1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Selderij

Selderij recepten (5.995)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Maak de taugé schoon en snij deze wat kleiner. Laat de nasi-groenten in heet water wellen. Klop de eieren los met wat peper en zout.Oven voorverwarmen op 225 graden. Bladerdeeg ontdooien. Verwarm de olie in een Koekenpan en bak hierin de reepjes kipfilet gaar en lichtbruin. Bak de gesnipperde uien en knoflook even mee. Doe de champignons erbij en bak deze ook even mee, samen met de nasigroenten. Van het vuur af de taugé en de se fijngesneden selderij erdoor roeren. Maak de kip/groentenmassa op smaak met ketjap en sambal. Bakvorm eerst bekleden met bakpapier of invetten en dan het bladerdeeg erop. Prik hier en daar wat gaatjes in het deeg. Bestrooi het bladerdeeg met de gemalen kokos. Verdeel nu de groenten over het deeg en giet het losgeklopte ei erover. In het midden van de oven plm 20-30 minuten bakken tot de taart een mooie bruine kleur heeft.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hollandse erwtensoep

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik.

INGREDIENTEN

400gr. spliterwten, stukje rookspek (ca. 150gr.) 1 hamschijf, zout, 2 laurierblaadjes, enkele peperkorrels, zout, 4 preien, 2 aardappels, 2 winterwortels, 1 kleine selderijknol, 2 rookworster, bos selderij.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ovenschotel met witlof, ham en eieren

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

SELDERIJ

INGREDIENTEN

SELDERIJ

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Populaire groente recepten

Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur

INGREDIENTEN

6 eieren, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 gram champignons, 50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit), 50 gram wortelen, 1 paprika, 1 eetl. selderij, 1/2 prei, 1 theel. zout, 2 theel. suiker, 100 gram kip, peper, 500 ml. foe yong hai saus, , RECEPT: SAUS (voor 500 ml.), 200 ml. tomaten ketchup, 200 ml. water, 3 gepelde tomaten uit blik, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 ml. azijn, wat maizena, peper, zout, 5 eetl. suiker, sesam olie, ong. 6 druppels, ,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Sambal Selderij

INGREDIENTEN

5 lomboks, 1/2 teentje knoflook, 1 tl trassie, 1 el fijngehakte selderij, Paar druppels citroensap

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  •  
  •  20-30 min.

aardappelpuree met selderij

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen iets kruimig, 4 stengels bleekselderij, in stukjes, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 1/2 zakje selderij (a 40 g), fijngesneden

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2012
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Selderij met room

INGREDIENTEN

4 struiken selderij - bouillon, Voor de saus : 40 gram boter - 40 gram bloem - 1/4liter melk - zout en peper - potje room

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste selderij recepten

aardappelpuree met selderij

Lekker met wildzwijnrollade.

INGREDIENTEN

* 1 kg geschilde kruimige aardappels, * 250 gr in blokjes gesneden selderij, * zout,peper,nootmuskaat, * margarine of echte roomboter

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Selderij salade

Een lekker frisse salade voor op brood of als bij gerecht, super voor in de zomer!! Op een stokbroodje als borrelhapje ook lekker.

INGREDIENTEN

4 stengels bleekselderij-, 1/2 komkommer-, 1 Granny Smith appel-, 3 eetlepels fritessaus (of mayonaise als je niet aan de lijn doet)-, 1 eetlepel yoghurt-, zout-, peper

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Witlof Met Selderij

Frisse salade, snel klaar

INGREDIENTEN

300 gr witlof, 300 gr knolselderij, 3 eetl magere kwark, 6 eetl room, 2 eetl citroensap, 2 grote zure appels, 2 eetl gemalen noten,

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Selderij Met Kaasmutsje

Bevat 335 k calorieen

INGREDIENTEN

1 kleine knolselderij (ongeveer 300 gr.) zout, 1 eetl. azijn, 100 gr wortelen, 100 gr. courgette, 75 gt Maasdammer kaas in plakken, 100 gr. zure room (10%), 1 ei, versgemalen witte peper, geraspte nootmuskaat.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Selderij salade

Een heerlijke salade voor op toast brood of gewoon zo. Gemakkelijk om vele monden te voeren.

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 1 paprika (rood), 1 plak ham van 1 cm dik, 1-2 teentjes knoflook, 2-4 eetlepels mayonaise, 2-4 eetlepels creme fraiche, 3 theelepels bouillonpoeder

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2012
  •  
  •  30-60 min.

Selderij met appelen

INGREDIENTEN

1 kleine bladselderij, 5 appelen, 1 goed gevulde eetlepel mosterd, 1 eetlepel citroensap, 2 dl room, peper en zout.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

zomer selderij

Makkelijk als je weinig tijd heb en toch warm eten wil

INGREDIENTEN

Een selderij, krieltjes (zakje), campignons(blikje), 1 ons katenspek(vleeswaren), beetje peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Selderij met kerriedressing

Een hele lekkere combinatie van smaken.

INGREDIENTEN

?2 pakjes Ham, ?1 stronk Bleekselderij, ?1 klein Maggiblokje, ?1 tl Kerrie, ?Zout, ?? kl Piri Piri, ?2 tl Kokos, ?1 a 2 el Boter, ?1 a 2 el Bloem, ?Water

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Selderij Met Pesto

Italiaanse antipasta, voor circa 30 stuks

INGREDIENTEN

100 gr mozzarella kaas, geraspt, 75 gr pecorino Romano kaas, geraspt, 3 eetl pijnboompitten, gehakt, 60 gr vers gehakte basilicum, 6 eetl rode wijnazijn, 3 eetl olijfolie, 1 struik bleekselderij, schoongemaakt, selderijblad voor de garnering,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Royale Van Selderij

INGREDIENTEN

50 gram knolselderij - 2 eidooiers- 1 eetlepel bechamelsaus

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

SELDERIJ EN KALKOENSALADE

INGREDIENTEN

*250 gram knolselderij, *4 stelen bleekselderij, *250 gram gekookte kalkoenborst, *2 eetlepels creme fraiche, *2 eetlepels mayonaise, *1 theelepel mosterd, *1 eetlepel witte wijnazijn, *zout en peper, *50 gram pijnboompitjes,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Selderij Speciaal

Gegratineerde bleekselderij

INGREDIENTEN

1 flinke struik bleekselderijwaterzout20 gr. boter, 1 1/4 dl melk1 1/4 dl kooknat100 gr. geraspte kaas2, eierdooiers2 eetl. room2 dikke plakken ham1 eetl. paneermeel, klontje boter

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Selderij salade

Een heerlijke frisse salade met bleekselderij.

INGREDIENTEN

200 gram bleekselderij, 30 gram Roquefort, 10 kleine zwarte olijven met pit, 1,5 eetlepel fijngeknipte bieslook., Voor de dressing: 1 eetlepel citroensap, 0,5 theelepel mosterd, zout en zwarte peper, 3-4 eetlepels olijfolie.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

selderij azijn

Een recept van de Amerikaanse kok "Harder" uit zijn kookboek uit 1885.

INGREDIENTEN

4 stengels bleekselderij, 1 ons selderijzaad, 25 gram suiker,15 gram zout, 2 liter azijn.

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Selderij met mais

Lekkere en gezonde ovencombinatie

INGREDIENTEN

-1 blik mais (500 g) of verse, -500 g bleekselderij, -3 eetlepels boter, -zout en versgemalen zwarte peper, -250 g rode paprika, -80 g zwarte olijven, -50 g paneermeel, -1/8 l zure room

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

selderij met zalmpate

Lekker hartig hapje met een romige zalm vulling niet moeilijk en snel klaar. Vat tevoren klaar temaken.

INGREDIENTEN

1 struikje bleekselderij* 225 gram gerookte zalm*50 gram boter*1 el olijfolie*2 el citroensap* 2 el yochert*2 el creme fraice* mes[unt cayenne peper* 1 eiwit.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Selderij Stampot

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappels, geschild en in vieren gesneden, 1 knolselderij, geschild en in kleine stukjes, 4 stengels bleekselderij, in ringen, 1 el mosterd, 4 el slagroom, 1 bosje bladselderij, grof gehakt, nootmuskaat, peper en zout, Magere spekreepjes, Roggebrood,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Selderij salade

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

200 gram bleekselderij, 30 gram Roquefort, 10 kleine zwarte olijven met pit, 1,5 eetlepel fijngeknipte bieslook., Voor de dressing: 1 eetlepel citroensap, 0,5 theelepel mosterd, zout en, zwarte peper, 3-4 eetlepels olijfolie.,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  •  
  •  10-20 min.

Selderij vinaigrette

Een selderijsalade, die zowel warm, als koud kan geserveerd worden

INGREDIENTEN

-1 knolselderij van circa 500 g, -3/4 l water, -2 eetlepels azijn, -zout, DRESSING:, -8 eetlepels olie, -3 eetlepels azijn, -1 eetlepel mosterd, -3 sjalotten, -3 augurkjes uit het zuur, -2 hard gekookte eieren, -peterselie, -zout en gemalen witte peper uit de molen

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Sliptong Met Selderij

Tussengerecht

INGREDIENTEN

4 sliptongetjes(tussenmaat) verse citroensap, 350 gr bleekselderij, 350 gr knolselderij, 1 bosje bladselderij, fijngesneden, 1/2 ltr visfond, 1 cl noilly prat, 2 cl witte wijn, 2 cl room, 50 gr boter, in kleine stukjes gesneden, 1 mespuntje cayennenpeper, zout en peper.

  • Frans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-1999
  • Frans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Puree Met Selderij

INGREDIENTEN

250 gr knolselderij, 750 gr aardappels, geschild, 200 ml melk, 50 gr boter, zout, nootmuskaat.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauwsalade met selderij

INGREDIENTEN

1 ui, 200 g (diepvries) kabeljauw, zout, 1 laurierblaadje, 2 peperkorrels, 2 stengels bleekselderij, 1 appel, 100 g selderijsalade, peper, 8 halve walnoten.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gortsoep met selderij

INGREDIENTEN

100 gr gort,2 el maisolie,1 grote gesnipperde ui,1 teentje knoflook uit de knijper,3 groentebouillonblokjes,1 struik bleekselderij,peper uit de molen of kerrie,zout,sojasaus of aroma.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

selderij salade

Met een pittige dressing, een gezond voorgerecht of bijgerecht koud of warm geserveerd

INGREDIENTEN

- 1 knolselder van circa 500 g, -3/4 l water, -2 eetlepels azijn, -zout, voor de dressing:, -8 eetlepels olie, -3 eetlepels azijn, -1 eetlepel mosterd, -3 sjalotten en 3 augurkjes uit het zuur, -2 hard gekookte eieren, -peterselie, zout en peper

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Selderij azijn

INGREDIENTEN

4 stengels bleekselderij --, 1 ons selderijzaad --, 25 gram suiker --, 15 gram zout --, 2 liter azijn,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2004
  •  
  •  20-30 min.

Selderij Salade

INGREDIENTEN

200 gr.bleekselderij - 30 gram Roquefort - 10 kleine zwarte olijven met pit - 1,5 eetlepel fijngeknipte bieslook., Voor de dressing: 1 eetlepel citroensap - 0,5 theelepel mosterd - zout en zwarte peper - 3-4 eetlepels olijfolie., ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

gegratineerde selderij

Slanke keuken

INGREDIENTEN

200 gr selderie, in plakken gesneden 1/2 dl magere runderbouillon 1 eierdooier zout peper 1 el geraspte kaas

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde Selderij

Een bijzondere groente speciaal bereid

INGREDIENTEN

6 struiken bleekselderij, 6 eetl. groentenbouillon, 100 gr. boter, 2 eetl. geraspte Emmenthaler, peper en zout

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gekookte selderij

INGREDIENTEN

3 selderijknollen * zout * citroensap * boter.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Selderij medaillons

Hartig en gezond

INGREDIENTEN

-1 selderijknol van circa 350 g, -zout en versgemalen peper, -60 g boter, -400 g varkens of kalfslever, -2 eetlepels bloem, -1 appel

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste selderij recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top