1. Home
  2. Recepten
  3. Schuim Eiwit

Schuim eiwit recepten (455)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden / gasovenstand 5.

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van een bakblik van 20-25 cm met een stuk vetvrij papier. Vet het papier en de zijkanten van de vorm met boter in en bestuif de vorm met bloem. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Doe de chocolade en de cacao erbij en laat de machine nog 30 seconden draaien om de chocolade te verbrokkelen. Doe dit mengsel over in een kom. Doe nu de boter en de suiker in de keukenmachine en klop dit tot een bleke luchtige massa. Meng er een voor een de eierdooiers door. Meng er de noten en de chocolade door.Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit zorgvuldig oor het chocolade-, boter- en notenmengsel. Giet het mengsel in je bakblik. Bak de taart ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Om te testen of hij gaar is, moet je er vijf seconden een cocktailprikkertje of een mes in steken. Als je dat eruit haalt, moet het schoon zijn.

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Engels
  •  60-120 min.

Schuim kransjes

INGREDIENTEN

1dl eiwit, 300 gram basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Perziken Met Schuim

Snel recept met perziken uit blik

INGREDIENTEN

1 groot blik perziken (ca.850 gram), 25 gram boter, 1 eiwit, 50 gram suiker, 30 gram gemalen amandelen, 2 eetlepels Grand Marnier, gehakte amandelen

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.

IJstaartjes met schuim.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

INGREDIENTEN

* 200 gr chocoladekoekjes(cookies)., * 100 gr pure chocolade., * 1 theelepel boter., * 8 eiwitten., * 400 gr poedersuiker., * 650 gr vanille-ijs.

  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Chocolade-perentaart met schuim

INGREDIENTEN

1 blik peren (850 ml), 150 g pure chocolade, 4 eieren, 125 g + een beetje boter, 225 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, zout, 150 g + een beetje bloem, 50 g maïzena, 1 el cacao (15 g), 1/2 zakje bakpoeder, 3 el melk, poedersuiker

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2011
  •  
  •  60-120 min.

Een Nagerecht Van Schuim.

Leuk voor kinderen.

INGREDIENTEN

-1 eetlepel azijn, -1/2 eetlepel maozena, -6 eiwitten., -375 gram poedersuiker., -200 gram frambozen of ander fruit., -5 eetlepels suiker., -2 kiwi's (of ander fruit), -2 perziken, -250 ml slagroom., -2 zakjes vanillesuiker., -200 gram mascarpone, -2 passievruchten.,

  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  60-120 min.

Pooh'S Schuim

Met kokosnoot.

INGREDIENTEN

75gr geraspte kokosnoot(zakje), 5 eieren,3 eetlepels oploskoffie, 1 blikje zoete geconcentreerde melk,slagroom

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Perenflan met schuim

Dankzij de gember voegt u er een speciale smaak aan toe.

INGREDIENTEN

, 300 gr bloem, - snufje zout, - 150 gr ijskoude boter, - 6 eetl ijswater, , 3 rijpe peren, - 6 eieren, - 2 creme-fraiche, 125 ml, - 2 eetl koekkruiden, - 4 eetl gembersiroop, - 6 eetl witte basterdsuiker, , 3 eiwitten, - snufje zout, - 75 gr poedersuiker,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2000
  •  
  •  60-120 min.

aalbessentaart met schuim

Een specialiteit uit Duitsland.

INGREDIENTEN

300 g bloem, 1/2 tl bakpoeder, 1 ei, 150 g suiker, mespunt zout, 200 g boter, Voor de vulling:, 500 g aalbessen, 5 eiwitten, 200 g suiker, 100 g gehakte amandelen, 40 g maizena

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  • Duits
  •  60-120 min.

Abrikozenplaatkoek met schuim

EEN LEKKERE TAART VOOR IN DE ZOMER

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , Voor het deeg:, 300 g bloem, 250 ml lauwwarme melk, 1 zakje Gist, snufje zout, 1 eierdooier, 70 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, 5 druppels Citroenaroma, 50 g boter of margarine, gesmolten, , Voor de garnering:, 1 kg abrikozen, gehalveerd en ontpit, 1-2 eetlepels kaneelsuiker (mengsel van 2 eetl. suiker en 1/2 eetlepel kaneel), 4 eiwitten, 100 g suiker, , , ,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

schuim met mango

INGREDIENTEN

3 eiwitten., 1 theel.azijn., 1 theel.maizena., 175 gr.poedersuiker., 2 mango`s., 1 limoen of citroen., 2 zakjes vanillesuiker., (takjes rode bessen voor garnering)

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste schuim eiwit recepten

appels in schuim

Een gebakken nagerecht van vla en eiwit schuim een van de toetjes die regelmatig hier zowel doorde weeks als zondags op tafel staat.

INGREDIENTEN

4 zoetzure appels jonagold, 75 gr suiker, halve liter gele vla, 2 eiwitten, kaneel, suiker en klontjes boter., , ,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

gevulde sinaasappelbavarois met schuim

Dit heb ik voor het eerst leren maken tijdens huishoudkunde op voortgezet onderwijs en het is nog steeds een van de favorieten.

INGREDIENTEN

1 1/2 dl sap van 4 sinaasappelen, + de lege schillen, 8 gelatineblaadjes, 1 eiwit, 1 dl slagroom, 125 dl water, 75 gr suiker, 1 sinaasappelschil, 2 eiwitten, 50 gr poedersuiker, snufje zout

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2006
  •  
  •  60-120 min.

Schuim taart met iJs, koekjes en rood fruit!!!

Dit is echt heeeeeeel erg smullen vooral bij warm weer!!!! Echte zomer feest taart (lente kan ook). Veel plezier met deze heerlijke taart :-D !!!! Laat je mij ff weten als je hem gemaakt hebt???

INGREDIENTEN

4 eiwitten-, 200 g kristalsuiker-, 2 eetlepels maizena-, 1 theelepel witte wijnazijn-, 1/2 liter aardbeienijs-, 1/2 liter raspberry yoghurt ijs (Albert Heijn Excellent)-, 250 ml slagroom, stijfgeklopt met 2 zakjes vanillesuiker-, 3 eetlepels frambozenjam-, 100 g frambozen, gewassen-, 100 g aardbeien, gewassen, gehalveerd en kroontjes verwijderd-, 8 ijswafels

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2006
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Aardbeientaart

Dit kan je met frambozen,aarbei of ander fruit naar keuze je kan koekjesdeeg of bladerdeeg nemen.dit taartje is met zanddeeg gemaakt

INGREDIENTEN

Koekjesdeeg:, (voor circa 12 vormpjes 8 cm), 125 g boter-65 g suiker-1 ei -250 g bloem-30 g suiker-30 g amandelpoeder-snuifje zout-snuifje vanillepoeder, Schuim om af te werken:, 100 ml eiwit, 200 g suiker, Banketbakkersroom voor de vulling:, zie recept uit de boerenbondkookboek, 1liter melk,4eieren-100gr a 150gr suiker-50gr vanillebloem en 50gr bloem,1pakje vanillesuiker., minenge of slagroom voor afwerking en aarbeien,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2012
  •  
  •  30-60 min.

Het perfecte bisquit, een top-banketbakker waardig

Als je deze taart ooit hebt gemaakt laat je het recept nooit meer gaan... je kunt hem zo eten als sponzige cake, of vullen en versieren op alle mogelijke manieren. Ik maak hem keer op keer met heel veel succes! Gevonden op een amerikaanse site dus met `cups`, ik gebruik een standaard Douwe Egberts mok en dat gaat perfect maar hierbij ook de omgerekende europese maten.

INGREDIENTEN

6 eieren, dooiers en wit gesplitst, 1 1/3 cup bloem (171 g), 2/3 cup + 1/3 cup fijne suiker (totaal 201 g), 1/4 tl zout, 1 dl sinasappelsap, 3 tl sinasappel zeste (het buitenste velletje zonder het wit!), geraspt, 1 tl bakpoeder

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Melon Sour

Een heerlijke seizoenscocktail met meloen. Hier lees je alles over cocktails!

INGREDIENTEN

50 ml De Kuyper Melon, 25 ml verse citroensap, 15 ml suikersiroop, eventueel een scheutje gepasteuriseerde eiwit (voor een schuim effect),

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2008
  •  
  •  0-10 min.

Mokka schuimtaart

INGREDIENTEN

Schuimbodem, , 150 g hazelnoten, 150 g eiwit, 300 g suiker, , Banketbakkersroom, , 1 vanillestokje, 500 ml melk, 4 eidooiers, 150 g suiker, 2 el bloem, , Nougatine, , 200 g suiker, 200 g hazelnoten, , Mokkacrème, , 500 g boter, 120 g poedersuiker, 2 el mokka oploskoffie (koffie klaarmaken, 2 el in de creme voegen)

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-09-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Chocolade Koekjes

Deze koekjes bevatten weinig vet: drie gram per stuk. Recept voor 24 stuks.

INGREDIENTEN

* 40 g boter *3 el bruine suiker *3 el witte suiker *1 zakje vanillesuiker *1 eiwit *200 g tarwebloem *1 tl bakpoeder *3 el water *100 g pure choclade in stukjes *boter voor de bakplaten

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-1999
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Mayonaise

Er doet tal van geruchten rond de oorsprong van de mayonaise, het meest waarschijnlijk, het zou van het oud Frans woord "mailler" komen dat zoiets betekent als kloppen. Het is een eenvoudig preparatie van ei en olie, dat gebaseerd is op het chemisch principe genoemd "antithixotropië" : de viscositeit van bepaalde vloeistof wordt beïnvloed door een mechanisch handeling. Wij spreken ook van emulsie; als een aantal stoffen, in dit geval olie, eigeel (dat bestaat voor 50% uit water) en mostaard worden gemengd. Hoe dan ook de mayonaise (2 n`s in het Frans 1 n in het Nederlands), is een heerlijk eenvoudige saus die veelvuldig gebruikt kan worden, vis, koud vlees, eieren, groenten. En frieten natuurlijk!! De aller-lekkerste mayonaise klop je met je hand en een vork of een garde, maar je kunt ook natuurlijk een mixer gebruiken maar niet op de snelste stand (midden zou voldoende moet zijn)

INGREDIENTEN

- 1 eigeel, - 1 kleine lepel mostaard van Dijon, - Zout, - Peper, - Beetje citroensap, - Olie (ik gebruik arachide (pinda) olie maar zonnebloem is ook lekker, er wordt ook wel olijfolie gebruikt maar dit maakt m.i. de mayonaise een beetje zwaar)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2010
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Peach & Mardintini

Een lekkere seizoenscocktail met perzik en mandarijn. Hier vind je meer recepten, tips en technieken van professionele barmensen!

INGREDIENTEN

30 ml De Kuyper Peachtree, 30 ml sake, 40 ml mandarijnensap, 15 ml honingsiroop, scheutje verse limoensap, eventueel een scheutje gepasteuriseerde eiwit (voor een schuim effect)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2008
  •  
  •  0-10 min.

Pavlova

Schuimgebak Met Caramelsaus

INGREDIENTEN

Voor het schuim:, 4 eiwitten , 4 el koud water , 1 el witte wijnazijn , 1 mespunt zout , 250 g suiker , 1 zakje vanillesuiker , 4 el fijn maismeel , 1 el olie , , Voor de vulling:, 100 g hazelnoten, geroosterd en gehakt , 1-2 el notenlikeur (slijter) , 400 ml room, lobbig , 400 g bosfruit , 1 citroen, het sap , , Voor de karamelsaus:, 250 g suiker , 250 g room

  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  30-60 min.

Hemelse modder.

Een keer iets anders!

INGREDIENTEN

1 liter vanillevla, 1 eiwit, 1 eetlepel water, 2 eetlepel suiker, 2 eetlepel rode jam. Giet de vanillevla in een vlaschaal. Sla het eiwit met het water en de suiker stijf en schep de jam erdoorheen. Leg dit schuim in vlokken op de vla

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

mokka merinque

Als ik creme brulee maak heb ik altijd heel veel eiwit over, weggooien vind ik zonde ik maak er dan altijd heerlijke merinque schuim van, de kinderen vinden het heerlijk maak ook de groten smullen hier van de brosse mokka schuimpjes.

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 150 gram suiker, 1 vanille peul, snuf zout, 100 gram poedersuiker, voor de mokkasmaak:, 1/2 kopje koffie, 1 zakje expresso oploskoffie, 1 el bruine basterdsuiker

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2012
  •  
  •  20-30 min.

Chocolade-schuimgebakjes met in Champagne Gepocheerde Peren

Een verrukkelijk schuimgebakje als afsluiting van een Kerstdiner of andere feestmaaltijd

INGREDIENTEN

Voor het schuim*eiwit van 4 eieren,*1 kopje suiker,*2 el cacaopoeder. Voor de gepocheerde peren: *3 peren *2 kopjes champagne,*1 kopje suiker,*1 vanillestokje. Voor de chocoladecreme:*2 kopjes slagroom,*50 gram pure chocolade,*2 el suiker,*1 thl.vanille

  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Key lime pie

Succes verzekerd!

INGREDIENTEN

Kaartkorst:, 200 g boter, 450 g biscuitjes, , Limoenvulling:, 8 eidooiers, 800 ml gecondenseerde melk, 5 limoenen, 480 ml slagroom, , Italiaans schuim:, 100 ml water, 375 g suiker, 4 eiwitten

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2015
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

key lime pie

Limoen taart

INGREDIENTEN

Voor de bodem 250 g digestive biscuitjes, 75 g roomboter, , Voor vulling:, 150 g roomboter, 130 g rietsuiker, 4 limoennen, 4 eieren, losgeklopt, Voor het schuim, 4 eitwitten, 75 g basterdsuiker, Extra: Lage pie-vorm van ca. 22 cm

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pavlova met advocaat en chocolade

Heerlijke schuimkrans met advocaat room en chocolade, voor pasen leuk te maken met eitjes en kipjes en gewoon voor afsluiten van je diner met heerlijke geraspte chocolade.

INGREDIENTEN

3 eieren, 1 1/2 tl citroensap, 175 g fijne suiker +, 2 tl maizena, gezeefd, , 1 bekertje slagroom (2 dl), 12 tl advocaat, paaseitjes, wit en puur

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2013
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

rijstevlaai

Maastricht is er om bekend,helaas verdwijnen steeds meer bakkers die de ouderwetse vlaai kunnen bakken.Dus doen we het zelf.

INGREDIENTEN

1 kopje pap-rijst; 6 kopjes melk; 1 kopje suiker; 3 eieren; 2theelepels vanille suiker e eventueel 1 eetlepel custardpoeder.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Chocolade soufflé

Chocolade soufflé voor 2 personen

INGREDIENTEN

100 gr banketbakkersroom (zelfgemaakt), 100 gr eiwit, 35 gr kristalsuiker, cacaopoeder/kristalsuiker, eieren, boter, bloem, chocolade

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Schuimtaart

INGREDIENTEN

Voor het schuim 120 g suiker 2 eiwitten 1 zakje vanillesuiker Voor de crEme 250 g boter 200 g poedersuiker 4 eetlepels cacao zakje geschaafde amandelen 125 cl slagroom

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Witte chocolademousse

Heerlijke witte chocolademousse, standaard hotelrecept

INGREDIENTEN

1 blaadje gelatine, 70-80gr. witte chocolade (Witte Milka of Verkade heeft voorkeur!!!) 2 eieren (even scheiden), 25 gram suiker, 150 gram verse slagroom (ongeslagen)

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Key lime pie

Een lekkere frisse taart die prima smaakt in een warme zomer

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 250 gram digestive biscuitjes, 75 gram roomboter, , voor de vulling :, 150 gram roomboter, 130 gram rietsuiker, 4 limoenen, 4 eieren, losgeklopt, , voor het schuim : 4 eiwitten, 75 gram bastersuiker

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Omelet Sibérienne

INGREDIENTEN

Parfait, 350 ml room, 75 g eidooier, 100 g suiker, 1 vanillestokje, 125 ml melk, 100 g nougatinemix, Italiaans schuim, 100 ml water, 250 g suiker, 6 eiwitten, 1 cake, Garnering, rum of likeur, seizoensfruit, Extra nodig, cakeblik, kookthermometer, ovalen vuurvaste schaal

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Schuimtaartjes

INGREDIENTEN

Voor het schuim:, 3 eiwitten, 70 gram kristalsuiker, 100 gram poedersuiker, , Voor de vulling:, vers fruit van het seizoen, , Voor de gelei:, 1 zakje Dr. Oetker Taartina helder, 2 ? deciliter vruchtensap of appelsap (!/4 liter),

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Fruitcake

Een supermachtig, supermooi, superlekkere cake

INGREDIENTEN

175 gram suiker, 175 gram zachte boter, 4 grote eieren, dooier en eiwit gescheiden, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 1 tl. bakpoeder, 100 gram amandelen, paar druppels amandelen-extract, 125 gram frambozen, voor de vulling: 225 gram dikke room (in het Engels heet dit clotted cream), 125 gram frambozen, voor de garnering: 50 gram suiker, 1 eiwit, licht opgeklopt tot schuim, 100 gram glazuur

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Engels
  •  60-120 min.

MERINGUETAART MET AMARITTICREME

INGREDIENTEN

150 gr eiwit (eiwit van 4 middelgrote eieren), snufje zout, 225 gr kristalsuiker, 150 gr poedersuiker, 200 ml slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 250 gr mascarpone, 2 eetl cognac, 100 gr amarettikoekjes, 200 gr aardbeien en frambozen

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Hazelnoot/Karamel-schuimgebakjes

Deze huisgemaakte schuimgebakjes smaken minstens zo lekker als bij de banketbakker.

INGREDIENTEN

150 ml eiwit (ongeveer 5 eieren, iets meer is niet erg), 300 gr suiker, ongeveer 130 gr hazelnoten (krokant/gesuikerd), 1 zakje vanillesuiker, 250 ml slagroom, 1 zakje klopfix, flinke eetlepel mascarpone, 75 ml Bailey`s, eetlepel Karamelsaus.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  •  
  •  20-30 min.

Acapulco

INGREDIENTEN

Nodig voor 4 taarten :, Jocondebeslag :, 250 g broyage, 100 g eieren, 120 g eiwit, 60 g suiker S1, 35 g bloem, 25 g gesmolten boter, , Hazelnootbeslag :, 8 eierdooiers, 90 g suiker S1, 8 eiwitten, 200 g suiker S1, 100 g bloem, 60 g aardappelzetmeel, 15 g cacaopoeder, 80 g grofgemalen geroosterde hazelnoten, , Italiaans schuim :, 100 g eiwitten, 30 g suiker S1, 170 g suiker S1, 80 ml water, 30 g glucose, , Bombendeeg :, 50 g suiker S1, 20 g glucose, 20 ml water, 7 eierdooiers, , Vulling chocoladecreme :, 40 g boter, 200 g gesmolten fondantchocolade, 3 blaadjes gelatine, 4 eiwitten, 75 g suiker, 0,5 liter slagroom, ,

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Chocoladetaart

Een feestelijke taart voor verjaardagen, feestdagen of zo maar.

INGREDIENTEN

, 125 g Bloem, 125 g Boter, 250 g Suiker, grote plak chocolade, 4 eieren (witten en dooiers scheiden), 1/2 zakje gist, voor de crème beurre:, 100 g boter, 2 eidooiers, 45 g suiker, heel sterke koffie, , voor de chocoladelaag:, chocola, kookroom, boter,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Witte Chocolade Pistache Mousse

INGREDIENTEN

1 blikje witte chocolade voor fondue (Oil & Vinegar), 4 eieren, 1 dl slagroom, 30 g kristalsuiker, 4 eetl. pistachecrème (Oil & Vinegar), pistachenootjes

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste schuim eiwit recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top