1. Home
  2. Recepten
  3. Scones

Scones recepten (302) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Scones van john

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.    

INGREDIENTEN

225 g bloem (patentbloem), OF zelfrijzend bakmeel. 75 g boter (of margarine) plus iets extra om de vormpjes in te vetten., 2 flinke theelepels bakpoeder.(opgehoopt dus), (Bij zelfrijzend bakmeel voeg je 1 opgehoopte theelepel bakpoeder toe)., 40 g (riet)suiker. (je kunt minder gebruiken. miniumum is 25 g), Als extra wat suiker om over de ongebakken scones te strooien. (niet noodzakelijk), Mespunt zout., Ongeveer 150 ml karnemelk (of gewone melk), (Karnemelk laat het deeg beter rijzen, het wordt luchtiger, je proeft het niet.), Heb je geen karnemelk neem dan gewone melk), 1 ei (is lekker maar niet noodzakelijk)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

Scones, lemon curd en clotted cream

Laatst gebruikt voor een high tea. Het clotted cream recept kreeg ik van een vriendin. Deze combinatie smaakt hemels.

INGREDIENTEN

SCONES (12 stuks):, - 250 gram zelfrijzend bakmeel;, - 4 th. bakpoeder;, - 65 gram koude boter, in blokjes;, - 65 gram witte basterdsuiker;, - mespunt zout;, - 125 ml. melk + extra om mee te bestrijken;, - bloem om het werkblad mee te bestuiven, , LEMON CURD (1 POT), - 2 (onbespoten) citroenen;, - 2 kleine eieren;, - 1 eierdooier;, - 125 gram kristalsuiker;, - 75 gram (ongezouten) roomboter., , CLOTTED CREAM:, - 125 ml. slagroom;, - 250 gram mascarpone;, - 3 zakjes vanillesuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Engels
  •  30-60 min.

Scones

Recept afkomstig van een countryshop en tearoom in Midwolda (Gr.), Brodie genaamd. Heb de scones daar gegeten en ze zijn echt voortreffelijk.

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout, zakje bakpoeder, 100 gram boter, 50 gram fijne suiker, 100 gram rozijnen, 300 ml melk, melk of ei voor glazuur.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2002
  • Engels
  •  20-30 min.

Scones

Teatime! Of op ieder ander moment van de dag. Verse Engelse scones. Zo gemaakt.

INGREDIENTEN

Voor 8 scones:, 200 g bloem, 1 theelepel zout, 3 theelepels bakpoeder, 45 g margarine, 100 ml melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Engels
  •  20-30 min.

Scones

INGREDIENTEN

55 g ongezouten boter, 225 g zelfrijzend bakmeel, 1.5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker, 150 ml melk, 1 eidooier, geklopt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2011
  •  
  •  20-30 min.

Scones

Typisch Engels

INGREDIENTEN

200g zelfrijzend bakmeel, Klein beetje zout, 50g roomboter, 150 ml karnemelk, 1 losgeklopt ei om de scones te mee te bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2010
  • Engels
  •  20-30 min.

Scones.

Warme scones, geserveerd met mascarpone en zelfgemaakte kiwi-jam.

INGREDIENTEN

Voor circa 8 scones., , 225 gram zelfrijzend bakmeel, Zout, 1 theelepel bakpoeder, 40 gram boter of margarine, in stukjes, 1 ei, losgeklopt, Circa 1 ? dl melk, Mascarpone of creme fraiche.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Engels
  •  30-60 min.

Scones

Engelse broodgebakjes met jam en mascarpone slagroom. Recept voor ongeveer 16 kleine scones

INGREDIENTEN

*300 gram zelfrijzend bakmeel *2.5 tl bakpoeder *0.5 tl zout *50 gram boter of margarine *1 zakje vanillesuiker *2 el suiker *3/4 dl melk *1 ei* 1/2 bekertje slagroom *potje frambozenjam * half bakje mascarpone

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

scones

Mogen niet ontbreken bij de high tea of bij de brunch.

INGREDIENTEN

Sco­nes, Bron:Allerhande 3 2010, SPECIFICATIES, lunch, 12 stuks, 15 min, wachten 15 min, goed vooraf te bereiden, kindvriendelijk, INGREDIËNTEN, 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 4 tl bakpoeder, 65 g koude boter, in blokjes +, 65 g witte basterdsuiker, 125 ml melk + extra om de scones mee te bestrijken, bloem om werkblad mee te bestuiven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  •  
  •  20-30 min.

Scones

Zelfgemaakte scones opgediend met boter of aardbeienjam en slagroom smaken het best direct uit de oven...

INGREDIENTEN

225 gram bloem, nog wat extra bloem (om het werkvlak te bestuiven), 3 theelepel bakpoeder (afgestreken), zout, 50 gram boter, 150 ml. karnemelk, nog wat extra karnemelk (voor het bestrijken), , *) TIP: gebruik vloeibare Blueband, dit maakt ′t kneden wat makkelijker (50 gram komt overeen met 5 eetlepels)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2003
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

scones

INGREDIENTEN

225gr bloem* 1tl bakpoeder* 1 snufje zout* 60 gr boter* 1 tl suiker* 125 ml melk* 1 eierdooier* 2 el melk*

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  •  
  •  > 120 min.

scones

In Engeland is een teaparty zonder scones niet compleet. Scones worden bij voorkeur vers gebakken en warm gegeten. Ze worden opengebroken(gesneden) en daarop roomboter en van een laagje 'clotted cream' en jam voorzien. Gebruik in plaats van de hier nauwelijks verkrijgbare 'clotted cream' met wat suiker lobbig geslagen slagroom, of creme fraiche waar wat poedersuiker door is geroerd.

INGREDIENTEN

225 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, mespunt zout, 1,5 dl melk, 50 gram suiker, 50 gram boter of margarine

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  • Engels
  •  0-10 min.

SCONES

HEERLIJKE BROODACHTIGE CAKEJES DIE MET BOTER, (ZELFGEMAAKTE) JAM EN STIJFGEKLOPTE ROOM GEGETEN KUNNEN WORDEN

INGREDIENTEN

100 gr zelfrijzend bakmeel1/2 theelepel bakpoederzout1 theelepel suiker40 gr boter1/2 ei3 eetlepels karnemelk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2005
  • Engels
  •  20-30 min.

Scones

Een typisch engels recept voor heerlijke scones. Dit is het recept voor gewone scones

INGREDIENTEN

2 koppen zelfrijzend bakmeel, snufje zout (zie 'let op'), 30 g kleingesneden boter, 1,25 dl melk, 1,25 dl water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

Scones

Scones zijn Engelse baksels die worden geserveerd met een klodder jam, clotted cream (soort van dikke slagroom) en lemon curd. Het zijn geen koekjes, broodjes of cakejes; maar meer iets tussen deze drie in.

INGREDIENTEN

*450 gram zelfrijzend bakmeel, *120 gram rozijnen, *2 eieren, *120 gram boter (ongezouten), *6 eetlepels melk, *snufje zout, *vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2011
  • Engels
  •  30-60 min.

Scones

Scones,voornamelijk als onderdeel van een High Tea.

INGREDIENTEN

240 gram bloem, 2 puddinglepels bakpoeder, snufje zout, 70 gram boter, 150 ml. melk, 1 geslagen ei

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Scones

INGREDIENTEN

- 2 koppen zelfrijzend bakmeel, - een snufje zout, - 30 gr boter (klein gesneden), - 1? dl melk, - 1? dl water, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-1998
  • Engels
  •  20-30 min.

Scones

Naturel en krentenscones

INGREDIENTEN

500 gr. bloem, 1 zakje bakpoeder, 50 gr. koude boter of margarine, 50 gr. fijne tafelsuiker, 2 1/2 dl. zure room (of kwark), 2 eieren, 50 gr. krenten, 1/2 pot abrikozenjam, 1/2 pot frambozenjam, 250 gr. mascarpone(italiaanse roomkaas).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2001
  •  
  •  20-30 min.

Scones

Eigenlijk meer een gebakje ipv een broodje

INGREDIENTEN

310 gr meel voor witbrood, 2 tl bakpoeder, 75 gr ongezouten roomboter, 45 gr fijne suiker, 2 eieren, 3 el melk, Naar keuze:, rozijnen, chocoladedruppels, walnoten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2005
  • Engels
  •  60-120 min.

Scones

Makkelijk recept voor de typische Engelse kleine zoete broodjes met jam en slagroom of clotted cream.

INGREDIENTEN

200 gr bloem + om te bestuiven1 zakje bakpoeder a 16 gr1 snufje zout50 gr boter 1 zakje vanillepoeder150 ml melkJam en/of  fruit, 125 ml  slagroom, 125 gr. mascarpone,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Engels
  •  30-60 min.

Scones met jam en room (High tea)

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 2.5 tl bakpoeder, 0.5 tl zout, 50 gram boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 el suiker, 3/4 dl melk, 1 ei, bekertje slagroom, diverse smaken jam, half bakje mascarpone (eventueel),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Engels
  •  30-60 min.

Scones

INGREDIENTEN

, ? 250 g zelfrijzend bakmeel, ? 2 1/2 theelepel bakpoeder, ? 1/2 theelepel zout, ? 50 g boter of margarine, ? 1 zakje vanillesuiker, ? 2 eetlepels suiker, ? 3/4 dl melk, ? 1 ei, ? 1/2 bekertje slagroom (` 125 ml), ? 1/2 pot frambozenjam, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Engels
  •  30-60 min.

Scones

Theegebak, maar ook erg lekker bij een uitgebreide lunch

INGREDIENTEN

250 gr. zelfrijzend bakmeel, 21/2 theel. bakpoeder, 1/2 theel. zout, 50 gr. boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetl. suiker, 3/4 dl melk, 1/2 bekertje slagroom 125 ml, 1/2 pot frambozenjam,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2000
  • Engels
  •  20-30 min.

Scones

De Ieren leven zich in het bakken uit, wat van oudsher leidt tot een enorme gastvrijheid aan de theetafel. Scones zijn heel populair als alternatief voor hun nauw verwante familielid, het sojabrood. Dit is een basisrecept - u kunt er fruit, suiker of geraspte kaas aan toevoegen.

INGREDIENTEN

Voor 12 stuks:, 340 gram zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl zout, 45 gram boter, 150 ml melk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Iers
  •  10-20 min.

scones

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel 2 1/2 theelepel bakpoeder 1/2 theelepel zout 50 g boter of margarine 1 zakje vanillesuiker 2 eetlepels suiker 3/4 dl melk 1 ei 1/2 bekertje slagroom (a 125 ml) 1/2 pot frambozenjam

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2008
  •  
  •  20-30 min.

Scones

HIGH TEA-dat moeten we hier ook maar invoeren.rond een uur of 4 gezellig met z'n allen aan de thee en je dan vergrijpen aan al die heerlijke taartjes,cakejes,broodjes,sandwiches en scones.

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel,1 mespunt dubbelkoolzuur-soda,-1 theelepel zout,50 gram boter, 5 dl karnemelk.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Engels
  •  10-20 min.

Scones

INGREDIENTEN

3 koppen zelfrijzend bakmeel., 1/2 kop suiker., 13/4 theelepel zout., 3/4 kop boter of margarine., 1 ei., 1 kop karnemelk of gewone melk.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Schots
  •  20-30 min.

Scones

INGREDIENTEN

* 350 g cakemeel, * 75 g rozijnen, * 100 g boter, * snufje zout, * 1 ei, * 1 1/2 dl karnemelk, , * (geklopte slagroom, marmelade, aardbeienconfiture),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Engels
  •  0-10 min.

scones

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, 2,5 theelepel bakpoeder, halve theelepel zout, 50 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker, 3/4 dl melk, 1 scharrelei(eren), half bekertje slagroom, à 125 ml, frambozen jam, Uitsteekvormpje van 6 cm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2012
  • Engels
  •  10-20 min.

Scones

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzend bakmeel, 2 1/2 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 50 g boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker, 3/4 dl melk, 1 ei, 1/2 bekertje slagroom (a 125 ml), 1/2 pot frambozenjam

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2009
  • Engels
  •  10-20 min.

scones

INGREDIENTEN

350 gram cakemeel, 75 gram rozijnen (even weken in warm water, 100 gram (room)boter, snufje zout, 1 losgeklopt ei, 1,5 dl karnemelk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Engels
  •  20-30 min.

Scones

Gemaakt door Bakken met Passie in Amsterdam

INGREDIENTEN

225 gr zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout, 30 gr bakpoeder 55 gr zachte in stukken gesneden boter, 50 gr rozijnen, 150 ml melk, 1 geklopt ei, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

Scones

INGREDIENTEN

*250 gram zelfrijzend bakmeel, *2? theelepel bakpoeder, *? lepel zout, *50 gram boter, *1 zakje bourbon vanillesuiker, *2 eetlepels suiker, *? deciliter melk, *1 ei, *65 milliliter slagroom, *? potje frambozenjam,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Scones

INGREDIENTEN

Ingredienten voor ? 12 stuks:, 225 g zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 55 g boter, 25 g witte basterdsuiker, 150 ml melk, slagroom en jam,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2005
  • Engels
  •  20-30 min.

Scones

INGREDIENTEN

? 250 g zelfrijzend bakmeel, ? 2 1/2 theelepel bakpoeder, ? 1/2 theelepel zout, ? 50 g boter of margarine, ? 1 zakje vanillesuiker, ? 2 eetlepels suiker, ? 3/4 dl melk, ? 1 ei, ? 1/2 bekertje slagroom (a 125 ml), ? 1/2 pot frambozenjam,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

Scones

INGREDIENTEN

300 gram meel* 2 theelepels bakpoeder* snufje zout* 50 gram suiker* 80 gram botervlokjes* 2 eieren (1 hele en 1 dooier en 1 eiwit)* 1,25 dl melk* grove suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

Scones.

Scones met dikke room en jam.

INGREDIENTEN

60 g Bleu Band, 250 g zelfrijzend bakmeel, 2 el suiker, zout, 2 eieren, 1 dl kwark,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Engels
  •  30-60 min.

Scones

Schotse (warme)specialiteit voor het thee-uur

INGREDIENTEN

-500 g zelfrijzend bakmeel, -2 el keukenstroop, -snufje zout, -2,5 dl karnemelk of melk, -75 g suiker, -2 eieren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Schots
  •  10-20 min.

scones

INGREDIENTEN

350 gram zelfrijzend bakmeel,2 eetlepels witte bastardsuiker,1 thlepel zout,60 gram bleuband,2 eieren,1 dl karnemelk,2 eetlepels melk,100 gram mascarpone,125 ml creme fraiche,jam naar keuze

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  • Engels
  •  10-20 min.

Scones

Deeg is genoeg voor circa 8-10 scones

INGREDIENTEN

70 gram rozijnen, 350 gram bloem, 5,6 theelepel bakpoeder, 0,7 theelepel zout, 70 gram suiker, 70 gram margarine, 175 ml melk.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2011
  • Engels
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top