot blik tomatenpuree olie

Voorbereiding

Snij de kip/kalkoen in blokjes, meng de andere ingredienten en meng ze door de kip/kalkoen laat dit een halve dag intrekken.

Bereidingswijze

Snijd ook de ui, paprika en spek in blokjes. Rijg de kip/kalkoen, paprika, ui, en spek aan een prikker. (Het maakt niet uit in welke hoeveelheid. Ik doe meestal 2 stukjes vlees. Doen wat je zelf lekker vind.) Bak het gaar op de barbeque

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2001
  •  
  •  20-30 min.

shaslick.

Zelfgemaakte shaliks voor de barbeque

INGREDIENTEN

VOOR DE MARINADE., ongeveer 4 uien, 1 rode paprika,1 spaanse peper, 3 a 4 knoflook teentjes, 1 blik tomatenblokjes op sap, 2 a 3 eetlepels honing,1 eetlepel olie en ketjap., , En voor op de barbequestokjes, cantharel of champignons, paprika en uien., Varkensfricandeau of met vlees wat U zelf wilt., Sate prikkers.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte Shaslick

Bij deze recept krijgt ik altijd heel goede reacties...echt héérlijk, wel veel werk. leuk te doen en een keer gewoon han€dmatig vakwerk!

INGREDIENTEN

VOOR SAUS::, 3 e olijfolie, 2 uien fijn, 2 teentjes knoflook fijn, 2+1/2 e paprikapoeder, 70 g tomatenpuree uit blikje, 1 t zout, 1/4 t peper, 1/2 t chilipoeder, 1 e bloem, 200ml kippenbouillon, 3 e rode wijnazijn, 1 t suiker, , VOOR SHASHLYK: , 500 g varkens fricandeau in blokjes van 3X3cm en een 1/2 cm dik, 1 rood en een groen paprika ook in blokjes van zelfde formaat, 2 grote uien in blokjes, 100 g vetspek in zelfde formaat

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

shaslick saus

Heel vroeguhhh , hadden we een zeer middelmatige snackbar in de buurt , alles ging in de frituur, dus ook je biefstuk ( ! )  het enige wat lekker was was dus de shaslick saus , en die kwam uit een emmer . ik kan me de fabrikant niet meer herrineren , dus op google wat ingredienten zoeken en aanpassen . als iemand in de horeca het nog weet hoor ik het graag  

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 4 sjalotjes grof, 3 tl knoflookpasta, 2 1/2 el gerookt paprikapoeder mild of pittig naar keuze, 70 gr tomatenpuree, 1 tl zout, 1/2 tl cayenne peper, 1 el bloem, 200 ml kippenbouillon, 3 el rode wijn, 1 tl suiker, , spies:, varkens of ossen haas, speklap, kip wat je lekker vindt, vet spek in sukjes, paprika gemengd ( rood geel groen ), 1 rode ui, , ,

  • Hongaars
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2016
  • Hongaars
  •  30-60 min.

Bbq- shaslick

INGREDIENTEN

, Ingrediënten voor 8 personen, 500 gr varkenshaas of hamlappen, 500 gr kipfilet, 2 teentjes knoflook, 2 tl cayennepeper, 2 tl extra milde paprikapoeder, 5 el olijfolie, Snufje zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout fijn, 4 rode uitjes (middel), 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 bosje selderij, 1 courgette

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2013
  • Internationaal
  •  > 120 min.

cajun shaslick.

INGREDIENTEN

Olie, paprika, ui,cajunkruiden, kipfilet, sate prikkers.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  •  
  •  10-20 min.

Zilvervliesrijst met shaslick

INGREDIENTEN

350 g zilvervliesrijst (Lassie), zout, 2½ el Mediterrane roerbakolie (C1000), 1 schaaltje ui gesnipperd à 175 g (C1000), 1 courgette, in plakjes, 1 bakje kastanjechampignons à 250 g (C1000), in plakjes, 8 bistro shaslicks, peper, 8 el salsa dip hot (Casa Fiesta),

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2007
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Fruit Shaslick

INGREDIENTEN

Meloen (naar keuze), Aardbeien, Appels, Sinasappels, Kiwi, Perzik, Honing

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Shaslick met eigen marinade.

Verwend bbq stokjes  met lekkere smaken en veel groenten. Shaslick op zijn best.

INGREDIENTEN

, Voor de marinade/saus,  , 1 el olijfolie, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t gemberpoeder, 2 1/2 el paprikapoeder, 70 gr tomatenketchup, 1 tl zout, 1/4 tl peper, 1/2 tl chilipoeder  , 200 ml kippenbouillon, 3 el rode wijnazijn, 2 t vloeibaar maggi of Worcestersaus, 1 tl suiker, maïzena/water papje ,  , 1. Kook ingrediënten zachtjes  samen voor 5 min., 2. Bind saus met maïzenapapje en laat afkoelen., 3. Marineer plakjes hamlap voor tenminste 2 uur in marinade.

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2014
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  > 120 min.

Traditionele shaslick van varkenshaas

INGREDIENTEN

? 500 g Varkenshaas, ? 0.5 theelepel cayennepeper, ? 0.5 theelepel paprikapoeder, ? 1 teentje knoflook, ? 6 eetlepels olijfolie, ? 1 rode paprika (zoete), ? 0.5 bosje selderij, ? snufje djinten (komijnpoeder), ? snufje zout, ? snufje peper

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.

shaslick maar dan gebakken

Vandaag stond shaslick op het menu maar het liep wat anders. Alles was klaar om aan de stokjes te rijgen:papprika in drie kleuren,ui,vetspek,Varkensfricandeau gemarineerd in ketjab saus en wat olijfolie.Toen dacht ik ik gooi het allemaal maar bij elkaar in de wok en na tien minuten zaten we aan tafel.

INGREDIENTEN

Varkensfricandeau 300 gram, 150 gram vetspek aanhetstuk, 1 gele, 1 rode, 1 groene papprika, 1 flinke ui, ketjab

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste shaslick recepten

Kip Shaslick (Restaurant Recept)

Dit heerlijke recept voor authentieke shaslick heb ik gekregen van een chefkok van Grillbar Baba.

INGREDIENTEN

1/2 kilo kipfilet, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1/2 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 kopje tomatenpuree, 1/2 kopje water, 4 theelepels tomatenketchup, 5 theelepels sojasaus, 2 theelepels olie, 2 theelepels chili knoflooksaus, 2 theelepels azijn, 2 theelepels vers gemalen zwarte peper, 2 theelepels suiker, 1 theelepel chilli poeder, 1 theelepel maizena, 1/2 theelepel zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditionele shaslick van varkenshaas

INGREDIENTEN

500 gr varkenshaas, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1 teentje knoflook, 6 eetlepels olijfolie, mespunt komijnpoeder, 1 zoete rode paprika, 1/2 bosje selderij, zout en peper

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Kip shaslick met pittige kerriesaus

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 dl volle yoghurt, 4 el mayohalf, 2 el halfvolle melk, 2 el kerriepoeder, 1/2 rood pepertje, gesnipperd, peper, zout, 2 el koriander, geknipt (C1000 Vers), 8 kip shaslicks, 1 1/2 el zonnebloemolie (C1000 Selectie),

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Shaslick a la gonda

Lekker makkelijk en gezellig!

INGREDIENTEN

, 500 gram varkensfricandeau, 500 gram champignons, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 3 uien, 1 fles shaslicksaus (Calve), 2 bouillonblokken, ketjap manis, bloem of maizena, tomatenpuree, sambal

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Mixed traditionele shaslick sticks van de BBQ

Dit is een lekker en leuk "doe-het-zelf" recept en kan iedereen (zelfs de kinderen) maken. Ook leuk om in de vakantie te doen. Met ui, paprika en courgette.

INGREDIENTEN

500 gr varkenshaas of hamlappen, 500 gr kipfilet, 2 teentjes knoflook, 2 tl cayennepeper, 2 tl extra milde paprikapoeder, 1 t paprikapoeder, zoet, 5 el olijfolie, Snufje zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout fijn, 4 rode uitjes (middel), 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 kleine courgette

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2012
  •  
  •  20-30 min.

Shaslick uit de Russische keuken

Een heerlijk recept voor een klassieke Russische shaslick dat ik na lang zoeken op internet heb gevonden op een Russische website.

INGREDIENTEN

1 kilo varkensvlees of lamsvlees, 2 gele uien, lente-uitjes, 1 groene paprika, 1 rode paprika

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2017
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

Ik blijf geïnspireerd door stokjes mals vlees omdat je er eindeloos mee kunt variëren en mee kan experimenteren. Niet alleen met de soorten vlees, maar ook met de marinades en eventueel de sauzen. Bovendien is het een lekkere- en snelle hap waar iedereen van smult en zeker nu de zomer zich aandient!

INGREDIENTEN

Voor vlees:, , 2 grote kipfilets of 4 kippendijtjes, 3 teentjes knoflook, Scheut olijfolie, Sap en rasp van ½ citroen, Snufje cayennepeper, 2 tl paprikapoeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 1 rode puntpaprika, in grote blokjes, , Voor de pikante saus:, , 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 uien, gesnipperd, 1 rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt, 50 gr augurken, fijngehakt, 400 ml warme kippenbouillon (van tablet), 2 kleine blikje tomatenpuree, 10 scheuten tomatenketchup, 2 el rode wijnazijn of droge rode wijn, 4 el basterdsuiker, Olijfolie, Zeezout, Eventueel maizena (om saus te binden),

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Shaslick marinade voor kip of ander vlees

Deze marinade is heerlijk om kip of ander vlees mee te marineren. Je kunt met paprika, uien, tomaat en champignons heerlijke spiesen maken. Zorg wel dat de marinade tijd lang genoeg is, in ieder geval minstens 6 uur, maar langer mag ook, zodat de smaken van de marinade goed in het vlees kunnen trekken. Deze hoeveelheid marinade is genoeg voor 1 kilo vlees.

INGREDIENTEN

12 el (olijf) olie, 1 blikje tomatenpuree (140 gram), 2 el (gerookte) paprikapoeder, 2 tl karwij, 1 rode peper, 4 tenen knoflook, peper en zout

  • Balkan
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-2014
  • Balkan
  •  > 120 min.

Snelle Witte Bonenschotel

Deze snelle witte bonenschotel heeft niet alleen het voordeel dat deze snel klaar is, maar je hebt er ook maar één `pit` voor nodig; met andere woorden ook een prima gerecht om op een primus bij de tent of in de caravan te maken!

INGREDIENTEN

2 uien, 400gr. gehakt, boter (beter nog zonnebloemolie), 1 groot en 1 klein blik (of pot) witte bonen in tomatensaus, peper, zout, tabasco of chilipoeder, tomaten ketchup of shaslick saus, 100gr. geraspte kaas, fijngehakte peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

paprika-varkensvleesspiezen.

INGREDIENTEN

0.50 fles saus (shaslick), 2 deciliter(s) olie, 750 gram hamlappen, 1 stuk(s) paprika (rood), 2 stuk(s) paprika (groen), 20 stuk(s) tomaten,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  •  
  •  20-30 min.

Barbecue, tips

Koken op de camping

INGREDIENTEN

Shaslick ;, Met wat hamlappen en ontbijtspek maakt u een verrukkelijke shaslick. Bereiding; snijd een pond hamlappen en 2 ons ontbijtspek in blokjes.leg het vlees een dag en een nacht in een marinade van;olijfolie - scheutje sherry - 4 el. tomatenpuree - 1 uitgeperst teentje knoflook - wat basilicum en peperdoe daarna het vlees om en om, afgewisseld met stukjes paprika en ui, op pennen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  •  
  •  0-10 min.

LEKKERE SHASLICKS VOOR OP DE BARBEQUE

Dit zijn heerlijke shaslicks voor op de BBQ, grillpan of oven. En laten we wel wezen, het is er weer voor.

INGREDIENTEN

1 teen knoflook, 1,5 dl tomatenketchup, 1 etl. milde paprikapoeder, 1/2 etl. oregano of tijm, zout, peper, 500 gr. hamlappen, fricando of kip, 2 uien, 2 paprika,s 1 rode 1 groene, champignons, ontbijtspek, wat dikker gesneden, scheutje olie, houten of metalen pennen

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Patatje met.....?

Een patatje is lekker, zeker als het zelf gebakken is. En het wordt een beetje gezonder met een van deze 2 zeer verschillende sauzen.

INGREDIENTEN

Creoolse saus:, 2 uien1 groene paprika1 rode spaanse, peper3 eetl. olijfolie2 teentjes knoflookzout3 gepelde, tomaten1 klein blikje tomatenpuree1 klein glas witte wijn,, Roomsaus met basilicum en olijven:, 12 groene olijven, 1 bekertje zure room (125 cl)4 eetl. tomatenketchup1 eetl. vers, gehakte basilicum1 eetl. kappertjespeperzoutevt. olijfolie,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  •  
  •  20-30 min.

Lekker BBQ-en: Varkentje op hete kolen

Lievergezegd, varkenshaasje boven hete kolen, maar dit `bekt` beter... Lekkere spiesjes van de BBQ. Pittig en zoet tegelijk. Is het nou geen weer om te BBQen, ook uit de ovengrill lekker maar je mist toch wel die rooksmaak waar het nou net om draait he.. Natuurlijk wordt dit ook een shaslick genoemd, maar omdat je het zelf maakt en er geen spek tussen zit, mag het best een andere naam hebben, toch? Lust of eet je geen varkensvlees, dit kan je ook met kipfilet doen maar kook dan even voor in wat bouillon om er zeker van te zijn dat de kip gaar is. Of langer grillen, maar dan hoger boven het vuur of lager onder de grill.

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes (in blokjes van ca 2*2cm), , Marinade:, 6 el curry (liefst die van HeLa), 6 el ananassap, 2 el olijfolie, , En verder:, 1 groene paprika (in blokjes), 1 rode paprika (in blokjes), 3 schijven ananas (uit blik, in stukjes), 2 rode uien (in partjes)

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2013
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

barbeque

De lekkerste bezigheid in de zomer hoeft niet zo heel slecht voor de lijn te zijn.

INGREDIENTEN

Rundvlees, kip, kalkoen, groenten, wat je maar wilt!

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  •  
  •  > 120 min.
Nieuwste shaslick recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top