1. Home
  2. Recepten
  3. Shakshuka

Shakshuka recepten (20) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Shakshuka

Tunesische stoofschotel met paprika en kip, om op een zomerse dag lekker met brood te nuttigen

INGREDIENTEN

2 uien 2 paprika's (zelf kleurtje kiezen) kilo tomaten 4 kippenbouten (ik neem zelf liefst drumsticks) 4 eieren /- 2 boullionblokjes verse gemalen zwarte peper laurierblaadje olie zonodig /- halve liter water turks brood

Voorbereiding

Uien in ringen snijden, paprika en tomaten in blokjes snijden

Bereidingswijze

Uien aanbraden in olie, tomaten en paprika erbijvoegen, eventueel halve liter water toevoegen, kippebouten erop/erin leggen, peper, laurier en boullionblokjes toevoegen en nu op zacht vuurtje allemaal gaar laten koken. De kip moet goed van het bot af kunnen komen. Ondertussen is het een mooie, smakelijke soep geworden. Terwijl je dit op zacht vuurtje door laat koken, de eieren pocheren in de soep (1 voor 1 op verschillende plaatsen in de pan breken en in de soep laten glijden, vervolgens ongeveer 4 minuten door laten koken)

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht dat je de hele dag door kunt eten. Het komt oorspronkelijk uit het midden-oosten maar je kunt het inmiddels over de hele wereld eten. 

INGREDIENTEN

2 tl komijnzaadpoeder, 2 tl gedroogde oregano, 1 knoflookteen, fijngesneden, 1 ui, fijngesneden, 1 chilipeper, fijngesneden, 1 blikje tomatenblokjes, 3 eieren, 1 bosje peterselie, fijngesneden, 50 g feta, gekruimeld, olie, peper en zout

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

shakshuka

Een simpel maar heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

1 gehakte ui,1 teentje knoflook,enkele bladeren boerenkool,1 blik tomaten stukjes,1 blikje tomatenpuree,komijn,paprikapoeder,chilipeper,ras el hanout,zout,1 blikje kikkererwten en 2 eieren

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Shaks­hu­ka

Dit Oosterse gerecht met eieren en pittige tomatensaus kan altijd. Maar dan ook écht altijd: het wordt namelijk zowel als ontbijt, lunch als diner gegeten. Heerlijk om in te dippen met brood.Deze snelle vega-shakshuka staat in 20 minuutjes op tafel !

INGREDIENTEN

3 rode uien, 1 el traditionele olijfolie, 3 puntpaprika's, 400 g tomatenblokjes in tomatensap, 4 middelgrote eieren, 1 volkorenbrood

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2019
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Shakshuka

Een eenvoudig lekker en gezond gerecht

INGREDIENTEN

2 uien in ringen, 1 eetl olijfolie, 3 stuks puntpaproka in dunne reepjes, 400 gr tomaat (of 1 blik van400 gr) in blokjes, Peper en zout naar smaak, 1 theel oregano, Optioneel 1 theel chilipoeder, 4 eieren

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Shakshuka

Heerlijke makkelijke Shakshuka met Tomatoblend.  De producten van Tomatoblend zijn gemaakt van 100% pure ingrediënten en vormen een perfecte basis voor tal van toepassingen. Heerlijke pasta's en pizza's of smaakvolle soepen staan in een handomdraai op tafel met Tomatoblend! https://www.tomatoblend.nl

INGREDIENTEN

550g Tomatoblend, 250g champignons, 1 courgette, 1 rode paprika, 150 gram spinazie, 4 eieren, 1 tl chilipoeder (of chilivlokken), ½ tl zwarte peper, 1tl Italiaanse (gedroogde) kruiden, verse peterselie, olijfolie om te bakken

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2017
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Shakshuka

Ik heb gezien bij andere bronnen dat dit met brood wordt geserveerd maar ik vond het erg lekker met rijst als avond eten!

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 knoflook teentjes, olijf olie, 240 gram gesneden olijven (1 pot), 800 gram tomaten blokjes uit blik, 1/2 bleekselderij, 3 bos uitjes, 1 paprika, 4 Eieren, , Kruiden en specerijen, 1 Tl groente bouillon poeder, 1 El Kurkuma, 1 E Paprika poeder, 1 El Komijn poeder, 2 El Peterselie, Peper en zout, , 80 gram basmati rijst per persoon

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2019
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Shakshuka met lamsgehakt

Lekker eenpansgerecht met lamsgehakt

INGREDIENTEN

Lamsgehakt 600 g, 2 uien, tomatenblokjes (blik)675 g, handvol peterselie (grofgehakt), knoflook 2 teentjes, pijnboompit 4 el, 4 eieren, 3 el yoghurt, 500 ml lamsfond, harissa1 kl, gedroogde oregano2 el, kaneel1 kl, paprikapoeder1 kl, chilipoedersnuifje, olijfolie, peper en zout

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2018
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

aubergine shakshuka

Geinspireerd door Shakshuka

INGREDIENTEN

2 grote of 4 kleine aubergines, in blokjes van ruim 2cm gesneden, 2 grote of 4 kleine tomaten, in 4-en gesneden, 2 rode uien grof gesnipperd, 10 grote of 15 kleinere tenen knoflook, grof gehakt, 1 of 2 blikken gehakte tomaten, 6 eieren, 2 tl cayenne peper, 1 1/2 el kaneelpoeder, 1 el paprikapoeder, 2 el komijnpoeder, , veel olijfolie, ,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige Shakshuka

Dit recept komt uit Smult 20, te vinden op blz. 23 Kijk op www.smult.nl voor de beste acties! 

INGREDIENTEN

- 1 el olijfolie, - 1 ui, fijngesneden, - 1 teen knoflook, fijngesneden, - 2 el harissa, - 6 tomaten, grof gesneden, - 1 puntpaprika, in reepjes, - 4 eieren, - versgemalen zwarte peper en zout, - 50 g feta, verkruimeld, - 10 g verse peterselie, fijngesneden

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2018
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Shakshuka met brood

.

INGREDIENTEN

2 stuks meergranen pistolets (afbak), 1 zak paprikamix, 3 stuks uien, 3 eetl. el milde olijfolie, 70 gram tomatenpuree, 800 gram tomatenblokjes, 1/2 eetl. kristalsuiker, 550 ml water, 8 stuks middelgrote eieren

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2019
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Shaks...shuka... Wat? Shakshuka!!!

Voor de eerste keer Shakshuka gemaakt. Komt blijkbaar uit de Tunesische keuken. Er bestaan heel wat varianten! Ik volgde het simpel receptje uit de Goed gevoel van september. Mijn eitjes kunnen nog beter, maar het was wel lekker€. En ga zeker nog eens experimenteren met dit recept!

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 600 g gepelde tomaten in blik, 4 eieren, 1 tl gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl rietsuiker (optioneel), 1 mespunt cayennepeper, Peper en zout, 1 tl peterselie,

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.

Shakshuka op een bedje van hummus

Dit Oosterse pittige recept is zalig lekker !

INGREDIENTEN

2 el extra vierge olijfolie, 1 ui, gepeld, 3 tenen knoflook, gepeld, 1/2 verse rode chilipeper, pitjes verwijderd, 1 rode paprika, pitjes verwijderd, 1/2 tl harissa, plus extra voor erbij, 1/2 tl gemalen komijn, 1/3 hoeveelheid (750 ml) tomaten uit blik, zeezout en versgemalen zwarte peper, 4 scharreleieren, , Voor de hemelse hummus:, , 2 blikken kikkererwten van 400g, 1 tl zeezout, 2 tenen knoflook, gepeld, 120 ml tahin, sap van 1 citroen, 2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl gemalen komijn, zeezout, naar smaak

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Shakshuka (Gehakt en ei in tomatensaus)

Een heerlijk Marokkaans gerecht wat vaak wordt gegeten na de ramadan

INGREDIENTEN

Shakshuka, , 100 g sjalotjes, 1 bos koriander, 500 g rundergehakt, 4 eieren, 1 el mosterd, 1.5 el gemberpoeder, 1 el paprikapoeder, 6 tomaten, 1 rode ui, 2 el olijfolie, 2 el tomatenpuree

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Een Israëlisch stoofpotje Shakshuka is een traditioneel Israëlisch stoofpotje dat er op elk moment van de dag gegeten wordt: bij het ontbijt, de lunch of als avondmaal. De Israëliërs eten dit gerecht het liefst met wat brood om de saus te dippen. Jij bakt een speltbaguette van onze leverancier LePerron af in de oven https://www.hellofresh.nl/recipes/traditionele-shakshuka-met-ei-en-geitenkaas-576beb7677d68d205a8b4567/?back=/recipe/all

INGREDIENTEN

1 ui, 2 knoflooktenen, 1/2 rode peper, 1 gele paprika, 4 tomaten, 4 takjes verse krulpeterselie, 4 vrije-uitloopeieren, 75 g geitenkaas, 2 speltbaguettes, 1 el olijfolie, 1/2 groentebouillonblokje, Peper & zout naar smaak

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Met een enorme twist: Shakshuka

Soms heb ik van die momenten dat ik heel veel groenten over heb. Weggooien is geen optie. Voor het ene gerecht is het net te weinig, voor het andere veel te veel. Wel, aanpassen dus en er je eigen draai aangeven. En deze draai aan Shakshuka was een geweldige. We hebben zitten smullen!  Vergeten foto's te maken. Maar dit is zeker niet de laatste keer dat we deze 'twist' gegeten hebben, dus die komen de volgende keer

INGREDIENTEN

☆ 75 gr. zoete aardappel, ☆ 75 gr. wortel (ik had een rode), ☆ 75 gr. rode paprika, ☆ 4 tenen knoflook, ☆ 2 cm. gember, ☆ 1 rode peper, ☆ 1 witte ui, ☆ 2 tl. ras al hanout, ☆ 200 gr. verse spinazie, ☆ 150 gr. bacon, ☆ 4 eieren, ☆ 100 gr. Feta, ☆ 100 ml. kookroom, ☆ olijfolie, ☆ verse koriander (Optioneel)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traditionele shakshuka met ei en feta

Een traditionele Israische ovenschotel met feta en verse koriander

INGREDIENTEN

2 uien, 4 tenen knoflook, 1 rode peper, 2 gele paprika, 3 tomaten, 125 g feta, 8 takjes koriander, 2 tl komijnzaad, 4 eieren, 4 broodjes (aanrader: zuurdesembollen), 2 el olijfolie, 1 groentebouillonblokje, Peper en zout naar smaak toevoegen

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2014
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel en spi­na­zie

Dit pittig gerecht uit het Midden-Oosten kun je in één pan maken. Ei en tomaat staan vast, verder kun je spelen met ingrediënten.

INGREDIENTEN

4 el arachideolie, 1 kg verse gesneden hutspotgroenten, 4 tl ras el hanout specerijenmelange, 600 g zoete aardappelen, 2 tenen knoflook, 15 g verse koriander, 800 g tomatenblokjes, 100 ml water, 200 g babyspinazie, 4 eieren

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2019
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Klassieke Shakshuka van Project Gezond

Een mooi gerecht, lekker weer eens  vegetarisch, een bom vol groente en maar ëén pan om af te wassen. En....als je met de camper onderweg bent is dat laatste natuurlijk een hele  prettige bijkomstigheid , bovendien staat dit gerecht na circa 30 minuten op ... " aanvallen" .....!! https://www.projectgezond.nl/

INGREDIENTEN

1 rode en 1 gele paprika schoon in dunne reepjes, 1 ui geschild in kwarten en in reepjes, 4 eieren, 2 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 2 teen knoflook gesnipperd, 35 gr tomatenpuree, 75 ml water, 5 gr bladpeterselie, 3 tomaten in blokjes gesneden, (optie 1 rode of gele Spaanse peper)

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2019
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ma­ra Grimm shaks­hu­ka (to­ma­ten­stoof met ei &; ven­kel)

Met dit Israelisch- Oosterse eenpansgerecht kun je eindeloos variëren. Al je restjes gaan op!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, 2 venkelknollen, 3 el traditionele olijfolie, 1 rode peper, 400 g tomatenblokjes (blik), 1 el venkelzaad, 4 middelgrote eieren, 10 g verse koriander, ½ tl chiliflakes, 1 petit beurre brood (AH Liefde & Passie),

  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2018
  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste shakshuka recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top