1. Home
  2. Recepten
  3. Semifreddo Met Limoncello

Semifreddo met limoncello recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Limoncello semifreddo

«Alla mia festa di compleanno, abbiamo mangiato un grande semifreddo.» Op mijn verjaardagsfeest hebben we een grote ijstaart gegeten.

INGREDIENTEN

- rasp en sap van 2 (bio)citroenen - 4 el fijne kristalsuiker - 160 ml limoncello - 325 g lemoncurd - 250 g verse, stevige roomkaas - 250 g mascarpone - 34 lange vingers citroensiroop: - 100 g fijne kristalsuiker - 1 (bio) citroen, de schil in flinterdunne reepjes - sap van 1 citroen (optioneel)

Bereidingswijze

1. Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de suiker en de limoncello. 2. Klop in een andere kom de lemoncurd met de roomkaas goed door elkaar.Klop de mascarpone er door. 3. Bekleed een cakevorm (van 1 liter) ruim met plasticfolie, de folie moet er ruim overheen hangen. 4. Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en beleg de bodem van de cakevorm er mee.(ik heb ook nog 1 lange vinger dwars in het midden gelegd). Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers (hier gaan nog 2 lange vingers dwars in het midden). Dek de cakevorm helemaal af met het overhangend plasticfolie. En zet de semifreddo minstens 6 uur of een hele nacht in de vriezer om op te stijven. 5. Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de citroenschil in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat het 5-6 minuten licht inkoken. Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan iets stroperig.

  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2012
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Semifreddo met limoncello en basilicum

Makkelijk Italiaans nagerechtje dat bovendien super lekker is en snel gemaakt kan worden  (15 min. + opstijven in de diepvriezer )

INGREDIENTEN

100 g bloemsuiker, 10 cl water, 5 cl limoncello, 4 eieren op kamertemperatuur, 1 bussel basilicum, 20 cl slagroom

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2017
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste semifreddo met limoncello recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top