Shakshuka
Tunesische stoofschotel met paprika en kip, om op een zomerse dag lekker met brood te nuttigen
2 uien 2 paprika's (zelf kleurtje kiezen) kilo tomaten 4 kippenbouten (ik neem zelf liefst drumsticks) 4 eieren /- 2 boullionblokjes verse gemalen zwarte peper laurierblaadje olie zonodig /- halve liter water turks brood
Uien in ringen snijden, paprika en tomaten in blokjes snijden
Uien aanbraden in olie, tomaten en paprika erbijvoegen, eventueel halve liter water toevoegen, kippebouten erop/erin leggen, peper, laurier en boullionblokjes toevoegen en nu op zacht vuurtje allemaal gaar laten koken. De kip moet goed van het bot af kunnen komen. Ondertussen is het een mooie, smakelijke soep geworden. Terwijl je dit op zacht vuurtje door laat koken, de eieren pocheren in de soep (1 voor 1 op verschillende plaatsen in de pan breken en in de soep laten glijden, vervolgens ongeveer 4 minuten door laten koken)
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-04-2001Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Shakshuka
Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht dat je de hele dag door kunt eten. Het komt oorspronkelijk uit het midden-oosten maar je kunt het inmiddels over de hele wereld eten.Â
2 tl komijnzaadpoeder, 2 tl gedroogde oregano, 1 knoflookteen, fijngesneden, 1 ui, fijngesneden, 1 chilipeper, fijngesneden, 1 blikje tomatenblokjes, 3 eieren, 1 bosje peterselie, fijngesneden, 50 g feta, gekruimeld, olie, peper en zout
- Wereld
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-01-2017Wereld10-20 min.
shakshuka
Een simpel maar heerlijk gerecht
1 gehakte ui,1 teentje knoflook,enkele bladeren boerenkool,1 blik tomaten stukjes,1 blikje tomatenpuree,komijn,paprikapoeder,chilipeper,ras el hanout,zout,1 blikje kikkererwten en 2 eieren
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-2014Hoofdgerecht20-30 min.
ShaksÂhuÂka
Dit Oosterse gerecht met eieren en pittige tomatensaus kan altijd. Maar dan ook écht altijd: het wordt namelijk zowel als ontbijt, lunch als diner gegeten. Heerlijk om in te dippen met brood.Deze snelle vega-shakshuka staat in 20 minuutjes op tafel !
3 rode uien, 1 el traditionele olijfolie, 3 puntpaprika's, 400 g tomatenblokjes in tomatensap, 4 middelgrote eieren, 1 volkorenbrood
- Arabisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-01-2019Arabisch Hoofdgerecht10-20 min.
Shakshuka
  Shakshuka is een vegetarisch gerecht uit het midden-oosten. Deze Arabische klassieker bestaat uit gekruide tomatensaus, veel groente, gepocheerde eieren en geitenkaas. Het staat binnen 20 minuten op tafel, dus een snel en gezond gerecht! Eet de shakshouka met eens stuk stokbrood.Â
1 ui, 2 teentjes knoflook, 1,5 theelepel komijnzaad, 1,5 theelepel paprikapoeder, 0,5 theelepel chilivlokken, 1 aubergine, 3 paprika's, 400 gram tomatenblokjes, 1 blokje groente bouillon, 3 eieren, 75 gram zachte geitenkaas eventueel vervangen door feta, 1 stokbrood naar keuze, olijfolie, zout, peper
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-07-2020Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Shakshuka
Zo lekker en voedzaam! https://chivanne.nl/shakshuka/
2 rode paprika's, , 1 rode ui, , 1 teen knoflook, , 1 tl cayennepeper, , 1/e tl pikant paprikapoeder, , 1 tl komijn, , 2 eetlepels tomatenpuree, , 1/2 tl bruine basterdsuiker, , 3 takjes tijm of 1 tl gedroogde tijm, , 400 ml hele tomaten uit blik, , Zout en peper, , 4 eieren, , verse peterselie en koriander, , 50 gram feta, , olie
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-05-2020Marokkaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Shakshuka
Een eenvoudig lekker en gezond gerecht
2 uien in ringen, 1 eetl olijfolie, 3 stuks puntpaproka in dunne reepjes, 400 gr tomaat (of 1 blik van400 gr) in blokjes, Peper en zout naar smaak, 1 theel oregano, Optioneel 1 theel chilipoeder, 4 eieren
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-08-2018Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Shakshuka
Heerlijke makkelijke Shakshuka met Tomatoblend. De producten van Tomatoblend zijn gemaakt van 100% pure ingrediënten en vormen een perfecte basis voor tal van toepassingen. Heerlijke pasta's en pizza's of smaakvolle soepen staan in een handomdraai op tafel met Tomatoblend! https://www.tomatoblend.nl
550g Tomatoblend, 250g champignons, 1 courgette, 1 rode paprika, 150 gram spinazie, 4 eieren, 1 tl chilipoeder (of chilivlokken), ½ tl zwarte peper, 1tl Italiaanse (gedroogde) kruiden, verse peterselie, olijfolie om te bakken
- Arabisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-2017Arabisch20-30 min.
Shakshuka
Ik heb gezien bij andere bronnen dat dit met brood wordt geserveerd maar ik vond het erg lekker met rijst als avond eten!
1 Ui, 4 knoflook teentjes, olijf olie, 240 gram gesneden olijven (1 pot), 800 gram tomaten blokjes uit blik, 1/2 bleekselderij, 3 bos uitjes, 1 paprika, 4 Eieren, , Kruiden en specerijen, 1 Tl groente bouillon poeder, 1 El Kurkuma, 1 E Paprika poeder, 1 El Komijn poeder, 2 El Peterselie, Peper en zout, , 80 gram basmati rijst per persoon
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-05-2019Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Shakshuka met lamsgehakt
Lekker eenpansgerecht met lamsgehakt
Lamsgehakt 600 g, 2 uien, tomatenblokjes (blik)675 g, handvol peterselie (grofgehakt), knoflook 2 teentjes, pijnboompit 4 el, 4 eieren, 3 el yoghurt, 500 ml lamsfond, harissa1 kl, gedroogde oregano2 el, kaneel1 kl, paprikapoeder1 kl, chilipoedersnuifje, olijfolie, peper en zout
- Arabisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2018Arabisch Hoofdgerecht30-60 min.
aubergine shakshuka
Geinspireerd door Shakshuka
2 grote of 4 kleine aubergines, in blokjes van ruim 2cm gesneden, 2 grote of 4 kleine tomaten, in 4-en gesneden, 2 rode uien grof gesnipperd, 10 grote of 15 kleinere tenen knoflook, grof gehakt, 1 of 2 blikken gehakte tomaten, 6 eieren, 2 tl cayenne peper, 1 1/2 el kaneelpoeder, 1 el paprikapoeder, 2 el komijnpoeder, , veel olijfolie, ,
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-2017Europees Hoofdgerecht30-60 min.
MEXICAANSE SHAKSHUKA
Een originele variatie op shakshuka, een stoofpotje met tomaat en eieren dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. We maken er een Mexicaanse versie van, met een pittige tomatensaus, afgewerkt met verse tomatensalsa, koriander en cheddarkaas. Verrassend lekker!
1 rode ui, 1 rode paprika, 2 tl Mexicaanse kruidenmix, 1 blik tomatenblokjes, 1 tomaat, 10 g koriander, 4 eieren, 4 tortilla's, 30 g cheddarkaas, 1 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, ½ tl cayennepeper, peper en zout
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-12-2019Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pittige Shakshuka
Dit recept komt uit Smult 20, te vinden op blz. 23 Kijk op www.smult.nl voor de beste acties!Â
- 1 el olijfolie, - 1 ui, fijngesneden, - 1 teen knoflook, fijngesneden, - 2 el harissa, - 6 tomaten, grof gesneden, - 1 puntpaprika, in reepjes, - 4 eieren, - versgemalen zwarte peper en zout, - 50 g feta, verkruimeld, - 10 g verse peterselie, fijngesneden
- Vegetarisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-05-2018Vegetarisch Bijgerecht20-30 min.
Shakshuka met saucijsjes
Dit recept kwam ik tegen in Boodschappen en sindsdien maken we het zeker elke maand een keer. Aanpassingen aan gedaan maar toch steeds weer terug bij dit recept. Het is ook het eerste recept wat ik plaats, even uit proberen!
2 eetlepels olijfolie, 4 rundersaucijsjes, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 eetlepel ras el hanout, mespunt chilipepervlokken, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 blikken tomatenblokjes, 4 eieren, 1 bosje platte peterselie, fijngehakt,
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-02-2020Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Shakshuka met brood
.
2 stuks meergranen pistolets (afbak), 1 zak paprikamix, 3 stuks uien, 3 eetl. el milde olijfolie, 70 gram tomatenpuree, 800 gram tomatenblokjes, 1/2 eetl. kristalsuiker, 550 ml water, 8 stuks middelgrote eieren
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-04-2019Multi-cultureel Hoofdgerecht10-20 min.
Shaks...shuka... Wat? Shakshuka!!!
Voor de eerste keer Shakshuka gemaakt. Komt blijkbaar uit de Tunesische keuken. Er bestaan heel wat varianten! Ik volgde het simpel receptje uit de Goed gevoel van september. Mijn eitjes kunnen nog beter, maar het was wel lekker…. En ga zeker nog eens experimenteren met dit recept!
1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 600 g gepelde tomaten in blik, 4 eieren, 1 tl gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl rietsuiker (optioneel), 1 mespunt cayennepeper, Peper en zout, 1 tl peterselie,
- Wereld
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2015Wereld20-30 min.
Shakshuka (Gehakt en ei in tomatensaus)
Een heerlijk Marokkaans gerecht wat vaak wordt gegeten na de ramadan
Shakshuka, , 100 g sjalotjes, 1 bos koriander, 500 g rundergehakt, 4 eieren, 1 el mosterd, 1.5 el gemberpoeder, 1 el paprikapoeder, 6 tomaten, 1 rode ui, 2 el olijfolie, 2 el tomatenpuree
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-2018Marokkaans Hoofdgerecht30-60 min.
Shakshuka op een bedje van hummus
Dit Oosterse pittige recept is zalig lekker !
2 el extra vierge olijfolie, 1 ui, gepeld, 3 tenen knoflook, gepeld, 1/2 verse rode chilipeper, pitjes verwijderd, 1 rode paprika, pitjes verwijderd, 1/2 tl harissa, plus extra voor erbij, 1/2 tl gemalen komijn, 1/3 hoeveelheid (750 ml) tomaten uit blik, zeezout en versgemalen zwarte peper, 4 scharreleieren, , Voor de hemelse hummus:, , 2 blikken kikkererwten van 400g, 1 tl zeezout, 2 tenen knoflook, gepeld, 120 ml tahin, sap van 1 citroen, 2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl gemalen komijn, zeezout, naar smaak
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-09-2017Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Shakshuka met gehakt en een eitje of 2.....
Deze kruidige saus of RATJETOE , want dat is de betekenis van SHAKSHUKA is een diner gerecht en er is zels gehakt aan toegevoegd . Shakshuka wordt veelal als ontbijt of lunch geserveerd en zijn dan soms vegetarisch.Het was de bedoeling om dit gerecht in de Cadac buiten te maken. Helaas gooide een omslag in het weer roet in het eten ( En dat vinden we allebei niet lekker  ) dus moest ik helaas noodgedwongen op het fornuis binnen deze maaltijd bereiden. Maar dat deed gelukkig niets af aan de smaak Turks brood of Challe had ik niet voorhanden, maar lekker stevig brood is uiteraard ook prima. Bovendien heb ik oregano gebruikt in plaats van za'atar en heb ik qua hoeveelheden het recept aanzienlijk aangepast, want ik ben er inmiddels achter, dat de mannen van SmaakMenutie stevige eters zijn Tussen haakjes staat de aanpassing.
4-5 rijpe tomaten in grove stukken ( 4), 1 gele paprika in halve reepjes ( de heren namen 3 stuks in totaal), 1 rode paprika in halve reepjes, , 300 gram runder of gemengd gehakt ( 200), 4 eitjes, 2 blaadjes laurier, 1 ui of 2 sjalotten in dunne ringen, 3 tl Za'atar ( oregano), 2 tl harissa, 1 tl gedroogde tijm, 2 tl gerookt paprikapoeder, 2 el bruine suiker, peterselie of koriander gesnipperd ter garnering
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-06-2020Marokkaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas
Een Israëlisch stoofpotje Shakshuka is een traditioneel Israëlisch stoofpotje dat er op elk moment van de dag gegeten wordt: bij het ontbijt, de lunch of als avondmaal. De Israëliërs eten dit gerecht het liefst met wat brood om de saus te dippen. Jij bakt een speltbaguette van onze leverancier LePerron af in de oven https://www.hellofresh.nl/recipes/traditionele-shakshuka-met-ei-en-geitenkaas-576beb7677d68d205a8b4567/?back=/recipe/all
1 ui, 2 knoflooktenen, 1/2 rode peper, 1 gele paprika, 4 tomaten, 4 takjes verse krulpeterselie, 4 vrije-uitloopeieren, 75 g geitenkaas, 2 speltbaguettes, 1 el olijfolie, 1/2 groentebouillonblokje, Peper & zout naar smaak
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2017Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Klassieke Shakshuka van Project Gezond
Een mooi gerecht, lekker weer eens  vegetarisch, een bom vol groente en maar ëén pan om af te wassen. En....als je met de camper onderweg bent is dat laatste natuurlijk een hele  prettige bijkomstigheid , bovendien staat dit gerecht na circa 30 minuten op ... " aanvallen" .....!! https://www.projectgezond.nl/
1 rode en 1 gele paprika schoon in dunne reepjes, 1 ui geschild in kwarten en in reepjes, 4 eieren, 2 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 2 teen knoflook gesnipperd, 35 gr tomatenpuree, 75 ml water, 5 gr bladpeterselie, 3 tomaten in blokjes gesneden, (optie 1 rode of gele Spaanse peper)
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-05-2019Marokkaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Met een enorme twist: Shakshuka
Soms heb ik van die momenten dat ik heel veel groenten over heb. Weggooien is geen optie. Voor het ene gerecht is het net te weinig, voor het andere veel te veel. Wel, aanpassen dus en er je eigen draai aangeven. En deze draai aan Shakshuka was een geweldige. We hebben zitten smullen! Vergeten foto's te maken. Maar dit is zeker niet de laatste keer dat we deze 'twist' gegeten hebben, dus die komen de volgende keer
☆ 75 gr. zoete aardappel, ☆ 75 gr. wortel (ik had een rode), ☆ 75 gr. rode paprika, ☆ 4 tenen knoflook, ☆ 2 cm. gember, ☆ 1 rode peper, ☆ 1 witte ui, ☆ 2 tl. ras al hanout, ☆ 200 gr. verse spinazie, ☆ 150 gr. bacon, ☆ 4 eieren, ☆ 100 gr. Feta, ☆ 100 ml. kookroom, ☆ olijfolie, ☆ verse koriander (Optioneel)
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-12-2018Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Traditionele shakshuka met ei en feta
Een traditionele Israische ovenschotel met feta en verse koriander
2 uien, 4 tenen knoflook, 1 rode peper, 2 gele paprika, 3 tomaten, 125 g feta, 8 takjes koriander, 2 tl komijnzaad, 4 eieren, 4 broodjes (aanrader: zuurdesembollen), 2 el olijfolie, 1 groentebouillonblokje, Peper en zout naar smaak toevoegen
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-05-2014Internationaal20-30 min.
ShaksÂhuÂka met zoeÂte aardÂapÂpel en spiÂnaÂzie
Dit pittig gerecht uit het Midden-Oosten kun je in één pan maken. Ei en tomaat staan vast, verder kun je spelen met ingrediënten.
4 el arachideolie, 1 kg verse gesneden hutspotgroenten, 4 tl ras el hanout specerijenmelange, 600 g zoete aardappelen, 2 tenen knoflook, 15 g verse koriander, 800 g tomatenblokjes, 100 ml water, 200 g babyspinazie, 4 eieren
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-2019Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
MaÂra Grimm shaksÂhuÂka (toÂmaÂtenÂstoof met ei &; venÂkel)
Met dit Israelisch- Oosterse eenpansgerecht kun je eindeloos variëren. Al je restjes gaan op!
1 ui, 2 tenen knoflook, 2 venkelknollen, 3 el traditionele olijfolie, 1 rode peper, 400 g tomatenblokjes (blik), 1 el venkelzaad, 4 middelgrote eieren, 10 g verse koriander, ½ tl chiliflakes, 1 petit beurre brood (AH Liefde & Passie),
- Joods Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2018Joods Hoofdgerecht30-60 min.
Huevos a la flamenca ( een overheerlijk Spaans vegetarisch potje)
Dit overheerlijk Spaans potje met de leuke naam Huevos a la flamenca staat snel op tafel. Het gerecht heeft iets weg van de bekende Tunesische  versie ( ZIE LINK ) echter de smaak is geheel anders. Beide gerechten zijn vegetarisch en kunnen zowel als hoofdgerecht of lunchgerecht opgediend worden . Bij de Tunesische Shakshuka is de smaak van het komijnzaad heel specifiek . Bij dit Spaans potje is daar geen sprake van.  https://www.smulweb.nl/recepten/1471221/Klassieke-shakshuka-van-project-gezond Op de valreep van de vegetarische week hier op Smulweb dit vegetarisch Spaans gerecht. Â
1 ui, 1 teentje knoflook gesnipperd, ½ Spaanse peper zonder zaad gesnipperd, 2 rode paprika's schoon in kleine blokjes, 2 eetlepels olie, paprikapoeder naar smaak, ½ blik tomatenblokjes ( Ik nam de gehele inhoud), 1 kubus bouillonblokje verkruimeld, , peterselie gesnipperd en naar smaak toegevoegd, 4 eieren, 4 volkoren boterhammen
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-03-2020Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
-
shakshuka
van mobiel_1355859976 , 1 recepten, 0 volgers
-
shakshuka
van nigita , 1 recepten, 0 volgers
-
Shakshuka
van jannekevandegeijn565 , 1 recepten, 0 volgers