Scones van john
Het is bijna niet te geloven maar dit recept is meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer 8, of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks. John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.
225 g bloem (patentbloem) OF zelfrijzend bakmeel. 75 g boter (of margarine) plus iets extra om de vormpjes in te vetten. 2 flinke theelepels bakpoeder.(opgehoopt dus) (Bij zelfrijzend bakmeel voeg je 1 opgehoopte theelepel bakpoeder toe). 40 g (riet)suiker. (je kunt minder gebruiken. miniumum is 25 g) Als extra wat suiker om over de ongebakken scones te strooien. (niet noodzakelijk) Mespunt zout. Ongeveer 150 ml karnemelk (of gewone melk) (Karnemelk laat het deeg beter rijzen, het wordt luchtiger, je proeft het niet.) Heb je geen karnemelk neem dan gewone melk) 1 ei (is lekker maar niet noodzakelijk)
1. Voorbereiding Oven voorverwarmen op 230-235 graden (hete lucht oven 20 graden lager). Helaas verschillen oventemperaturen vaak dus let goed op. 2. Zorg dat de oven op juiste temperatuur is, want de scones moeten de oven in zodra alles doorelkaar geroerd is. 3. Om vastplakken te voorkomen de bakplaat invetten. Of leg er bakpapier op. Bereidingswijze 1. Wrijf met je vingertoppen alledroge ingrediënten doorelkaar tot het op broodkruim lijkt. 2. Als je een ei gebruikt klop je het ei even los voeg toe aan de (karne)melk. 3. Neem een vork en roer door de bloem terwijl je beetje voor beetje de melk toevoegd. 4. (gebruik je rozijnen voeg die dan nu toe). 5. Roer alles door elkaar en zorg dat het niet te zacht is (dus niet met een plons de melk erbij, het ligt aan de bloem dus even voorzichtig doen). soms heb je meer en soms heb je minder melk nodig. Ga beslist NIET kneden. 6. Neem een eetlepel en schuif met behulp van een theelepel het deeg op de bakplaat (of in de vorm). 7. Of gebruik een ijsknijper als je die hebt. 8. Strooi er eventueel wat suiker over (niet noodzakelijk)
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-11-2004Engels20-30 min.
Scones, lemon curd en clotted cream
Laatst gebruikt voor een high tea. Het clotted cream recept kreeg ik van een vriendin. Deze combinatie smaakt hemels.
SCONES (12 stuks):, - 250 gram zelfrijzend bakmeel;, - 4 th. bakpoeder;, - 65 gram koude boter, in blokjes;, - 65 gram witte basterdsuiker;, - mespunt zout;, - 125 ml. melk + extra om mee te bestrijken;, - bloem om het werkblad mee te bestuiven, , LEMON CURD (1 POT), - 2 (onbespoten) citroenen;, - 2 kleine eieren;, - 1 eierdooier;, - 125 gram kristalsuiker;, - 75 gram (ongezouten) roomboter., , CLOTTED CREAM:, - 125 ml. slagroom;, - 250 gram mascarpone;, - 3 zakjes vanillesuiker.
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-02-2013Engels30-60 min.
Scones
Recept afkomstig van een countryshop en tearoom in Midwolda (Gr.), Brodie genaamd. Heb de scones daar gegeten en ze zijn echt voortreffelijk.
500 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout, zakje bakpoeder, 100 gram boter, 50 gram fijne suiker, 100 gram rozijnen, 300 ml melk, melk of ei voor glazuur.
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-12-2002Engels20-30 min.
Scones
Teatime! Of op ieder ander moment van de dag. Verse Engelse scones. Zo gemaakt.
Voor 8 scones:, 200 g bloem, 1 theelepel zout, 3 theelepels bakpoeder, 45 g margarine, 100 ml melk
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-1999Engels20-30 min.
Scones
55 g ongezouten boter, 225 g zelfrijzend bakmeel, 1.5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker, 150 ml melk, 1 eidooier, geklopt
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-08-201120-30 min.
Scones
Typisch Engels
200g zelfrijzend bakmeel, Klein beetje zout, 50g roomboter, 150 ml karnemelk, 1 losgeklopt ei om de scones te mee te bestrijken
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-10-2010Engels20-30 min.
Scones.
Warme scones, geserveerd met mascarpone en zelfgemaakte kiwi-jam.
Voor circa 8 scones., , 225 gram zelfrijzend bakmeel, Zout, 1 theelepel bakpoeder, 40 gram boter of margarine, in stukjes, 1 ei, losgeklopt, Circa 1 ? dl melk, Mascarpone of creme fraiche.,
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2003Engels30-60 min.
Scones
Engelse broodgebakjes met jam en mascarpone slagroom. Recept voor ongeveer 16 kleine scones
*300 gram zelfrijzend bakmeel *2.5 tl bakpoeder *0.5 tl zout *50 gram boter of margarine *1 zakje vanillesuiker *2 el suiker *3/4 dl melk *1 ei* 1/2 bekertje slagroom *potje frambozenjam * half bakje mascarpone
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-12-2005Engels30-60 min.
scones
Mogen niet ontbreken bij de high tea of bij de brunch.
Scones, Bron:Allerhande 3 2010, SPECIFICATIES, lunch, 12 stuks, 15 min, wachten 15 min, goed vooraf te bereiden, kindvriendelijk, INGREDIËNTEN, 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 4 tl bakpoeder, 65 g koude boter, in blokjes +, 65 g witte basterdsuiker, 125 ml melk + extra om de scones mee te bestrijken, bloem om werkblad mee te bestuiven
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-03-201320-30 min.
Scones
Zelfgemaakte scones opgediend met boter of aardbeienjam en slagroom smaken het best direct uit de oven...
225 gram bloem, nog wat extra bloem (om het werkvlak te bestuiven), 3 theelepel bakpoeder (afgestreken), zout, 50 gram boter, 150 ml. karnemelk, nog wat extra karnemelk (voor het bestrijken), , *) TIP: gebruik vloeibare Blueband, dit maakt ′t kneden wat makkelijker (50 gram komt overeen met 5 eetlepels)
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-07-2003Goedkoop en snel20-30 min.
scones
225gr bloem* 1tl bakpoeder* 1 snufje zout* 60 gr boter* 1 tl suiker* 125 ml melk* 1 eierdooier* 2 el melk*
- > 120 min.
- Geplaatst op05-11-2003> 120 min.
scones
In Engeland is een teaparty zonder scones niet compleet. Scones worden bij voorkeur vers gebakken en warm gegeten. Ze worden opengebroken(gesneden) en daarop roomboter en van een laagje 'clotted cream' en jam voorzien. Gebruik in plaats van de hier nauwelijks verkrijgbare 'clotted cream' met wat suiker lobbig geslagen slagroom, of creme fraiche waar wat poedersuiker door is geroerd.
225 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, mespunt zout, 1,5 dl melk, 50 gram suiker, 50 gram boter of margarine
- Engels
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-12-2001Engels0-10 min.
SCONES
HEERLIJKE BROODACHTIGE CAKEJES DIE MET BOTER, (ZELFGEMAAKTE) JAM EN STIJFGEKLOPTE ROOM GEGETEN KUNNEN WORDEN
100 gr zelfrijzend bakmeel1/2 theelepel bakpoederzout1 theelepel suiker40 gr boter1/2 ei3 eetlepels karnemelk
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-02-2005Engels20-30 min.
Scones
Een typisch engels recept voor heerlijke scones. Dit is het recept voor gewone scones
2 koppen zelfrijzend bakmeel, snufje zout (zie 'let op'), 30 g kleingesneden boter, 1,25 dl melk, 1,25 dl water.
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-2004Engels30-60 min.
Scones
Scones zijn Engelse baksels die worden geserveerd met een klodder jam, clotted cream (soort van dikke slagroom) en lemon curd. Het zijn geen koekjes, broodjes of cakejes; maar meer iets tussen deze drie in.
*450 gram zelfrijzend bakmeel, *120 gram rozijnen, *2 eieren, *120 gram boter (ongezouten), *6 eetlepels melk, *snufje zout, *vanillesuiker
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-04-2011Engels30-60 min.
Scones
Scones,voornamelijk als onderdeel van een High Tea.
240 gram bloem, 2 puddinglepels bakpoeder, snufje zout, 70 gram boter, 150 ml. melk, 1 geslagen ei
- Amerikaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-01-2002Amerikaans Bijgerecht20-30 min.
Scones
- 2 koppen zelfrijzend bakmeel, - een snufje zout, - 30 gr boter (klein gesneden), - 1? dl melk, - 1? dl water, ,
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-11-1998Engels20-30 min.
Scones
Naturel en krentenscones
500 gr. bloem, 1 zakje bakpoeder, 50 gr. koude boter of margarine, 50 gr. fijne tafelsuiker, 2 1/2 dl. zure room (of kwark), 2 eieren, 50 gr. krenten, 1/2 pot abrikozenjam, 1/2 pot frambozenjam, 250 gr. mascarpone(italiaanse roomkaas).
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-200120-30 min.
Scones
Eigenlijk meer een gebakje ipv een broodje
310 gr meel voor witbrood, 2 tl bakpoeder, 75 gr ongezouten roomboter, 45 gr fijne suiker, 2 eieren, 3 el melk, Naar keuze:, rozijnen, chocoladedruppels, walnoten
- Engels
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-09-2005Engels60-120 min.
Scones
Makkelijk recept voor de typische Engelse kleine zoete broodjes met jam en slagroom of clotted cream.
200 gr bloem + om te bestuiven1 zakje bakpoeder a 16 gr1 snufje zout50 gr boter 1 zakje vanillepoeder150 ml melkJam en/of fruit, 125 ml slagroom, 125 gr. mascarpone,
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-09-2014Engels30-60 min.
Scones
, ? 250 g zelfrijzend bakmeel, ? 2 1/2 theelepel bakpoeder, ? 1/2 theelepel zout, ? 50 g boter of margarine, ? 1 zakje vanillesuiker, ? 2 eetlepels suiker, ? 3/4 dl melk, ? 1 ei, ? 1/2 bekertje slagroom (` 125 ml), ? 1/2 pot frambozenjam, ,
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2001Engels30-60 min.
Scones
Theegebak, maar ook erg lekker bij een uitgebreide lunch
250 gr. zelfrijzend bakmeel, 21/2 theel. bakpoeder, 1/2 theel. zout, 50 gr. boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetl. suiker, 3/4 dl melk, 1/2 bekertje slagroom 125 ml, 1/2 pot frambozenjam,
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-04-2000Engels20-30 min.
Scones
De Ieren leven zich in het bakken uit, wat van oudsher leidt tot een enorme gastvrijheid aan de theetafel. Scones zijn heel populair als alternatief voor hun nauw verwante familielid, het sojabrood. Dit is een basisrecept - u kunt er fruit, suiker of geraspte kaas aan toevoegen.
Voor 12 stuks:, 340 gram zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl zout, 45 gram boter, 150 ml melk
- Iers
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-08-2005Iers10-20 min.
scones
250 g zelfrijzend bakmeel 2 1/2 theelepel bakpoeder 1/2 theelepel zout 50 g boter of margarine 1 zakje vanillesuiker 2 eetlepels suiker 3/4 dl melk 1 ei 1/2 bekertje slagroom (a 125 ml) 1/2 pot frambozenjam
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-03-200820-30 min.
Scones
HIGH TEA-dat moeten we hier ook maar invoeren.rond een uur of 4 gezellig met z'n allen aan de thee en je dan vergrijpen aan al die heerlijke taartjes,cakejes,broodjes,sandwiches en scones.
250 gram zelfrijzend bakmeel,1 mespunt dubbelkoolzuur-soda,-1 theelepel zout,50 gram boter, 5 dl karnemelk.
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-08-2000Engels10-20 min.
Scones
3 koppen zelfrijzend bakmeel., 1/2 kop suiker., 13/4 theelepel zout., 3/4 kop boter of margarine., 1 ei., 1 kop karnemelk of gewone melk.,
- Schots
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2003Schots20-30 min.
scones
250 gram zelfrijzend bakmeel, 2,5 theelepel bakpoeder, halve theelepel zout, 50 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker, 3/4 dl melk, 1 scharrelei(eren), half bekertje slagroom, à 125 ml, frambozen jam, Uitsteekvormpje van 6 cm
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-01-2012Engels10-20 min.
Scones
250 g zelfrijzend bakmeel, 2 1/2 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 50 g boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker, 3/4 dl melk, 1 ei, 1/2 bekertje slagroom (a 125 ml), 1/2 pot frambozenjam
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-10-2009Engels10-20 min.
scones
350 gram cakemeel, 75 gram rozijnen (even weken in warm water, 100 gram (room)boter, snufje zout, 1 losgeklopt ei, 1,5 dl karnemelk
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-1999Engels20-30 min.
Scones
* 350 g cakemeel, * 75 g rozijnen, * 100 g boter, * snufje zout, * 1 ei, * 1 1/2 dl karnemelk, , * (geklopte slagroom, marmelade, aardbeienconfiture),
- Engels
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-2004Engels0-10 min.
Scones
*250 gram zelfrijzend bakmeel, *2? theelepel bakpoeder, *? lepel zout, *50 gram boter, *1 zakje bourbon vanillesuiker, *2 eetlepels suiker, *? deciliter melk, *1 ei, *65 milliliter slagroom, *? potje frambozenjam,
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2002Amerikaans30-60 min.
Scones
Gemaakt door Bakken met Passie in Amsterdam
225 gr zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout, 30 gr bakpoeder 55 gr zachte in stukken gesneden boter, 50 gr rozijnen, 150 ml melk, 1 geklopt ei, , ,
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-03-2005Engels30-60 min.
Scones
Ingredienten voor ? 12 stuks:, 225 g zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 55 g boter, 25 g witte basterdsuiker, 150 ml melk, slagroom en jam,
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-08-2005Engels20-30 min.
Scones
? 250 g zelfrijzend bakmeel, ? 2 1/2 theelepel bakpoeder, ? 1/2 theelepel zout, ? 50 g boter of margarine, ? 1 zakje vanillesuiker, ? 2 eetlepels suiker, ? 3/4 dl melk, ? 1 ei, ? 1/2 bekertje slagroom (a 125 ml), ? 1/2 pot frambozenjam,
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-10-2004Engels20-30 min.
Scones
300 gram meel* 2 theelepels bakpoeder* snufje zout* 50 gram suiker* 80 gram botervlokjes* 2 eieren (1 hele en 1 dooier en 1 eiwit)* 1,25 dl melk* grove suiker
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-03-2005Engels30-60 min.
Scones.
Scones met dikke room en jam.
60 g Bleu Band, 250 g zelfrijzend bakmeel, 2 el suiker, zout, 2 eieren, 1 dl kwark,
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-09-2000Engels30-60 min.
Scones
Schotse (warme)specialiteit voor het thee-uur
-500 g zelfrijzend bakmeel, -2 el keukenstroop, -snufje zout, -2,5 dl karnemelk of melk, -75 g suiker, -2 eieren
- Schots
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-01-2004Schots10-20 min.
scones
350 gram zelfrijzend bakmeel,2 eetlepels witte bastardsuiker,1 thlepel zout,60 gram bleuband,2 eieren,1 dl karnemelk,2 eetlepels melk,100 gram mascarpone,125 ml creme fraiche,jam naar keuze
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-10-2001Engels10-20 min.
Scones
Deeg is genoeg voor circa 8-10 scones
70 gram rozijnen, 350 gram bloem, 5,6 theelepel bakpoeder, 0,7 theelepel zout, 70 gram suiker, 70 gram margarine, 175 ml melk.
- Engels
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-07-2011Engels0-10 min.
Scones
Een typische engelse lekkernij voor bij de thee.
225g zelf-rijzend bloem, 40g fijne suiker, snufje zout, 75g boter op kamertemperatuur, 1 x grote ei, los geklopt, 5-6 eetlepels karnemelk
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-02-1999Engels10-20 min.
Scones
P.p. 430 Kcal
150 ml melk, 125 ml zure room, 100 gr jam, 225 gr zelfrijzend bakmeel, 50 gr boter, bloem, zout.
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-10-1999Engels10-20 min.
-
MUFFIN / SCONES
van ernaleunissen , 5 recepten, 0 volgers
-
scones
van goulash , 3 recepten, 0 volgers
-
Koek en scones
van Hella12 , 1 recepten, 0 volgers
-
Scones
van Tinusss , 1 recepten, 0 volgers
-
muesli scones
van elslojoke , 1 recepten, 0 volgers
-
volkoren scones met stroop
van elslojoke , 1 recepten, 0 volgers
-
volkoren scones
van elslojoke , 1 recepten, 0 volgers
-
scones
van mobiel_1355859976 , 1 recepten, 0 volgers
-
Scones
van josinedijkstra496 , 1 recepten, 0 volgers
-
scones
van rabbits , 1 recepten, 0 volgers
-
Britain
van arankaalbertine , 33 recepten, 0 volgers
-
hightea
van _theemuts_ , 8 recepten, 0 volgers