1. Home
  2. Recepten
  3. Schouderham

Schouderham recepten (581) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Uitsmijter Schouderham

INGREDIENTEN

- Hand vol sla, - twee schijfjes tomaat, - Augurk, - Zigeunermix, - 3 eieren, - 4 plakjes ham, - 2 sneetjes brood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Ommelet Schouderham

INGREDIENTEN

- Hand vol sla, - twee schijfjes tomaat, - Augurk, - Zigeunermix, - 2 eieren, - 3 plakjes Ham, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Broodje schouderham extra

INGREDIENTEN

8 plakken schouderham -, 4 blaadjes sla -, 2 hardgekookte eieren -, 1 bakje Paturain kruidenkaas -, 1 eetlepel bieslook -, 4 witte bolletjes -, 4 eetlepels selleriesalade, , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Variatie op nasi van de chinees

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romige witlofschotel uit de oven

Ik heb nooit van witlof gehouden, vanavond heb ik er mijn vingers bijna bij opgegeten, het is heerlij op deze manier....

INGREDIENTEN

* 6 struikjes witlof *150 g. gesneden schouderham *1 pot boursin cuisine *3 el melk *2 tomaten *100 gr. gemalen belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Superlekkere Bami Goreng

Dit recept heb ik (na lang vragen...) van de moeder van een van mn beste vrienden. Ze is Indonesisch en geeft het niet graag af maar ik denk dat ze gewoon van mijn gebedel af wou zijn. Deze bami is zo lekker die ik jullie smullers niet wil onthouden.... Selamat makan!

INGREDIENTEN

1/2 zak Tai Ming Chinese wok mie (verkrijgbaar bij Jumbo en toko`s), 2 L kippenbouillon, 300 gr fricandeau (in kleine blokjes), 2 el ketjap manis, 1 el ketjap asin, 1 el gembersiroop, 2 el zonnebloemolie, 2 sjalotjes (gesnipperd), 1 Spaans pepertje, 2 cm gemberwortel (geraspt), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 tomaat (in blokjes), 1 flinke tl trassi, 1/2 el ketjap manis, 1 el zonnebloemolie, 400 gr Chinese roerbakgroente, 150 gr schouderham (plak, in blokjes), 2 eieren (geklutst), 125 gr roze garnaaltjes, 4 el bladselderij (fijngesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mac 'n Cheese (De lekkerste macaroni met ham en kaas)

Een beetje van mezelf en... een beetje van mijn moeder in dit geval! Lang hebben wij geëxperimenteerd om de lekkerste Mac & Cheese te krijgen en hier is ie dan. Mac & Cheese staat bekend als ' The American Comfort food'. In Nederland is het ook wel bekend onder de naam: 'Macaroni met ham&kaas'. Het is snel, makkelijk, lekker en misschien ook een klein beetje ongezond. Maar een goede zelfgemaakte Mac & Cheese is lang niet zo slecht als de kant-en-klare variant, toch? En eens in de zoveel tijd heb je het gewoon even nodig. 

INGREDIENTEN

300-400 gram macaroni, 200 gram schouderham (in plakken), 1 zakje geraste kaas (belegen of jong belegen), 1 zakje mix voor kaassaus, 3 grote eetlepels crème fraîche (ongeveer een half bakje), bosje peterselie, Eventueel zout & peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

witlof met ham en kaas

Mmmmmmmmmmm

INGREDIENTEN

Per persoon een a twee stronkjes witlof. Zoek lange, dunne stronkjes witlof uit in de winkel., Verder heb je nog nodig: een pakje schouderham, dunne plakjes en ongeveer een grote plak gesneden jonge kaas per stronk.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Variatie op bami van de chinees

Zien ook mijn recept: Variatie op nasi van de chinees en Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR BAMI GROENTE EN VLEES:, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de Bami zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden of zoals bij deze recept van mij op de foto, een stukje schouderham in blokjes gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

italiaans varkensvleesgerecht uit de romertopf

Een heerlijk en apart varkensvleesgerecht uit de Italiaanse keuken. Goed te combineren met pasta en salade. Door gebruik van de Romertopf mengen de smaken en geuren goed, maar ook in een "gewone" ovenschaal bereik je een goed resultaat.

INGREDIENTEN

500 gram varkensfilet; ca. 250 gram rijpe (pomodoro- of vlees-)tomaten (je kunt ook gepelde tomaten uit blik gebruiken, dan hoef je ze niet te koken/ontvellen); 250 gram (kastanje)champignons; 8-10 plakken gekookte (schouder)ham; 1-2 tenen knoflook; tijm, rozemarijn en salie; 125 cl (=kopje) zure room of turkse yoghurt; 1 eetlepel tomatenketchup of tomatenpuree; 100 gram geraspte (knoflook- of parmezaanse) kaas. Eventueel wat mozzerella...

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met prei, gehakt, mosterd en kaas (gratin)

Ik ken bijna niemand meer die zo gekookte prei op tafel zet met wat room en kaas er door. Prei is eigenlijk een hartstikke lekkere, voedzame en goedkope wintergroente. We gebruiken prei nu veelal in de soep, in andere ovenschotels en als onderdeel of in de nasi/bami. Hier een heel lekker gegratineerd schoteltje met het hoofdbestanddeel prei! Probeer het zelf eens en proef hoe Hollands en verrassend het is!

INGREDIENTEN

5 dikke prei stengels, 1 pond mager rundergehakt, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 dikke plakken schouderham, 5 eetlepels grove mosterd (Groningse), 50 gram roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit de molen`, 1 t paprikapoeder mild, 1 t nootmuskaat, 200 gram geraspte oude kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

mon chou rolletjes

Lekker romig en toch appart

INGREDIENTEN

200 gram achter en of schouderham 1 kleine ui 2 augurken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

bami van de chinees

Ik heb het geheim van de smit ontdekt: Bami van de Chinees!

INGREDIENTEN

Baminestjes (1 per persoon), schouderham (vleeswaar, dunne plakken), prei (of lente-ui), ei, kopje sherry, een flinke lepel sesamolie, gewone olie (arachide), vijfkruidenpoeder (mespuntje), zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel: Aardappelgratin, prei en ham

Het is weer herfst dus eten we weer anders. Er is weer volop verse prei van het land en niet duur. Prei is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Maak dit ovenschoteltje maar eens en dan weet je gelijk hoe lekker prei kan zijn. Er zit een heel arsenaal aan smaken in om zo de combi "prei, aardappels, ham" nog lekkerder te maken. Dit is een leuk bijgerecht in najaar en winter waar je alle kanten mee op kunt. Tip: Vervang de ham eens door salamisnippers

INGREDIENTEN

500 gr iets kruimige aardappels (plakjes), 4 grote prei (halve ringen fijngehakt), 250 gr gekookte achter- schouderham (reepjes), 3 ½ e roomboter, 3 ½ e olijfolie, 3-4 kopjes halfvolle melk, 4 el bloem of maizena, 2 t uienpoeder, 2 t knoflookpoeder, ½ zakje geraspte oude Goudse kaas, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gehaktballen , heel apart , maar erg lekker !

Nog nooit was een gehaktbal zo lekker!

INGREDIENTEN

4 ons varkensgehakt of half om half, 1oo gr kaas, 100 gr schouderham, 1/2 zakje nasigroenten, gedroogde peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indonesisch bami goreng

Ik had van alles nog in de koelkast liggen, het werd tijd om weer eens een keer bami goreng te maken. Van oorsprong is nasi of bami goreng ook bedoeld als gerecht om restjes weg te werken. 

INGREDIENTEN

350 g hamlappen, in reepjes, 100 g gerookte spekreepjes, 200 g schouderham, in reepjes, olie voor bakken, 1 rode ui, in blokjes, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 2 rode pepers, fijn, 1 t komijnpoeder, 2 t korianderpoeder, 1 t geelwortel, 1 middelgroot wortel, in blokjes, 1 prei in dunne halve ringen, 100 g witte kool, geschaafd of heel dun gesneden, 1 rode paprika, in blokjes, 100 g taugé, 1 t aromat, sambal naar smaak (of doen sambal op tafel zodat elkeen kan pakken als ze pittiger wil), 1+1/2 e ketjap manis ABC (niet teveel), roerei van 2 eieren (lekker korrelig),  , spiegelei voor garnering, Ingemaakte knoflook rode pepers,  , 1. Bak hamlap reepjes en spekjes gaar in wok en haal uit pan., 2. Doen nu de ui, knoflook, gember en rode peper in olie en roerbak tot geuren vrijkomen., 3. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder en geelwortel toe en bak tot geuren vrijkomen., 4. Voeg nu de groenten volgens hardheid toe, beginnende met de wortel, kool, paprika prei en de taugé voeg je aan het einde van bereidingstijd toe, dit moet nog knapperig zijn., 5. Zodra alle groenten goed vermengd zijn roer je de aromat, hamlap reepjes de spekreepjes en de ham reepjes erdoor en voeg de ketjap manis toe., 6. Doen deksel op wok en smoor de groenten gaar, maar nog knapperig en meng dan taugé en roerei door mengsel., 7. Lek de mie uit en meng mie door groente en vleesmengsel tot alles goed warm zijn., 8. Verdeel over 4 borden en garneer met spiegelei en ingemaakte knoflook rode pepers of anders met sambal oelek. 

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

stokbrood met vlees, kaas, champignons en tomaat

Stokbrood met vlees, kaas, champignons en tomaat

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 300 gram schouderham, 4 vleestomaten, 250 gram champignons, 1 gele paprika, 3 uien, 1 knoflookteen, 2 theelepels sambal tjampoer, jonge goudse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  •  
  •  20-30 min.

Preitaart met mascarpone

INGREDIENTEN

6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid, 5 preien, 25 g boter, 1 bakje champignons, (250 g), in kwarten, 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g), 1 beker kookroom knoflook & fijne kruiden (250 ml), 175 g oude kaas 48+, geraspt, 1 ei losgeklopt, 2 dikke plakken schouderham (a 160 g), in blokjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Witlof met ham en kaas uit de oven

De oven voorverwarmen op 200 graden C. Snij de kontjes van de stronken af en haal eventueel lelijke blaadjes eraf. Leg ze in een pan met ruim kokend water zo dat ze helemaal onder liggen en kook ze ongeveer 15 minuten. Afgieten en laten afkoelen. Snij de stronken in de lengte in vieren en snij het zachte hartje eruit. Neem een plakje ham en leg daar 1/4 witlofstronkje op. Strooi naast de witlof een beetje geraspte kaas. Rol op en leg deze in een ingevette ovenschaal. Lekker op zelfgemaakte aardappelpuree. Met de rest van de stronkjes doe je het zelfde. Als alles erin ligt strooi je er geraspte kaas over tot je de rolletjes bijna niet meer ziet, dan wat paneermeel en boter. 30 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.

INGREDIENTEN

4 stronken witlof, 16 plakken schouderham (ongeveer 4 ons), Boter, Paneermeel, 1-1,5 zakje geraspte jonge kaas, aardappels, Melk, Nootmuskaatpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Indonesische nasi goreng

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR NASI:, 400 g hamlappen in kleine reepjes of blokjes, 100 g schouderham uit blik in kleine reepjes of blokjes, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 cm verse gemberwortel, in kleine reepjes of blokjes, 2 verse rode pepers zonder zaden in kleine reepjes of blokjes (ik gebruik altijd mijn eigen "ingemaakte rode pepers"), 1 prei in dunne halve ringen, 100 g witte kool fijn geschaafd, 1 rode paprika in kleine reepjes of blokjes, 1 kleine wortel in kleine reepjes of blokjes, 100 g taugé, 350 g lang-korrelig rijst, kippenbouillon, klein mespunt Ve-tsin (kan ook weggelaten worden), 100 g kleine garnalen uit blik, 1 t komijnpoeder, 1 t korianderpoeder, 1 t sambal, 1+1/2 e sojasaus (niet te veel), 1 t zout, 1/2 t aromat, 1 zakje nasi kruiden in warme water geweekt (hoef niet maar kan als versterking van smaak), olie voor roerbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hamborrelhapjes

Simpel, maar lekker borrelhapje

INGREDIENTEN

Plakken schouderham, bakjes paturain

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Smullen: Cordon bleu van witte asperges

O la la hier moet je mee oppassen want dit is gevaarlijk lekker. Krakend krokant met een lekkere bite en dan het romige binnenin. Ik heb ze jaren geleden zo wel in Sachsen (D) in een restaurant gekregen met aspergetijd. Heerlijk, en dan proberen na te maken. Als je een keer zo je witte goud hebt geproefd dan is het verslavend. Op deze manier gemaakt leer je kleine kinderen asperges ook lekker te vinden. Niet moeilijk, wel super lekker! Een keer eten is voor altijd verslaafd.

INGREDIENTEN

750 gr verse witte asperges, 250 gr gekookte schouderham, grote plakken, 250 gr jong belegen kaas, grote plakken, 100 gr bloem, 100 gr paneermeel, 2 eieren, Zonnebloemolie, Roomboter, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoete uientaart met ham

Lekker voor de frissere dagen. Kijk ook eens op mijn kookgroep Ovenschotels voor de lekkerste ovenschotels en hartige taarten .Wordt lid

INGREDIENTEN

6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pak a 450 g), 4 zoete uien, 1 pakje schouderham (ca. 155 g), 2 eetlepels (zonnebloem)olie, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels kerriepoeder, 4 eieren, 100 ml halfvolle melk, 100 g gemalen belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Gegratineerde preirolletjes

INGREDIENTEN

1 kilo dunne prei * 250 gram rundergehakt * 2 eetlepels boter * 1 ui * 1 teentje knoflook * 2 theelepels gehaktkruiden * snufje nootmuskaat * zout * 1 theelepel cayennepeper * 100 gram gekookt rijst * 300 gram schouderham in plakjes * 150 gram geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ham met roomkaas

Heerlijk. Mijn dochter en ik kunnen het niet weerstaan. Gevolg: in no time op.

INGREDIENTEN

150 gr schouderham (ronde plakjes)(in pakjes te koop bij de Supers), roomkaas (die van de Aldi is perfect)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Hamrolletjes met roerei

Alvast een Paasrecept, maar ook lekker als het geen Pasen is.

INGREDIENTEN

, *8 eieren, *75 ml. room, *2 eetlepels gehakte peterselie, *zout naar smaak, *peper naar smaak, *1/2 theelepel gedroogde fijne groene kruiden, *3 eetlepels boter of margarine, *125 gram roomkaas, in stukjes gemaakt, *8 plakken schouderham, niet te dik

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  • Engels
  •  20-30 min.

Met Emmentaler AOC gevulde witlof

INGREDIENTEN

8 stronken witlof, schoongemaakt, in 2, , Bechamelsaus:, 1 el boter, 1 el bloem, 2,5 dl melk, 1 mespunt nootmuskaat, , 1 tl boter, 8 plakken Emmentaler AOC, 4 plakken schouderham, in 2, 20 g Emmentaler AOC, geraspt, 2 el paneermeel, zout, peper,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.

Broccolitaart

Simpele, smaakvolle hartige taart, welke zelfs onze kinderen lusten (en dat zegt wat!)

INGREDIENTEN

4 plakken bladerdeeg, 400 gr broccoli, 75 gr schouderham in reepjes, 125 ml zure room, 4 eetlepels geraspte kaas, 1 ei, bloem, zout, peper, nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Hartige taart witlof, (rauwe)ham, pittige kaas

Lekker winters, het is er de tijd weer voor, witlof. Ik heb deze al vaker gemaakt en verbeterd. Het idee was van een chefkok, maar die kan geen recepten schrijven dus heb zelf mijn eigen tekst geschreven, die is een stuk duidelijker. Varieër ook eens met deeg, kaas en de ham, ideeën staan erbij. Lekkere winterse, volwassen maaltijd die zowel warm als koud erg lekker is. Makkelijk te maken en (met baktijd) binnen een uur klaar.

INGREDIENTEN

1 pakje deeg voor hartige taart (of een vel bladerdeeg), 6 stronkjes witlof, 200 gr gerookte schouderham of lekkerder rauwe ham zoals coberger, 2 hele eieren, 2 eierdooiers, 1 klontje roomboter, nootmuskaat, vers gemalen zwarte peper, zeezout, 2 dl slagroom of kookroom, 125 gr geraspte cheddar of Nederlandse extra belegen kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2017
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hamrolletjes met zuurkool en kaas

Een heerlijk hoofdgerecht, ideaal voor een koudere dag, maar op andere dagen smaakt ie net zo lekker hoor!!

INGREDIENTEN

800 g aardappels (panklaar), , 150 g belegen Leidse kaas (stukje), , 40 g boter, , 40 g bloem, , 400 ml melk, , 750 g zuurkool, uitgelekt, , 12 plakken schouderham (ca. 250 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De zomer op je bord kip stoof

Smak smak deed mijn Chinese buurvrouw. Zij vind Hollandse eten niet lekker en ik zou de tegendeel bewijzen. Heerlijk was het om haar steeds zo te zien snoepen van deze eigenlijk meer Frans dan Hollandse gerecht.

INGREDIENTEN

, 4 kippenbouten elk in drie delen verdeeld, 1 t zout, 1/2 t witte peper, 3 e bloem, 3 e olijfolie, 2 rode uien, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1-2 rode peper, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika€s in blokjes, 250 g witte champignons in plakjes, 20 pitloze zwarte olijven, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 t gedroogde majoraan, 1 t gedroogde basilicum, 1/4 t gedroogde tijm, 150 ml witte wijn (rosé wijn is ook lekker), 200 g schouderham in blokjes (of 100 g rauwe ham), 2 e verse peterselie, fijn (voor garnering)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkse Tosti

Geleerd van 'n turkse kennis; bedoeld als restverwerking van turks brood van 1 dag oud.

INGREDIENTEN

1 turks brood, 4 grote plakken pittige kaas, 4 plakken schouderham of 8 plakken salami, 2 bosuitjes, beetje cayennepeper, 2 eieren, beetje melk, olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel: Romige bloemkool broccoli wortel

Weer een ander lekker ovenschoteltje met 3 soorten (winter)groente, ham en kaassaus. Erg lekker, makkelijk te maken en heel erg gezond. Zo lekker om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 winterwortels, 500 gr broccoli, 200 gr schouderham, 100 ml melk, 200 ml slagroom, 50 gr roomboter, 100 gr geraspte oude kaas, 2 el bloem, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Ham prei salade

Lekker voor op een toastje en of op brood

INGREDIENTEN

1 prei, 2 ons schouderham, +/- 5 eetlepels mayonaise,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Witlof met notenkaas en ham

273 Calorieen p.p

INGREDIENTEN

8 struikjes witlof, 200 gram notenkaas, 8 plakjes schouderham, 4 eetlepels mosterdsaus, 6 eetlepels creme fraiche,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hartige croisant

Zo klaar, goed vullend, en heerlijk.

INGREDIENTEN

Blik croissants,plakjes met schouderham en tuinkruidenkaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  •  
  •  0-10 min.

BORRELHAPJES EN AMUSES

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2012
  •  
  •  10-20 min.

smulhapje

We waren zaterdagavond op visite en kregen dit hapje voorgezet. zelfs vechtgenoot vroeg om het recept wat zelfs een ezel kan maken. maar..... lekker!!!!

INGREDIENTEN

Plakjes schouderham, boursin of een andere kruidenroomkaas, 1 ui.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Ham-Appel-Prei-Salade

INGREDIENTEN

200 gr schouderham, 50 gr zoet zure appels, 50 gr prei, 75 gr mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pastasalade

Een heerlijke complete pasta salade die na een dag in de koelkast nog lekkerder is!

INGREDIENTEN

200 gram Kollumer kaas in blokjes, 100 gram salami of chorizo in blokjes, 100 gram schouderham in blokjes, Paar stengels bleekselderij, een komkommer, een blikje mais, een klein potje haricots verts, calve tuinkruiden slasaus, olijfolie, een pak vlindertjes pasta, kruiden, zoals oregano, aromat, paprikapoeder, zout en knoflookpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-1999
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top